Ταινίες με ναυαγούς

Για την ταινία δεν ξέρω, αλλά διάβαζα κάτι γι' αυτό το νησί ή άλλο παρόμοιο σχετικά πρόσφατα.

Και δεν είναι όλα τόσα αθώα "με καλές προθέσεις". Η κυβέρνηση της Ινδίας απαγορεύει την πρόσβαση εκεί όχι μόνο γιατί έτσι θέλουν οι κάτοικοι αλλά και για να τους προστατέψει από αρρώστιες αφού δεν έχουν ανοσία. Αλλά σιγά μη σταματάει αυτό αμερικανούς φανατικούς ιεραπόστολους που θέλουν ντε και καλά να τους σώσουν ("το τελευταίο καταφύγιο του Σατανά" χαρακτήρισε το νησί ο ηλίθιος φανατίκλας που παράνομα πήγε εκεί και το πλήρωσε με τη ζωή του, και καλά να πάθει).

2019 για την ακρίβεια. Βρήκα ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά
 
Για την ταινία δεν ξέρω, αλλά διάβαζα κάτι γι' αυτό το νησί ή άλλο παρόμοιο σχετικά πρόσφατα.

Και δεν είναι όλα τόσα αθώα "με καλές προθέσεις". Η κυβέρνηση της Ινδίας απαγορεύει την πρόσβαση εκεί όχι μόνο γιατί έτσι θέλουν οι κάτοικοι αλλά και για να τους προστατέψει από αρρώστιες αφού δεν έχουν ανοσία. Αλλά σιγά μη σταματάει αυτό αμερικανούς φανατικούς ιεραπόστολους που θέλουν ντε και καλά να τους σώσουν ("το τελευταίο καταφύγιο του Σατανά" χαρακτήρισε το νησί ο ηλίθιος φανατίκλας που παράνομα πήγε εκεί και το πλήρωσε με τη ζωή του, και καλά να πάθει).

2019 για την ακρίβεια. Βρήκα ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά
Αυτό πρέπει να ναι το περιστατικό ναι λάθος δικό μου που είπα το 70' ή λάθος του εν λόγω μπλοκερ που διάβασα. Ελέφαντας είσαι πολύ άδικος με το εν λόγω παιδί που ίσως να το δε και λίγο Ροβινσωνας Κρουσος, ίσως να θελε και να ανεβάσει τις περιπέτειες του στα σοσιαλ, δεν πήγε να κάνει κανένα κακό ειρηνικά πήγε τους έδωσε και το κανό του. Οκ έχεις προκατάληψη κατά της θρησκείας και το καταλαβαίνω αλλά το παιδί αυτό αφελές ηταν. Αν πήγαινε ως κατακτητής οκ αλλά δεν πήγε έτσι .
 
Εγραφα απάντηση πάνω σε αυτό αλλά με πρόλαβε ο elephadas οποτε κάνω κάποιες αλλαγες στο κείμενο.

