Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Αναστασία,ότι πιάσεις στα χέρια σου παίρνει ζωή και γίνεται καινούργιο. Πολλά,πολλά συγχαρητήρια!!!
 
Αναστασία αν κ έχω καιρό που δεν συμμετέχω στην ρετρό παρέα μας λόγο έλλειψης χρόνου :( σήμερα έπεσα επάνω σε ένα ακόμα θαύμα σου, πραγματικά τρομερή δουλειά όπως πάντα :worship: :clap: Συγχαρητήρια κ από εμένα :thumbup:
 
spirtoulis είπε:
Σε ντουλάπα ήταν σε θήκη, ίσως εκεί την πάτησα. :cry: :cry: 'Ατιμη έλλειψη χώρου.

Spirtouli μου στην ντουλαπα μπορει να ειχε πιασει υγρασια ή μπορει να μην γινοτανε καλη ανανεωση αερα! Το καλυτερο ειναι σε χαρτινη θηκη εκτος ντουλαπας.

Η αν μπορεις στην ντουλαπα να μενει λιγο μισανοιχτη για να παιρνει αερα.

Φιλε El Greco και φιλε El Greco fanatic σας ευχαριστω παρα παρα πολυ για τα καλα σας λογια! :thanx2: Και εσεις ομως δεν πατε πισω, ισα ισα εχετε και οι δυο ξαναζωντανεψει κουκλες και κουκλακια (bibi-bo, σπιρτουληδες) που χρειαστηκανε πολυ περισσοτερο κοπο, μερακι και γνωσεις περι κουκλοεπιστημολογιας!

Ακομα θυμαμαι την μεταμοσχευση ματιων σε κουκλα του El Greco! Ητανε γκαβη η κουκλα και ειδε!!! Τι να λεμε τωρα.... :thumbup:
 
spirtoulis είπε:
Σε ντουλάπα ήταν σε θήκη, ίσως εκεί την πάτησα. :cry: :cry: 'Ατιμη έλλειψη χώρου.
Spirtouli από ότι έχω δει τα πλαστικά που ήταν βαμμένα για κάποιον λόγο :eek: με τα χρόνια έχασαν αυτό το χρώμα του δέρματος, ενώ το κανονικό πλαστικό που από την αρχή έχει αυτό το χρώμα δεν παθαίνει τίποτα ,,,αν και μετά από αυτό μοιάζουν σαν φαντάσματα πρέπει να μένουν έτσι, μου χει τύχει και εμένα δεν μπορείς να το αποτρέψεις αυτό είναι θέμα ποιότητας του πλαστικού :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
'Εχω μία κούκλα petra που την έχω βγάλει από το κουτί της, εδώ και δυο μέρες την έχω στο μπαλκόνι,αλλά η μυρωδιά από την κλεισούρα στο κουτί δεν λέει να φύγει, αν την πλύνω φοβάμαι ότι θα την κατσιάσω. 'Εχει κανείς καμία λύση;
 
Φίλη spirtoulis αντιμετώσισα το ίδιο με τον Πινόκιο μου που βλέπεις στην εικόνα του avatar μου και τον άφησα ένα μήνα έξω να ξεμυρίσει. Κάτι άλλο δεν υπάρχει χωρίς πλυσιμο.
 
Και εγώ αυτό τελικά θα έκανα. Την αφήνω έξω και έχει ξεμυρίσει. Μιας και ανέφερες το avatar σου , ποιας δεκαετίας είναι αυτός ο Πινόκιο και ποιας εταιρείας , φαίνεται καλοφτιαγμένο παιχνίδι?
 
Το άνθος της αγγελικής (το συναντάτε παντού αυτόν το θάμνο) το χρησιμοποιούν σε ντουλάπια που μυρίζει κλεισούρα και μούχλα. Έχει την ιδιότητα να "απορροφά" τις μυρωδιές αυτές. Spirtouli δε χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις. Βάλε μερικά άνθη μέσα στο κουτί και άστο. Το θέμα είναι οτι θα πρέπει περιμένεις μέχρι τον Απρίλιο που ανθοφορεί :(
 
Ευχαριστώ Kambia για την συμβουλή. Η κούκλα ξεμυρίζει σιγά-σιγά . Το κουτί όμως δεν μπορώ να το αφήσω έξω. Θα το εφαρμόσω εκεί να δω.
 
Φίλη spirtoulis ο Πινόκιο είναι παιχνίδι της δεκαετίας του 70 της εταιρίας aper toys και θυμάμαι τα Χριστούγεννα μας έπαιρναν στα μικρά αγόρια τέτοια παιχνίδια.

Στο κουτί μπορείς να βάλεις και αποξηραμένη λεβάντα,να μυρίσει όμορφα.
 
