Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας (The Thorn Birds)

Ειχα δει τη σειρα οταν πρωτοπαιχτηκε. Πολυς ρομαντισμος ομως!

Δεν ειμαι για τετοια εγω κι ετσι δεν την ξαναειδα απο τοτε. Θελω δραση και μυστηριο!
 
Η αγαπημένη σειρά της μητέρας μου. Κοντά σε αυτή, είχα δει και εγώ μερικά αποσπάσματα.
 
Πέθανε σήμερα η συγγραφέας του βιβλίου Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Κολίν μακ Κάλοου. Είχε γεννηθεί στην Αυστραλία το 1937 και τα Πουλιά ήταν το δεύτερο και γνωστότερο έργο της

πηγή
 
δεν το εξέφρασα καλά συγνώμη. Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας είναι το πιο γνωστό βιβλίο της. Ήταν το δεύτερο κατά χρονολογική σειρά που έγραψε. Αργότερα έγραψε και μια σειρά από ιστορικά μυθιστορήματα με φόντο την αρχαία Ρώμη.
 
Thor είπε:
δεν το εξέφρασα καλά συγνώμη. Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας είναι το πιο γνωστό βιβλίο της. Ήταν το δεύτερο κατά χρονολογική σειρά που έγραψε. Αργότερα έγραψε και μια σειρά από ιστορικά μυθιστορήματα με φόντο την αρχαία Ρώμη.
α, οκ, γιατι νομιζω πως όλος ο κόσμος μεσου αυτου του βιβλίου την αγάπησε
 
Για οποιον ενδιαφερεται..

Πουλια.JPG
 
Στο τελος ομως εσκασα που συνεχισε να ειναι παπας και δεν αποφασισε να ζησει με την αγαπημενη του.

Ειχα παντα το αγχος οτι η αγαπη δεν νικαει τα παντα... :xm:
Απορώ πώς δεν είχα γράψει σ'αυτό το θέμα. Φυσικά έβλεπα τότε την σειρά, αλλά δεν είχα ξετρελαθεί. Ξετρελάθηκα όμως όταν διάβασα το βιβλίο-έπος, πριν 8-9 χρόνια και ξαναείδα την σειρα στα DVD που μοίραζε κάποιο περιοδικό (δεν θυμάμαι ποιο ήταν). Η τηλεοπτική σειρά ήταν εξαιρετική, αλλά το βιβλίο είναι πιο ολοκληρωμένο και υπέροχο. Μου θύμισε κάπως το έπος "Όσα παίρνει ο άνεμος", αλλά με φόντο την Αυστραλία.

Όσο γι'αυτο που γράφει παραπάνω η Αναστασία, να θυμήσω ότι η αγάπη νίκησε, αφού Ραλφ και Μάγκυ πέρασαν αξέχαστες διακοπές οι δυο τους σε ένα νησί και απέκτησαν και ένα γιο. Ίσως μια πιο σωστή διατύπωση θα ήταν ότι η αγάπη νικάει τα πάντα, αλλά όχι για πάντα :p
 
Ευχης εργο που βρηκα το βιβλίο και ειδικά για καλοκαίρι, σίγουρα λέει να το διαβάσει κανείς, ενα βιβλίο πρεπει να έγραψε η εν λόγω συγγραφέας και να εξασφάλισε για μια ζωή τα προς το ζην.

35487942_1794068317348052_8064107664415653888_n.jpg
 
Ή Μεγκυ, Μεγκαν κατά κόσμο πέρασε αρκετά σκληρά παιδικά χρόνια όπως περιγράφεται ή νεανική και νηπιακή της ηλικία στο βιβλίο. Δηλ.καπου λες γιατί πια αυτό το κοριτσάκι να το βρουν τοσαα.

Στέρηση , οικογενειακή φτώχεια, ένα σχολείο με αυστηρές, υποχονδριες καλόγριες που φοβιζανε και χτυπαγανε το ντροπαλο κοριτσάκι στα πέντε του χρονια , χωρίς ελεος και το χειρότερο μία μάνα αδιαφορη ως προς το μεγάλωμα της  μοναδικής κόρης της.

Ή οικογένεια της, δεν της επιτρεπει καν φιλίες με άλλα κοριτσια της ηλικίας της ενώ στα 13 της μεγάλωνε τα βρεφη  της μάνα της και εκανε βαριές αγγαρείες ενώ έχασε και τον πολυαγαπημένο της αδερφό Φρανκ τον μόνο που την καταλάβαινε από την οικογένειά. Ή δε πάμπλουτη θεία της, την μισούσε γιατί είχε ή μικρή την αγάπη του πατερ- Ραλφ το μόνο στήριγμα της που και αυτό θα της το πάρει.

Ενώ χάνει και το αδερφακι που μεγάλωσε με περισσή αγάπη στα τέσσερα του τον Χαμ και θα βρεθεί ανάμεσα σε μία άθλια σκηνή μεταξύ του πατέρα της και του Φρανκ. Φοβερά πράγματα για παιδι- πράγμα, ένα λεπτεπίλεπτο κοριτσακι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικα το βρισκω αηδιαστικο να βλεπει μια γυναικα ερωτικα εναν αντρα που φοραει ρασα. Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον κατι τετοιο.

Το εκανε και ο Μανουσακης με το Αγγιγμα Ψυχης και ηταν ακομα χειροτερο.
 
Bambi , το κοριτσάκι τον πάτερ  Ραλφ τον γνώρισε από τα 9 , ή ζωή της ήταν μόνο  ένα κολάζ από παιδικά τραυματα! Ή μητέρα της, αγγλιδα για κάποιους λόγους( ήταν πολύ πλούσια, σνομπ και αριστοκράτισσα και επειδή έμεινε έγκυος από αγνωστο ο πατέρας της την πέταξε από το σπίτι και βρήκε έναν πολύ φτωχό να παντρευτει) δεν νοιαστηκε ποτέ μα ποτέ για την μικρή. Οικογένεια της ήταν μόνο ο παππάς και ο μεγάλος της αδερφος που έφυγε !Ακόμα και όταν αρχίζει να έχει γυναικολογικες αλλαγές σε αυτόν καταφεύγει διότι βρίσκεται σε πλήρη αγνοια και κανείς δεν της εξηγεί ως χαμάλη την έχουν μονο οπότε δεν έχει που αλλού να γείρει.

Μετά ο πάτερ αγαπούσε την εξουσία και το χρήμα και την θέση του ως καρδινάλιος παρά τον Θεο! Ήταν υπερ-φιλοδοξος και γυρεύε αξιώματα κάτι που καταλάβαινε ή θεία της μικρής όταν του έλεγε πως είναι ο πιο αμαρτωλός όλων και πώς μία γυναίκα δεν θα βρίσκε τίποτα αγνό πάνω του να το διαφθειρει. Μάλιστα ο ίδιος λέει πως  στην ουσία δεν έχει καρδιά μέσα του, ούτε αισθηματα και ή μεγκι μόνο αναπληρωσε το κενο αυτό κατά κάποιον τρόπο. Ήταν επίσης εξαιρετικά ωραίος άνδρας και νάρκισσος δηλ.μονο για ιερωμένος δεν έκανε... Υπάρχει σκηνή που πλένεται γυμνός  στην βροχή μπροστά στην ερωτευμένη θεία της μικρης χωρίς διόλου να τον νοιαζει κάνει και χιούμορ από πάνω. Νομιζει πως ειναι τοσο ομορφος με τοσες θαυμαστες ικανοτητες που δεν πρεπει καν να ανηκει αναμεσα στους κοινους θνητους, πως του αξιζει ενας θρονος επιγειος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μιλαμε εδω για εναν τυχαιο ανδρα...

Image1.jpg

Image2.jpg

Τον θελω και εγω και δεν ειμαι καν gay!

Θυμαμαι καπου ειχα δει μια συντευξη της Barbara Stanwyck, που ελεγε για την συγκεκριμενη σκηνη οτι παρολο το προχωρημενο της ηλικιας της, την ειχε συγκινησει τοσο ο Chamberlain που ξεχασε τις ατακες της!
 
Στο βιβλίο παρουσιάζεται πολύ πιο γλαφυρά:  ο αγαπητός 28 χρόνος νεαρος Ραλφ είναι τελείως γυμνός μπρος την 65 χρονη γυναικα χρόνια χηρα και δεν τον νοιάζει διολου, κάνει και χιούμορ με την γύμνια του ενώ αυτή αναστατωνεται!  πως να τα θυμηθεί ή Μπαρμπαρα τα λόγια της, έπαθε ταρακουλο ή γυναίκα με αυτά που είδε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, αλλα γυμνο τον ειδε η Στανγουικ τον ξεδιαντροπο. Δεν τον ειδε η Μεγκαν. Οποτε προς τι ολο αυτο το παθος για τον ρασοφορο;

Ενας αντρας με ρασα οσο ωραιος κι αν ειναι, ειναι παντα ερωτικα απωθητικος.
 