Πρέπει να λες για το North Sentinel Island που οι αρχές της Ινδίας έχουν κηρύξει απαγορευμένο για επισκέψεις από το 1956 μιας και οι κάτοικοι του νησιού έχουν ξεκαθαρίσει με τις πράξεις τους πως δεν συμπαθούν τους ξένους και δε θέλουν την παραμικρή επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Τον 19ο και 18ο αιώνα υπήρχαν περιστατικά όπου ξένοι είχαν πατησει στο νησί και τα αποτελέσματα κυμαίνονται από τραγικά ως όχι ιδιαίτερα θετικα. Υπήρξαν περιπτώσεις με ναυαγούς ή άλλους επισκέπτες π.χ. ανθρωπολόγους τους οποίους οι ιθαγενείς είτε αγνόησαν εντελώς χωρίς να επικοινωνήσουν καθόλου μαζί τους είτε επιτέθηκαν αφού ανέχτηκαν την παρουσία τους στην παραλία για 3 μέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν εξερευνητές προχώρησαν πιο μέσα στο νησί, βρήκαν άδειες καλύβες μιας και οι ιθαγενείς κρύφτηκαν πιο βαθεια στο νησί για να μην τους συναντήσουν. Σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε άνετα να γίνει επεισόδιο στις Ιστορίες Από την Κρυπτη, ενας καταδίκος που το έσκασε από μια αποικία έφτασε με τη σχεδία του σε αυτό το νησί με αποτέλεσμα να βρεθεί από μια Βρετανική ομάδα αναζήτησης νεκρός με το λαρύγγι του κομμένο και το σώμα του γεμάτο βέλη μερικές μερες μετά. Ο ανθρωπολόγος Pandit που πήγε για πρώτη φορά στο νησί το 1967 προσπάθησε για χρόνια να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ιθαγενείς. Για χρόνια πήγαινε με την ομάδα του στη παραλία του νησιου και προσπαθούσε να τους προσεγγίσει αφήνοντάς τους δώρα. Οι ντόπιοι που έρχονταν στην παραλία, δεν τους πείραζαν αλλά αφού περνούσε η ώρα, τους έδειχναν με χειρονομίες που υποδήλωναν βίαιη ανταπόκριση πως καιρός ήταν να φεύγουν. Και όσον αφορά τα δώρα που τους άφηναν, οι ιθαγενείς ξετρελάθηκαν με τις καρύδες και τις έπαιρναν ευχαρίστως παρόλο που δεν έλεγαν ευχαριστώ. Αλλα κατι ζωντανά γουρούνια τα σκότωσαν αμέσως και τα έθαψαν στην άμμο και έκαναν το ίδιο σε κάτι πλαστικά κουκλακια. Από τη άλλη μεριά, ένας σκηνοθέτης που τραβούσε πλάνα του νησιού από τη βάρκα του για ένα ντοκυμαντέρ για το National Geographic δέχτηκε ένα ακόντιο στη γάμπα του το 1974. Από το 1996 απαγορεύονται οι επισκέψεις και για τους ανθρωπολόγους. Οι ινδικές αρχές στέλνουν αποστολές που και που μόνο για δημογραφικους λόγους και με ό,τι στοιχεία μπορούν να συγκεντρώσουν παρατηρώντας την ακτή ή πετώντας πάνω από το νησί, ο πληθυσμός του νησιού υπολογίζεται να είναι 15 άτομα το λιγότερο και 500 το πολύ.

Όσον αφορά το περιστατικό που ανέφερες με εκείνον τον νεαρό ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2018, τότε που η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του κόσμου και ήταν η πρώτη φορά που διάβασα γι αυτό το νησί. Ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν 27 χρονών και λεγόταν John Allen Chau. Ανήκε σε κάποια χριστιανική οργάνωση και ήταν ιεραπόστολος που είχε εμμονή με το να κηρύξει τον λόγο του Κυριου στη φυλή αυτού του απομονωμένου νησιού. Παρόλο που ήξερε πως απαγορευεται να πλησιάσει το νησί στα 9 χιλιόμετρα, πλήρωσε κάποιους ψαράδες που αψήφισαν τους κανόνες και τον πήγαν κοντα στο νησί. Τις δυο πρώτες φορές που πάτησε στην παραλία, οι ντόπιοι τον υποδέχτηκαν με βέλη οπότε υποχώρησε. Τις δυο φορές που επέστρεψε στο σκάφος των ψαράδων, έγραψε στο ημερολόγιό του και, συμφωνα με τις πληροφορίες που άφησε, ένα από τα βέλη που εξαπέλυσε εναντίον του ένα παιδακι περίπου 10 χρονών πετυχε την Αγία Γραφή του που τον προστάτευσε από τραυματισμό. Την τρίτη φορά δεν ήταν τόσο τυχερός. Οι ψαράδες που τον πήγαν κοντά στο νησί είπαν ότι είδαν τους ιθαγενείς να σερνουν το σώμα του στην άμμο όπου και το έθαψαν. Οι Ινδικές αρχές συνέλαβαν τους ψαράδες επειδή πλησίασαν τον νησί. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να πάρουν το σώμα του νεαρού από το νησί και να το παραδώσουν στην οικογένειά του, αλλά όταν η αποστολή πλησίασε με το σκάφος της, είδε οπλισμένους ιθαγενείς να τους περιμένουν στην ακτή. Σύμφωνα με τη συμβουλή ανθρωπολόγου,οποιαδήποτε προσπάθεια θα κατέληγε σε αιματοχυσία και περισσότερους νεκρούς και από τις δυο πλευρές.