Μπορείς κάποιος να μου απαντήσει γενικά , υπάρχουν καταστήματα στην Ελλάδα να πωλούν υλικά για την κατασκευή κουκλών; Έχω μία μικρή κούκλα χωρίς παπούτσια και φόρεμα.
 
Της λειπει καμια βιδα? Σωστε μια barbie με μια βιδα!

Ω!!! Ειχαμε καιρο για να γραψουμε καμια πατεντα ε? :D

Σε ενα παζαρακι που πηγαινω εχω βρει μια κοπελα που πουλαει χυμα φρανγκεσταινικα κομματια απο barbie. Κεφαλια, μπουτια, κορμους, σωματα με το πιο συνηθες προβλημα: ο σπασμενος λαιμος!!! :cry:

(Μου φαινεται οτι μονο εγω τα αγοραζω μιας και οποτε την βλεπω εχει παντα τα ιδια συν τα καινουρια! Εμ αφου δεν διαβαζουν το φορουμ μας οτι ολα διορθωνονται καλα να παθουν, δεν ξερουν τι χανουν! :) )

Απο τα παιδια εδω στο αγαπημενο φορουμ μας εμαθα παρα πολλα πραγματα και υλικα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν για να διορθωθει αυτο το προβλημα. Μαζι βρηκαμε λοιπον οτι μια πολυ καλη λυση για να διορθωθει ο σπασμενος λαιμος στο σκληρο πλαστικο της barbie και να ξαναμπει το ρημαδι το κεφαλι ειναι ο σιδεροστοκος, ή polyester putty.

To προβλημα ομως ειναι το εξης. Μην εχοντας τοσες πολλες σπασμενες barbie δεν με συμφερει να αγορασω δυστυχως μια ολοκληρη συσκευασια απο αυτο θαυματουργο υλικο, το οποιο μονο ονλαιν μπορω να προμηθευτω μιας και εχω φαει τον κοσμο εδω αλλα δεν το εχω βρει. :(

Στο εντωμεταξυ οι 3 μου barbie με τον σπασμενο λαιμο με κοιτανε ολο απορια... :xm:

Επρεπε λοιπον να βρω μια γρηγορη, οικονομικη λυση. Μια δηλαδη πατεντα.

Ειχα σκεφτει εδω και καιρο μια τετοια λυση οπως αυτη που θα σας δειξω αλλα δεν ειχα το κουραγιο να θυσιασω μια κουκλα για να δω αν οντως λειτουργει. Ψαχνοντας ομως στο ιντερνετ ειδα καποιον που την χρησιμοποιησε και ετσι εσωσε την κουκλα της κορης του.

Αποφασισα λοιπον να την δοκιμασω κι εγω και σας την δειχνω αμεσως.

Υλικα

1. μια βιδα με μυτερη μυτη στην ακρη και κεφαλι που να εφαρμοζει στην οπη του κεφαλιου της barbie.

2. ενα λεπτο κατσαβιδι και ενα με διαμετρο τοση οση το κορμι της βιδας (ή ακομα καλυτερα ενα τρυπανακι / ντρεμελ)

3. λιγο χαρτι υγειας (χαρτομανδηλο κτλ)

4. κολλα (οτι κολλα εχετε)

5. λιγο μανώ νυχιων (ή ακομα καλυτερα ακρυλικο χρωμα)

Βλεπουμε τον σπασμενο λαιμο της δολιας barbie. Τον ισιωσα λιγο αλλα δεν ειναι απαραιτητο.

attachment.php


Εβαλα μεσα στην εσοχη λιγο χαρτι με κολλα, ωστε να το γεμισω λιγο, και το αφησα να στεγνωσει, ωστε να εχω μια καλυτερη βαση για να βιδωσω την βιδα.

attachment.php


Με το κατσαβιδι (πρωτα με το μικρο και μετα με ενα μεγαλυτερο - χρησιμοποιησα 2 μεγεθη κατσαβιδιων ωστε να ανοιξω την τρυπα σιγα σιγα και να μην σπασω/ανοιξω στα δυο τον λαιμο). Μην προσπαθησετε να βιδωσετε κατευθειαν την βιδα γιατι θα μπει στραβα και θα ξεκολλησει κατακορυφα τα 2 κομματια που αποτελουν τον κορμο του σωματος.

attachment.php


Αφου ετοιμασουμε λοιπον το ανοιγμα, βιδωνουμε την βιδα μεχρι τερμα κατω.

attachment.php


Σημαντικο: Για να μην κλαιμε, μετα απο καιρο, την πιθανη καταστροφη του κεφαλιου της μπαρμπι λογω του σκουριασματος της βιδας μας, καλυπτουμε με μανω νυχιων ή με ακρυλικο χρωμα ολην την επιφανεια της βιδας. Περιμενουμε μιση ωριτσα να στεγνωσει.

attachment.php


Τοποθετουμε επιτελους το κεφαλι της χαζογελουσας κουκλας μας! Oh Barbie!!! :)

attachment.php


Success guaranteed!!! καλη επιτυχια!!!
 