H Μεγκαν δεν είχε γονείς , πατέρα ποτέ  να την συνδράμει οπότε μες στο παιδί αστικό μυαλο της αυτός ήταν το παν. Και αυτός την " αγάπησε," όχι πονηρα όταν ήτανε παιδί, διότι ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι, ισάξιο της δικής του ομορφιάς( ή μητέρα της υπήρξε καλλονη, πριν ξεπέσει την παίζει ή Σιμμονς) αν ή Μεγκ ήταν λιγότερο όμορφη μπορεί ο Ραλφ να μην την πρόσεχε τόσο . Τον Ραλφ τον τράβαγε ή ομορφιά ως γνήσιο ναρκισσο και μόνο ή Μεγκ την είχε σε απόλυτο βαθμό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ράλφ είχε κι αυτός πολλές συναισθηματικές ανάγκες (αν θυμάστε είχε αναφέρει ότι με την μητέρα του η σχέση ήταν ανύπαρκτη-μάλλον δεν ήθελε ο γιος της να γίνει ιερωμένος) τις οποίες του τις κάλυπτε η Μέγκι άφοβα κι ακίνδυνα γι' αυτόν επειδή ήταν μικρό παιδί και δεν διακινδύνευε τίποτα, ούτε τη σχέση του με το Θεό ούτε τα μελλοντικά του σχέδια. Οπότε αφέθηκε να δώσει και να πάρει βαθιά συναισθήματα κάτι που το χρειάζονταν και οι δύο.
 
H μικρούλα Μεγκ τα χρειαζόταν όλα αυτά παρά πολύ τα συναισθήματα γιατί δεν είχε άλλη πηγή να τα πάρει , ή σχέση της με τον Ραλφ την έσωσε και από παιδί μόνον αυτόν αγάπησε ως πατέρα, ως αδερφό αργότερα και ως άνδρα. Ο Ραλφ καπου στο βιβλίο λέει πως δεν ήξερε τι ακριβώς τον τραβούσε στην Μεγκ αλλά maryflor μας το εξηγεις μία χαρά! Ο Ραλφ δεν ήθελε να εξαρτάται από κανένα πλάσμα, ούτε κάποιος να εξαρτάται από αυτόν και όμως με την Μεγκ δεν το έλεγχε την λάτρευε. Ακόμα και ιπασσια την μαθαίνει για να μην υστερεί σε τίποτα από τα κορίτσια των καλών οικογενειών.

Προσωπικα το βρισκω αηδιαστικο να βλεπει μια γυναικα ερωτικα εναν αντρα που φοραει ρασα. Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον κατι τετοιο.

Το εκανε και ο Μανουσακης με το Αγγιγμα Ψυχης και ηταν ακομα χειροτερο.
Μπαμπι καμιά σχέση ή μία σειρά με την άλλη  αν και ή δεύτερη την μιμηθηκε! Στα" πουλιά" ο παππάς αντιπαλευει με μία περιουσία 13 εκατομυρίων λιρών ( δεν είναι καν δική του περιουσία είναι ή περιουσία της μεγκις και της οικογένεια της αφού είναι τα χρήματα της θεία της και αυτός τους τα στερει) ο πειρασμός είναι να μπει στην ιεραρχία του Βατικανου και όλοι να μιλούν γι αυτόν και όντως τελικά ο πειρασμός τον νικα .Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ξεχνά και την μεγκι και όλες τις γυναίκες του κόσμου. Τώρα τι θα ήταν πιο ηθικό να πράξει είναι άλλο ζήτημα, το σίγουρο είναι πως δεν κινήθηκε για την αγάπη του Θεού που θέλει τους ιερωμένους του, ταπεινούς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενταξει, Αριαδνη. Εσυ εχεις κανει διατριβη στη σειρα. Εγω λιγα πραγματα μπορω να πω απο τη μια φορα που την ειδα οταν προβληθηκε δεκαετια του '80.

Δεν τα παω καλα με τα αισθηματικα εργα. Ποτε μου δεν τα πηγαινα γιατι δεν ειναι του στυλ μου αυτο το ειδος. Θελω φονους! :D
 
Πίσω
Μπλουζα