Αχ, τι τραυματικες εμπειριες μου θυμησατε τωρα
Στις 3 πρωτες ταξεις του Δημοτικου, ειχα μια κακουργα δασκαλα, που μαλλον ειχε προυπηρεσια στα Ες-Ες!
Θυμαμαι οτι οταν δεν ξεραμε να απαντησουμε σε καποια ερωτηση, μας χαστουκιζε. Αναλογα με το ποσα ορθογραφικα λαθη καναμε στην ορθογραφια, μας εδινε και τον αντιστοιχο αριθμο χαστουκιων
Θυμαστε την Πατριδογνωσια? Αντιγραφαμε απο τον πινακα το μαθημα της Πατριδογνωσιας στο τετραδιο και επειδη παντα καθυστερουσε πλατιαζοντας στο μαθημα, επρεπε να καθομαστε και στο διαλειμμα για να τελειωσουμε την αντιγραφη...πραγμα που σημαινε οτι χαναμε το διαλειμμα
Oταν εμπαινε μεσα την επομενη ωρα, ελεγχε ολα μας τα τετραδια και οποιος ειχε κανει λαθος ή δεν ειχε τελειωσει την αντιγραφη, ετρωγε χαστουκι
Ειχε μια αγαπημενη μαθητρια, που ηταν οικογενειακη της φιλη, και οταν εκανε εκεινη λαθη, μας χαριζε τα χαστουκια σε ολους...Προσωπικα, ειχα φαει πολλα χαστουκια, αν και ημουν καλη μαθητρια, γιατι τοτε με τα πολυτονικα και το μυαλο μου στο διαλειμμα, παντα εκανα λαθακια (δασεια αντι για ψιλη και τετοια). Θα μπορουσα να καταλαβω την τιμωρια για μια αταξια, γιατι μιλουσα στην ταξη, εκανα φασαρια, κτλ. Αλλα τιμωρια επειδη δεν ηξερα το μαθημα ή εκανα λαθος δεν ειναι απλα αντιπαιδαγωγικο, ειναι απανθρωπο
Για να μην αναφερω την αδικια υπερ της αγαπημενης της μαθητριας...
Αυτη την δασκαλα τη μισουσα! Ακομα και τωρα απορω με τους γονεις που δεν της εκαναν παρατηρηση και καταγγελια. Τελικα, μετα απο 5 χρονια, και αφου την ειχε και η αδερφη μου, ενας πατερας την πηγε στην Επιθεωρηση και αναγκαστηκε να παραιτηθει, αφου φυσικα ειχε βασανισει γενιες και γενιες. Αυτα συνεβαιναν μεταξυ '80-'86 στο 1ο Δημοτικο Καλαμαριας (στην Θεσσαλονικη).
Η μονη εκδικηση που μπορω να πω οτι πηρα, χρονια μετα, ηταν οταν την συναντουσα στον δρομο και γυριζα το κεφαλι μου απο την αλλη
Επειδη εμενε στην γειτονια μου, την ειχα συναντησει και στο κομμωτηριο καποιες φορες και απλα την αγνοησα