H αντίδραση των ντόπιων μπορεί να είναι τραβηγμένη (εμείς στα σίγουρα δεν σκοτώνουμε όποιον μας χτυπάει το κουδούνι για να μας πει τα Καλά Νέα) αλλά, παρόλο που είχε καλές προθέσεις, ο νεαρός πήγαινε γυρεύοντας. Δε συμφωνώ όμως πως ήταν φανατίκλας ή ηλίθιος και θεωρώ πως είναι λάθος και χαιρέκακο να λέμε "καλα να πάθει". Υπερβολικά θρησκευόμενος και επαρμενος νεός που άφηνε τις αυταπάτες του να θολώσουν τη λογική του είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερη περιγραφή και παρολο που ιστορικά ο ρόλος των ιεραποστόλων είναι αμφιλεγόμενος και πολλοί τους προσάπτουν μόνο τα αρνητικά που συνεβησαν στα μέρη που επισκέπτηκαν (τα οποία συνήθως ήταν αποτελέσματα ιμπεριαλισμου και αποικιοκρατίας και όχι των ιεραποστόλων), υπήρχαν και πολλά θετικά που βελτίωσαν την ποιοτητα ζωής των ντόπιων (π.χ. αντί να καταφεύγουν στους μάγους της φυλής όταν πονούσε η κοιλιά τους έμαθαν να ζητουν ιατρικη βοηθεια ή να προσέχουν καλύτερα τους εαυτούς τους και ήταν χάρη σε ιεραπόστολους που άρχισε να καταπολεμάται η βάρβαρη πρακτική της κλειτεριδεκτομής και να προωθούνται ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως γυναικών, σε απομονωμένες κοινωνίες). Ο νεαρός ηταν αρκετά μορφωμένος και στα σίγουρα δεν είχε διάθεση να τους κάνει να σταματήσουν να λατρεύουν τους θεούς τους και να ξεχάσουν τις παραδόσες τους με τη βία και, πολύ πιθανό,με το να θέλει να κηρυξει στο νησί, δεν ήθελε μόνο να τους προσηλυτίσει αλλά και να τους φέρει σε επαφή με τον έξω κόσμο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους όπως προσπάθησαν να κάνουν ανθρωπολόγοι πριν από αυτόν (η φυλή προβλεπεται πως θα εξαφανιστεί σε μερικά χρόνια λόγω της πρωτόγονης και αποκλεισμένης ζωής της και είναι κρίμα τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σα να ζουν στη λίθινη εποχή και να έχουν μικρό όριο ζωής-και ποιος ξέρει πως αντιμετωπίζονται αυτα και οι γυναίκες τους) .

Εντούτοις, ο νεαρός ηξερε πως ο νόμος απαγορεύει να πλησιάσει το νησί και πόσο ριψοκίνδυνο ήταν. Ήξερε πως το 2006, οι ιθαγενείς σκότωσαν δυο ψαραδες που πάτησαν στο νησί. Ηξερε πως οι ιθαγενείς απορρίπτουν οποιαδήπτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Είδε πως οι ιθαγενείς δεν ενδιαφέρονταν για αυτά που είχε να τους πει μιας και δυο φορές τον έδιωξαν βίαια. Αν μη τι άλλο, σύμφωνα με την πίστη του, θα μπορούσε να το δει ως θεϊκό σημάδι οπισθοχωρησης. Εξάλλου, η γλώσσα των συγκεκριμένων ιθαγενών παραμένει άγνωστη στον έξω κόσμο και παρόλο που ο νεαρός είχε μελετήσει τοπικές διαλέκτους, στα σίγουρα θα δυσκολευόταν να συνεννοηθεί μαζί τους. Και ίσως να μην το είχε συνειδητοποιήσει αλλά παρόλο που ειχε κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και ειχε μπει και σε καραντίνα όπως επίσης είχε μελετήσει ιατρικές πρακτικές, οποιαδήποτε επαφή μαζί τους ἰσως να εξάπλωνε μικρόβια στη φυλή μιας και, λόγω της απομόνωσης τους, δεν έχουν ανοσία σε πολλές αρρώστιες που θεωρούνται δεδομένες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως έπαθαν στο παρελθόν αβορίγινες.

Παρόλα αυτά ο νεαρός είχε γράψει πριν πεθάνει πως, αν του συμβεί κάτι, δεν επιθυμούσε να κατηγορηθούν οι ιθαγενείς οπότε τουλάχιστον αναγνωρίζει ένα μέρος της ευθύνης του. Το ημερολόγιο του με τις παρατηρήσεις του απόαπόσταση θεωρείται αντικείμενο μελέτης για ανθρωπολόγους.

Να ένα βίντεο με την είδηση του θανάτου του.


Για περισσότερες πληροφορίες:

https://en.wikipedia.org/wiki/North_Sentinel_Island

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Allen_Chau

https://www.forbes.com/sites/kionas...people-of-north-sentinel-island/#86b889c35a09

https://www.thehindu.com/news/natio...-of-american-by-sentinels/article29369181.ece

https://www.bbc.com/news/world-asia-india-46345231

https://www.bbc.com/news/world-46301059

https://thespinoff.co.nz/society/04-12-2018/three-myths-about-north-sentinel-island/

Αριάδνη για ρίξε μια ματιά εδώ....



Σε περίπτωση που σβηστεί η παραπάνω σελίδα, έχω φτιαξει λίστα με τις ταινίες που αναφέρει:

Paradise Lagoon (1958)

Swiss Family Robinson (1960)

Lord of the Flies (1963)

Island of the Blue Dolphins (1964)

Blue Lagoon (1980)

Robinson Crusoe (1997)

Six Days Seven Nights (1998)

Cast Away (2000)

Θα προσθέσω και δυο ακόμα:

National Lampoon's Christmas Vacation 2


ΔΕΝ είναι η χιλιοπαιγμένη ταινία «Τα Χριστούγεννα του Τρελού Θηριοτροφείου» όπου ο πατέρας περίμενε το μπόνους για να πληρώσει την προκαταβολή για την πισίνα. Είναι μια «συνέχεια»με πρωταγωνιστή τον χαζούλη ξάδελφο που κέρδισε ένα ταξίδι σε τροπικό νησί. Πήγε λοιπόν μαζί με τη γυναίκα του, τον γιο του, τον θείο του και την ανιψιά του και σε μια κρουαζιέρα, όλοι τους μαζί με τη ντόπια ξεναγό, ξεβράστηκαν σε ένα απομονωμένο γειτονικό νησί. Επειδή ήταν άγνωστο πότε θα ερχονταν να τους ψάξουν, περασαν μερικές εβδομάδες στο νησί, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σαν Ροβινσώνες και μετά βρήκαν τρόπο να φύγουν μόνοι τους.

Edit: Να πάρει, είχα την εντυπωση πως η ταινία ήταν της δεκαετίας του 90 αλλά τώρα που κοίταξα είναι του 2003, οπότε μπορείς να την αγνοήσεις ως μη ρετρό.


Tribe (1999)


Για την ακρίβεια είναι μίνι σειρά αλλά έχει προβληθεί στο Star ως τηλεταινία και αφορά μια ομάδα ναυαγών σε ένα νησί όπου είχαν να αντιμετωπίσουν παγίδες, πειρατές κτλ. Υπήρχαν διάφορες πλοκές, π.χ. έσωσαν μια ντόπια κοπέλα που την είχαν βιάσει οι πειρατές και την είχαν αφήσει έγκυο, η οποία παντρεύτηκε έναν από τους ναυαγούς, ένα αλλαζονικό μέλος της παρέας ξέκοψε από την παρεά και αργότερα μπήκε στη συμμορία των πειρατών με τραγικά αποτελέσματα και άλλα τέτοια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φίλε μου ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες το θέμα είναι πως υπάρχουν σήμερα απομονωμένα νησιά με κανιβαλλους πάνω. Ένα ζευγάρι αμερικανών έπαθε ακριβώς αυτό όταν επισκέφθηκε ένα νησί που δεν έπρεπε περίπου το 2014, ο άνδρας έγινε γεύμα , την κοπελα ευτυχώς την σώσανε τελευταία στιγμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήταν αχώνευτη.
 
Η τη θελανε για αλλη χρηση. :cool:
 
Oχι θα την κάνανε γεύμα βραδυνό , την είχανε δέσει σε ένα δέντρο για να ρθει ή σειρά της , είχε άγιο. Και όμως λες πως όλα αυτά ανήκουν στον κοσμο του βιβλίου που διάβαζαμε μικροί .

Northstar το τρελό θηριοτροφείο σε απομονωμένο νησί τα Χριστούγεννα δεν μου γλυτώνει φέτος εννοείται πως θα το δω. Και Χριστούγεννα και ναυαγοί και νησί οκ, ή ταινία αυτη είναι για μένα, χίλια ευχαριστω για την επισήμανση.
Μία ταινία με τον Τσαμπερλαιν και ένα νησί των θησαυρών περίπου ταινία του 70' την θυμάται κανείς;
 
Αν εννοείς την ταινία "Κόμης Μοντεχρήστος" του 1975 την οποία ανέφερες στο πρώτο μήνυμα αυτού του thread, την έχω δει 2-3 φορές. Προσωπικά δε θα έλεγα πως έχει ιδιαίτερη σχέση με το θέμα αυτού του thread μιας και δεν αφορἀ ναυαγούς κτλ και το νησί με τον θησαυρό (όπου το σκηνικό της σπηλιάς έκανε μπαμ πως είναι από χαρτόνι) εμφανίζεται στην ταινία για περίπου 5 λεπτά από ό,τι θυμάμαι.
 
Αν εννοείς την ταινία "Κόμης Μοντεχρήστος" του 1975 την οποία ανέφερες στο πρώτο μήνυμα αυτού του thread, την έχω δει 2-3 φορές. Προσωπικά δε θα έλεγα πως έχει ιδιαίτερη σχέση με το θέμα αυτού του thread μιας και δεν αφορἀ ναυαγούς κτλ και το νησί με τον θησαυρό (όπου το σκηνικό της σπηλιάς έκανε μπαμ πως είναι από χαρτόνι) εμφανίζεται στην ταινία για περίπου 5 λεπτά από ό,τι θυμάμαι.
Όχι αυτήν την ταινία την έχω δει πολλές φορές μία άλλη λέω με συμπρωταγωνίστρια την Σαρον Στοουν.
 
Μήπως λες για τα Ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα; H σπηλιά με τους θησαυρούς δε θυμάμαι αν ήταν σε νησί αλλά στα σίγουρα αυτοί ήταν οι ηθοποιοί. Πολλοί άσχετοι νόμιζαν πως η ταινία "έκλεβε" από τον Ινδιάνα Τζόουν τη στιγμή που είναι βασισμένη σε βιβλίο που γράφτηκε έναν αιώνα νωρίτερα.

 
Μήπως λες για τα Ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα; H σπηλιά με τους θησαυρούς δε θυμάμαι αν ήταν σε νησί αλλά στα σίγουρα αυτοί ήταν οι ηθοποιοί. Πολλοί άσχετοι νόμιζαν πως η ταινία "έκλεβε" από τον Ινδιάνα Τζόουν τη στιγμή που είναι βασισμένη σε βιβλίο που γράφτηκε έναν αιώνα νωρίτερα.

Ναι αυτή ακριβώς , θυμάμαι απομωνομενο νήσι αλλά θα το ψαξω όμως περαιτέρω
 
Άσχετο μεν, ρετρό δε το γεγονός και έχει να κάνει με ναυαγούς. Χτες έβλεπα για την πρώτη γυναίκα αεροπόρο που έκανε πτήση πάνω από τον Ειρηνικό και δεν εμφανίστηκε ποτέ μία θεωρία που έρχεται τώρα στην επιφάνεια. Ότι το αεροπλάνο επαθε βλάβη και αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα ακατοίκητο νησί με τον ανδρα συνοδηγό της. Σε αυτό το νησί δεν υπάρχει ψυχή ζώσα μόνο κάτι περίεργα ζώα σαν τεραστιοι σκορπιοί που τρώνε τα πάντα έως και ανθρώπους γι αυτό και το νησί δεν κατοικείται ( είναι αλήθεια αυτό, οπως υπαρχει και νησί που έχει μόνο φιδια πολύ σπάνια που παραλύουν το νευρικό σύστημα).
Αυτή λένε πως ήτανε και ή τύχη της αφού βρεθηκε σκελετός πάνω στο νησί και εξετάστηκε στα νησιά Φιτζι αλλά λένε πως δεν ανήκε στην διάσημη. πιλοτο, εγείρονται πλέον αμφιβολίες.Ελέφαντας αυτήν την θεωρία μιας την έχεις ακούσει ποτέ ;διότι εσύ είσαι εξωτερικο.Με αλλα λόγια οι ταινίες που βλέπουμε με μυθικά τέρατα σε ακατοίκητα νησια δεν απέχουν και πολύ απο την πραγματικότητα.
 
Για την Amelia Earhart λες, Αριάδνη? Ξέρω ελάχιστα γιατί δεν έχω ασχοληθεί να μάθω περισσότερα, δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τέτοια μυστήρια των οποίων η πιθανότερη λύση είναι απλούστατη - το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για το νησί με τους ανθρωποφάγους σκορπιούς, πώς το λένε και πού είναι.. Και τι τρώνε οι σκορπιοί (και τα φίδια) αν είναι τα μοναδικά ζώα των νησιών τους. Πάντως το νησί στο οποίο προσπαθούσε να φτάσει όταν χάθηκε είναι ξερονήσι με ελάχιστη βλάστηση και κανένα ζώο εκτός από περαστικά πουλιά, άρα δεν είναι αυτό.
 
Ναι γι αυτήν την θαραλλεα γυναικα. Νικου μαρορου αιλαντ κάπως έτσι λέγεται το νησί nikomarurou ισως με τους σκορπιούς, σίγουρα δεν το συλλαβιζω καλά για να το βρουμε. Δεν πας εκεί αν δεν έχεις ειδική άδεια από τον διοικητή των Φιτζι και πας μόνο για ερευνητικούς σκοπούς όχι για σελφι και δεν πας μόνος. Τεσπα λένε πως ο σκελετός είναι σίγουρα της αμελιας γιατί ανήκε σε ψιλολιγνη γυναίκα και δίπλα του βρέθηκαν τα καλλυντικά της, η μάρκα που προτιμούσε. Το βρήκα λέγεται nikumaroro των νησιών Φοίνικας. Τα καλά αυτό ζωάκια λέγονται cocunat grab . Σε διαφωτισα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το νησί με τις σπάνιες οχιές λέγεται the island of snakes , είναι στην Βραζιλια.
 
