Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Αναστασια

RetroNuts!
Joined
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.724
Αντιδράσεις
55
Επειδη το θρεντ της Συντηρησης της Bibi-bo μας, σαν να το εχουμε παραφορτωσει με πολλες αλλες κουκλες που κυκλοφορησαν την ιδια περιπου εποχη ή λιγο πιο πριν, ειπα να ανοιξω ενα καινουριο θρεντ να παρει λιγη ανασα! :D

Αν εκανα καλα παιδια εχει καλως, αν εκανα πατατα να το σβησουμε και να το μεταφερουμε! :flower:

Την θυμαστε την Fleur;

http://www.fleurdolls.com/fleursstory.html

Ειναι μια βινταζ κουκλα που κατασκευαστηκε στην δεκαετια του 70+80 στην Ολλανδια απο την Otto Simoncompany.

Ειχαμε πει λοιπον οτι η Fleur ειχε σχεδιαστει ετσι ωστε να μην μοιαζει με την Μπαρμπι, αλλα μαλλον σαν την βρετανιδα Σιντυ Pedigree. :)

 





Αυτη η κουκλιτσα λοιπον, που αρεσει πολυ και στην MytinyWorld και στην Rapunjel μας, κοστιζει απο οτι καταλαβα τα κερατα της :D .

 


Για τα κοριτσακια λοιπον που "δεν βγαινανε μανα μου δεν βγαινανε" ο καλος Χονγκονεζος μαιμουδοποιος εβγαλε εκεινη την δεκαετια την
μαιμουδοφλερ.

 


Την μαιμουδοφλερ ο
Χονγκονεζος την εβγαλε Tina posable (Made in Hong Kong) για να μην τον χωσουνε μεσα για ξεδιαντροπη αντιγραφη.

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=211313&postcount=131

 

 

 


H
MytinyWorld λοιπον την αγορασε και μετα την εστειλε εδω στην κουκλογιατρο της συμφορας! :eek:

 


Οριστε λοιπον οι φωτο της κουκλιτσας πριν και μετα. Την καθαρισα με ασετον, και της εβγαλα με προσοχη το επιπλεον πλαστικο που περισσευε στο σωματακι της. Της φρεσκαρισα το μακιγιαζ με ακριλικο και της εβαλα ρουζ στο δεξι μαγουλο που ειχε μια πρασινη σκια.


 


Αν η κουκλομανα
MytinyWorld βλεπει οτι κατι δεν παει καλα να το πει τωρα πριν παρει τον δρομο της επιστροφης! :D

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο,τι και να πω τώρα εγώ, είναι λίγο!!!!!!!!! :cry: :) Απλά κλαίω από χαρά!!!

Είναι υπέροχη, δεν θα αγοράσω ποτέ fleur, να κάνω και οικονομία!!!

:thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Η ιστορια μιας απροσωπης barbie του 80/αρχες 90

MytinyWorld μου, αμα ειναι με ενα μακιγιαζ να σε κανω τοσο χαρουμενη, να παιρνεις μαιμουδοφλερ να στις βαφω!!! :D :flower:

Εδω εχουμε μια αλλη περιπτωση κουκλας, ειναι μια μπαρμπι των αρχων 90, με σωμα του 66 και με βαρια απροσωπιτιδα.

Εδω οτι μπορουσαμε καναμε. Η επιστημη σηκωσε τα χερια ψηλα.
 
Αυτό κι αν είναι απίστευτο!!! :eek: o_Oo_Oo_OΔεν πίστευα ποτέ ότι αυτή η κούκλα θα μπορούσε να ξαναγίνει κούκλα... Εγινε κουκλάρα, όχι απλά κούκλα!!! Είναι υπέροχη, είναι έργο τέχνης :D Βάλε καμιά υπογραφή σου Αναστασία μου εκεί στην πατούσα της, ή όπου νομίζεις :sealed: , έτσι όταν γίνεις διάσημη ζωγράφος να έχω το έργο σου υπογεγραμμένο!! :thanx2:
 
WOW είχα καιρώ να περάσω από τις κουκλογειτονιες και εδω βλέπω θαύματα :D


Αναστασία επάξια μπορείς να πάρεις τον τίτλο της κουκλογιατρου με μεταπτυχιακό σε οφθαλμίατρο ;)





Aπίστευτη δουλειά μπράβο!!!!! ;)
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

Λατρεμένη υπέροχη έκανες την Tina posable υπέροχη! Και το σπουδαιότερο ευτυχισμένη την πολυαγαπημένη μας mytinyworld!

Για τη barbie και το βάψιμο της τα έχουμε ξαναπεί! Για μένα είσαι λατρεμένη μια καλλιτέχνις! Αυτό τα κλείνει όλα!
 
Καλησπέρα παιδία πολύ ενδιαφέρον το θρέντ αυτό! :) Αναστασία, μου αρέσει πολύ η δουλεία στη Fleur, και στη Barbie! :D Το βάψιμο στο πρόσωπο είναι τέλειο. :) :D Ανυπομονώ να δώ ρεκτιφιέ, και σε πιο παλιές Barbie! ΑΑΑ ναί, αν κάποια ενδιαφέρεται για κούκλα Fleur, έχω μία μελαχρινή σε κουτι καινούργια που δέν θα κρατήσω, γιατί δεν τις συλλέγω. Όποιος ενδιαφέρεται, στέιλτε μου μήνυμα. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια υπερβαλλετε, αλλα επειδη ειστε καλοκαρδα βλεπετε τις κουκλοεπιδιορθωσεις μου με τα ματια της καρδιας!!! Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για τα καλα σας λογια. :flower: :flower: :flower:

Σας λεω μονο, για να μην μας πουμε και ψωναρες, να κανετε εναν γυρο στο διαδικτυο με λεξεις κλειδια ooak barbie να δειτε τι καλλιτεχνες, και επαγγελματιες οχι αστεια, υπαρχουν στον κοσμο. Οι δικες μου ειναι απλες οδοντοκρεμες, ερασιτεχνικες! :D :D:D

Bibi-bo σε ευχαριστω πολυ :) , ρεκτιφιε σε βινταζ Μπαρμπι...χμ... μεχρι Μαλιμπου εχω φτασει, παραπισω δεν αξιωθηκα! :D

Οσο για την Fleur, μια ψυχη την κλαιει εδω μεσα οποτε πιστευω θα στειλει πμ!
 
Καλησπέρα! Ελπίζω να είμαι στο σωστό thread....

Πριν μερικές μέρες πήρα από ένα παλαιοπωλείο μια πολύ όμορφη κουκλίτσα της El Greco, η οποία ήταν πάρα πολύ βρώμικη όμως... Πάρα πάρα πολύ. Από το να τη βάλω αμέσως για πλύσιμο με κράτησε το γεγονός πως αν την έλουζα προκειμένου να καθαρίσουν τα μαλλάκια της θα χάλαγαν οι μπούκλες που είχε και δεν το ήθελα αυτό. Έψαξα λοιόν να βρω κάποιον τρόπο να της φτιάξω τα μαλλιά χωρίς να της χαλάσω τις μπούκλες κι επειδή δεν βρήκα κάτι σκέφτηκα τωρα που εφήρμοσα επιτυχημένα τον τρόπο που μου πρότειναν να το μοιραστώ μαζί σας ώστε αν κάποιος από εμάς στο μέλλον αντιμετωπίσει το ίδιο θεμα να ξέρει τι να κάνει... :)

Αυτό που έκανα ήταν απλό: Γέμισα μια λεκάνη με νερό χλιαρό και απορρυπαντικό πιάτων και άφησα την κούκλα εκεί μέσα για αρκετές ώρες. Στα μισά του χρόνου άλλαξα το νερό το οποίο είχε γίνει μαύρο. Τελειώνοντας, στα σημεία στο σώμα της που είχε μείνει βρωμιά έτριψα προσεκτικά με ένα σφουγγαράκι και δεν πείραξα ΚΑΘΟΛΟΥ τα μαλλιά της. Την ξέβγαλα, παλι χωρίς να πειράξω τα μαλλιά της, και την άφησα να στεγνώσει μόνη της πάνω σε μια πετσέτα. Εννοείται τα ρούχα και τον φιόγκο της τα έπλυνα ξεχωριστά. :p

Το αποτέλεσμα νομίζω πως είναι αρκετά καλό, η κούκλα καθάρισε και οι μπούκλες της δε χάλασαν σχεδόν καθόλου.

Στην πρώτη φωτογραφία έχω το πριν (λόγω του φλας δε φαίνεται πόσο βρώμικη ήταν :p ) και στις δύο επόμενες το μετά.

picture.php


picture.php


picture.php
 
Fraoulitsa μου σε ευχαριστουμε πολυ πολυ για αυτην την σημαντικη πληροφορια που μας εδωσες!!! Και βεβαια εισαι στο σωστο θρεντ! :)

Η κουκλιτσα εγινε πανεμορφη!!! Τι εποχης ειναι, εχουμε καμια πληροφορια;

Τα μαλλακια της λαμψανε! :flower:
 
Αναστασία μου, να 'σαι καλά! :) Δεν ξέρω καθόλου τι εποχής είναι, ο κυριούλης στο παλαιοπωλείο μου είπε πως πρέπει να είναι από τη δεκαετία του '70... Ιδέαν δεν έχω αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι...

Επί τη ευκαιρία, αν κανείς εντός Αθηνων ψάχνει τέτοιες κούκλες από την Ελ Γκρέκο κυρίως, ας μου πει για να του πω πού είναι το μαγαζάκι που πήρα τη δική μου. :)
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

fraoulitsa να χαίρεσαι την πολύ γλυκιά κουκλίτσα!Έκανες πολύ καλή δουλειά!Την έκανες καινούργια!Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τον τρόπο καθαρίσματος της! ;)
 
Rapunjel μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Εννοείται πω ό,τι κολπάκι/ πατέντα/ τρόπο καθαρίσματος και συντήρησης βρίσκω θα το λέω κι εδώ! ;)
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo) !

