Σκέψεις περί 8ης Γενιάς

Τα posts του cloud ειναι τα κορυφαια με διαφορα με καλυψε απολυτα.Εδω δεν υπαρχει σαλιο και αλλοι 4k τηλεορασης και κονσολες ονειρευονται.
 
Wally είπε:
Δεν με νοιαζουν τι πωλησεις θα κανουν!! Δεν με νοιαζει ποια τιμη ηταν σωστη!! Δεν ειμαι στη τσεπη καμμιας εταιρια!!
Απαιτω να υπαρχει τεχνολογικη διακριση μεταξυ των κονσολικων γενεων. Εξοφθαλμη διακριση οχι πιο φρεσκια καρτουλα!
Και μία μετάβαση σε ΟΛΑ τα παιχνίδια σε 1080p να δούμε, νομίζω είναι αρκετή για να καλύψει αυτό που λες.. ;)

Τώρα αν εσένα δεν σε καλύπτει, ΟΚ, και εγώ θέλω να δούμε ολογράμματα.. :p
 
Λογικοτατο και σας καταλαβαινω απολυτα να θελετε να παραμεινουμε σε αυτα που προσφερει το U την δεδομενη χρονικη στιγμη.


Μακαρι να σταματουσε για σας η τεχνολογια να προχωραει μπρος.
 
Βασιλη κατ αρχην μιλας υποτιμητικα και καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να γινει κουβεντα της προκοπης ετσι. Εδω συζηταμε με επιχειρηματα και καλη πιστη. Δεν παμε να πεισουμε κανεναν, ουτε μετοχοι ειμαστε.Οποιος γουσταρει να πει την αποψη του ειναι καλοδεχουμενος.

Το οτι δεν υπαρχει σαλιο, δεν σημαινει οτι η τεχνολογια πρεπει να μεινει στασιμη. Δεν σημαινει οτι σε δυο χρονια οι 4Κ τηλεορασεις δεν θα κανουν κανα 800αρι.

Για μενα το "δεν υπαρχει σαλιο" σημαινει οτι ειμαι προσεκτικοτερος στις αγορες - οταν μαλιστα μιλαμε για μηχανημα/παιχνιδια (εξοδο σοβαρο) που το παντρευεσαι για κανα 5αρι χρονια. Δεν με παιρνει προσωπικα να σκασω 400 ευρω για κατι που σε δυο χρονια ισως φανταζει αντικα και δεν θα συναδει με την τοτε τεχνολογικη σταθμη.

Ειναι λοιπον θεμα διαφορετικης οπτικης. Σεβαστες ολες οι οπτικες, αρκει να κραταμε ενα επιπεδο διαλογου. Δεν εχει πλακα αλλιως! :)
 
Aardvark είπε:
Δεν ειχε,το '07 που ειχα παρει HD Ready 26αρα ειχα δωσει 1000 ευρω ,μιλαμε οχι Full HD και 26" και ναι το να μιλαμε τωρα για το 4Κ δεν ειναι το ιδιο με το να μιλαμε για ΗD το 2006,ειναι σαν να μιλαμε για HD το 2003.
Το 4Κ δεν ειπε κανεις οτι θα το'χουμε στο σαλονι μας του χρονου ουτε τον επομενο.
Δεν ξερω.. τι να σου πω εγω παντως θυμαμαι οταν ειχε βγει το xbox360 και αργοτερα το Ps3 θυμαμαι πολυ σπιτια να εχουνε Plasma κυριως τηλεορασεις . (ισως ειναι εξαιρεση)

