Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo)

fraoulitsa πάνω στις Sindy θα μάθεις και μετά θα επεμβαίνεις και στις bibi-bo. Οι Sindy Pedigree είναι μία ολόκληρη ιστορία με υπέροχα ρούχα και αξεσουάρ.Αν στο διάβα σου βρίσκεις ρουχαλάκια ή σχετικά με αυτές αξεσουάρ μάζευε τα.Αξίζει τον κόπο!Καλή επιτυχία,που θα την έχεις και πολύ υπομονή.Εαν δεν πετύχουν τα χείλη με τη μία,ξανά και ξανά!Θα τα καταφέρεις! :D
 
Rapunjel μου, στις Bibi-bo προσπαθώ να αποφεύγω οποιαδήποτε επέμβαση από... ιδεολογία... :p Οι sindy είναι αλλο. Τελικά μου αρεσουν πάρα πολύ σαν κούκλες, περισσότερο από τις Barbie, οφείλω να ομολογήσω. Αχ μη μου βάζεις ιδέες για ρούχα και αξεσουάρ γιατί με βλέπω μετά να χρειάζομαι κουκλοδάνειο... :p :p :p
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

fraoulitsa πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις και χωρίς κουκλοδάνειο!Δεν είναι πια τόσο ακριβή η Sindy! ;)
 
Συντηρηση μια βινταζ κουκλας El Greco!

Ενας καλος φιλος, που τον ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου, μου εστειλε μεταξυ αλλων παιχνιδιων, που θα σας δειξω σιγα σιγα, και μια κουκλα βινταζ της El Greco! :)

Αυτη η κουκλιτσα ειχε τελειο προσωπακι ομως υπεφερε απο κασιδα ή κουκλοψωριαση... :( Δηλαδη οταν αγγιζες τα μαλλακια της αυτα πεφτανε, κοβοντουσαν απο την ριζα!!! :eek: o_Oo_O Αυτος ειναι κι ο λογος που την κουρεψα γουλι και της αφαιρεσα ολα τα μαλλια.

Εδω λοιπον σας βαζω μια σειρα απο φωτογραφιες οπως ηταν η κουκλιτσα πριν απο την συντηρηση.

Καντε λιγη υπομονη να την τελειωσω και θα σας βαλω και φωτογραφιες απο το τελικο αποτελεσμα.

Rapunjel μου, εσυ που εισαι πιο εξπερ απο εμενα επι του θεματος, μηπως εχεις ιδεα αν αυτη η κουκλα ειναι απο το 70 ή απο το 60? Προσωπικα την υπολογιζω μεσα του 60.

Στο κεφαλακι της και στο σωμα της γραφει El Greco.

Τα μαλλακια ηταν αρχικα καστανα και με αφελειες. Ειχε ενα τεραααστιο μετωπο. :eek:

Εγω της εβαλα μαυρα μαλλακια που κανουν αντιθεση με τα ματια της, και προχωρησα λιγο πιο μπροστα στο κουτελο με τα μαλλια, εμπνευσμενη απο τις ιταλικες κουκλες Furga μιας και ειναι σιγουρα της ιδιας εποχης.

Ναι θα μου πειτε πως ισως ηταν καλυτερα να την κανω ακριβως οπως ητανε πριν #) , αλλα επειδη σχεδον ολες οι κουκλες μου ειναι customized και προοριζονται για την προσωπικη μου συλλογη ή για χαρισμα σε αγαπημενα προσωπα, ειπα να κουκλοπειραματιστω! :)
 
Συντηρηση μια βινταζ κουκλας El Greco part.2!

Φυσικα τα μαλλια της κουκλας τα ειχα τελειωσει μετα απο αρκετες ωρες reroot, μιας κι εδω εριξε τετοιες βροχες και καταιγιδες που βαλαμε και στην τσεπη.

Περιμενα να φορτωσει η μπαταρια της μηχανης, να σας ποσταρω και το τελικο αποτελεσμα. :)

Φυσικα της φρεσκαρα και το μακιγιαζ. Ναι το ξερω οι συλλεκτες θα με δειρετε αλλα ειπαμε εδω ημεθα καλλιτεχναι και εχομεν το αλογιστο :D
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη υπέροχη την έκανες! Είναι μια κούκλα της δεκαετίας 70 πιστεύω αρχές και την έκανες κούκλα!!!Έχω κι εγώ μία με το ίδιο πρόβλημα και της έχω βάλει μόνο τα μισά μαλλιά και την άφησα.Μάλλον να αφήσω τα ραψίματα και να την τελειώσω... #)
 
Rapunjel μου αγαπημενη, σε καταλαβαινω απολυτα... :D ειχε πολυ δουλεια στο μαλλι!!! Δεν τελειωνε με τιποτα, αλλα ηταν τοσο ομορφη και εξω εριχνε τετοιο τουλουμι βροχη που επαιρνα κουραγιο και συνεχιζα!!! :D :D

Βασικα τα περισσοτερα μαλλια της τα εβαλα στο μπροστα μερος, αλλωστε ετσι εκανε και η εταιρια Ιταλοκρεμονα, και η Ελ Γκρεκο καμια φορα!!! #)

Τα ρουχαλακια που φοραει τα πηρα απο μια κουκλιτσα αναλογου μεγεθους, την Sandy, απο την σειρα La moda di Sandy. Και εκει που ειχα καπως απελπιστει γιατι τα ρουχα δεν κανανε στην Κοριν οπως ηλπιζα, ανακαλυψα οτι κανανε σε αυτην την υπεροχη κουκλα! :) Οσο για την Sandy, την εκανα ΟΟΑΚ και θα την στειλω διακοπες σε ενα νησι ;)
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία η Sandy πάει διακοπές σε νησί;Τελικά οι κούκλες μας πάνε διακοπές... ;)
 
Αναστασια είπε:
Τα ρουχαλακια που φοραει τα πηρα απο μια κουκλιτσα αναλογου μεγεθους, την Sandy, απο την σειρα La moda di Sandy. Και εκει που ειχα καπως απελπιστει γιατι τα ρουχα δεν κανανε στην Κοριν οπως ηλπιζα, ανακαλυψα οτι κανανε σε αυτην την υπεροχη κουκλα! :) Οσο για την Sandy, την εκανα ΟΟΑΚ και θα την στειλω διακοπες σε ενα νησι ;)
Ενα απο τα πιο ομορφα χαρακτηριστικα των βινταζ κουκλων της Ελ Γκρεκο ειναι τα ματακια που ανοιγοκλεινουν. Λιγες ειναι οι κουκλες σημερα που οταν τις ξαπλωνεις κοιμουνται! :(

Οπως συμβαινει και με την Steffi Love (Simba), που μπορει και "δανειζει", οπως μας εδειξε η Αμαλια34 μας, καποια παπουτσια που να μπαινουν στο ποδι της bibi-bo, και αναγκαστικά και στης Sindy Pedigree,

τυχαια ανακαλυψα και την Sandy (διανεμεται απο την ιταλικη Globο μα ανηκει στην γερμανικη Simba), της οποιας τα ρουχα και τα παπουτσια μπαινουν σε καποιες βινταζ κουκλες της El Greco μας!

Η Γερμανια ειχε απο παλια παραδοση στα ματια των κουκλων, ετσι εξηγειται και η γλυκια Sandy με τα ματακια που ανοιγοκλεινουν :)

Σας τις βαζω και τις 2 μαζι, σε περιπτωση που την πετυχετε και εχετε καποια κουκλα El Greco χωρις ρουχαλακια και παπουτσια.

Τωρα η Σαντυ εγινε ΟΟΑΚ και ξυπολητη πριγκηπισσα, αλλα στο σπιτι που θα χαριστει θα την εχουνε σιγουρα στα πουπουλα! :flower:
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία υπέροχη η Sandy! Τα μαλλιά της με τις ανταύγειες υπέροχα!Εσύ τα έκανες τόσο υπέροχα;Να ρωτήσω κάτι; Μπορεί να πρασινίσει το βινύλιο από τα σκουλαρίκια στα αυτιά της κούκλας με τα χρόνια;

Εδώ έχουμε κάτι παρόμοιες κούκλες που πουλιούνται στο Jumbo.

Πρέπει να ανακαλύψουμε παπουτσάκια για όλες αυτές τις κουκλίτσες!
 
Rapunjel μου, ναι εγω της εβαλα τα επιπλεον μαλλακια, και της εκανα και περμαναντ στο μαλλι να μην σου ερθει εκτος απο ξυπολητη και αχτενιστη! :D Και βεβαια με τα χρονια, μιλαμε για 30 χρονια και πανω ετσι, μπορει να αφησει στο βινυλιο πρασινο το σιδερενιο σκουλαρικι! Το καλυτερο ειναι τα πλαστικα σκουλαρικια.

Εγω περναω τα σκουλαρικια με σελοτειπ μερικες φορες ωστε να μην υπαρχει αυτο το προβλημα!
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ!Στο τέλος θα με πετάξουν έξω από το σπίτι οι κούκλες... :D

Έχω πεθάνει από την κούραση αλλά έβαλα τα μαλλάκια στην κουκλίτσα el greco που μαδούσε όπως η δικιά σου.Αν η κούκλα μείνει στον ήλιο με τα χρόνια γίνεται αυτό.

Στην πρώτη φωτογραφία το πριν και στις επόμενες δύο το μετά.Νομίζω ότι έβαλα λιγάκι μαλλί παραπάνω... ;)
 
Rapunjel μου εχει μπολικο μαλλακι αλλα τι πειραζει? Ειναι γλυκα!!! Αν της βαλεις μασκα μαλλιων, οπως εβαλα εγω στην δικη μου λες να της πεσει λιγο ο ογκος? Παντως εγινε σουπερ!!! :) :flower:

Βασικα το reroot αστο για τον χειμωνα που εχει πολυ κρυο και ειναι πιο ευχαριστο να κατσεις σπιτι. Τωρα το καλοκαιρι και μαλιστα οταν εισαι κουρασμενη δεν λεει να κατσεις να κανεις τετοια μανουρα!!!

Δεν θα πιεζεσαι και στο reroot Rapunjel μου! Οι κουκλες μπορουν να περιμενουν. :flower:
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη της έβαλε κορδέλα και έγινε,πιστεύω, νορμάλ.Είχε τα μισά μαλλιά αφέλειες και εγώ τα έκανα μακριά και ίσως για αυτό βγήκε με τόσο μαλλί!Αυτό με το πολύ μαλλί το έχω πάντως!Να ανησυχήσω; ;)

Η συγκεκριμένη περίμενε καραφλή αρκετούς μήνες...έκανα ένα διάλειμμα από το ράψιμο και επανήλθα! :)

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για όλα λατρεμένη! :flower:

Στη φωτογραφία με τα αυθεντικά ρουχαλάκια της και το μαλλί με κορδέλα...
 
Corinne Italocremona-1965

Ειναι πολυ ζουζουνα αυτη η κουκλιτσα σου Rapunjel μου! Δεν πειραζει που εχει τοσα μαλλια! Ωραια της πανε!

Την θυμαστε την Corinne της ιταλικης εταιρειας Italocremona του 1965?

Ειχαμε μιλησει για αυτη εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=189939&postcount=21

Επι ενα μηνα περιμενα ενα παζαρακι σε μια κοντινη πολη. Αφου λοιπον εφτασε η μερα και πηγα να το δω ανακαλυψα οτι αποτελουνταν απο παρα πολυ λιγους πωλητες και απο παιχνιδια μονο ενας!!! :(

Κι ομως σε εκεινο το μοναδικο τραπεζακι με τα λιγοστα παιχνιδια βρηκα εναν μικρο θησαυρο με σπασμενο ποδι, λερωμενο στομα, και μικρα σωματιδια που ειχαν εισχωρησει στο βινυλιο του προσωπου. :eek: Οσο για την τιμη ουτε στον παπα. Οταν μου την ειπε κρατηθηκα να μην φανει οτι σκιρτησε η κουκλοκαρδια μου!!! :D

Αφου την επλυνα με σαπουνι μασσαλιας κατορθωσα και εβγαλα τα σωματιδια με συνεχες τριψιμο και ασετον. Στην αρχη εμοιαζε αδυνατον να φυγουν κι ομως με υπομονη εφυγαν ολα.

Δυστυχως δεν καταλαβα τι ηταν αυτα τα σωματιδια, Σαν λεπτοτατοι κοκκοι αμμου που ειχαν σφηνωθει στους πορους του βινυλιου και δεν εφευγαν ουτε με το σαπουνι, ουτε με οινοπνευμα αλλα μονο με ασετον και βαμβακι.

Δυστυχως χρειαστηκε να της σβησω εντελως τα χειλη και τα φρυδια, γιατι τα σωματιδια ειχαν περασει και κατω απο τις μπογιες. :xm:

Μασκα μαλλιων, ακριλικα χρωματα, πιστολι σιλικονης για το ποδαρακι και ετοιμο το κοριτσι! :)

Τωρα αμα της βρω και κανα ρουχο εχει καλως! Προς το παρον φιγουραρει με καθαρο μαλλι!
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Τι πεντάμορφη κούκλα είναι αυτή;Την έκανες υπέροχη! Εκατομμύρια μπράβο! Έχει το ίδιο σώμα με την Αλίκη μου; Ρωτώ για να της στείλω ρουχαλάκι αντάξιο της ομορφιάς της! ;)
 
Rapunjel μου αγαπημενη, ετσι νομιζω! Αν εχεις κανενα ρουχαλακι δανεικο που να σου περισσευει, στο ζηταω ξεδιαντροπα #) #) #) θα με σωσεις!!! Και θα την σωσεις και απο τον γυμνισμο...Σου βαζω την αδερφουλα της σε μια φωτογραφια διπλα στην bibi-bo για να καταλαβεις το μεγεθος της!!!

Θα σου ειμαι υποχρεη :flower: Εχει υψος 45 εκατοστα!

picture.php
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία όποτε χρειάζεσαι κάτι για την κούκλα να το λες.Αν δεν το πρότεινα δε θα το έλεγες.Δανεικό ρούχο δεν έχω αλλά για να χαρίσω έχω. ;)

Πες μου τι στυλ θες να της δώσεις και θα έχεις το ανάλογο ρούχο.Επίσης πόσες κούκλες,γιατί βλέπω και την αδερφή της γυμνή,θέλουν ρούχα.Αυτές οι δύο πάντως έχουν ίδιο σώμα με την Αλίκη απλά στη μέση είναι πιο γεμάτες.Πες μου σε παρακαλώ περίμετρο μέσης.Όμορφο σόι είναι κι αυτή κι αδερφή της αλλά πολύ γύμνια... :D
 
Πολύ όμορφη κούκλα Αναστασία!!! Συγχαρητήρια :) !!! Μοιάζει να είναι ξαδέρφη με τις κούκλες el greco!
 
Απίθανη ανακάλυψη και καταπληκτικη μεταμόρφωση μαλλιού!! Πώς τα κατάφερες;
 
Πίσω
Μπλουζα