Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

El GrecoFanatic εγω θα σου πω να μην πειράξεις καθόλου τον κλόουν σου, γιατί αυτό το μωβ χρώμα περιμετρικά του στόματος και των ματιών, προσωπικά μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύυυ..!!! Μονο λίγο το άσπρο να διορθώσεις πάνω από το στόμα, το άλλο έχει φτιάξει καταπληκτικό χρώμα..!! Εμένα μου αρέσει πολυ πάντως..! :)
 
Αναστασάκι μου δεν είμαι καθόλου υπερβολική όταν μιλάω για σένα και τις απίστευτες μεταμορφώσεις που κάνεις και νομίζω ότι το αποτέλεσμα με δικαιώνει απόλυτα!!! Η κούκλα είναι πανέμορφη και σα να έχει βγει από το κουτί της!! Φοβερή δουλειά και άξια συγχαρητηρίων :bow: :award:

El_Greco_Fanatic είναι γλύκας ο κλόουν και συμφωνώ με το makisimo, αν διορθωθεί το λευκό θα είναι τέλειος και δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις την μοβ χρώση.
 
Fraoulita και Αναστασια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για της πολύτιμες συμβουλές που σίγουρα θα μας χρειαστούν στο μέλλον :thumbup: αλλά όπως λέει o makisimos και η soufle που τους ευχαριστούμε πολύ για τα καλά τους λόγια #)

κοιτάζοντας τον καλύτερα όντως του πηγαίνει το χρώμα αυτό, τον κάνει διαφορετικό από τούς υπόλοιπους ;)

Άλλωστε δεν νομίζω να μπορέσουμε να φτιάξουμε το ίδιο μακιγιάζ :wait2: δεν το ρισκάρω άπλα μόνο θα διορθώσω ότι έχει χαλάσει

;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
El greco fanatic, κι εμένα μου αρέσει έτσι ο κλόουν σας! Διόρθωσε λίγο το άσπρο στο πάνω χείλος και θα είναι γλυκύτατος!
 
ΝΑ είσαι καλά mytiny όσο περισσότερο τον κοιτάζω, τελικά βλέπω ότι του ταιριάζει ;)
 
Η ώρα είναι 4 τα ξημερώματα, σε 2 ώρες πάω για δουλειά και έχω κολλήσει στο site της Aναστασίας...!!!! Πραγματικά αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη να ευχαριστηθεί το μάτι σας..!!

Ειδικά στο τομέα που έχει την μεταμόρΦωση και συντήρηση παιχνιδιών που έχουν περάσει από τα χέρια της έμεινα άφωνος..!!!

http://anastasiamagkouta.interfree.it/home.html

Αναστασία μου, χαλάλι σου που θα πάω στη δουλειά μου με κόκκινα μάτια από το ξενύχτι, αλλά πραγματικά κόλλησα..!!!

Και το μαγικό στην σελίδα σου είναι ότι η πλειονότητα των παιχνιδιών δεν είναι καινούργια αλλά μεταχειρισμένα που τα έχεις φτιάξει λες και μόλις τα έβγαλες από κουτί..!! Ειλικρινα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη δουλεια που έχεις ρίξει σε αυτο το site όπως και σε όλα τα άλλα βεβαίως, για τα οποία νιώθουμε υπερήφανοι όλοι μας..!!
 
Ετσι είναι! Πολλά πολλά συγχαρηρτήρια! Και φυσικά η furga τα σπάει!!!
 
Ενα ασωματο κεφαλι Barbie Malibu ψαχνει σωμα

Βρε! Αντι να κανετε διαφημισεις μηπως πρεπει να γραψουμε κανα τουτοριαλ της προκοπης στο θρεντ? :xm: 8)

Tutorial: Ενα ασωματο κεφαλι Barbie Malibu ψαχνει σωμα.

Σας το ποσταρω σε αποκλειστικοτητα γιατι δεν το εχω ανεβασει ουτε καν στον δικο μου ιστοχωρο!

Γενικα δεν ειμαι του πληστηριασμου γιατι αγχωνομαι και ξενερωνω, αλλα μια μερα επεσα επανω σε μερικα ασωματα κεφαλια Barbie Malibu, Μade in japan, σε τιμη ουτε του παπα, και αποφασισα να τα παρω με την ελπιδα οτι θα εβρισκα σιγα σιγα σωματα. :xm:

Αμ δε! :( Ενα σωμα της προκοπης για την μαυρισμενη Barbie Malibu ειχε τιμη πολυ ανωτερη απο αυτη του κεφαλιου και επειδη δεν αντεχα να το βλεπω ετσι ασωματο, αποφασισα να βγαλω μια πατεντα και να την ποσταρω σε περιπτωση που εχετε βρει ενα κεφαλι βινταζ Μπαρμπι, της δεκαετιας του 60, και δεν εχετε αλλη λυση. ;)

Τα υλικα

  • ενα οποιοδηποτε σωμα Μπαρμπι. Εγω χρησιμοποιησα ενα της δεκαετιας του 80, απο πισω γραφει 1966 αλλα κυκλοφορησε μεχρι και τις αρχες του 90.
  • ενα μολυβι
  • ενα νυστερι
  • ενα πριονακι απο αυτα για να κοβεις τους μεταλλικους σωληνες
  • μια λιμα
  • ενα δευτερο παλιο σωμα Μπαρμπι απο το οποιο θα παρουμε μονο το εσωτερικο μερος του μπουτιου, εκει που ενωνεται με το σωμα. Θα το χρησιμοποιησουμε για να ενωσουμε το κεφαλι με το νεο σωμα.
  • λιγο σελοτειπ
  • ενα λαστιχακι
  • πιστολι σιλικονης

(με αυτα τα υλικα σιγουρα θα αισθανθειτε σαν σιριαλ κιλερ, αλλα σας υποσχομαι οτι ειναι για καλο :) )

Στις φωτογραφιες που σας επισυναπτω θα δειτε τα εξης

  • Στην πρωτη και στη δευτερη θα δειτε τα δυο σωματα, αριστερα το απλο σωμα Μπαρμπι, το οποιο δεν εχει χερι προς το παρον, και δεξια το οριτζιναλ σωμα Μαλιμπου.
  • Στην δευτερη φωτο θα δειτε παλι τα δυο σωματα διπλα διπλα. Θα προσεξετε οτι το υψος του λαιμου στο οριτζιναλ σωμα Μαλιμπου ειναι πιο κοντο, και ενα μερος του εισχωρει στο κεφαλι.
  • Στις υπολοιπες φωτο θα δειτε οτι εκοψα προσεχτικα τον λαιμο στο απλο σωμα Μπαρμπι τοσο ωστε να τον κανω πιο κοντο και ελαφρα πλαγιο με κλιση προς τα εμπρος.
    Σχεδιασα με το μολυβι πανω κατω το υψος
  • Εκοψα με το πριονακι
  • Λειανα με την λιμα

[*]Εβαλα εκεινο το κομματακι που εβγαλα απο το εσωτερικο μερος του μπουτιου (θα σας προσθεσω φωτο για ποιο ακριβως μιλαω) και αφου το εκοψα σε ενα μερος, οπως φαινεται στην φωτο με το νουμερο 9, το εβαλα στο εσωτερικο του λαιμου. Θα δειτε οτι ταιριαζει τελεια. Το κολλησα με σιλικονη.




Η συνεχεια στο επομενο επεισοδιο! :)
 
Ενα ασωματο κεφαλι Barbie Malibu ψαχνει σωμα (B μερος)

Αφου λοιπον βαλουμε λιγο σελοτειπ και απο πανω τυλιξουμε το λαστιχακι για να κρατιεται καλυτερα το κεφαλι, μπορουμε επιτελους να ενωσουμε το ακεφαλο σωμα με το ασωματο κεφαλι και να φτιαξουμε αυτο που ονομαζεται στην slang των συλλεκτων Hybrid Barbie! :)

Και οριστε οι φωτογραφιες! Το κεφαλι μπορει να γυριζει κανονικα, και το χρωμα του σωματος ειναι αρκετα κοντα στην αποχρωση του κεφαλιου.

Οπως βλεπετε της προσθεσα και το χερι που ελειπε. Πως? Θα περιμενετε το επομενο επεισοδιο! Στο οποιο θα σας δειξω και εκεινο το ρημαδι το κομματακι που εβγαλα απο το μπουτι και εβαλα στον λαιμο.

Τυφλα να χει ο Φρανκεσταιν.

attachment.php
 
Νομίζω ότι πρέπει να σε ανακηρύξουμε επισήμως βασίλισσα της πατέντας!!! :bow: Αναστασία μου, έγραψες πάλι!!!! :clap: :clap:Αναμένω και το τρίτο μέρος! :D
 
WOW Αναστασία πολύ καλή δουλεια μπράβο :bow:
 
Έχω μείνει άφωνη!!!!!!! Καταπληκτική δουλειά Αναστασάκι μου χαρά στο κουράγιο σου!! :bow: :bow: Σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράζεσαι μαζί μας!!!
 
Ενα ασωματο κεφαλι Barbie Malibu ψαχνει σωμα (Γ μερος) και το αχερο σωμα ψαχνει χερι

Να στε καλα παιδια!!!!! #) :flower: Οπως λενε "οποιος δεν εχει μυαλο εχει ποδια" ετσι κι εγω, οταν δεν εχω λεφτα για vintage barbie βρισκω πατεντα!!! :D

Λοιπον σας χρωσταγα το τελευταιο κομματι του τουτοριαλ μου, δηλαδη το πως συνδεουμε το κεφαλι με τον κομμενο λαιμο και τι ανταλλακτικο μπορουμε μα χρησιμοποιησουμε ωστε να μπορει το κεφαλι να κινειται και να μην την πιανει την κουκλα πιασιμο στον σβερκο απο την ακινησια. Μιλω για τις φωτο 9 και 10

attachment.php


Εδω βλεπετε απο ενα παλιο ποδι το πλαστικο κομματακι που το ενωνε με το σωμα

attachment.php


Εδω βλεπετε το κομματακι το οποιο και το αφαιρεσα με προσοχη χρησιμοποιωντας μια πενσα, και αφου το βυθισα σε καυτο νερο για μερικα λεπτα για να μαλακωσει το πλαστικο.

attachment.php


Αν θυμαστε το ακεφαλο σωμα ηταν και αχερο.

Βρηκα λοιπον ενα χερι, το οποιο το εβγαλα απο ενα αλλο παλιο σωμα, χρησιμοποιωντας την τεχνικη του καυτου νερου που σας ανεφερα παραπανω.

attachment.php


Και ετοιμο το τερας του Φρανκεσταιν Barbie Malibu φτιαγμενο απο δανεικο σωμα αλλης περιοδου, χερι και κεφαλι και φυσικα μαλλι!!!! Σεβαστηκα την Ματελ και δεν της πειραξα το μακιγιαζ της, εκτος απο ενα ελαφροτατο φρεσκαρισμα στα χρωματα της.

Φτου φτου κουκλα μου εσυ! :D

attachment.php


attachment.php
 
Τέλεια δουλειά Αναστασία μου!!!! :D Χίλια μπράβο, για την πατέντα και τον κόπο!! :award:

Αυτή η κούκλα πρέπει να πέσει στα χέρια κανενός συλλέκτη από αυτούς που ψάχνουν να χρονολογήσουν την κούκλα (και απ'ότι έχω καταλάβει στις barbie δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση :xm: ) να τραβάει τα μαλλιά του ο άνθρωπος!!! :D

Κούκλα η μεταμορφωμένη, να τη χαίρεσαι Αναστασία μου! :flower:
 
Οκ....:animeek: :bow: μιλάμε έχεις ''κεντήσει'' !!! Έχεις δημιουργήσει το πρώτο Barbie παζλ!!!! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει κάνει τέτοια συντήρηση-αυτο-ετερο μεταμόσχευση!!! Η πλάκα είναι ότι έχω μία Malibu από repro της Mattel δεν πιάνει χαρτοσιά μπροστά στη φτιαγμένη. Άσε που εμένα μου φαίνεται ασχημομούρα-αλογομούρα η δική μου! Πως τη μεταμόρφωσες έτσι πουλάκι μου?? Κάτι το μαλλί, κάτι το χτένισμα, κάτι που την έπιασαν τα χεράκια σου, είναι μία από τις ομορφότερες Barbie που έχω δει!! Ευχαριστούμε για το απίστευτo tutorial!! Και όχι δεν υπερβάλλω...
 
soufle είπε:
Η πλάκα είναι ότι έχω μία Malibu από repro της Mattel δεν πιάνει χαρτοσιά μπροστά στη φτιαγμένη. Άσε που εμένα μου φαίνεται ασχημομούρα-αλογομούρα η δική μου!
Αχ βρε soufle μου!!! Ποσο γελασα!!!! :D :D:D

Και εμενα αλογομουρα μου φαινοτανε στην αρχη η Malibu οταν την πρωτοειδα στο ιντερνετ, αλλα με τον καιρο οσο την κοιταγα τοσο πιο πολυ την συμπαθησα, οταν δε μου εστειλε την πρωτη μου η MytinyWorld και την ειδα απο κοντα, την λατρεψα, και τωρα πιστευω πως ειναι μια απο τις πιο ομορφες βινταζ κουκλες που εκανε η Mattel.

Μετα απο πολλα πειραματα μαλιστα αποφασισα να μην της αλλοιωνω το μακιγιαζ αλλα απλα να της το τονιζω ωστε να γινεται πιο γλυκεια αλλα παντα κρατωντας αυτο το φρεσκο μακιγιαζ "acqua e sapone", οπως λενε οι Ιταλοι (δηλαδη απλο, φρεσκο, μια κοπελα που ειναι ομορφη χρησιμοποιωντας μονο "acqua e sapone" = Νερο και Σαπουνι)

Βασικα στην Malibu το μυστικο ειναι να της τονισεις τις γραμμες στο ανω και κατω χειλος του στοματος της, χωρις ομως να της ξεπερασεις το χρωμα περα απο το οριο του καλουπιου. Δηλαδη το περιγραμμα πρεπει να ειναι μεσα απο το οριο. Αλλιως απο αλογομουρα γινεται κλοουνομουρα.

Στα ματια τραβηξα ελαχιστα το τελευταιο ματοκλαδο, πανω και κατω. Και εχει ελαχιστο ρουζ. Πιο πολυ εσβηνα παρα προσθετα.

Το μαλλι ειναι εξτρα, αν και το αληθινο της ειναι σαφως ανωτερο, φαινεται στην συγκριση (αλλα εδω ειχαμε χασει το σωμα, το μαλλι θα ψαχναμε οριτζιναλ? :D )

Βαλε μας φωτο απο την ρεπρο σου, αφου ειναι ρεπρο της βινταζ δεν υπαρχει προβλημα να την ποσταρεις!
 
Και τι κάνουμε, αν μια σπανιότατη και υπέροχη κούκλα, ήταν στην βιτρινα του μαγαζιού για... δύο δεκαετίες? 8) Αν ο ήλιος υπήρξε αμίληκτος με τα ρούχα της? :eek: Ιδού τι δοκίμασα εγώ, για να ξανανιώσουν τα ρούχα μιας απλά καταπλητικής sindy, για την οποία ευχαριστώ πολύ το makisimo που την βρήκε και μου τη χάρισε! :thanx2:

DSC_2315.jpg

Χρησιμοποίησα μαρκαδόρο ειδικό για ύφασμα που αγόρασα από μαγαζί με είδη χόμπυ και ζωγραφικής!
pencil.png


DSC_2313.jpg

DSC_2314.jpg

DSC_2312.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασάκι μου θα περάσω φωτό από τις 3 vintage repro που έχω όσο το δυνατόν συντομότερα!! Η μία από αυτές δε, αν και repro είναι ήδη vintage!!

Καλή μου mytiny έχω μείνει άφωνη!! Τι φοβερή αλλαγή ήταν αυτή!! Χίλια μπράβο και γεια στα χεράκια σου!! Και με γεια και η καινούρια πανέμορφη Sindy!! Φοβερή ιδέα αυτοί οι μαρκαδόροι!! Και πάλι συγχαρητήρια!!
 
Απιστευτη σκεψη MytinyWorld μου!!! Εγω ουτε ηξερα απο αυτα οτι υπαρχουν τετοιοι μαρκαδοροι για υφασμα!!! Πολυ χρησιμη λυση. :flower:
 
Να'στε καλά κορίτσια μου! :)

Στην πραγματικότητα το χρώμα είναι φούξια, αλλά με το φλας δείχνει πιο κοκκινωπό! ;)
 
Πίσω
Μπλουζα