Wally είπε:
Για μενα το "δεν υπαρχει σαλιο" σημαινει οτι ειμαι προσεκτικοτερος στις αγορες - οταν μαλιστα μιλαμε για μηχανημα/παιχνιδια (εξοδο σοβαρο) που το παντρευεσαι για κανα 5αρι χρονια. Δεν με παιρνει προσωπικα να σκασω 400 ευρω για κατι που σε δυο χρονια ισως φανταζει αντικα και δεν θα συναδει με την τοτε τεχνολογικη σταθμη.
Αυτο που λες ειναι παρα πολυ σωστο δεν θα εχουνε ολοι την πολυτελεια να αγορασουν 2 και 3 κονσολες.. αρα πρεπει να "ζυγησεις" καλα τα πραγματα και να δεις με τι καλυπτεσαι περισσοτερο.Ειναι καποιοι που δεν μπορουν χωρις τα ip της Nintendo πχ. αρα το καλυτερο που μπορουν να εχουνε θα ειναι το WiiU .Γιατι οταν με το καλο βγουνε οι επομενες κονσολες απο sony και ms δεν θα τους καλυπτουν στο software περιεχομενο που τους αρεσει , ασχετα με το τι ειναι τεχνολογικα πιο συγχρονο.Παντως ειναι πολυ νωρις να μιλαμε για τα νεα κονσολια των ms και sony γιατι ακομα δεν ξερουμε τι hardware θα εχουνε κατσε να βγουνε να δουμε τι θα γινει και με τα λεγομενα multiplatform και βλεπουμε. Τα παιδια πιο πανω δεν ειπανε να σταματησει η τεχνολογια , απλα με ολα αυτα που γινονται και την παγκοσμια κριση η τεχνολογια ισως δεν ερθει με την ταχυτητα που ερχοταν μεσα στα σπιτια μας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oυτε υποτιμητικα μιλαω ουτε εθειξα κανεναν σεβομαι τους παντες αλλα ετσι ειμαι ετσι μιλαω και αυτο ειναι το στυλ μου δεν αλαζει αυτο.Φυσικα και δεν σταματαει η τεχνολογια να κανει τεραστια αλματα μπροστα επειδη υπαρχη μια παγκοσμια κριση αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε και σε τι εποχη ζουμε.Εχω βαρεθει να ακουω οτι αυτο θα εχουν οι νεες κονσολες 8 GB μνημη ram θα εχουν οι νεες κονσολες 16παρυρηνους επεξαργαστες θα εχουν,4K θα εχουν και θα,θα,θα,θα,θα,θα,θα,θα,θα,θα.Εδω ακομα δεν βγηκε ουτε μια σοβαρη πληροφορια παρα μονο φημες και καθετε ενα σωρο κοσμος και συγκρινει το Wii U με το ΘΑ και με το Τι μπορει να δουμε σε ενα με εναμιση χρονο που θα βγουνε νεες κονσολες απο τους αλλους δυο.Η NINTEΝDO κυκλοφορησε το Wii U και ειπε στον λαο οτι αυτα προσφερουμε ρε μαγκες προσφερουμε πραγματα που δεν υπαρχουν τωρα και προσφερουμε 1080p 60fps οποτε καντε τουμπεκι ψιλοκομενο μεχρι να κυκλοφορησουν και οι αλλοι κονσολες και να δουμε αν τα ΘΑ γεινουν πραξη και μετα το ξανασυζηταμε.Ναι καμια εταιρια δεν μας πληρωνει ουτε βγαζουμε λεφτα αν την υπερασπιζομαστε αλλα εγω ειμαι οπαδος δεν ειμαι φιλαθλος ειμαι οπαδος της NINTENDO ειμαι οπαδος του ΠΑΟΚ ειμαι οπαδος της Ferrari στην F1 ειμαι οπαδος με οτι και αν ασχολουμαι και οποιος ειναι οπαδος και οχι φιλαθλος με καταλαβαινει απολυτα.
 
Koei Tecmo producer Akihiro Suzuki said the Wii U version of Musou Orochi 3 Hyper [Warriors Orochi 3 Hyper] will have slower frame rate and fewer on-screen opponents than the PS3 and Xbox 360 version, the reason is that the Wii U processor has a little less power than the other two. The Musou series tends to have a lot of enemies coming to you at once, the performance is affected due to the processor power. However, the Wii U version will have overall improved visual due to large amount of memory in the system.