το εκανες και παλι το θαυμα σου Αναστασια :) :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστασια είπε:
Μαζι βρηκαμε λοιπον οτι μια πολυ καλη λυση για να διορθωθει ο σπασμενος λαιμος στο σκληρο πλαστικο της barbie και να ξαναμπει το ρημαδι το κεφαλι ειναι ο σιδεροστοκος, ή polyester putty.
Hθελα να 'ξερα ποιος αχρειος με σατανικο μυαλο χρησιμοποιει τετοια υλικα???!!!!!.....
smiley-music037.gif
"]
smiley-music037.gif
[/url]

:biglaugh::biglaugh::biglaugh:


Αναστασια μου....απλα respect!!!!!! :bow: :bow: :bow:
 
Ντάξει, νομίζω ότι ο ΜακΓκάΐβερ πήρε οπωσδήποτε από σας μαθήματα! :thumbup: Πανέξυπνο κόλπο! (btw, πάρε ένα dremelάκι βρε κοπέλα μου! :D Αφού μαστορεύεις, που μαστορεύεις - τα εργαλεία κάνουν το μάστορα!....)
 
D@redevil είπε:
Ντάξει, νομίζω ότι ο ΜακΓκάΐβερ πήρε οπωσδήποτε από σας μαθήματα! :thumbup: Πανέξυπνο κόλπο! (btw, πάρε ένα dremelάκι βρε κοπέλα μου! :D Αφού μαστορεύεις, που μαστορεύεις - τα εργαλεία κάνουν το μάστορα!....)
Σωστο ,αλλα ο καλος ΜακΓκάΐβερ χρησιμοποιει ο,τι εχει :)

Respect Αναστασια!!!!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
 
Εκεί που όλοι!!! σταματούν (κλεμμένο από Duracell) η Αναστασία συνεχίζει :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :armed: :armed: :bow: :bow: :bow: :bow:,
 
Lisa Jean (by Furga) με ευθραστη λεκανη

Εδω η φωτο οπως ηταν αρχικα η Lisa Jean. Η κουκλα αυτη ειχε καποια μικροπροβληματα.

1. Αν προσεξετε εχει σπασει το κομματι ακριβως πατω απο την λεκανη της (δεξια) που ενωνοταν με την μεση (αριστερα). Αυτο σημαινει οτι η κουκλα ηταν σε δυο κομματια.

2. Η λεκανη της ειχε ενα πολυ σοβαρο ραγισμα το οποιο δεν γινοταν να κολλησει απλα γιατι το πλαστικο, προφανως εξαιτιας του χρονου, ειχε γινει τοσο ευθραστο που μου εσπασε στα χερια!!!

3. Το μουτρακι της ειχε λερωμα και ειχε χασει της βλεφαριδες.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Η κουκλα αντεξε στο απλο πλυσιμο με νερο και σαπουνι μασσαλιας, τρυψιμο με παλια οδοντοβουρτσα, μαλακτικο ρουχων στα μαλλια.

attachment.php


Οταν πηγα να την σκουπισω μου εσπασε η λεκανη στα χερια... Επαθα το πρωτο σοκ...δεν μου εχει ξανασυμβει τετοιο πραγμα.:burn:

attachment.php


Μεταμοσχευση απο Σιντοτανυα: ενα ανταλλακτικο απο σωμα συντοτανυας (Sindy by Hasbro - του 80), η λεκανη εχει το ιδιο κοψιμο στον αφαλο με την ιδια κλιση!!!

Τρελη τυχη!!!!

attachment.php


Ανοιγοντας ελαφρως τις τρυπες με ενα νυστερι, μα πολυ λιγο, τις τρυπες τις λεκανης, εφαρμοζουν τα ποδια και η μεση της κουκλας.

Το μονο προβληματακι ειναι οτι η κουκλα εχασε την δυνατοτητα να γυριζει την μεση της αριστερα δεξια. Ομως τα ποδια γυριζουν ανετα.

Αυτα ειναι τα προβληματακια μετα την μεταμοσχευση...

attachment.php


Ετοιμη η κουκλιτσα με νεα ματοκλαδα και μεση.

attachment.php


attachment.php


Το ρουχαλακι ειναι η νοσοκομειακη ρομπα...

:D
 
Αναστασια μου, οι πατεντες σου θα αφησουν εποχη!!! :flower:

Υποκλινομαι..... :bow:
 
Πίσω
Μπλουζα