fraoulitsa σε ευχαριστώ!Έτσι θα βοηθήσουμε όποιον και όποια θέλει να διατηρήσει τα παιδικά παιχνίδια του/της σε καλή κατάσταση! :D
 
Χαιρετώ και πάλι! Κορίτσια μου, εκπέμπω sos! Αν και δεν ασχολούμαι με τις Sindy Pedigree, μαζί με τη Bibi-bo εχθές μου έδωσαν και τρεις Sindy... Είναι σε αθλία κατάσταση όμως και τις έχει λυπηθεί η ψυχή μου.. Οπότε, οπως καταλαβαίνετε, με έπιασε το ψυχοπονιάρικό μου και λέω να τις φτιάξω, δεν μπορώ να τις βλέπω έτσι με τίποτα. Σας τις παραθέτω για να δείτε περί τίνος πρόκειται... Η μία έχει το σώμα της bibi-bo που μου έδωσαν απ' όσο είδα, εννοείται μόλις φτιαξω το χαλασμένο λάστιχο θα πάρει η κάθε μία το σώμα της...

picture.php


Τι λέτε κι εσείς; Υπάρχει καμιά περίπτωση να συνέλθουν; :( :( :( :(
 
Fraoulitsa μου, για μαλλια και σωμα τα ξερεις. Ενα περασματακι στο κραγιον. Την πρωτη και την τριτη την σωσαμε. :)

Τωρα για την μεσαια που της εχει αλλαξει το χρωμα :( Μηπως υπαρχει περιπτωση να της βρεις ενα αλλο σωμα πιο κοντα στο χρωμα της? :D Ειπα πατατα εεε? #)
 
Aναστασία μου, ιδέαν δεν έχω, αλλά αυτή ούτως ή άλλως θέλει άλλο σώμα, έχει σπάσει στα γόνατα, άμα δεις ειδικά στο αριστερό φαίνεται... :( :( :( Αλήθεια, εσείς που ασχολείστε με τις Sindy, ξέρετε γιατί έχει γίνει έτσι το κεφάλι της; Δεν ειναι λίγο περίεργο; :eek: o_O :eek: Άραγε να υπάρχει τρόπος να επανέλθει? :xm:

Για το κραγιόν, οκ, θα το βρω, δε μου φαίνεται δύσκολο... Για τα μαλλιά... τις βελόνες που θα τις βρω? Χρησιμοποιούμε τις βελόνες τις μεγάλες για το κέντημα ή λέω πατάτα?
 
Ναι ναι!!! Εγω για το κεντημα χρησιμοποιω! :)

Αχ Φραουλιτσα μου...δυστυχως δεν μπορω να πω οτι ασχολουμαι με τις Σιντυ ακριβως... #) Τεσσερις εχω ολες κι ολες και δεν μου εχει τυχει να πεσω επανω σε καποια με τετοιο αποχρωματισμο! Εχει το Vinyl Discoloration Syndrome (VDS) :( Μακαρι να βορυμε μια λυση για την κουκλιτσα σου γιατι ειναι πολυ ομορφη! :flower:

Προσπαθω να βρω κατι στο web αλλα θελει χρονο και υπομονη...μεχρι τωρα δεν εχω βρει ενα τουτοριαλ της προκοπης :(
 
Συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων (εκτος Bibi-bo)

fraoulitsa να χαίρεσαι καταρχάς τις νέες σου κουκλίτσες!Το σπασμένο γόνατο θα το κολλήσεις με κόλα logo τη δυνατή.Το κεφάλι θα το βάλεις σε χλιαρό νερό και θα το αφήσεις σε λεκάνη με απορυπαντικό πλυντηρίου καλύτερα,π.χ. αριελ μια νύχτα.

Πιστεύω ότι θα καθαρίσει.

Για τα μαλλία στη bibi-bo συντήρηση έχω κάνει πάνω σε ένα κεφάλι Sindy ολική προσθετική με οδηγίες αναλυτικά και φωτογραφίες.

Για το λάστιχο των ποδιών στο ίδιο θρεντ έχω αναφερθει με φωτογραφία και αναλυτικά.

Αν δε θες να βάλεις χρώμα στα χείλη της πέρασε τα με διαφανές βερνίκι νυχιών να γυαλίσουν μόνο.Καλή επιτυχία και όλα φτιάχνουν! ;)
 
Σ'ευχαριστώ που μου είπες πώς λέγεται αυτό που έχει, θα ψάξω κι εγώ να δω τι μπορεί να γίνει! Τις λυπάμαι πολύ και τις τρεις και ανυπομονώ να τις φτιάξω! :)

Rapunjel μου, δεν είναι Bibi-bo, οπότε δεν έχω κάποιον ενδοιασμό να επέμβω! ;) Τα χείλη τους είναι ξεβαμμένα, δυστυχώς, οπότε θέλουν φτιάξιμο... Θα τα ξαναδώ όλα όσα μας έχεις πει στο thread το άλλο οπωσδήποτε!

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο! Όταν αρχίσω να ασχολούμαι θα ποστάρω εδώ την πρόοδό μου... Με περιμένει πολλήηηηηηηηηηη δουλεία προβλέπω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα