freaktmp
Expert
- Αντιδράσεις
- 10.422
Μια φορα και έναν καιρό σε εναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό, ασχολήθηκα και εγω για ενα φεγγάρι με τον στατικο μοντελισμό. Μεταξυ 14 και 17 ετων ειχα πεσει με τα μουτρα, διάβαζα τα περιοδικά, επισκεπτόμουν τα τοπικα καταστήματα μοντελισμού και εψαχνα στα διαφορα παιχνιδαδικα και βιβλιοχαρτοπωλεία για παλιο στοκ σε λογικες τιμες. Δεν ειναι να πεις οτι ειχα ταλέντο για δαυτο, αλλα ηταν ευχάριστη απασχόληση, να πεταω και μια κασετα στο κασετοφωνο και να χαλαρωνω για μερικες ωρες. Η εμφαση μου ηταν αεροπλανα, κυριως του ΔΠΠ.
Τελικα μια οι πανελλήνιες, μια οτι συναγωνιζόταν για χώρο, χρόνο και χρήμα με μπόλικα αλλα χόμπι, σταδιακα ασχολούμουν ολοένα και λιγοτερο και τα του μοντελισμου αποθηκευτήκαν για μια μετακόμιση και δεν ξαναεμφανιστηκαν ποτε μεχρι σημερα, 31 χρόνια μετα.
Ας ριξουμε μια ματια στο τι επιβίωσε σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, κάμποσες μετακομίσεις και οχι και τόσο ιδανική αποθήκευση. Θα ξεκινησω απο τα υλικά και εργαλεία.
Χρώματα
Enamel και αλλα.
Μερικά spray.
Κολλες, διαλυτικα, πινελα, στοκος, γυαλόχαρτα κλπ
Οτι δεν εχει εξατμιστεί, εχει γινει τσιμέντο.
Ο (θεος να τον κανει) αερογραφος μου. Οχι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε.
Μπουκάλα πεπιεσμένου αερα ελληνικής κατασκευής.
Να δω αν θυμαμαι πως παει το συστημα. Προσοχη στην λεπτομερεια, μετα απο ελαχιστη χρηση ανέπτυξε διαρροή που επισκευάστηκε με στόκο. Περιεργως οχι μονο εχει η μπουκαλα πιεση, αλλα δουλευει ακομα ο αερογραφος και κραταει και η επισκευη με τον στοκο!
Υλικα για κατασκευη διοραμάτων.
Συνεχεια στο επομενο μηνυμα λογο του περιορισμου 20 εικονων απο album ανα μηνυμα.
Τελικα μια οι πανελλήνιες, μια οτι συναγωνιζόταν για χώρο, χρόνο και χρήμα με μπόλικα αλλα χόμπι, σταδιακα ασχολούμουν ολοένα και λιγοτερο και τα του μοντελισμου αποθηκευτήκαν για μια μετακόμιση και δεν ξαναεμφανιστηκαν ποτε μεχρι σημερα, 31 χρόνια μετα.
Ας ριξουμε μια ματια στο τι επιβίωσε σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, κάμποσες μετακομίσεις και οχι και τόσο ιδανική αποθήκευση. Θα ξεκινησω απο τα υλικά και εργαλεία.
Χρώματα
Enamel και αλλα.
Μερικά spray.
Κολλες, διαλυτικα, πινελα, στοκος, γυαλόχαρτα κλπ
Οτι δεν εχει εξατμιστεί, εχει γινει τσιμέντο.
Ο (θεος να τον κανει) αερογραφος μου. Οχι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε.
Μπουκάλα πεπιεσμένου αερα ελληνικής κατασκευής.
Να δω αν θυμαμαι πως παει το συστημα. Προσοχη στην λεπτομερεια, μετα απο ελαχιστη χρηση ανέπτυξε διαρροή που επισκευάστηκε με στόκο. Περιεργως οχι μονο εχει η μπουκαλα πιεση, αλλα δουλευει ακομα ο αερογραφος και κραταει και η επισκευη με τον στοκο!
Υλικα για κατασκευη διοραμάτων.
Συνεχεια στο επομενο μηνυμα λογο του περιορισμου 20 εικονων απο album ανα μηνυμα.
Τελευταία επεξεργασία: