Στα Σύνορα της Φαντασίας (The Twilight Zone)

Για οσους δεν το εχουν παρει χαμπαρι εχουν παιχτει ηδη δυο επεισοδια της νεας σειρας και προσωπικα μπορω να πω πως μαρεσαν σε γενικες γραμμες.
 
Θα δω ενα και βλεπουμε. Αν αξιζει παω και στα επομενα. Ξερω παντως εκ των προτερων οτι δεν υπαρχει περιπτωση να αγαπησω τα καινουργια επεισοδια οσο αγαπω τα ασπρομαυρα. Ειναι θεμα ατμοσφαιρας πανω απ' ολα.
 
Δεν υπαρχει θεμα αγαπης για μενα ουτε συναισθηματικο αν ηταν ετσι δεν θα ειχα δει ουτε το twilight zone Του 2002.Και καλα να μην ειναι τα επεισοδια θα τα δω μονο και μονο γιατι ειναι twilight zone αλλα και γιατι εχω τρελα με της σειρες γενικοτερα.Προσωπικα οπως ειπα σε γενικες γραμμες μαρεσαν τα επεισοδια ειδικα και το δευτερο επεισοδιο που μονο το ονομα του φερνει ωραια και αγαπημενα πραγματα στο μυαλο με μια μικρη διαφορα στον αριθμο που υπαρχει στον τιτλο του επεισοδιου και φυσικα στην πλοκη.Θα δουμε τι θα γινει στα επομενα επεισοδια αλλα οπως και να χει εγω θα τα απολαυσω στο σκοταδι με μια ουισκαρα στο χερι και ενα πιατακι καροτακια,αγγουρακια και χοντρες πρασινες ελιες ετσι για συνοδευτικο χαχαχαχαχαχα :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Ειδα κι εγω το δευτερο επεισοδιο του 2019 με τιτλο Nightmare at 30,000 feet. Ανεβηκαμε 10.000 ποδια απο το επεισοδιο του 1963. :)

Μου αρεσε που ειδα στους τιτλους το ονομα του τεραστιου Rod Serling και καποιες αξεχαστες φατσουλες απο τη σειρα του 1959: Το μαλλιαρο τερατακι που τρομαζε τον William Shatner στο επεισοδιο με τον παρομοιο τιτλο και το διαβολακι που προεβλεπε το μελλον στο Nick of time, με τον William Shatner και παλι.

Ενδιαφερον επεισοδιο και με πολλη αγωνια, ανατροπες, αλλα και καποιες ασαφειες. Αψογο τεχνικα, ομως οσες φορες κι αν ακουσα μεσα στο επεισοδιο τη φραση "Past is the past" ξερω πως εγω θα ειμαι αρρηκτα δεμενη με την ασπρομαυρη σειρα και μονο. Για παντα.

Στους τιτλους τελους με αποζημιωσε το μουσικο μοτιβο της κλασικης σειρας, κατι που κατεδειξε για αλλη μια φορα πως οι δημιουργοι των νεων επεισοδιων καποια πραγματα απο το παρελθον θελουν κι αυτοι να τα κρατησουν και να μην ξεχαστουν.
 
Το Nightmare at 30,000 feet είναι ένα από τα 2-3 αγαπημένα μου επεισόδια της σειράς, γυρισμένο λίγα χρόνια πριν η καριέρα του W. Shatner εκτιναχθεί στα ύψη από τη συμμετοχή του στο Star Trek.
 
Aνεβηκε ένα του 2002 να το δω να μην το δω! Λέγεται " evergreen"
 
το προσωπικό top-10 της σειράς είναι :

- And When the Sky Was Opened
- The Hitch-Hiker
- The Monsters Are Due on Maple Street
- A Stop at Willoughby
- Nick of Time
- Shadow Play
-Will the Real Martian Please Stand Up?
- The Shelter
- The Grave
- The Midnight Sun
 
Kαι τα δικα μου 10 καλυτερα. Απο την ασπρομαυρη σειρα, φυσικα!

1. Nick of time
2. Queen of the Nile
3. Twenty two
4. Mirror image
5. Person or persons unknown
6. The fear
7. Long distance call
8. You drive
9. People are alike all over
10. A short drink from a certain fountain
 
Τα επεισόδια, που μου έχουνε μείνει στο μυαλό απο την σειρά, είναι αυτό όπου ένας τύπος διηγούνταν σε έναν ψυχίατρο, πως δεν μπορεί να κοιμηθεί,γιατι πάσχει απο καρδιά και στα όνειρα του τρομοκρατείται εως θανάτου απο μια παράξενη γυναικεία μορφή.Έτσι, σε περίπτωση που ξαναονειρευτεί θα πεθανει! Το τέλος ήταν συγκλονιστικό.
Perchance to dream με τον αγαπημενο μου Richard Conte και με ενα οντως υπεροχο φιναλε.

1613115387414.jpeg
 
Shadow Play

Σε μια αίθουσα δικαστηρίου ο Adam Grant, ακούει την ετυμηγορία που τον καταδικάζει σε εκτέλεση, στην ηλεκτρική καρέκλα. Ξεσπάει σε κραυγές, φωνάζοντας πως αρνείται να πεθάνει ξανά ! Το ίδιο βράδυ ο δημοσιογράφος Paul Carson που κάλυπτε την δίκη, επισκέπτεται τον φίλο του εισαγγελέα Henry Ritchie. Εμφανώς ταραγμένος, προσπαθεί να τον πείσει να ματαιώσει με κάποιον τρόπο, την εκτέλεση. Ο λόγος; Ο Grant ισχυρίζεται πως όλα αυτά είναι ένας εφιάλτης του, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Το σοκ της ηλεκτρικής καρέκλας θα τον κάνει να ξυπνήσει και έτσι όλος ο κόσμος μαζί με τις ζωές τους, απλά θα χαθεί ! Ο εισαγγελέας είναι φυσικά δύσπιστος, αλλά τελικό θα συμφωνήσει να επισκεφτεί τον μελλοθάνατο στην φυλακή και να συνομιλήσει μαζί του. Άλλο ένα εξαιρετικό επεισόδιο της σειράς, με άψογες ερμηνείες ( ειδικά από τον Dennis Weaver ) και υποβλητική ατμόσφαιρα.

1.jpg


TWILIGHT_ZONE_SEASON_2_DISC_5-17.jpg


584598.jpg
 
Θέλοντας και μη θα δω τα επεισόδια του 2002!από το τίποτα...
 
"Will the Real Martian Please Stand Up?

Δυο αστυνομικοί που ερευνούν μια αναφορά για εμφάνιση UFO, ανακαλύπτουν πως ένα εξωγήινο σκάφος, συνετρίβη μέσα σε μια λίμνη. Κάτι όμως μέσα σε αυτό φαίνεται πως επιβίωσε, καθώς τα ίχνη πάνω στο χιόνι, οδηγούν σε ένα απόμερο καφέ. Εκεί βρίσκουν τον οδηγό και τους επιβάτες ενός λεωφορείου που έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν το ταξίδι τους, λόγω του πυκνού χιονιού. Όταν οι αστυνομικοί ρωτήσουν τον οδηγό πόσους επιβάτες μετέφερε, εκείνος θα απαντήσει έξι, αλλά η καταμέτρηση μέσα στον χώρο θα δείξει επτά άτομα ! Πλέον κανείς δεν είναι σίγουρος, για το ποιους είχε δει μέσα στο λεωφορείο....

134111188_1079719685785598_2503124886409877695_o.jpg


134477533_1079720782452155_6605847307899594423_o.jpg


134409962_1079719862452247_3714607126825606030_o.jpg
 
Μεταφρασμένη η ομώνυμη κομματάρα των "Rush" απ' τον φίλο Στέφανο, ο οποίος μετέφρασε και τη συντριπτική πλειοψηφία των επεισοδίων της 1ης σειράς, σε ένα fan made video clip με σκηνές των επεισοδίων στα οποία παραπέμπει:

 
The Midnight Sun

Η τροχιά της γης έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα ο πλανήτης να κατευθύνεται προς τον ήλιο. Μια νεαρή ζωγράφος η Norma και η ηλικιωμένη κυρία Bronson, είναι οι μόνες που έχουν απομείνει σε μια πολυκατοικία. Όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της γειτονίας έχουν φύγει προς τα βόρεια, σε μια μάταιη προσπάθεια, να βρουν ένα πιο δροσερό μέρος. Τα πάντα έχουν παραλύσει, το νερό είναι ελάχιστο και η ηλεκτρική ενέργεια σιγά σιγά απενεργοποιείται. Οι δρόμοι είναι έρημοι και οι αρχές έχουν εγκαταλείψει και αυτές την πόλη, με τους εναπομείναντες κατοίκους να απειλούνται από διάφορους κακοποιούς. Με την θερμοκρασία να φτάνει πλέον τους 49 βαθμούς, οι δυο γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο άντρα, αλλά και να παραμείνουν όσο γίνεται πιο ψύχραιμες, σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Από τα πιο έξυπνα twist endings της σειράς...

93cd7d8bb2f72682c71d97baa632ab45.jpg



Screen shot 2017-06-20 at 8.47.29 AM.png



twilight-zone-the-midnight-sun.jpg
 
Και του 92' είναι καλά παιδιά, δύο επεισόδια που είδα μου άρεσαν αρκετά.
 
Υπήρχε και άλλη σειρά τέλη 50' που είχε πολύ ομοιότητα με την" ζώνη του λυκόφωτος", ή σειρά "westinghouse desilu play house" , δηλ.παλι με τον χωροχρονο. Aνεβηκε και ένα επεισόδιο το "the time element". Δεν της έχουμε κάνει θέμα της σειράς.
 
Aριαδνη Twilight Zone του 1992 δεν υπαρχει.Λογικα εννοεις του 1985-1989 που προσωπικα την γουσταρω με χιλια η μπερδευτηκες με το 1992 και ηθελες να γραψεις 2002.
 
Υπήρχε και άλλη σειρά τέλη 50' που είχε πολύ ομοιότητα με την" ζώνη του λυκόφωτος", ή σειρά "westinghouse desilu play house" , δηλ.παλι με τον χωροχρονο. Aνεβηκε και ένα επεισόδιο το "the time element". Δεν της έχουμε κάνει θέμα της σειράς.
Δεν της καναμε θεμα γιατι δεν παιχτηκε ποτε στην ελληνικη τηλεοραση.
 
Aριαδνη Twilight Zone του 1992 δεν υπαρχει.Λογικα εννοεις του 1985-1989 που προσωπικα την γουσταρω με χιλια η μπερδευτηκες με το 1992 και ηθελες να γραψεις 2002.
Ναι του 2002 μερικά επεισόδια είναι καλά αλλά όχι μπιλλυ αλλά εσύ ως φαν της σειράς θα τα χεις δει όλα. Στα ωραία επεισόδια βάζω την γυναίκα που ψάχνει ποιος σκότωσε τον άνδρα της και βλέπει το παρελθόν μέσω των γυαλιών του.
 
The Monsters Are Due on Maple Street

Είναι μια ηλιόλουστη μέρα στην Maple Street. με τα παιδιά να παίζουν και τους μεγάλους να ασχολούνται με καθημερινά μικροπράγματα. Ξαφνικά θα ακουστεί ένας παράξενος ήχος από τον ουρανό και θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στην αρχή όλοι πιστεύουν ότι ευθύνεται κάποια ηλεκτρική καταιγίδα, όμως η θεωρία ενός αγοριού θα τους βάλει σε σκέψεις. Ο μικρός επηρεασμένος από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα τους πει πως όσα συμβαίνουν μοιάζουν πολύ, με προετοιμασία επίθεσης από εξωγήινους ! Με την γειτονιά αποκομμένη και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας για ώρες, η παράξενη ιδέα θα αρχίσει να βρίσκει οπαδούς. Κάποια περίεργα περιστατικά θα αυξήσουν την ανησυχία όλων και πλέον κανείς δεν θα είναι σίγουρος για τον γείτονα του...

PDVD_035.jpg


tzone0122a.jpg


1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα