Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια!!! :) :flower:Abbey μου οντως εχουν καποιες ομοιοτητες με τις κουκλες Ελ Γκρεκο μιας και η εταιρεια τις ειχε ως παραδειγμα!

Vassoftr μου τα μαλλακια της απλα της τα χτενισα δεν εκανα κατι αλλο! Μονο μασκα μαλλιων που την παιρνω χυμα!

Ουτε πιστολακι ουτε τιποτα! Αυτες οι κουκλες ειναι τοσο καλα φτιαγμενες που τα μαλλια τους κρατανε το γυρισμα τους στο τελος!

Αγαπημενη Rapunjel οι κουκλες μου βγηκαν γυμνες για διαμαρτυρια περι των οικονομικων μετρων!!! :D Εχει θολωσει το ματι των Masters of The universe! Ευτυχως ειναι πολυ στουμποι και δεν τολμουν να τις παρενοχλησουν, θα φανε χαστουκα. :D :D
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία βρήκα τα ρούχα που θα φορέσουν!

Οι Masters of The universe να κάτσουν φρόνιμα...γιατί αλλιώς θα τους ράψω κουκούλες! ;)
 
rapunjel είπε:
Λατρεμένη Αναστασία βρήκα τα ρούχα που θα φορέσουν!
Rapunjel μου εκανες παλι μεγαλο ψυχικο για δυο βινταζ κουκλιτσες που ουτε δευτερο βρακι να αλλαξουν δεν ειχαν... :flower: Σημερα ηρθε και η νεα βιβλιοθηκη του αφεντη οποτε εγω μπορω τωρα να παρω την παλια και να βαλω μεσα ολες τις κουκλες μου!!!! :D

rapunjel είπε:
Οι Masters of The universe να κάτσουν φρόνιμα...γιατί αλλιώς θα τους ράψω κουκούλες! ;)
:biglaugh:
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη Αναστασία τίποτα δεν έκανα και όταν χρειάζεσαι κάτι να το λες!

Χαίρομαι που οι κουκλίτσες θα έχουν ένα σπίτι-βιβλιοθήκη! ;)
 
Kαλημέρα! Ανέσυρα αυτό το thread γιατί χρειάζομαι τη βοήθειά σας... Ήρθε στα χέρια μου, λοιπόν, εχθές, η μεγάλη κούκλα της El Greco που θα δείτε στη φωτογραφία. Το ζήτημα είναι πως η κακομοίρα είναι ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ από τη σκόνη και το καυσαέριο που κάθονται τόσα χρόνια πάνω της. Και ερωτώ: Πώς καθαρίζει χωρίς να την χαλάσω καθόλου; Τα ρούχα προφανώς θα τα πλύνω, αλλά η κούκλα; Επειδή τα μαλλιά της εκτός από βρώμικα είναι σε κατά τα άλλα άψογη κατάσταση, μαλακά και με τις μπούκλες τους, εκτός από τον τρόπο που είχα αναφέρει πιο πάνω, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα καθαρίσω χωρίς να της τα χαλάσω; Νομίζω το απορρυπαντικό πιάτων τα κολλάει κάπως... 8)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

picture.php


Α ναι! Επίσης... έχει κανείς καμιά ιδέα τι εποχής είναι; Το κουτί της έχει Τυχερούληδες όπως βλέπετε και στην αλυσίδα στο λαιμό της έχει την κλασική καρδούλα της El Greco..
 
rapunjel η κουκλιτσα που της εκανες reroot στη σελιδα 4 μηπως ειναι η τρελοκοτσιδου? Θυμασαι αν στην αρχικη της μορφη ειχε πορτοκαλι μαλλια η ηταν παντα καστανη? Παντως το προσωπακι της και τα ρουχαλακια της μου θυμιζουν την τρελοκοτσιδου.

Νομιζω fraoulitsa οτι η κουκλα σου ειναι τελος δεκαετιας του 70.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φραουλίτσα κάτι παρόμοιο σε κουτί θυμάμαι από τον φίλο DonKix2000 θυμαμαι καλα?
 
Artemis, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

Μakisime, ναι, και ο donkix2000 μας έχει δείξει ένα κουκλί της El Greco σε παρόμοιο κουτί εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=14901

Όπως μου ζήτησε η mytinyworld θα σας πω εν συντομία πώς καθάρισε η κούκλα, μιας και δεν είναι και απίθανο (ειδικά σε όσους κοιτάζουμε σε παζαράκια - παλαιοπωλεία κλπ κυρίως) να πετύχουμε κούκλες σε παρόμοια κατάσταση.

Αυτό που ήθελα και με ένοιαζε πιο πολύ από όλα, ήταν να μην της χαλάσω τα μαλλιά γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχω το ίδιο χτένισμα με τίποτα. Οπότε πρόσεξα ιδιαίτερα το κεφάλι της. Το σώμα το καθάρισα με απλό αφρόλουτρο: Σε μια λεκανίτσα έβαλα νερό χλιαρό, έριξα και λίγο αφρόλουτρο και με ένα σφουγγάρι παλιό πέρασα το σώμα της. Επειδή καλυπτόταν από τα ρούχα, το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης έμεινε σε αυτά, οπότε το σώμα δεν ήταν πολύ βρώμικο. Σε μερικά σημεία που η σκόνη είχε συσσωρευτεί και δεν έφευγε με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποίησα ισοπροπυλική αλκοόλη (ξέρω, σας έχω ζαλίσει με αυτό το καθαριστικό, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό, αν και μυρίζει ΠΟΛΥ έντονα). Το ίδιο μείγμα (νερό με αφρόλουτρο) χρησιμοποίησα και στο κεφάλι της, αλλά αντί για σφουγγάρι χρησιμοποίησα βαμβάκι, μιας κ η επιφάνεια ήταν πολύ μικρότερη. Για να καθαρίσουν τα μαλλιά της, αφού τελείωσα, βύθισα το κεφάλι της στην ίδια λεκάνη, η οποία τώρα είχε σκέτο νερό. Την άφησα εκεί κανένα εικοσάλεπτο, να φύγει η πολλή σκόνη και την άφησα μετά να στεγνώσει μόνη της μέχρι το επόμενο πρωί. Δεν χρησιμοποίησα οτιδήποτε κάνει σαπουνάδα γιατί μετά κολλάνε τα μαλλιά και δεν ήθελα να τα πιάσω για να μη τα χαλάσω. Η μοναδική απώλεια που είχα ήταν να πετάνε μερικές τρίχες παραπάνω στον κότσο της... Στο μεταξύ, έπλυνα τα ρούχα της με χλιαρό νερό και Soflan. Αυτό που δε σκέφτηκα ήταν ότι με τα μουλιάσματα που έκανα στην κούκλα, το σώμα της είχε πάρει μέσα ΠΟΛΥ νερό, το οποίο κάπως έπρεπε να φύγει. Έτσι, όταν στέγνωσε την "έλυσα" και (επειδή εκτός από νερό είχε μέσα και κάτι μικρά πραγματάκια μαύρα, σαν κόκκους ζάχαρης, τα οποία δεν ξέρω τι ήταν...) την έπλυνα και πάλι και εσωτερικά. Άφησα τα κομμάτια να στεγνώσουν στον ήλιο, ξανασυναρμολόγησα το σώμα (παιδεύτηκα πολύ με τα πόδια...) και ... το αποτέλεσμα το είδατε. Το ξαναβάζω εδώ συνημμένο, να υπάρχει και εδώ το πριν και το μετά.

Το κουτί το καθάρισα με ξεσκονιστήρι βασικά...

Η όλη διαδικασία ήταν λίγο μανούρα, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συντηρηση μια βινταζ Furga Alta Moda!

Και τωρα μια τρελη ανακαλυψη απο την αγαπημενη MytinyWorld μας η οποια αμα δεν δει μια μερα τους υπαλληλους στο ελληνικο ταχυδρομειο δεν αντεχει!!! Μηπως να βγαλει καρτα μελους με ειδικο σκοντο? :flower: :flower: :flower:

Εσωσε μια δολια Furga Alta Moda, αυτες οι κουκλες οπως εχουμε πει και εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=207777&postcount=111

Αυτες οι κουκλες ειναι τοσο αγαπημενες στην Ιταλια, οσο σε εμας η bibi-bo. Σφαγες στο ιμπει για μια τετοια κουκλα. Ιδιως οταν εχει και ρουχα...για να μην πιασουμε την mint in the box.

Αυτη εδω η μικρουλα που ανακαλυψε η κουκλομανα μας ομως περασε δυσκολες μερες. Το χερακι της επιασε το συνδρομο της μαυριλας, και τωρα πρεπει να δοκιμασω την τεχνικη του oxy10 και τον ηλιο, την οποια θα αναλυσουμε οταν το βρω και το χρησιμοποιησω επανω της. Γενικα ομως η κουκλα δεν εχει κανενα προβλημα, ουτε την μασησαν, ουτε την κουρεψαν.

Προς το παρον σας παραθετω μερικες φωτο με το πως ητανε πριν.

  • Την καθαρισα πρωτα με σαμπουαν και παλια οδοντοβουρτσα. Και μετα με αλκοολ ή ασετον οταν πιασαν τα δυσκολα



  • Για τα μαλλια, σαμπουαν και μασκα μαλλιων, (πρεπει να αξιωθω να παρω μαλακτικο ρουχων για αυτην την δουλεια γιατι δεν συμφερει, δεν βγαινω μανα μου. Εχω ρημαξει την μασκα.)

Σας ποσταρω τις πρωτες φωτο με το πως ητανε πριν. Μην φοβηθειτε απο την τελευταια, θα αναλυσουμε μετα πως ειναι αυτη η κουκλα με τα παραξενα ματοκλαδα.
 
Αναστασία μου, να χαίρεσαι την καινούργια σου κουκλίτσα πρώτα απ'όλα! Μπορεί να πέρασε δύσκολες μέρες, αλλά ήρθε στο κατάλληλο μέρος για να αλλάξει αυτό! ;) Αναμένουμε την πορεία της μεταμόρφωσής της! :)

Ξέρεις τι ήθελα να σε ρωτήσω; Αυτό το σύνδρομο της μαυρίλας στο χεράκι της, από τι προκαλείται; 8)
 
Περιμένω με αγωνία το επόμενο επεισόδιο!! :eek:

Πες μου ότι υπάρχει εξήγηση γι'αυτά τα περίεργα ματόκλαδα!8)

Πάντως έχει απίθανα, γατίσια μάτια!!
 
Αναστασια μου με γεια σου!! Πανέμορφη και μοναδική η κουκλίτσα σου! Εξαιρετική δουλειά!! Εύχομαι να γίνει υπέροχη πράγμα σίγουρο αφού έπεσε στα δικά σου χέρια. Συγχαρητήρια και στη mytiny που την ανακάλυψε και σου την έστειλε!! Περιμένουμε την εξέλιξη!!
 
Συντηρηση μιαs βινταζ Furga Alta Moda!

Fraoulitsa μου αυτη η μαυριλα προερχεται απο την δημιουργια μουχλας, βακτηριων κτλ. στο βινυλιο! Η κουκλα βρεθηκε προφανως σε περιβαλλον οπου η υγρασια ειχε ξεπερασει το 70%. Εδω μπορειται να διαβασετε περισσοτερες πληροφοριες!


Fungal spots on a doll or a shower curtain or on food occur only because the humidity went above seventy percent and because the substrate (doll, shower curtain, food) contained elements that would support microbial life e.g., carbon, nitrogen and oxygen. Microbial growth is a surface phenomenon. That is, fungi and bacteria grow on a surface...a susceptible surface.


πηγη: http://www.strawberrybonkers.com/miscd.html

soufle μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια αν και υπερβολικα :flower:

Σας παραθετω φωτο απο την κουκλα μετα απο τον απλο καθαρισμο και το ελαφρο μακιγιαζ.

attachment.php


Τα ματοκλαδα της δεν ειναι απο κανονικο μαλλι, αλλα απο ενα ειδος λεπτοτατης τριχας, σαν αυτες των φτερων, σαν πουπουλο.

Ειναι τα οριτζιναλ, δεν της προσθεσα τιποτα.

Ακομα βεβαια περιμενει καμια μπουκλιτσα της προκοπης στα μαλλια. Αλλα αυτο στο επομενο επεισοδιο!

Η Furga αυτη ονομαζεται Susanna!
 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι γι'αυτή την κούκλα!! :D :DΘυμάμαι πώς ήταν όταν την βρήκα και βλέπω αυτή την τελευταία φωτογραφία και δεν πιστεύω στα μάτια μου!!! :eek: Αναστασία μου, χίλια μπράβο, είναι μια πανέμορφη κούκλα και σ'ευχαριστώ που ανέδειξες την ομορφιά της!! :clap: :happyjump:

Soufle μου, να'σαι καλά! :)
 
Πιθανες λυσεις για να φυγουν οι λεκεδες απο το βινυλιο της κουκλας

Το μαυρισμα ή η πρασινιλα ή γενικα οι επιμονοι και βαθιοι λεκεδες που μπορει να δημιουργηθουν στο βινυλιο της κουκλας οφειλονται, οπως ειπαμε, στην υγρασια η οποια ξεπερασε το 70% και ετυχε σε κουκλα επιρρεπη στο προβλημα.

Τωρα πως στα κερατα καθαριζει αυτη η μουχλα? Ιδου το ερωτημα. Εψαξα στα αγγλικα και στα ιταλικα και βρηκα διαφορες λυσεις οι οποιες εχουν βασικα την ιδια βαση, το benzoyl peroxide, το οποιο καταστρεφει τα βακτηρια. Αυτη η ουσια βρισκεται σε διαφορα φαρμακευτικα ή καλλυντικα προ'ι'οντα.

Στο oxy10 και στο benzac gel (προ'ι'οντα κατα της ακμης) και αν καταλαβα καλα και στο oxy rapid (ξανθυντικη κρεμα). Τωρα για αυτο το τελευταιο δεν παιρνω και ορκο.

Αλλοι το χρησιμοποιησαν και ειχαν αποτελεσμα, αλλοι παλι λενε οτι καλυτερα ειναι να το αποφευγει κανεις γιατι αφηνει λεκεδες στην κουκλα.

Αυτα λοιπον τα προ'ι'οντα, (ενα απο αυτα οχι ολα μαζι, μην αρχισουμε τωρα τα ματζουνια), αλειφονται στο βινυλιο και αρχιζουν να ενεργουν οταν μπουν κατω απο τον ηλιο ή κατω απο λαμπα μαυρισματος. (UVA) Αυτη η διαδικασια πρεπει να γινει 3/4 φορες για 6/8 ωρες.

Η καλυτερη εποχη λοιπον για το ξασπρισμα του βινυλιου ειναι το καλοκαιρι.

Δεν εχουν κανενα αποτελεσμα στην σκια ή σε τεχνητο φως.

Δυστυχως εδω εχουμε τουλουμι βροχη οποτε πρεπει να περιμενω, ποιος ξερει μεχρι ποτε, για να δοκιμασω στην Furga αυτην την τεχνικη και να σας δωσω ενα δοκιμασμενο αποτελεσμα στο χερακι της.

Οποτε μην σας παρω στο λαιμο μου... μαζι με τις λεκιασμενες κουκλες σας.8) :D
 
Αναστασια ολοκληρωτική αλλαγή μπράβο σου πολύ καλή δουλεία :clap:

Σήμερα είδα στο ιταλικό E-b ακριβώς μια ίδια αλλά με την μόνη διάφορα ήταν κομμένη στα 2 η δίστιχη και τελείως nude :(

Aλλά από ότι είδα ακόμα και έτσι την χτυπούσαν και η τιμή ήδη έχει ανέβη :eek:

Το βάψιμο στο βινύλιο είναι μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε και εμείς πρόσφατα :(

Μαζί με κάποιους τυχερουλιδες μας έστελλαν και αυτών τον κλόουν που δυστυχώς ήταν σε αθλία κατάσταση ,τον επαναφέραμε κατά 99% όπως βλέπεται #) αλλά παραμένει ακόμα ένα πρόβλημα

Γύρω από τα μάτια και το στόμα στην περιοχή με το μακιγιάζ κάποιος στο παρελθόν μέσα από της παιδικές του καλλιτεχνικές ανησυχίες που όπως φαίνετε δεν απέδωσαν ;)

Εβαψε με μοβ μαρκαδόρο γύρω από την περιοχή με το κόκκινο και δεν βγαίνει με τίποτα :banghead:

Μήπως γνωρίζεις πώς και αν εξαφανίζετε αυτό χωρίς να ξεβάψει το υπόλοιπο μακιγιάζ????? 8)8)

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασία μου, Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ την έκανες!!!! Καταπληκτική μεταμόρφωση, χίλια μπράβο! Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με τη μαυρίλα... Κάπου έχω διαβάσει πως γενικά τα προϊόντα κατά της ακμής βοηθούν, αλλά δε θυμάμαι πού...

Εl Greco Fanatic, είσαι βέβαιος πως είναι μαρκαδόρος; Εμένα έτσι όπως το είδα στη φωτογραφία μου φάνηκε σαν να έχει απλώσει το μακιγιάζ του κλόουν, αυτό το κόκκινο χρώμα στο περίγραμμα... Το έχω δει να γίνεται σε Bibi-bo αυτό... Ως προς το πώς φεύγει τώρα, φαντάζομαι δοκίμασες τα κλασικά καθαριστικά, έτσι (ασετόν, οινόπνευμα...); Αυτό το ισχυρό που έχω αναφέρει για τον καθαρισμό των έντονων λεκέδων, την ισοπροπυλική αλκοόλη (Isopropanol λέει επάνω το μπουκάλι και το βρίσκεις στο φαρμακείο) θα σου πρότεινα εγώ.. Με μια μπατονέτα και ελαφρύ τρίψιμο προσεκτικά για να μην ξεβάψει κ τα κανονικά χρώματα του κλόουν σας πιστεύω κάτι θα καταφέρεις... :xm:
 
Αν είναι το μακιγιάζ από το ίδιο και εισχώρησε στο βινύλιο τότε γιατί είναι μοβ και όχι κόκκινο ??? :eek:

Είναι η πρώτη φορά που το συναντώ σε κανέναν από του υπόλοιπους δεν έχει εμφανιστή κάτι τέτοιο8) .

Eπίσης πριν καθαριστή το ύφασμα από το σώμα του κλόουν είχε γραμμές από μαρκαδόρο στην μπροστινή πλευρά στον θώρακα και για αυτό υπέθεσα ότι μπορεί να είναι και αυτό μαρκαδόρος #)

Ναι γνωρίζω την Isopropanol αλλά δεν το είχα σκεφτεί αυτό θα δοκιμάσω και αν έχω αποτελέσματα θα το αναφέρω εδώ ;)

fraoulitsa:thanx2: :thanx2:
 
Εμένα προς το μπορντώ μου φέρνει και, λογικά, ξανοίγει λιγάκι όσο απλώνει.. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν το είδα.. Κρίμα που δεν έχω πια την κούκλα που είχε το ίδιο πρόβλημα να σου τη δείξω... :( Eεεεεε αν είχε βέβαια και μαρκαδόρο κι αλλού μάλλον το παιδάκι που το είχε θα πέρασε τον κακόμοιρο τον κλόουν για ... καμβά ζωγραφικής και θα... μεγαλούργησε πάνω του... :p :p :p

Eύχομαι να δεις αποτέλεσμα με την Isopropanol! :) :) :)
 
Και εγω παιδια αυτο σκεφτηκα οταν ειδα το μουτρακι του. Οτι ειχε χρησιμοποιηθει απο την εταιρεια ενα χρωμα το οποιο ομως με τον καιρο εχασε την σταθεροτητα του και απλωθηκε στο βινυλιο!

Και εγω το εχω δει σε κουκλα σε 2 περιπτωσεις:

Στην πρωτη περιπτωση ηταν το χρωμα των χειλιων που με τον καιρο απλωθηκε, και στην δευτερη ειχε γινει reroot στο κεφαλι της κουκλας με κοκκινο μαλλι κακιας ποιοτητος, και ξεβαψε με τον καιρο αφηνοντας ενα μπορντω χρωμα γυρω απο το μετωπο. (μεγαλη νηλα...) :eek:

Μακαρι να διορθωθει αυτος ο μικρουλης El_Greco_Fanatic!!! :flower: Πιστευω πως το μακιγιαζ του αναγκαστικα δεν το γλυτωνετε να το κανετε απο την αρχη. Προσωπικα νομιζω οτι αυτο το κοκκινο χρωμα που εχουν χρησιμοποιησει απο την εταιρεια κατασκευης την εκανε την δουλεια... :xm:
 
Πίσω
Μπλουζα