Μια ταινία με ναυαγούς που δεν έχει αναφερθεί ακόμα εδώ είναι το "έξι μέρες εφτά νύχτες" του 1998 με τον Χάρισον Φορντ και την Ανν Χέιτς. Ωραία ρομαντική κομεντί και περιπέτεια. Ένα αεροπλάνο που το οδηγεί ένας πιλότος σπαζοκάραβο της ζωής μισθώνεται από μια μεγαλοστέλεχος ενός περιοδικού προκειμένου να λείψει για λίγο από τον τοπο διακοπών της στη Χαβάη. Το αεροπλάνο πέφτει σε ένα εξωτικό νησί και εκεί ξεκινάει η περιπέτεια. Ναυαγοί δεν είναι δηλαδή αφού πέφτουν με αεροπλάνο αλλά έχουν τις περιπέτειες ναυαγών.
 
Ναι, αλλά η πηγή σου τα έλεγε λίγο υπερβολικά. Δεν υπάρχουν μόνο σ' αυτό το νησί αλλά η περιοχή τους είναι αρκετά εκτεταμένη, δεν είναι η μοναδική πανίδα του νησιού Nikumaroro, δεν είναι σκορπιοί ούτε τους μοιάζουν ιδιαίτερα, είναι είδος στεριανού καβουριού, δεν τρώνε ανθρώπους, αντίθετα τα τρώνε οι ιθαγενείς των νησιών. Η δίαιτά τους είναι κυρίως φρέσκα φρούτα. Αλλά είναι τεράστια (φτάνουν σε μήκος τα 40 cm και από άκρη ποδιού σε άκρη ποδιού το 1 μέτρο), μπορούν να σου πατήσουν δαγκωνιά που πονάει και αν έχουν φάει ορισμένα πράματα μπορεί να προξενήσουν δηλητηρίαση. Αυτά από τη wikipedia. Αλλά εγώ νομίζω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σου προξενήσουν συγκοπή αν ξυπνήσεις απότομα και δεις αυτό το χαριτωμένο ζωάκι, ένα μέτρο πλάτος, να σε κοιτάει μ' αυτό το ύφος.

1602439844966.png


Δεν ξέρω για σας τους γενναίους, εμένα όμως σίγουρα θα μου ερχόταν ταμπλάς. Πώς και δεν έχουν γυρίσει ταινία τρόμου μ' αυτά τα ζουζουνάκια?
 
Ναι, αλλά η πηγή σου τα έλεγε λίγο υπερβολικά. Δεν υπάρχουν μόνο σ' αυτό το νησί αλλά η περιοχή τους είναι αρκετά εκτεταμένη, δεν είναι η μοναδική πανίδα του νησιού Nikumaroro, δεν είναι σκορπιοί ούτε τους μοιάζουν ιδιαίτερα, είναι είδος στεριανού καβουριού, δεν τρώνε ανθρώπους, αντίθετα τα τρώνε οι ιθαγενείς των νησιών. Η δίαιτά τους είναι κυρίως φρέσκα φρούτα. Αλλά είναι τεράστια (φτάνουν σε μήκος τα 40 cm και από άκρη ποδιού σε άκρη ποδιού το 1 μέτρο), μπορούν να σου πατήσουν δαγκωνιά που πονάει και αν έχουν φάει ορισμένα πράματα μπορεί να προξενήσουν δηλητηρίαση. Αυτά από τη wikipedia. Αλλά εγώ νομίζω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σου προξενήσουν συγκοπή αν ξυπνήσεις απότομα και δεις αυτό το χαριτωμένο ζωάκι, ένα μέτρο πλάτος, να σε κοιτάει μ' αυτό το ύφος.

