Ταινίες με ναυαγούς

elephadas είπε:
Εγώ και να μπορούσα να επιβιώσω μάλλον θα αυτοκτονούσα. Διότι ζωή χωρίς πατάτες τηγανιτές, λουκουμάδες, τρίγωνα Πανοράματος, μουσακά, καρμπονάρα, πουτανέσκα, κουραμπιέδες, σπανακόπιτα και άλλα απολύτως απαραίτητα δεν είναι ζωή.
Συγνωμη αλλα τι ζαχαρα και τι χολιστερινες εχεις; εσενα θα σε στειλουμε σε νησι, χα χα
 
αριαδνη είπε:
Συγνωμη αλλα τι ζαχαρα και τι χολιστερινες εχεις;
Ψιλοανεβασμένα. Οικονομίες θα κάνουμε τώρα?

Φυσικά είμαι σε σχεδόν 24/7 δίαιτα να χάσω βάρος. Λέω σχεδόν διότι την διακόπτω για σύντομα χρονικά διαστήματα 3 φορές την ημέρα (πρωί, μεσημέρι και βράδυ). Για κάποιον περίεργο λόγο, ενώ η δίαιτα τις υπόλοιπες 23 ώρες είναι αυστηρότατη, δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα.
 
Παιδάκια μου, μαζευτείτε λίγο γιατί το θέμα ξεφεύγει επικίνδυνα... :)
 
Ακομα και στον αμαζονιο υπαρχουν περιοχιες που δεν εχουν εξερευνηθει και μπορει να υπαρχουν πρωτογονες φυλες ! Τεσπα και κει η επιβιωση για εμας τους δυτικους θα ηταν δυσκολη οπως και σε ενα ερημονησι/ να σας πω δεν ξερω δηλ αν ολα αυτα που βλεπαμε στις ταινιες ηταν αληθεια και βασιζονταν σε πραγματικα γεγονοτα κ οχι σε μυθοπλασια καθαρη πχ ποιος θα πιστευε πως στην γαλαζια λιμνη οι κανιβαλοι ηταν τοσο κοντα στα παιδια αλλα δεν τα πειραξαν
 
Θα με δείρει τώρα η perlastar και μ' όλο της το δίκιο, αλλά δεν κρατιέμαι...

αριαδνη είπε:
ποιος θα πιστευε πως στην γαλαζια λιμνη οι κανιβαλοι ηταν τοσο κοντα στα παιδια αλλα δεν τα πειραξαν
Προφανώς τα έβρισκαν αχώνευτα
 
Ηταν και αδυνατα τα παιδια , δεν ειχαν ξυγκι δεν τρωγανε πουτανεσκες καλε τι ειναι αυτο η μπουγατσα αλα αγγλικα! Θα μας κυνηγαει η περλα
 
αριαδνη είπε:
δεν τρωγανε πουτανεσκες καλε τι ειναι αυτο η μπουγατσα αλα αγγλικα!
Πουτανέσκα = ... Αγγλική -μπλιαχ- μπουγάτσα ????

τστστσστστσ

Θα λέγονταν Μπουγά...δα

(και θα είχε ανάλογη -νερόβραστη- γεύση).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια που δεν μας έχει πάρει χαμπάρι η perlastar ακόμη (ποιος μας γλυτώνει βέβαια από τη δίκαιη οργή της σε λίγο)...

Spaghetti alla puttanesca

Spaghettiniphoto.jpg

Σκόρδο, ντομάτα, κάππαρη, ελιές (εγώ βάζω Καλαμών), αντσούγιες (εγώ βάζω και λίγο κρεμμύδι και δεν βάζω πιπεριά). Η δική μου συνταγή γίνεται με περισσότερα μακαρόνια και λιγότερο πιάτο :)

Είχα διαβάσει ότι τη μαγειρεύανε τα κορίτσια της νύχτας με πρόχειρα και φτηνά υλικά. Αλλά η wikipedia έχει άλλη εξήγηση, λιγότερο ακατάλληλη για ανηλίκους. Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή εξήγηση, πάντως η σάλτσα είναι νοστιμότατη και πανεύκολη. Έφτιαξα το Σάββατο και την είχα στο μυαλό μου, γι' αυτό την ανάφερα.
 