Aς είναι ότι είναι το Wii U hardware-ικος,τουλάχιστον ξέρουμε ότι θα παίζουμε αληθινά videogames μιας και η Nintendo είναι η μόνη εταιρία που με τα παιχνίδια της ξέρει να ικανοποιεί τους παλιούς παίχτες,όχι μόνο τα πιτσιρίκια που μεγάλωσαν με playstation και απαιτούν να παίζουν τα καλύτερα FPS(doom-clones τα λέγαμε κάποτε)και τα FIFA-PES και λοιπές βαρετές κατηγορίες που βασίζονται στη βία για να πουλήσουν.
 
Πρώτον, για το HD του 2005, είπα μην κοιτάζουμε τι γινόταν στην Ελλάδα!

Έξω οι HD τηλεοράσεις ήταν πολύ πιο διαδεδομένες!

Και δεύτερον, μιλάω για συνολικά την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, και όχι μόνο στις τηλεοράσεις η στις κάρτες γραφικών. Και σήμερα το να δούμε γενικά και συνολικά 4Κ γραφικά ειδικά σε μία κονσόλα είναι σχεδόν αδύνατον!

Ακόμα και PC να φτιάξουμε, πρώτον δεν ξέρω αν θα μπορεί να φτιαχτεί PC που να τρέξει 4Κ real time 3D γραφικά σε ένα σύγχρονο παιχνίδι (Δεν μιλάω για 4Κ στο Doom 3 πχ..), και δεύτερον (Αν πάντα μπορεί να φτιαχτεί!) πόσο θα κοστίζει ένα τέτοιο PC; Τώρα για πάμε σε κονσόλα..... Αυτά.. :p

Τώρα αν θέλουμε να δούμε 4Κ κονσόλες, η θα πρέπει να μείνουν τα PS360 τουλάχιστον για 3 με 4 χρόνια στην αγορά ώστε και η βάση σε οθόνες να υπάρχει (ΑΝ υπάρχει ακόμα και τότε!!), αλλά και συνολικά η τεχνολογία να έχει ωριμάσει για να μπορεί να βγει ένα μηχάνημα που να τρέχει 4Κ σε σύγχρονα γραφικά και με μία τιμή στα 350 με 450? (Που ακόμα και μετά από 4 χρόνια δύσκολο για αν μην πω αδύνατον το κόβω..), ή πάμε στην 9η γενιά... Πιο από τα 2 φαίνεται πιο λογικό;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδες μπορει καλιστα να ειστε οτι θελετε και οπαδοι και οτι αλλο σας κανει κεφι,το retromaniax δεν ηταν και δεν θα γινει ποτε γηπεδο αρενα και τσιρκο,υπαρχουν αλλα φορουμ για τετοια θεαματα.


Ζηταμε την προσοχη και την κατανοηση ολων.



Επισης κατι για το οτι δεν υπαρχει σαλιο,κριση ,δεν εχουμε λεφτα για κονσολες και τσιτσιμπλικια,υπαρχει κοσμος που μας βλεπει με το iphone και τα πισια μας και γραφουμε αυτα που γραφουμε και δεν του καθεται καλα.



Κοσμος με πραγματικες αναγκες και οχι Wii Ps3 και 360 αναγκες.



Αυτο που θελω να πω οτι ειναι ολα αντικειμενικα και αναλογως τα κουμαντα του καθενος,οπως δεν πεφτει λογος σε καποιον αν καποιος αλλος εχει τα λεφτα να σκασει 600αρια και 800αρια ετσι δεν πεφτει λογος σε καποιους αλλους αν δεν εχει.
 
@Chan οι gamers οσο αφορα τα video games προυπηρχαν της Nintendo. ιδιαιτερα εδω μεσα, λογω θεματολογιας, το NES φανταζει φρεσκαδουρα. :) Δεν ξερω φυσικα ποτε ξεκινησες εσυ να παιζεις.

@cloud Η αναγκη για 4K και για πτωση των τιμων τους θα προελθει απο τις κονσολες. Το πας αναποδα.

Οσο για αυτα που λες περι διαδεδομενου HD το 2004...στη μαμα του HD (στις ΗΠΑ) μονο το 7% ειχαν HD TV (και αυτα 720p) λογω κοστους (κοστιζαν κατα μεσο ορο 2400$)
 
Wally είπε:
@cloud Η αναγκη για 4K και για πτωση των τιμων τους θα προελθει απο τις κονσολες. Το πας αναποδα.Οσο για αυτα που λες περι διαδεδομενου HD το 2004...στη μαμα του HD (στις ΗΠΑ) μονο το 7% ειχαν HD TV (και αυτα 720p) λογω κοστους (κοστιζαν κατα μεσο ορο 2400$)
Πόσοι έχουν σήμερα, η θα έχουν σε έναν χρόνο 4Κ; Και φυσικά αυτό το 7% ήταν αρκετό για να υπάρξει μία καλή βάση για να αρχίσει η είσοδος στην HD εποχή..

Και να επαναλάβω και για ακόμα μία φορά το σημαντικότερο; Πόσο έτοιμη είναι συνολικά η τεχνολογία για το 4Κ, και ειδικά στα παιχνίδια;

Παιχνίδια σε ανάλυση τουλάχιστον 1024 Χ 768 θυμάμαι ότι παίζαμε πάρα πολλά χρόνια πριν βγει το 360.. Σήμερα πόσα παιχνίδια τρέχουν σε 3840x2160;

Και όπως ξανά είπα και πριν, το να βγει το Doom 3 η ακόμα και ένα ΧΒΟΧ 360 παιχνίδι στο PS4 σε 4Κ δεν είναι απίθανο.. Όμως εσένα ένα Doom 3 σε ανάλυση 3840x2160 θα σε κάλυπτε σαν τίτλος "νέας γενιάς"; Αν ναι, sorry, αλλά εγώ (Και μάλλον και οι περισσότεροι..) θα θέλαμε καλύτερα ένα Samaritan σε 1080p και 60 fps, παρά ένα παιχνίδι του 2004, η ακόμα και του 2012 (Πχ ακόμα και το The Last of Us!) με μεγαλύτερη ανάλυση..
 
cloud είπε:
Και όπως ξανά είπα και πριν, το να βγει το Doom 3 η ακόμα και ένα ΧΒΟΧ 360 παιχνίδι στο PS4 σε 4Κ δεν είναι απίθανο.. Όμως εσένα ένα Doom 3 σε ανάλυση 3840x2160 θα σε κάλυπτε σαν τίτλος "νέας γενιάς"; Αν ναι, sorry, αλλά εγώ (Και μάλλον και οι περισσότεροι..) θα θέλαμε καλύτερα ένα Samaritan σε 1080p και 60 fps, παρά ένα παιχνίδι του 2004, η ακόμα και του 2012 (Πχ ακόμα και το The Last of Us!) με μεγαλύτερη ανάλυση..
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ισχύει. Αν όντως οι επόμενες κονσόλες υποστηρίζουν αυτές τις τεράστιες αναλύσεις, με τι γραφικά και frame-rate θα το κάνουν? Αν είναι να έχουμε παρόμοια γραφικά με τώρα απλά και μόνο για να σηκώνουν την ανάλυση σε επιτρεπτό frame rate τότε καλύτερα δεν θα ήταν να βλέπαμε πολύ ανώτερα γραφικά με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, καλύτερες υφές, γεωμετρία και frame-rate (60fps παρακαλώ, μόνο εγώ νοιάζομαι?) σε πιο λογικές αναλύσεις όπως 1080p που έτσι κι αλλιώς σπάνια βλέπουμε σήμερα?

