johnny19818 είπε:
Ωραίες φώτο φίλε! Τα αθλητικά γιατί τα κρίνεις αδιάφορα; Δεν είναι και πολύ καλά; Η τελευταία φώτο αξίζει πραγματικά πολλά.
Στο σχόλιο σου για παραπάνω λεφτά απλά για χαρτί (κουτάκι + βιβλιαράκι) απλά θα πω ότι τα προτιμώ κουτάτα για τους παρακάτω λόγους.
α) Είναι τακτοποιημένα στα κουτιά τους και προστατεύονται (όσο γίνεται). Δεν είναι χύμα κάπου αποθηκευμένα.
β) Σε ένα ράφι ή ντουλάπι κτλ. προσωπικά μου αρέσει να είναι στα κουτιά τους και να ξέρω που είναι το κάθε παιχνίδι καθώς το Ν64 δεν έχει end labels στις κασσέτες του.
γ) Οι οδηγίες χρήσεις είναι σημαντικές μερικές φορές για να καταλάβεις τον τρόπο παιξίματος του παιχνιδιού.
δ) Η αξία του παιχνιδιού αυξάνεται σε ενδεχόμενη μελλοντική πώληση όταν είναι πλήρες παρά ένα σκέτο cartridge.
Απλά επειδή τα αθλητικά γίνονται όλο και καλύτερα στις επόμενες κονσόλες κανείς δεν ασχολείται με παλιότερες εκδόσεις..
To ISS 2000 πάντως παραμένει ακριβό κουτάτο.. γιατί στην Αμερική κυκλοφόρησε σαν rental only και χωρίς το carrer mode.. με αποτέλεσμα πολλοί αμερικάνοι να ψάχνουν το ευρωπαικό για τις συλλογές τους..
Συμφωνώ κι εγώ σε όσα έγραψες.
Αν δεν πέταγαν τα κουτιά για οικονομία χώρου αρκετοί, πλέον δεν θα υπήρχαν σκέτα cartridges. Θα είχαμε τα games μας κανονικά..
Οπότε αν θες να πάρεις πολλά παιχνίδια και όχι λίγα και αγαπημένα, πρέπει να στραφείς σε σκέτα cartridges για να μην ξοδέψεις μια περιουσία..
Σχετικά με το α και β που έγραψες έχεις δίκιο. Εγώ τα σκέτα cartridges τα έχω συγκεντρωμένα σε κουτιά σε αλφαβητική σειρά για να τα βρίσκω εύκολα..
Στο δ έχεις απόλυτο δίκιο ενώ σχετικά με το γ, ευτυχώς υπάρχουν online σκαναρισμένα τα βιβλιαράκια για κάποιον που δεν τα έχει..
Να πω και ένα παράδειγμα γιατί αγοράζω πλέον σκέτα cartridges.
Σε διάφορα γνωστά site βάζω λίστα αναζήτησης με κάποια N64 games.. μεταξύ αυτών το Castlevania.. ένα από τα παιχνίδια που συναντώ συχνά στην ελλάδα.
Μέσα σε λίγα λεπτά μου έστειλαν 5 άτομα. Οι 4 είχαν σκέτο το cartridge και το έδιναν όλοι 10ε. Ο ένας το είχε κουτάτο και το έδινε 80ε.
Από την άλλη στο ebay μόνο για τα ταχυδρομικά για να το πάρω κουτάτο, χρειάζομαι πόσες λίρες..
Οπότε είναι αρκετά δελεαστικό να αγοράσεις το cartridge γιατί και θα απολαύσεις το παιχνίδι και θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα.
Αλλά όπως είπα είναι υπέροχο να τα έχεις boxed.