retrofrog
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 59
Απ'ότι είδα βιαστικά, δεν υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα, οπότε είπα να το ανοίξω εγώ..Φυσικά ουδεμία πρόθεση έχω να γελοιοποίησω κάποιον από τους συμμαθητές μου, απλά το επιχειρώ αφενός για να γελάσουμε, αφετέρου για να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ μας ή το δυσάρεστο συνάισθημα που νιώσαμε όταν είπαμε "πατάτα" στο σχολείο! Ξεκινάω: ήμουν σε μια τάξη του Γυμνασίου, όταν συνάντησα μπροστά μου (όλως περίεργως για πρώτη φορά) το αρκτικόλεξο "κ.ο.κ"! Όχι μόνο το συνάντησα για την ακρίβεια αλλά κλήθηκα και να το διαβάσω! Όπως πολύ καλά υποψιαστήκατε, δεν ήταν φυσικά ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας αλλά το γνωστό "και ούτω καθεξής"..Έλα όμως που εγώ δεν είχε τύχει να το ξαναβρώ!(άγνωστο πως είναι η αλήθεια-πιθανότατα το είχα συναντήσει αλλά δεν του είχα δώσει σημασία) Οπότε για να μην το παραλείψω -τρομάρα μου!-κατά την ανάγνωση, είπα το αμίμητο "και όλα καλα!" ΟΚ...μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε στη τάξη ενώ έχετε το ελεύθερο να ξεκαρδιστείτε άνετα! Η αλήθεια είναι πως και τώρα είναι μεγάλη ξεφτίλα ( #) ) που το λέω αλλά σιγά..Τη "πέταξα" τη κοτσάνα και την έμαθα μετά..Γιατί να είμαστε κομπλεξικοί;
Από λάθη άλλων παιδιών, θυμάμαι δύο: Το πρώτο, από ένα παιδί στην Οδύσσεια, όπου θέλοντας να δώσει στομφώδη τόνο σε μια απάντησή του είπε "και καθώς ο Οδυσσέας πήγαινε πάνω στο πολυμήχανο μουλάρι..."(υπόμονο το λες το καημένο το γαιδουράκι, πολυμήχανο από πότε;
) και το δεύτερο από μια κοπέλα η οποία δεν θυμόταν το όνομα Κάρολος Φαβιέρος και προφανώς για να το θυμάται το είχε στο μυαλό της ως Κάρολο Γραβιέρο...(όλως τυχαίως τα είχε τα κιλάκια της...χαχα! Πάχαινε από την ιστορία!) Όποιος έχει κάτι ανάλογο να διηγηθεί, παρακαλώ να το κάνει, μπας και πάψω να αισθάνομαι ως ο στούρνος του retromaniax.. 
Από λάθη άλλων παιδιών, θυμάμαι δύο: Το πρώτο, από ένα παιδί στην Οδύσσεια, όπου θέλοντας να δώσει στομφώδη τόνο σε μια απάντησή του είπε "και καθώς ο Οδυσσέας πήγαινε πάνω στο πολυμήχανο μουλάρι..."(υπόμονο το λες το καημένο το γαιδουράκι, πολυμήχανο από πότε;