Ετσι κι αλλιώς η διαφορά 1080p με 4κ δεν θα είναι ορατή, ή θα είναι ελάχιστη, μέχρι να εξοπλιστούμε με τις κατάλληλες 50-ιντσες τηλεοράσεις σε 4-5 χρόνια (δεν νομίζω ότι οι πρώτης γενιάς 4κ θα έχουν μεγάλες διαφορές), οπότε μήπως είναι πιο σημαντικά τα γραφικά γενικότερα που θα έχουν πιο ορατές και μεγαλύτερες διαφορές χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τηλεοράσεις που έτσι και αλλιώς είναι σχετικά καινούριες ακόμα? Γιατί δεν νομίζω πια να είναι τόσο δυνατές οι κονσόλες ώστε να υποστηρίζουν 4κ τρέχοντας τις βαριές μελλοντικές μηχανές με ομαλό frame rate.... Μπορεί και να το κάνουν αλλά παραείναι καλό για να είναι αληθινό. Εκτός και αν αργήσουν και άλλο να βγουν, δεν ξέρω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@cloud Δεν με καλυπτει. Ιδανικα για εμενα, το μηχανημα που θα πληρωσω 500 ευρωπουλα θα θελω να μπορει να τρεχει UT4 στα 4Κ. Να ειναι ετοιμο για μελλοντικα φορμα εστω απο αποψη αναλυσης και να εχει τα αντερα για μελλοντικες μηχανες γραφικων.

Αλλιως αν τα μηχανηματα ειναι στις δικες σου τεχνικες προδιαγραφες, αρνουμαι να δεχθω τον ορο NextGen...θα συνεχισω να πιστευω οτι η 7η παει για Γκινες διαρκειας εις βαρος του gaming και της τεχνολογιας.

Και δεν με νοιαζει αν λεγεται MS,Nintendo,Sony. Δεν μου αρεσει να φορτωθω τους φοβους για επιχειρηματικα ρισκα. Δεν θελω να ψωνισω stock components. Να το γυρισουμε στα PC τοτε...

Η διαφορα στις γενιες πρεπει να δικαιολογει την αλλαγη της γενιας. Το ξερο 1080, τα stock components τριετιας, τα παρωχημενα πρωτοκολλα δεν τη δικαιολογει στα δικα μου ματια. Χρειαζεται σοβαρο R&D, exclusive μοντουλα, ιδεες, ρισκο και μερακι για να βγουν κλειστες αρχιτεκτονικες με πολυ ισχυ που δεν θα περιοριζουν τεχνολογικα το developer (πχ βλεπε ποσες φορες εχει φαει τα μουτρα του ο Mollyneux, o Carmack λογω ελλειψης ισχυος).

Μην συγχεουμε specs PC και κονσολας. Ενα PC του 2005 δεν μπορει να παιξει τιποτα, το 360 βγαζει HALO4.
 
Wally είπε:
Μην συγχεουμε specs PC και κονσολας. Ενα PC του 2005 δεν μπορει να παιξει τιποτα, το 360 βγαζει HALO4.
Ανάλογα το PC. Αν μιλάμε για PC που ήταν καινούριο τότε με δυνατά components και όχι TurboX έτοιμο, τότε είναι πιο ισχυρό από το 360 και μπορεί να παίξει multiplatform games καλύτερα, όπως Bioshock, Dead Space, Oblivion κλπ (τα έχω τεστάρει ο ίδιος τα συγκεκριμένα). Εγώ έχω PC στημένο το 2004 με κάρτα γραφικών του 2005 και το Bioshock 1 παίζει όσο καλά παίζει στο 360, μάλιστα τα textures δεν έχουν το πρόβλημα του streaming την τελευταία στιγμή. Το Halo4 είναι first party και ποτέ δεν πρόκειται κάνεις να φτιάξει ένα port με ΚΑΛΟ κώδικα στο PC. Μην συγκρίνουμε ανάλογα με τα προηγούμενα HALO ports τα οποία ήταν τρισάθλια και ήθελες PC 10 φορές πιο δυνατό από το XBOX1 για να τα τρέξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Μην συγχεουμε specs PC και κονσολας. Ενα PC του 2005 δεν μπορει να παιξει τιποτα, το 360 βγαζει HALO4.
Εν μέρη καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς. Ίδιο hardware με διαφορετική χρήση στις κονσόλες. Αλλά ποιό Hardware μπορεί να υποστηρίξει 4κ?
 
Οσοι εχουνε δει την RE: Damnation καποιοι θα καταλαβουν αμεσως ποια ειναι τα 1080p γραφικα.Παιδια πλεον ειναι λιγες οι εταιρειες που κατσουν να δουλεψουνε πραγματικα πανω σε ενα μηχανημα.Και η επομενη γενια να ερθει θα κανουμε 2 με 3 χρονια να δουμε κατι σοβαρο.Περα απο αυτου εαν το Wii U προσφερει 60 καρε στο 60 με 70% των παιχνιδιων του,το μηχανημα θα ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα και δεν θα ειχα προβλημα να την αγοραζα.
 
Τακη δεν θελω το ιδιο hardware σε PC και κονσολα!! Θελω κονσολα που να περιεχει exclusive hardware. Μου αρεσε παντα η προσεγγιση Dreamcast, PS2, 360 που δεν ακολουθησαν την πεπατημενη και εβγαλαν δυναμιτες με διαφορετικη φιλοσοφια απο τη συναρμολογηση stock components. Πηραν ρισκα, εβγαλαν ισχυροτατα μασινια. Σε καποιους εκατσε το ρισκο, σε αλλους οχι.

Απλα προσπαθω να εξηγησω οτι σε ενα χρονο που θα βγουν νεα κονσολικα, μπορουμε (δυνητικα μιλαω!) να δουμε πραγματικα powerhouses κλειστης αρχιτεκτονικης που θα σηκωνουν πολυ περισσοτερα απο οτι φανταζομαστε τωρα κρινοντας απο κονσολες 7ετιας και μπουκωμενα PC.

Φυσικα μπορει να κατσει η αλλη αποψη και απλα να δουμε μηχανηματα 60-70% ισχυροτερα απο τα σημερινα. Καπου εκει θα νυσταξω...
 
Wally είπε:
@cloud Δεν με καλυπτει. Ιδανικα για εμενα, το μηχανημα που θα πληρωσω 500 ευρωπουλα θα θελω να μπορει να τρεχει UT4 στα 4Κ. Να ειναι ετοιμο για μελλοντικα φορμα εστω απο αποψη αναλυσης και να εχει τα αντερα για μελλοντικες μηχανες γραφικων.
Αλλιως αν τα μηχανηματα ειναι στις δικες σου τεχνικες προδιαγραφες, αρνουμαι να δεχθω τον ορο NextGen...θα συνεχισω να πιστευω οτι η 7η παει για Γκινες διαρκειας εις βαρος του gaming και της τεχνολογιας.

Και δεν με νοιαζει αν λεγεται MS,Nintendo,Sony. Δεν μου αρεσει να φορτωθω τους φοβους για επιχειρηματικα ρισκα. Δεν θελω να ψωνισω stock components. Να το γυρισουμε στα PC τοτε...

Η διαφορα στις γενιες πρεπει να δικαιολογει την αλλαγη της γενιας. Το ξερο 1080, τα stock components τριετιας, τα παρωχημενα πρωτοκολλα δεν τη δικαιολογει στα δικα μου ματια. Χρειαζεται σοβαρο R&D, exclusive μοντουλα, ιδεες, ρισκο και μερακι για να βγουν κλειστες αρχιτεκτονικες με πολυ ισχυ που δεν θα περιοριζουν τεχνολογικα το developer (πχ βλεπε ποσες φορες εχει φαει τα μουτρα του ο Mollyneux, o Carmack λογω ελλειψης ισχυος).

Μην συγχεουμε specs PC και κονσολας. Ενα PC του 2005 δεν μπορει να παιξει τιποτα, το 360 βγαζει HALO4.
Ποιες δικές μου προδιαγραφές; Μήπως δεν έχεις καταλάβει τι είχε παιχτεί με την προηγούμενη γενιά;

Μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι ακόμα δεν έχουμε δει πραγματικό 1080p και μιλάμε για 4Κ;

Μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι τα PS360 ήταν μηχανήματα ΤΕΡΑΤΑ για την εποχή τους και γιαυτό το 360 είχε βγει με τεχνικά προβλήματα και "σφαγμένο" (Θυμάμαι ακόμα που έλεγαν ότι για να βάλεις στο 360 αυτά που σου έδινε το PS3 ξεπέρναγες την τιμή του PS3.), και το PS3 στα 600+?;

Και μην μου πεις ότι "εμένα δεν με μοιάζει η τιμή!" γιατί νοιάζει το 90% των υπόλοιπων καταναλωτών! Και μπορεί να βρεθούν κάποιοι που να δώσουν σε 1 με 2 χρόνια 800+? για μία κονσόλα που θα τρέχει το Samaritan με 2 φορές καλύτερα γραφικά στα 4Κ, όμως αυτοί θα είναι πάρα πολλοί λίγοι, και σίγουρα όχι αρκετοί για να κρατήσουν την κονσόλα στην αγορά.. Εδώ το PS3 με τα 600? κρατήθηκε με το ζόρι στην ζωή μέχρι βγει το Slim, και πουλούσε και για τα Blu-Ray.. Αυτή η νέα κονσόλα πως και γιατί θα κρατηθεί στην ζωή; Μόνο και μόνο γιατί κάποιοι "λεφτάδες" θα σκάσουν 800+? για το 4Κ; Αν έτσι νομίζεις, μάλλον είσαι πολύ αισιόδοξος. ;)

Και αν νομίζεις ότι η τιμή δεν είναι σημαντική, και αντίθετα είναι πολύ σημαντικά τα ουάου γραφικά και η ανάλυση... NEO GEO, 3DO, Saturn, PS3, PSP, 3DS, PSVita.. Και από την άλλη: Game Boy, Wii, DS.. αυτά είναι αρκετά..

Και το "Μην συγχεουμε specs PC και κονσολας." ως ένα σημείο είναι σωστό.. Όμως τα παιχνίδια και η τεχνολογία του 2005 στα PC με τα σημερινά είναι τα ίδια;

Μήπως το ότι από το DX9 έχουμε φτάσει στο DX11 είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι κάτι έχει αλλάξει; Στο 360 από την άλλη τι άλλαξε;

Και ας μην αναφέρω και για το τι δουλειά και τι δούλεμα πέφτει από τις εταιρίες στα PC γιατί σηκώνει πάρα πολύ κουβέντα (Θυμάσαι ότι το HL2 που οι τύποι έκαναν δουλειά, έτρεχε και σε TNT 2;)...
 
Οπως και να έχει πάντως, ασχέτως το hardware design, μία καινούρια κονσόλα πια δεν μπορεί να έχει πολύ πιο δυνατά τσιπ από ένα ισχυρό σύγχρονο PC, πόσο μάλλον ένα PC με τα πιο ακριβά components. Αν είναι να βγει κονσόλα που να είναι πιο ισχυρή από PC με κάρτα γραφικών των 400ευρώ (σήμερα) τότε μιλάμε για κονσόλα που θα στοιχίζει ακριβότερα από το PS3 όταν πρωτοβγήκε... Άσε που θα είχε και μεγάλο μέγεθος, προβλήματα με την ψύξη και άλλα πολλά. Μια κονσόλα θα πρέπει να έχει και μία λογική τιμή (εκτός και αν μιλάμε για παράλογες εταιρίες όπως η Sony). Απλά εκεί στοχεύουν στο καλύτερο optimisation.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το thread μιλα για 8η γενια. Δηλαδη μετα την τωρινη.

Η διαφορα μας ειναι στο αν η αλλαγη γενιας ειναι ποιοτικο μεγεθος (ισχυς, νεοτερισμοι) ή "μοδας" (νεο μοντελο).

Κουμπωμενα specs, κουμπωμενοι προυπολογισμοι, μηδενικα ρισκα και μειωμενες απαιτησεις απο το userbase, δεν μας προσφερουν (κατα την ταπεινη μου αποψη) το "quantum leap" που χρειαζεται για να "περασουμε" genre.

Αν η "αγια τριαδα" βγαλει καφεκουτια με 50% περισοτερη δυναμη, τοτε ειναι ενα ακριβο ορεκτικο και μεχρι να φτασουμε στο "κυριως γευμα" θα εχουμε "λιμοκτονησει"... :)
 
Πίσω
Μπλουζα