Προβολή συνημμένου 216955


Δεν ξέρω για σας τους γενναίους, εμένα όμως σίγουρα θα μου ερχόταν ταμπλάς. Πώς και δεν έχουν γυρίσει ταινία τρόμου μ' αυτά τα ζουζουνάκια?
Elephadas που να τα ξέρω βρε εγώ αυτά τα πλάσματα , καραμανες και αρνια είχαν στο χωριό μου , από σένα περιμενουμε που είδες και 10 πράγματα παραπάνω , τι σε εχουμε στο εξωτερικο.Ή πηγή μου λέει πως σε εκείνο το νησί το νικομαρορο ζουσανε 100 κάτοικοι και τους πήρανε το νησί είναι πλέον ακατοίκητο γιατί όμως αφού είναι φιλικά ζωάκια.
Τον σκελετό τον γυναικείο που βρέθηκε στο νησί τον έφαγαν σίγουρα που λένε πως ανήκει στην αεροπορο! Το επιβεβαίωσαν και οι δύο ιατροδικαστες στο Φιτζι ότι ήτανε φαγωμενος από αυτά τα οντα. Είναι βεβαιά σπάνιο φαινόμενο να φάνε άνθρωπο, ή αληθεια αυτή ειναι.Μπορούν να σπάσουν κόκκαλα ανθρώπινα και να σου αφαιρέσουν χερι , ή δύναμη τους ισούται με την δύναμη του λιονταριού στο δάγκωμα ή βικιπαίδεια τα λέει αυτά. Μπορεί να φάνε και γουρούνι . Εγώ δεν τα πλησίαζα αγαπητέ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ούτε γω θα τα πλησίαζα. Τα αρθρόποδα είναι γενικά φρικιαστικά. Εδώ κατσαρίδα βλέπω και νομίζω ότι είδα λιοντάρι. Οι καραμάνες τι είναι; εγώ από κεινα τα μέρη ξέρω τα μαρτίνια.
 
Άμα ήταν ήδη πτώμα χαζά ήταν να αφήσουν να πάει χαμένο τέτοιο ουρανόσταλτο μεζεδάκι? Αλλά είναι φριχτά ζώα.

Βεβαίως όχι να το παινευτώ αλλά πράγματι στο μακρύ ταξίδι από Ελλάδα - USA και κατά την πολύχρονη διαμονή μου στην εξωτική ΝΥ πολλῶν ἀνθρώπων ᾔδειν ἄστεα καὶ νόον ἔγνων.(*) Όμως τα τέρατα που συχνάζουν στον οπισθόκηπό μου (backyard ελληνιστί) είναι σκίουροι τουλιποφάγοι, chipmunks βολβοφάγα γενικώς, λαγοί φασιολοφάγοι (και τοματιές τρώνε όταν είναι μικρά φυτάκια), skunks, racoons (**), groundhogs παμφάγα, κολίβρια νεκταροφάγα, και πότε-πότε κανένα ελάφι. Όχι γιγαντιαίοι ανθρωποφάγοι σκορπιοι-που-δεν-είναι-σκορπιοί.

(*) Τύφλα να 'χει ο Οδυσσέας, μην κοιτάς που αυτός είναι διάσημος ενώ εμένα με ξέρουν μόνο μερικά παρελθοντολάγνα μέλη ενός καθ' ομολογίαν τους μανιακού φόρουμ. Ήταν που είχε ευφάνταστο βιογράφο που παραφούσκώσε όσα ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν, έβαλε και μπόλικο σεξ μέσα με νύμφες, μάγισσες και πριγκηπέσσες, να σου το το best seller.

(**) Σου κάνουν αυτά για καραμάνες? Έχουν άσπρο πρόσωπο και μαύρη γραμμή γύρω από τα μάτια τους, οπότε καραμανίζουν.
1602462135511.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα