Τα Μελό Του Ελληνικού Κινηματογράφου

"Η Θυσία"





Αισθηματικό μελό του 1966 παραγωγής Cal Film , σε σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη και σενάριο Χρήστου Καλομπάρη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Κλεώ Σκουλούδη , ο Χρήστος Τσαγανέας , η Μαλαίνα Ανουσάκη , η Νίτσα Τσαγανέα κ.α. Η ταινία έκοψε 45.243 εισιτήρια και ήρθε 83η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση : Μια κοπέλα , όταν διαπιστώνει πως στέκεται εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο του αγαπημένου της , αποφασίζει να αποχωρήσει διακριτικά από τη ζωή του...

 


[video=youtube_share;PGarpVNaVqM]http://youtu.be/PGarpVNaVqM

Οι τίτλοι της ταινίας

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Ηρθες Αργά"


 


Αισθηματικό μελό του 1961 παραγωγής ΜΕΡ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά , σενάριο Νέστορα Μάτσα και Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική Γιώργου Καζάσογλου. Πρωταγωνιστούν η Ελένη Χατζηαργύρη , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Τζαβαλάς Καρούσος , η Βούλα Χαριλάου , ο Αρτέμης Μάτσας κ.α. Η ταινία έκοψε 18.865 εισιτήρια και ήρθε 27η ανάμεσα στις 58 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο γοητευτικός ζωγράφος Δημήτρης Περωτής, γόνος καλής οικογένειας από την επαρχία, γνωρίζεται με μια κοπέλα ελευθερίων ηθών, τη Μαργαρίτα, της οποίας ο χαρακτήρας είναι ένα μείγμα φιλαρέσκειας, αισθησιασμού, κυνισμού και ιδιοτέλειας. Φιλοτεχνεί το πορτρέτο της και αρχίζει να τη φλερτάρει, αγνοώντας το ποιόν της. Με την αγάπη και την επιμονή του καταφέρνει να την απομακρύνει από έναν μεσήλικα τυχοδιώκτη φίλο της, τον Αλέξη, ο οποίος την είχε «πλασάρει» σ έναν εφοπλιστή, προκειμένου να τον απομυζήσει οικονομικά.

 


Η ταινία είναι ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος "Η Κυρία Με Τις Καμέλιες" του Αλέξανδρου Δουμά.

[video=youtube_share;myWZ1VNHigE]http://youtu.be/myWZ1VNHigE

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Θα Ζήσω Για Σένα"

 


Κοινωνικό μελό του 1965 παραγωγής Μπέτσος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπακώστα και σενάριο Βασίλη Μπέτσου. Πρωταγωνιστούν ο Θάνος Λειβαδίτης , η Μέμα Σταθοπούλου , ο Λυκούργος Καλλέργης , ο Βασιλάκης Καίλας , ο Νίκος Τσαχιρίδης , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Θόδωρος Μορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 76.188 εισιτήρια και ήρθε 63η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.




Υπόθεση : Ο Αντώνης πείθει τη Ρένα για την αγάπη του, όχι όμως και τον πατέρα του. Εγκαταλείπει το σπίτι του και παντρεύεται την αγαπημένη του. Ύστερα από αρκετά χρόνια, έχοντας αποκτήσει ένα γιο, αναγκάζεται να μπαρκάρει. Έπειτα από ένα ατύχημα η Ρένα παθαίνει αμνησία, ενώ ο Αντώνης πνίγεται σ`ένα ναυάγιο. Το παιδί κλείνεται σε ορφανοτροφείο...

[video=youtube_share;oxFYwt2PALY]http://youtu.be/oxFYwt2PALY

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Θα Κάνω Πέτρα Την Καρδιά Μου"


 


Αισθηματικό μελό του 1968 παραγωγής Γιώργου Πασχαλίδη , σε σκηνοθεσία Κώστα Δούκα , σενάριο του ίδιου και του Νίκου Οικονομόπουλου και μουσική του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη. Πρωταγωνιστούν ο Τόλης Βοσκόπουλος , η Δούκισσα , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Μάνος Κατράκης , η Μιράντα Μυράτ , ο Βασιλάκης Καίλας κ.α. Η ταινία έκοψε 29.690 εισιτήρια και ήρθε 84η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Δημήτρης φεύγει από το χωριό του για να βρει την τύχη του στην Αθήνα. Σύντομα καλεί κοντά του την αδελφή του Άννα, χωρίς να γνωρίζει το μυστικό που εξομολογήθηκε πεθαίνοντας η μητέρα του στον παπά Φώτη, ότι δεν είναι πραγματικά αδέλφια. Ο Δημήτρης δουλεύει σε ένα εργοστάσιο, όμως σύντομα θα στραφεί στο τραγούδι με επιτυχία. Η διευθύντρια του εργοστασίου Μπέττυ, δε θα κρύψει τη συμπάθεια της για τον Δημήτρη, εξοργίζοντας την Άννα...

 


[video=youtube_share;tY4cFHtHZfQ]http://youtu.be/tY4cFHtHZfQ

Οι τίτλοι της ταινίας.


 
"Θεε Μου Δώσμου Το Φως Μου"

 


Κοινωνικό μελό του 1963 παραγωγής Στ. Βεδούρα , σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Ανδρέα Οικονόμου. Πρωταγωνιστούν η Μίρκα Καλατζοπούλου , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Ζαννίνο , ο Γιαννάκης Καλατζόπουλος , η Σόφη Ζαννίνου κ.α. Η ταινία έκοψε 82.682 εισιτήρια και ήρθε 51η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.




Υπόθεση : Μια τυφλή κοπέλα γοητεύεται από τον κόσμο του κουκλοθέατρου κι ακολουθεί με τη θέλησή της έναν περιοδεύοντα θίασο , αλλά οι γονείς της νομίζουν πως την απήγαγαν και καταγγέλουν την εξαφάνισή της στην αστυνομία...

 


[video=youtube_share;u_KmUvrwgW0]http://youtu.be/u_KmUvrwgW0

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Θέλω Να Ζήσω Στον Ήλιο"


 


Αισθηματικό μελό του 1966 παραγωγής Μάρθα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Γιώργος Καμπανέλλης , η Αλέκα Κατσέλη , ο Βύρων Πάλλης , η Ελένη Ζαφειρίου κ.α. Η ταινία έκοψε 123.525 εισιτήρια και ήρθε 52η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Θεοφίλη, η μητέρα του Δημήτρη, είναι ανήσυχη γιατί θα έρθει στο χωριό η Μυρτώ Γκολφίνου, μαζί με την θεία της Ελένη, να περάσουν το καλοκαίρι. Ο πατέρας της Μυρτώς ήταν η αιτία για της καταστροφής της οικογένειάς της και του θανάτου του άντρα της. Παρ` όλο που πέρασαν πολλά χρόνια και έχει πεθάνει ο Γκολφίνος, το μίσος της Θεοφίλης δεν έχει σβήσει και ζητάει εκδίκηση. Ο Δημήτρης δεν ενδιαφέρεται για τα πιστεύω της μητέρας του και υποδέχεται την Μυρτώ, την οποία δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει. Το ίδιο αισθάνεται και η Μυρτώ, που όμως τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώνονται.

 


217.jpg


[video=youtube_share;a_WbsDd72N4]http://youtu.be/a_WbsDd72N4

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Θύελλα Σε Παιδική Καρδιά"

 


Κοινωνικό μελό του 1964 παραγωγής D.P.K , σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη , σενάριο Μαρίζας Χάνδαρη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Βασιλάκης Καίλας , ο Ερρίκος Μπριόλας , η Άντζελα Ζήλια , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Νίτσα Τσαγανέα , η Τζόλυ Γαρμπή , η Αθηνά ΜΙχαηλίδου κ.α. Η ταινία έκοψε 51.864 εισιτήρια και ήρθε 72η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Μετά την αναχώρηση του Σπύρου για το εξωτερικό, η Μαρία γεννάει το παιδί τους, τον Γιαννάκη και παντρεύεται τον Λουκά. Γυρίζοντας στην Ελλάδα ο Σπύρος μάταια προσπαθεί να την βρει, ενώ αγνοεί την ύπαρξη του Γιαννάκη. Η μητριά του Μάγδα, εξαφανίζει τα ίχνη τους. Ο Γιαννάκης μην αντέχοντας την συμπεριφορά του Λουκά, φεύγει από το σπίτι.

 


[video=youtube_share;enrhGX5a3Js]http://youtu.be/enrhGX5a3Js

Οι τίτλοι της ταινίας

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Θυσιάστηκα Για Το Παιδί Μου"






Αισθηματικό μελό του 1960 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη και σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη. Πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Σύλβα , ο Κώστας Μπαλαδήμας , ο Γιώργος Καμπανέλλης , η Ζέτα Αποστόλου κ.α.

 


Υπόθεση : Μια νησιωτοπούλα εγκαταλείπεται με ένα παιδί στην αγκαλιά από έναν πλούσιο νεαρό ζωγράφο και εργάζεται σκληρά για να το μεγαλώσει...

 


164652_1706670114039_1456643246_1765594_2651952_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;w23UjZSMSnw]http://youtu.be/w23UjZSMSnw

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Η Καρδιά Ενός Αλήτη"

 


Δικαστικό μελό του 1968 παραγωγής Κλακ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου , σενάριο Νέστορα Μάτσα και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Ξανθόπουλος , η Αφροδίτη Γρηγοριάδου , ο Θόδωρος Μορίδης , η Μιράντα Μυράτ , ο Μάνος Κατράκης , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Ανέστης Βλάχος , ο Δημήτρης Μπισλάνης κ.α. Η ταινία έκοψε 385.318 εισιτήρια και ήρθε 14η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Νίκος αφήνει το σχολείο και πιάνει δουλειά στο λιμάνι, για να μπορέσει να σπουδάσει ο δίδυμος αδελφός του Ανδρέας. Όμως αντί για σπουδές ο Ανδρέας το `χει ρίξει στα γλέντια και τα χαρτιά. Όταν το ανακαλύπτει ο Νίκος, το χρέος του Ανδρέα έχει μεγαλώσει πολύ. Για να ολοκληρώσει τις σπουδές του ο Ανδρέας, ο Νίκος αναγκάζεται να μπαρκάρει σε σφουγγαράδικο. Ο Ανδρέας αποφασίζει να τελειώσει τις δουλειές του και γίνεται εισαγγελέας...

 


181.jpg


182.jpg


[video=youtube_share;GfdQOv04Pac]http://youtu.be/GfdQOv04Pac

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Η Καρδιά Της Μάνας"


 


Αισθηματικό μελό του 1963 παραγωγής Νίκος Σαμπατάκος & Υιός , σε σκηνοθεσία Χρήστου Αποστόλου , σενάριο του ίδιου και του Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική του Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Κάκια Αναλυτή , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , η Κούλα Αγαγιώτου , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Θάνος Λειβαδίτης , ο Λυκούργος Καλλέργης κ.α. Η ταινία έκοψε 45.284 εισιτήρια και ήρθε 66η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Αλίκη και η μητέρα της ζουν μαζί με την οικογένεια του Νίκου. Η ίδια παρόλο που αγαπά τον Κώστα δεν μπορεί να προχωρήσει τη σχέση της, γιατί η μητέρα της είναι πολύ βαριά άρρωστη και φεύγει στο εξωτερικό. Η μητέρα της πεθαίνοντας αποκαλύπτει στην μητέρα του Νίκου, ότι ο πατέρας της Αλίκης είναι κάποιος πολύ πλούσιος, ονόματι Παύλος. Οι γονείς του Νίκου αποφασίζουν να μην της αποκαλύψουν την αλήθεια και να προσπαθήσουν να την παντρέψουν με τον γιο τους. Όμως η Αλίκη έχει μείνει έγκυος από τον Κώστα...

[video=youtube_share;1L0eDVZgY5o]http://youtu.be/1L0eDVZgY5o

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κάθε Λιμάνι Και Καημός"

 


Κοινωνικό μελό του 1964 παραγωγής Ανδρέα Αναστασάτου , σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη , σενάριο Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Ερρίκος Μπριόλας , ο Βασιλάκης Καίλας , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Νέλλη Παππά κ.α. Η ταινία έκοψε 98.553 εισιτήρια και ήρθε 52η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :Παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του Σοφίας, ο Στέλιος αποφασίζει να μπαρκάρει. Είναι η μόνη λύση για να ξεφύγουν από την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται και τους ανάγκασε να στείλουν τον γιο τους, Άρη, στην γιαγιά του, στη Σάμο. Ο Άρης θα επιστρέψει στην Αθήνα για να μείνει με τη μητέρα του που δουλεύει τα βράδια, μέχρι να έρθουν τα πρώτα χρήματα από τον Στέλιο. Κάποιες δυσκολίες και ένα ατύχημα που είχε στο λιμάνι, θα φέρουν τον Στέλιο ως αγνοούμενο..

 


[video=youtube_share;8GI5XA1IKyQ]http://youtu.be/8GI5XA1IKyQ

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κάθε Ναυάγιο Και Μια Κόλαση"


 


Κοινωνικό μελό του 1971 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Θάνου Λειβαδίτη και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Θάνος Λειβαδίτης , η Μέμα Σταθοπούλου , η Άννα Μαντζουράνη , ο Άλκης Γιαννακάς , ο Χρήστος Τσαγανέας , ο Μίλτος Κοντέας , η Ρένα Κοσμίδου , ο Κώστας Καρράς , η Ελένη Ερήμου κ.α. Η ταινία έκοψε 129.699 εισιτήρια και ήρθε 43η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Ένας νιόπαντρος, ο Πέτρος Αλεξίου, χάνει τη γυναίκα του σε ένα ναυάγιο και επί τρία χρόνια αναζητά τον άντρα που έγινε αιτία του πνιγμού της, επειδή της άρπαξε το σωσίβιο. Ο πατέρας κι ένας φίλος του προσπαθούν να του βγάλουν από το μυαλό την ιδέα της εκδίκησης, ενώ παράλληλα τού γνωρίζουν τη Στέλλα Γεωργίου, μια τραγουδίστρια που είναι ολόιδια με τη χαμένη του γυναίκα.




72028_1707956986210_1456643246_1767794_986989_n.jp%20%20g


kathe%20nauagio%20kai%20kolasi%201.jpg


kathe%20nauagio%20kai%20kolasi%204.jpg


[video=youtube_share;DBMO8U5_l2o]http://youtu.be/DBMO8U5_l2o

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Καινούργια Μέρα Χάραξε"





Αισθηματικό μελό του 1969 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Ντίνα Τριάντη , ο Θάνος Μαρτίνος , η Νέλλη Γκίνη , η Μαλαίνα Ανουσάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 7.139 εισιτήρια και ήρθε 105η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση :

Ο επιστάτης του Νικόλα Στάικου, ο Μιχάλης Γούσιας, παντρεύεται κρυφά την όμορφη Άννα, τη μοναχοκόρη του αφεντικού του. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Μιχάλη σε αυτοκινητικό ατύχημα, η Άννα κλείνεται σε μοναστήρι, νομίζοντας ότι ο γιος της πέθανε στη γέννα, ενώ στην πραγματικότητα τον έχει πάρει μακριά μια έμπιστη δούλα του πατέρα της.

222.jpg


223.jpg


[video=youtube_share;zxb0ZWMiB-g]http://youtu.be/zxb0ZWMiB-g

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κάνε Τον Πόνο Μου Χαρά"


 


Κοινωνικό μελό του 1966 παραγωγής ΚΟΣΤΙΣ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου , σενάριο Γιώργου Ολύμπιου και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν η Άντζελα Ζήλια , ο Γιώργος Καμπανέλλης , η Δέσπω Διαμαντίδου , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Θόδωρος Έξαρχος , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Περικλής Χριστοφορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 32.197 εισιτήρια και ήρθε 105η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Κώστας Διαμαντάρας κατάγεται από μεγάλη οικογένεια, η οποία όμως τώρα βρίσκεται σε παρακμή. Είναι ιδιοκτήτης ενός εμπορικού καραβιού και ερωτευμένος με την νεαρή δικηγόρο Μαρία. Η οικογένειά του συνεχίζει την πλούσια ζωή, δανειζόμενη χρήματα από τον εφοπλιστή Ζάνα. Η μητέρα του Κώστα, τον πιέζει να δεχτεί την πρόταση του εφοπλιστή και να παντρευτεί την κόρη του Ρόη, η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του. Ο Κώστας αρνείται, χωρίς να λογαριάζει την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Η Μαρία όμως θα θυσιάσει την αγάπη της για χάρη της οικογένειας του Κώστα, αλλά και γιατί έμαθε ότι η Ρόη πάσχει από μια ανίατη αρρώστια και θα πεθάνει σύντομα.




[video=youtube_share;_kMTGThOEMc]http://youtu.be/_kMTGThOEMc

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Αρκετές από τις ταινίες "μελό" των δεκαετιών '50 και '60 είχαν μια αυθεντικότητα που λείπει από τα αστικά μελοδράματα πρωτοκλασάτων εταιρειών. Τα θέματα της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, των δύσκολων κοινωνικών συνθηκών εκείνης της εποχής συχνά αποτυπώνονταν στα έργα αυτά, παρά την αφέλεια και τις υπερβολές των περισσότερων σεναρίων. Οι περισσότερες από τις πρωταγωνίστριες των ταινιών του είδους ήταν ηθοποιοί πρώτης σειράς, που έδωσαν αρκετή από τη λάμψη τους στις ταινίες και διέπρεψαν στο θέατρο: Αλέκα Κατσέλη, Ελένη Χατζηαργύρη, Δάφνη Σκούρα, Σμαρούλα Γιούλη, Αντιγόνη Βαλάκου, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Ξένια Καλογεροπούλου, Κάκια Αναλυτή, Μάρθα Βούρτση, Αφροδίτη Γρηγοριάδου (βέβαια, η συχωρεμένη η Γιούλη, η Μαυροπούλου και η Καλογεροπούλου πρωταγωνίστησαν και σε αρκετές κλασικές κωμωδίες). Αντίθετα, οι άντρες που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες αυτές, με εξαίρεση τον Νίκο Κούρκουλο (που ήταν έξοχος στα μελοδράματα κοινωνικής καταγγελίας της Φίνος και άλλων μικρότερων εταιρειών), ήταν, κατά τη γνώμη μου, πιο αδύναμοι ως ηθοποιοί, αν και πολύ συμπαθείς ως φιγούρες.
 
"Η Λυγερή"

 


Μελό φουστανέλας του 1968 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ανδρέα Κατσιμητσούλια , σενάριο Νέστορα Μάτσα και μουσική Στέφανου Μπούρα. Πρωταγωνιστούν η Έλντα Αθανασάκη , ο Ερρίκος Μπριόλας , ο Μάνος Κατράκης , η Ίλυα Λιβικού , η Γεωργία Βασιλειάδου , η Ελένη Ζαφειρίου , η Ντίνα Τριάντη , ο Γιώργος Μούτσιος , ο Θάνος Μαρτίνος κ.α. Η ταινία έκοψε 74.105 εισιτήρια και ήρθε 72η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένα ευγενικό αλλά ξεπεσμένο αρχοντόπουλο αψηφά τον θυμό ενός ισχυρού άρχοντα που θέλει να τον κάνει γαμπρό του και παντρεύεται ένα φτωχοκόριτσο...

 


164765_1714424907904_1456643246_1781587_6225111_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;TinBm3hthMQ]http://youtu.be/TinBm3hthMQ

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κάποια Μάνα Αναστενάζει"


 


Κοινωνικό μελό του 1966 παραγωγής ΚΟΣΤΙΣ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου και σενάριο Αλέκου Αντωνόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Άντζελα Ζήλια , ο Θανάσης Μυλωνάς , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Νίκος Φέρμας κ.α. Η ταινία έκοψε 51.302 εισιτήρια και ήρθε 77η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένας λαϊκός τραγουδιστής κλείνεται στη φυλακή για φόνο εξ αμελείας. Καθώς ο καιρός περνά, αρχίζει να κατατρέχεται απ την ψυχοφθόρα εντύπωση ότι η φιλενάδα του τον απατά. Εκείνη όμως, η οποία ούτε στιγμή δεν διανοήθηκε κάτι τέτοιο, καταφέρνει με την πραότητα και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα της να τον απαλλάξει απ αυτή τη βασανιστική ιδέα και να τον λυτρώσει απ το βάσανο της ζήλιας και της καχυποψίας.

 


[video=youtube_share;SpT1-tUEN3Y]http://youtu.be/SpT1-tUEN3Y

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Καραγκούνα"

 


Μελό φουστανέλας του 1961 , σε παραγωγή και σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανασιάδη , σενάριο Νέστορα Μάτσα και Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική Κώστα Καπνίση. Πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Σύλβα , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Γιώργος Καμπανέλλης , η Τιτίκα Γαιτάνου , ο Γιάννης Αργύρης , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Νίκος Τσαχιρίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 8.605 εισιτήρια και ήρθε 54η ανάμεσα στις 68 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Ο Γιώργης και ο Δημητρός ορκισμένοι αδελφικοί φίλοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι, όταν ο Δημήτρης σε πείσμα της πλούσιας Μαρίνας, που δεν ανταποκρίθηκε στην πρότασή του για γάμο, ζητάει με συνοικέσιο την όμορφη καραγκούνα Μάρω. Η μητέρα της Μάρως, Χρύσα δέχεται με ενθουσιασμό την πρόταση, χωρίς να γνωρίζει ότι η κόρη της και ο Γιώργης αγαπιούνται εδώ και καιρό...

 


234.jpg


235.jpg


236.jpg


[video=youtube_share;f3qfj5cjYyM]http://youtu.be/f3qfj5cjYyM

Οι τίτλοι της ταινίας

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Καρδιά Μου Πάψε Να Πονάς"


 


Αισθηματικό μελό του 1965 παραγωγής Κλακ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου , σενάριο Γιώργου Ολύμπιου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Ξανθόπουλος , η Μάρθα Βούρτση , ο Ανδρέας Ντούζος , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Νίκος Φέρμας , ο Νικήτας Πλατής , ο Τάσος Γιαννόπουλος κ.α. Η ταινία έκοψε 211.573 εισιτήρια και ήρθε 28η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

237.jpg


[video=youtube_share;otm1_3VQuhk]http://youtu.be/otm1_3VQuhk

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Καρδιές Που Ξέρουν Ν' Αγαπούν"





Αισθηματικό μελό του 1967 παραγωγής Σπηλιώτης Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Νέγκας , η Νίκη Τριανταφυλλίδη , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Άγγελος Μαυρόπουλος , η Μαρία Ζαφειράκη κ.α. Η ταινία έκοψε 40.175 εισιτήρια και ήρθε 78η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ο Βαγγέλης, νεαρός γιατρός καρδιολόγος, γνωρίζεται με την Άννα. Η Άννα πάσχει από μια βαριά πάθηση της καρδιάς και πρόκειται να πεθάνει σε λίγα χρόνια. Οι δικοί της δεν της έχουν πει τίποτε και θέλουν να την παντρέψουν με τον καρδιολόγο Βερώνη. Ο Βαγγέλης επιμένει να την παντρευτεί. Όταν ο πατέρας της Άννας του εξηγεί την κατάσταση, η αγάπη του γίνεται ακόμη πιο δυνατή και αποφασίζει να την παντρευτεί και να φύγει για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, για να μπορέσει να την εγχειρήσει ο ίδιος...

 


165121_1708163351369_1456643246_1768175_2991626_n.%20%20jpg


240.jpg


[video=youtube_share;NFZyMFVHZeo]http://youtu.be/NFZyMFVHZeo

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Καταδικασμένη Κι Απ' Το Παιδί Της"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1955 παραγωγής Παρθενών Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Φίλιππου Φυλακτού και μουσική Αργύρη Κουνάδη. Πρωταγωνιστούν η Ελένη Χατζηαργύρη , ο Ορέστης Μακρής , ο Στέφανος Στρατηγός , η Τασσώ Καββαδία , ο Νίκος Σταυρίδης , ο Γιώργος Λευτεριώτης , ο Θανάσης Βέγγος , ο Αρτέμης Μάτσας , η Μπέττυ Μοσχονά. Η ταινία έκοψε 63.206 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 24 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένας πατέρας αντιδρά στο γάμο της κόρης του επειδή κατά το παρελθόν , ως Πρόεδρος των ενόρκων ενός δικαστήριου , καταδίκασε ως φόνισσα τη μητέρα του μέλλοντος γαμπρού της...

 


163430_1708163631376_1456643246_1768176_4232674_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;YvS4jVOqx0o]http://youtu.be/YvS4jVOqx0o

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κατάρα Είναι Ο Χωρισμός"





Αισθηματικό μελό του 1967 παραγωγής Ακρόπολις Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Γιάννης Φέρτης , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Στέφανος Στρατηγός , η Νίτσα Τσαγανέα κ.α. Η ταινία έκοψε 78.686 εισιτήρια και ήρθε 61η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ο Στέλιος πηγαίνει στο κέντρο που τραγουδάει η Άννα, θέλοντας να της μιλήσει για τελευταία φορά πριν μπαρκάρει. Η Άννα τον αποφεύγει και ο χωρισμός έρχεται οριστικά και βίαια. Οι παλιές καλές μέρες του έρωτά τους είναι πιά παρελθόν...




[video=youtube_share;zFhbHpGmwug]http://youtu.be/zFhbHpGmwug

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Καταραμένη Ώρα"


 


Κοινωνικό μελό του 1968 παραγωγής Γ. Πασχαλίδη , σε σκηνοθεσία Κώστα Δούκα , σενάριο του ίδιου και του Νάσου Οικονομόπουλου και μουσική του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Δούκισσα , ο Τόλης Βοσκόπουλος , η Ντίνα Τριάντη , η Μαλαίνα Ανουσάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 74.699 εισιτήρια και ήρθε 71η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένας καλοστεκούμενος εργολάβος οικοδομών, ο Μάριος Χρηστίδης, ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του, τη Βέρα, και την κόρη του Αλίκη, μέχρι τη στιγμή που η Βέρα χάνεται σε ένα αεροπορικό δυστύχημα. Μια μέρα, ο Μάριος μαθαίνει πως κάποια τραγουδίστρια, η Νανά Πάλλη, μοιάζει εκπληκτικά με τη μακαρίτισσα, κι επειδή δεν έχει πει στην κόρη του ότι η μητέρα της πέθανε, ζητά από τη Νανά να παραστήσει τη Βέρα, η οποία τάχα επιστρέφει από ένα μακρινό ταξίδι.

 


249.jpg


[video=youtube_share;04stB-SXls4]http://youtu.be/04stB-SXls4

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κατατρεγμένοι Της Μοίρας"





Κοινωνικό μελό του 1964 παραγωγής Άλμα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Στέφανου Στρατηγού , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Τώνιας Καραλή. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Ερρίκος Μπριόλας , η Σόνια Ζωίδου , ο Νίκος Τσαχιρίδης , ο Βασιλάκης Καίλας κ.α. Η ταινία έκοψε 89.419 εισιτήρια και ήρθε 50η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση : Δυο άντρες , ο ένας με ιδιοτελείς κι ο άλλος με ανιδιοτελείς προθέσεις προτίθενται να βοηθήσουν οικονομικά μια χήρα μάνα να γιατρέψει το τυφλό παιδί της...

 


250.jpg


[video=youtube_share;-HFKatH3Zjw]http://youtu.be/-HFKatH3Zjw

Οι τίτλοι και μια σκηνή της ταινίας

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κατηγορώ Τη Ζωή"


 


Αισθηματικό μελό του 1972 παραγωγής Θανάση Σύλια , σενάριο και σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Δαδινόπουλος , η Ελένη Θεοφίλου , η Ελένη Ροδά , ο Λευτέρης Γυφτόπουλος , η Λουίζα Ποδηματά , ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α. Η ταινία έκοψε 37.296 εισιτήρια και ήρθε 72η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Στεφανος σπουδαζει στη Νομικη Σχολη και εργαζεται ως τραγουδιστης σε νυχτερινο κεντρο. Η μητερα του ειναι θυρωρος στο κτιριο που μενουν και που ανηκει στον Χατζηδημα. Η κορη του, Χριστινα, επιστρεφει στην Ελλαδα αφου εχει τελειωσει τις σπουδες τις και οι δυο νεοι ξαναθυμουνται τα συναισθηματα που ετρεφαν παλια ο ενας για τον αλλο. Στον ερωτα τους, ομως, στεκεται εμποδιο ο πατερας της Χριστινας που θελει να την παντρεψει με τον πλουσιο Αλκη Βρανα και γι`αυτο διωχνει τον Στεφανο και τη μητερα του απο την πολυκατοικια και φροντιζει ωστε να απομακρυνθει η Χριστινα απο την Αθηνα.

 


166102_1708167351469_1456643246_1768187_1387376_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;zfu9xwn9xL4]http://youtu.be/zfu9xwn9xL4

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κατηγορώ Τη Κοινωνία"

 


Αισθηματικό μελό του 1966 παραγωγής Αθήνα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Σπύρου Ζιάγκου , σενάριο Γιώργου Βρασιβανόπουλου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Παύλος Λιάρος , η Μιράντα Μυράτ , ο Νίκος Φέρμας κ.α. Η ταινία έκοψε 121.882 εισιτήρια και ήρθε 54η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Στο δικαστήριο εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Διαμάντη. Η Μάρθα Αντωνίου αρχίζει την κατάθεσή της από την στιγμή που η κόρη της Αλίκη γνωρίστηκε με τον πλούσιο Αλέξη. Η Αλίκη δεν γνώριζε ότι η πραγματική δουλειά της μητέρας της ήταν τραγουδίστρια σε κέντρο. Η μητέρα του Αλέξη, Μίνα, που με κανένα τρόπο δεν ενέκρινε την σχέση του γιου της, φρόντισε να μάθει την αλήθεια τόσο ο Αλέξης, όσο και η Αλίκη...

 


164441_1708167591475_1456643246_1768188_1141432_n.%20%20jpg


251.jpg


252.jpg


[video=youtube_share;KV95HK88F9A]http://youtu.be/KV95HK88F9A

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κατρακύλισμα Στο Βούρκο"


 


Κοινωνικό μελό του 1962 παραγωγής Ακρόπολις Φιλμ , σε σκηνοθεσία Σπύρου Ζιάγκου , σενάριο του ίδιου και του Γιώργου Βρασιβανόπουλου και μουσική του Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Νίκη Τριανταφυλλίδη , ο Ανδρέας Ντούζος , ο Νίκος Ξανθόπουλος , ο Χριστόφορος Νέζερ , ο Περικλής Χριστοφορίδης , ο Λυκούργος Καλλέργης κ.α. Η ταινία έκοψε 9.565 εισιτήρια και ήρθε 60η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Δυο άντρες συγκρούονται με επίκεντρο μια γυναίκα , την οποία ο ένας προσπαθεί να σπρώξει στην ατιμωτική αμαρτία και ο άλλος να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο...

 


35622_1708168791505_1456643246_1768194_5909904_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;G3Kepw08vxI]http://youtu.be/G3Kepw08vxI

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κλαίω Και Σ' Αναζητώ"





Κοινωνικό μελό του 1965 παραγωγής Σπηλιώτης Φιλμ , σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου και σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Νέγκας , η Καίτη Πάνου , η Άννα Ιασωνίδου , η Ρίτα Μουσούρη , η Άννα Παιτατζή , ο Πέτρος Κυριακός , ο Γιώργος Καμπανέλλης κ.α. Η ταινία έκοψε 64.506 εισιτήρια και ήρθε 67η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.





[video=youtube_share;JdegaFENLtk]http://youtu.be/JdegaFENLtk

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κλάψε Φτωχή Μου Καρδιά"


 


Κοινωνικό μελό του 1962 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη και σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη. Πρωταγωνιστούν η Μπεάτα Ασημακοπούλου , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Μαριάννα Κουράκου , ο Φραγκίσκος Μανέλλης , η Μαιρούλα Ευαγγέλου κ.α. Η ταινία έκοψε 9.145 εισιτήρια και ήρθε 64η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μια μητέρα αγωνίζεται να πάρει το παιδί της από τους θετούς γονείς του...

 


164328_1708180311793_1456643246_1768226_2703525_n.%20%20jpg


253.jpg


[video=youtube_share;Jr8nA1l8Z-o]http://youtu.be/Jr8nA1l8Z-o

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Κλεμμένη Αγάπη"





Κοινωνικό μελό του 1966 παραγωγής Αφοι Κουρουνιώτη , σε σκηνοθεσία Κώστα Λυχναρά , σενάριο Γιώργου Παπακυριάκη και μουσική Νότη Μαυρουδή. Πρωταγωνιστούν ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης , η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Γιάννης Κάσδαγλης , η Άννα Σταυρίδου κ.α. Η ταινία έκοψε 49.386 εισιτήρια και ήρθε 90η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση :

Η ευτυχία του Μιχάλη και της Μαρίας θα διακοπεί απότομα, καθώς ο Μιχάλης θα φύγει για τον πόλεμο της Κορέας. Η επικοινωνία τους θα είναι τακτική, ώσπου κάποια στιγμή ο Μιχάλης θα σταματήσει να στέλνει γράμματα. Το στρατηγείο θα τον δηλώσει αγνοούμενο. Χρόνια αργότερα η Μαρία ζει απομονωμένη μαζί με τον γιο της τον Στελάκη. Πενθεί ακόμη τον αγαπημένο της, παρά την πίεση των δικών της, να ξαναπαντρευτεί. Τελικά θα υποκύψει και θα δεχθεί την πρόταση γάμου του συνηγόρου της, Στάθη.




[video=youtube_share;yj7tYruPdB0]http://youtu.be/yj7tYruPdB0

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κουράστηκα Να Σ' Αποκτήσω"


 


Αισθηματικό μελό του 1963 παραγωγής Θανάση Σπηλιώτη , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Τζαβαλάς Καρούσος , η Έφη Οικονόμου , ο Πέτρος Κυριακός κ.α. Η ταινία έκοψε 164.954 εισιτήρια και ήρθε 33η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Χαρές και πανηγύρια στο νησί με την άφιξη του καΐκιού του καπετάν Γιακουμή. Η κόρη του Γιακουμή, Μάρθα, χαίρεται για τον ερχομό του πατέρα της αλλά και του αγαπημένου της, Γεράσιμου. Το βράδυ στο γλέντι ο Γεράσιμος ζητάει σε γάμο τη Μάρθα, όμως ο πατέρας της αρνείται. Ο Γεράσιμος αναγκάζεται να φύγει από το νησί, ενώ ο Γιακουμής προξενεύει τη Μάρθα στον καπετάν Στέφανο...

 


[video=youtube_share;Aa9XZFpXVHQ]http://youtu.be/Aa9XZFpXVHQ

Οι τίτλοι της ταινίας.


 
"Κρυστάλλω"

 


Μελό φουστανέλας του 1959 παραγωγής Κρόνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη , σενάριο Νίκου Φώσκολου και μουσική Αργύρη Κουνάδη. Πρωταγωνιστούν η Αντιγόνη Βαλάκου , ο Κώστας Κακκαβάς , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Χριστόφορος Νέζερ , ο Κώστας Χατζηχρήστος , ο Ανέστης Βλάχος , η Εύα Ευαγγελίδου , η Αλέκα Στρατηγού κ.α. Η ταινία έκοψε 49.866 εισιτήρια και ήρθε 15η ανάμεσα στις 52 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Ο γαιοκτήμονας του χωριού Κίτσος Μαυρομήτρος, ζητάει από τον μπαρμπα-Χρόνη, την κόρη του Κρυστάλλω για γυναίκα του. Ο μπαρμπα-Χρόνης δέχεται με χαρά, αλλά η Κρυστάλλω αρνείται γιατί αγαπά τον βοσκό Λάμπρο. Ο Κίτσος για να απαλλαχθεί από τον Λάμπρο, σκοτώνει τον μπαρμπα-Χρόνη και ρίχνει επάνω του τον φόνο. Ο Λάμπρος, μη μπορώντας να αποδείξει το δίκιο του φυλακίζεται, ορκίζεται όμως ότι θα ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο...

43.jpg


166284_1708252113588_1456643246_1768484_7028770_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;TuArf7RzrOI]http://youtu.be/TuArf7RzrOI

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κυλισμένη Στο Βούρκο" (ή "Το Κατρακύλισμα")


 


Κοινωνικό μελό του 1956 παραγωγής Ι. Καρατζόπουλος & Σια , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ηλία Παρασκευά. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , ο Στέφανος Στρατηγός , η Νίτσα Τσαγανέα κ.α. Η ταινία έκοψε 11.721 εισιτήρια και ήρθε 19η ανάμεσα στις 24 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Τζενη χρειαζεται χρηματα γιατι η μητερα της ειναι αρρωστη και κατακοιτη και γι` αυτο βρισκει δουλεια σε εναν οικο μοδας. Ο Κορνηλιος, το αφεντικο της, την πολιορκει στενα, γεγονος που η Τζενη δεχεται σκεπτομενη την μητερα της. Παραλληλα εχει σχεση με τον Τελη τον οποιο, ομως, αποφευγει. Η μητερα της θα χειροτερεψει και λιγο πριν πεθανει θα της πει το ονομα του πατερα της...




[video=youtube_share;MX0cL4Q8WdQ]http://youtu.be/MX0cL4Q8WdQ

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Λαφίνα"

 


Μελό φουστανέλας του 1962 παραγωγής Ανζερβός , σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου , σενάριο Νέστορα Μάτσα και Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Μπεάτα Ασημακοπούλου , ο Νίκος Τζόγιας , ο Ερρίκος Μπριόλας , η Έφη Οικονόμου , ο Χριστόφορος Νέζερ , η Ρίτα Μουσούρη , ο Γιάννης Γκιωνάκης , ο Θόδωρος Μορίδης , η Ζωή Φυτούση , ο Αρτέμης Μάτσας κ.α. Η ταινία έκοψε 13.813 εισιτήρια και ήρθε 42η ανάμεσα στις 68 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Ο Γιώργης είναι ο μοναχογιός του πιο πλούσιου τσέλιγκα ενός ερεινού χωριού. Αν και θεωρείται περιζήτητος γαμπρός, αυτός έχει μάτια μόνο για την Δρόσω, που ανταποκρίνεται στα αισθήματά του. Εμπόδιο στην αγάπη τους στέκεται ο πατέρας του Γιώργη, ένας σκληρός τοκογλύφος, που έχει κατάσχει το χωράφι της κοπέλας. Όταν αυτός, ύστερα από ένα διαπληκτισμό με τη Δρόσω, βρίσκεται νεκρός, όλοι πιστεύουν ότι τον σκότωσε η κοπέλα.




265.jpg


266.jpg


[video=youtube_share;Zc8Gjyl7ClY]http://youtu.be/Zc8Gjyl7ClY

Οι τίτλοι της ταινίας

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Λουίζα"


 


Κοινωνικό μελό του 1966 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Αβραμέα και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Δάφνη Σκούρα , ο Κώστας Κακκαβάς , ο Γιάννης Αργύρης , ο Γιώργος Μούτσιος , η Μιράντα Μυράτ , η Μπέττυ Μοσχονά , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου κ.α. Η ταινία έκοψε 60.586 εισιτήρια και ήρθε 78η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Λουίζα είναι παντρεμένη με έναν εφοπλιστή ο οποίος πεθαίνει. Ο αδελφός του άντρα της, ο Πέτρος, καταφέρνει να βάλει στο χέρι όλη την περιουσία, αφήνοντάς την ξεκρέμαστη. Η κόρη της, η Άννα, σπουδάζει σ ένα διακεκριμένο κολέγιο της Αμερικής και δεν γνωρίζει το δράμα της μητέρα της, που έχει αναγκαστεί να γίνει τραγουδίστρια σε λαϊκό κέντρο για να μπορεί να πληρώνει τις σπουδές της.

 


267.jpg


[video=youtube_share;WwBrionm77A]http://youtu.be/WwBrionm77A

Οι τίτλοι της ταινίας.


 
"Λύτρωσέ Με Αγάπη Μου"





Κοινωνικό μελό του 1960 παραγωγής Κ. Δρίτσας και Μ. Δαμβαράκης , σε σκηνοθεσία Πητ Γιαννόπουλου , σενάριο Κώστα Δρίτσα και μουσική Γιώργου Καζάσογλου. Πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Σύλβα , ο Γιώργος Φούντας , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος κ.α. Η ταινία έκοψε 16.613 εισιτήρια και ήρθε 41η ανάμεσα στις 52 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση :

Η Σοφία πλέει σε πελάγη ευτυχίας με τον Άλκη, τον οποίο γνώρισε πριν μερικές εβδομάδες. Ξέρει πως η ευτυχία θα κρατήσει λίγο, γιατί δεν του αποκάλυψε ότι δουλεύει για λογαριασμό του Μεμά, από το καμπαρέ του οποίου έφυγε. Πράγματι ο Μεμάς θα την βρει και θα την πάρει πάλι κοντά του. Η Σοφία αποφασίζει να φύγει από την ζωή του Άλκη...

166628_1714425827927_1456643246_1781592_1399295_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;ZVjhETDm5fk]http://youtu.be/ZVjhETDm5fk

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Μεγάλη Ανάσταση"


 


Κοινωνικό μελό του 1969 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου , σενάριο Χριστόφορου Ζήκα και μουσική Γιώργου Μανίσαλλη. Πρωταγωνιστούν η Δώρα Σιτζάνη , ο Ανέστης Βλάχος , ο Χρήστος Νέγκας , ο Γιώργος Βελέντζας , η Ελένη Ερήμου , ο Θόδωρος Μορίδης , ο Ιάκωβος Ψαρράς κ.α. Η ταινία έκοψε 46.217 εισιτήρια και ήρθε 76η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Οι άνθρωποι του λιμανιού παίρνουν υπό την προστασία τους τον μικρό Θανάση, που έμεινε μόνος στον κόσμο. Ο Παναγής τον έχει σαν αδελφό του και αναλαμβάνει τα έξοδα, για να μπορέσει να μάθει γράμματα. Πράγματι μετά από χρόνια ο Θανάσης είναι τελειόφοιτος της ιατρικής περνώντας τα μαθήματα με άριστα. Στην γειτονιά τους έρχεται να μείνει η φτωχή εργάτρια Βασιλική. Σύντομα η Βασιλική και ο Θανάσης θα ερωτευθούν.




[video=youtube_share;jBu_iuNHGec]http://youtu.be/jBu_iuNHGec

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Η Μικρή Ζητιάνα"

 


Κοινωνικό μελό του 1963 παραγωγής Τζαλ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Τζανή Αλιφέρη , σενάριο του ίδιου και του Δημήτρη Παπανδρέου και μουσική του Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Πόπη Μηλάκη , ο Χρήστος Πάρλας , η Έφη Οικονόμου , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Χριστόφορος Νέζερ κ.α. Η ταινία έκοψε 114.400 εισιτήρια και ήρθε 43η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Μια νεαρή ζητιάνα γυρίζει στους δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να επιβιώσει αλλά και να φέρει ξανά κοντά τους χωρισμένους γονείς της.

 


162811_1716590402040_1456643246_1788678_3381434_n.%20%20jpg


165218_1716716205185_1456643246_1788859_6597541_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;wuHL8XFFSvI]http://youtu.be/wuHL8XFFSvI

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Μοδιστρούλα"


 


Αισθηματικό μελό του 1964 παραγωγής Θανάση Σπηλιώτη , σε σκηνοθεσία Φίλιππου Φυλακτού , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Γιάννη Παπαιωάννου. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Χρήστος Νέγκας , ο Γιάννης Αργύρης , ο Χριστόφορος Νέζερ κ.α. Η ταινία έκοψε 129.598 εισιτήρια και ήρθε 44η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Βαγγελιώ είναι μια φτωχή μοδίστρα που είναι ερωτευμένη με τον γόνο πλούσιας οικογένειας, ο οποίος θέλει να γίνει τραγουδιστής. Όμως, ο πατέρας της θα απαγορεύσει αυτή τη σχέση, αφού οι δύο νέοι έχουν την ίδια μητέρα. Η καριέρα δεν θα αργήσει να έρθει για τον αγαπημένο της, όπως και μια αποκάλυψη που θα τα αλλάξει όλα.





200.jpg


201.jpg


[video=youtube_share;wZoDxU11F-E]http://youtu.be/wZoDxU11F-E

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Πίσω
Μπλουζα