οκ πρωτη φορα την ακουω και είναι ονειρο η ατιμη και παχεντικη :D
 
Παραξεφύγαμε παίδες. Tα off topic θα πάνε στην μαύρη τρύπα του φόρουμ...
 
Κατεργάρηδες που λέγατε "θα θυμώσει η Πέρλα" αλλά παρ'όλα αυτά συνεχίζατε, όπως το περιμένατε, όλα τα off topics σας έχουν διαγραφεί :p
 
Καλα αν παμε να εξερευνησουμε τον αμαζονιο μαζι με τον ελεφας, εσενα δεν σου λεμε, xe xer:happyjump: :cold:
 
Υπάρχει το πασίγνωστο νησί των θησαυρών σε ρετρο ταινία εποχής εννοείτε/ το διαβάζω αυτην την περίοδο και είναι αριστούργημα !!!! και ότι πρεπει για καλοκαιράκι, μπορει να το εχουν ποστάρει και εδώ μέσα σαν βιβλίο
 
Αυτήν την στιγμή βλέπω μία πολύ ρετρό ταινια για τον Ροβινσωνα Κρουσο, να φανταστεί κανείς πως έκανε οχτώ και παραπάνω χρόνια μόνος εντελώς σε ένα νησι μέχρι να βρει τον Παρασκευα. Και είχε φτιάξει μόνος του ολόκληρο σύστημα για να τρέφεται, να καταγράφει ημερολόγιο, να φτιάχνει την σπορά την δικιά του , να κατασκευάσει καράβι κτλ.( Μιλάμε τώρα για αληθινή ιστορία)

Πως δεν τρελάθηκε; Πόσο πνευματική και ψυχική συγκρότηση ειχε  αυτός ο ναυτικός ώστε να μπορέσει να αντεξει όλη αυτήν την μοναξιά αν και πολλές φορές τον διεκοπταν σαν σε φαντασιώσεις οι σκηνές με άλλους ανθρώπους. Έπεφτε σε παραλήρημα και νόμιζε πως άκουγε φωνές ανθρώπινες. Στην πατρίδα του , προέρχονταν από ευκατάστατη οικογενεια με υπηρέτες.

Μόνη συντροφιά αυτά τα οχτώ χρόνια το σκυλι του , ο Ρεξ που θα πεθάνει από γηρατειά και ο παπαγάλος του ο Πολ. Ώσπου έρχεται ο Παρασκευας τον οποίο σώζει από χερια κανιβαλων και ή ελπίδα αναπτερωνεται για να γυρίσει στην πατρίδα του την Αγγλια . Ο συγγραφέας λέει πως πρόκειται για αληθινή ιστορία , απορίας άξιο πως ο άνθρωπος αυτός έζησε χωρίς ανθρώπινη παρουσία και δεν τρελάθηκε. Και πόσο πιστός του στάθηκε ο Παρασκευας έκανε για 40 φίλους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το τρίγωνο των βερμουδων του 78' το χει δει κανείς; Είναι θρίλερ , τρομου
 
Άλλες ταινίες με ναυαγούς:

Survive the Savage Sea (1992): Τηλεταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, που πρέπει να κυκλοφόρησε σε βίντεο επειδή την είχα δει στο Power καπου στα μισά της δεκαετίας του 90.  Ένας περιπετιώδης τύπος αγοράζει ένα γιοτ με σκοπό να κάνει μια μεγάλη κρουαζιέρα με τη γυναίκα του, την κόρη του και τους τρεις μικρους γιους του.  Την τελευταία στιγμή η κόρη  αλλάζει γνώμη και στη θέση της προσλαμβάνουν έναν  ψιλοακαματη και ανεύθυνο νεαρό  περίπου στην ηλικία της. Εξαιτίας μιας πιθανής γκάφας του και μια επίθεση από όρκες, βούλιαξε το γιοτ και κατήντησαν όλοι τους να πλέουν σε μια φουσκωτή βαρκούλα στον ειρηνικό ωκεανό για πάνω από ένα μήνα χωρίς να έχουν σώσει φαγητό και νερό. Και όλα τους πήγαιναν στραβά. Είδαν ένα πλοίο στον ορίζοντα τις πρώτες μέρες, έριξαν φωτοβολιδα αλλά δεν τους είδαν.  Η καταρρακτώδης βροχή τους έδινε μεν τη ευακιρία να πιουν νερό αλλά κόντεψε να τους βουλιάξει (συν το γεγονός ότι όλοι κόν τεψαν να πάθουν πνευμονία). Τα ψλαρια τα έπιαναν με χίλια ζόρια (ίσως επειδή δεν είχαν δολώματα) και όταν τα έπιαναν, αναγκάζονταν να τα τρώνε ωμα. Μια φορά, είδαν μια χελώνα να κολυμπάει, βούτηξε ο πατέρας και την έπιασα, την σκότωσαν με ένα μαχαίρι (παρά τις διαμαρτυρίες ενός από τα παιδιά), έφαγαν ό,τι μπορούσαν και τα εντόσθια τα χρησιμοποίησαν για δολώματα. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε μια μπόρα επικών διαστάσεων την οποία κάποιοι απο αυτους την είδαν ως την εκδίκηση της χελώνας. Και πως διασκέδαζαν εν τω μεταξύ; Γράφοντας αποχαιρετιστήρια γράμματα (ή τουλάχιστον μια φορά δοκίμασαν να το κάνουν η γυναίκα με τα παιδιά αλλά όταν είδε ο πατέρας τι κάνουν, αγρίεψε και πήγε να πετάξει τα χαρτιά στη θάλασσα-ευτυχώς που ένα από τα παιδιά είχε απλά ζωγραφίσει έναν καρχαρία). Τελικά τους βρήκαν μετα από 38 μέρες. Γιατί όχι νωρίτερα; Πρώτον επειδή πριν μπουν τη φουσκωτή βάρκα δεν έστειλαν μήνυμα ΣΟΣ και δέυτερον επειδή η κόρη που είχε μείνει πίσω, όταν είδε πως για μέρες δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά της, ζήτησε να πάνε να τους ψάξουν αλλά την αγνόησαν λέγοντας πως μάλλον η οικογένειά της σταμάτησε να κάνει διακοπές σε κάποιο απομονωμένο παραδεισένιο νησί τους Ειρηνικού Ωκεανού και δε  θα θέλουν να τους ενοχήσει κανείς, παρά τις διαμαρτυρίες  του κοριτσιού πως ο μπαμπάς της δεν τα συνηθίζει αυτά. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

https://www.imdb.com/title/tt0105499/

Και για το αληθινο περιστατικό:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dougal_Robertson

The Last Flight of Noah's Ark (1980): Μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες της Ντίσνευ όπου ένας γκρινιάρης και απαισιόδοξος πιλότος με το όνομα Νώε δέχεται να πεταξει με μια ιεραπόστολο και μερικά ζώα φάρμας σε ένα νησί όπου η ιεραπόστολος θα μαθαινε στους ντόποιους πως να εκτρέφουν ζώα. Η φάρμα από όπου προήλθαν τα ζώα ήταν σε ένα ορφανοτροφείο όπου δούλευε η ιεραπόστολος ήταν σε ένα ορφανοτροφεία και δυο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) του ορφανοτροφείου μπήκαν κρυφά στο αεροπλάνο και πήγαν μαζί τους (μη ρωτάτε, αυτα μόνο σε τέτοιες οικογενειακές ταινίες της Ντίσνευ γίνονται). Το πρόβλημα όμως ήταν πως η ιεραπόστολος άκουγε συνέχεια κλασική μουσική σε ένα τρανζιστοράκι ενώ καθόταν δίπλα στον πιλότο στη διάρκεια της πτήσης και κάποια στιγμή κατά λάθος το άφησε να παιζει δίπλα στις πυξίδες και το μαγνητικό του πεδίου τους έκανε να πάνε σε λάθος πορεία και όταν το αντιλήφθηκαν τους είχαν τελειώσει τα καυσιμα και κατέληξαν σε ένα άλλο, άγνωστο νησί όπου τυχαινε να ζούσαν αποκομένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και δυο Ιάπωνες στρατιώτες που ήταν εκεί 3-4 δεκαετίες επειδή δεν είχαν ενημερωθεί πως έχει τελειώσει ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Με τις  προσπάθειες της ιεραποστόλου, έγιναν όλοι φίλοι και μιας και δεν υπήρχε περίπτωση να τους εντοπίσει κανείς εκει, μετέτρεψαν το αεροπλάνο σε σκάφος και, αφού επιβίβασαν τα ζώα και τους εαυτούς τους, έβαλαν όλοι μαζί πλώρη για τις ΗΠΑ. Πως το ονόμασαν το σκάφος; Κιβωτός του Νωε φυσικά. Εννοειται πως τελικά τους βρήκαν όλους ζωντανούς (και τα ζώα επίσης).Αν θυμάμαι καλά, αυτή η ταινία ήταν που μου έμαθε πως τα ψάρια πιάνονται καλύτερα τη νύχτα με φακό ή λάμπα.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Flight_of_Noah's_Ark

Μερικά αποσπάσματα από την ταινία:




Strange Holiday (1970): Ο,τι πλησιέστερο υπάρχει σε live-action εκδοχή του Δυο Χρόνια Διακοπές του Ιουλίου Βερν. H τουλάχιστον χρησιμοποιεἰ τη βασική ιδέα όπως έκανε και ο συγγραφέας του Lord of the Flies (μονο που ο τελευταίος πρόσθεσε και επιπλέον βία).

https://www.imdb.com/title/tt0065040/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά υπάρχει μία αληθινή ιστορία με ένα νησί στην Ίνδια, όπου υπάρχει μία φίλη Ιθαγενών που ζουν στην προϊστορική εποχή, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την φωτιά να σκεφτείτε και όποιος πατήσει στο νησί τον σκοτώνουν αυτοματως. Ένας νεαρός αμερικανός την δεκαετία του 70' πήγε στο νησί αποφασισμένος να γίνει φίλος με τους εν λόγω ιθαγενείς και πλήρωσε έναν ψαρά με μεγάλο ποσό να τον παει. Αληθινή ιστορία έτσι αν και κουφη, την έχετε ακούσει για να δω αν υπάρχει ρετρό ταινία να την δω με την εν λόγω υποθεση
 
Και τελικα τι απεγινε ο Αμερικανος; Στιφαδο η τον κανανε στο μπαρμπεκιου;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και τελικα τι απεγινε ο Αμερικανος; Στιφαδο η τον κανανε στο μπαρμπεκιου;
Δύο φορές μπαμπι πήγε να γνωριστούν με πολύ καλές προθέσεις, παρολίγο να τον κάνουν μπάρμπεκιου όπως ειπες την τρίτη τον κάνανε τελικα. Ο ψαράς βεβαίως έβγαλε τα λεφτά ενός εξαμήνου και ήταν κερδισμενος. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν οι γονείς να πάρουν τα κόκκαλα του νεαρού να του κάνουν κηδεία. Δεν τολμά εκεί να πατήσει κανένας . Και δεν είναι ή πρώτη φορά που γίνεται, ξαναπηγε ζευγάρι αμερικανών σε απομωνομενο νησί καννιβαλων με πολύ κακά αποτελεσματα. Τι περιέργεια είναι αυτη!
 
Πίσω
Μπλουζα