Τα μυθιστορήματα του Γιάννη Μαρή στην μεγάλη και μικρή οθόνη

αριαδνη είπε:
ένα μίνι κουιζ: 1.Σε τρεις ταινιες του Μαρή μια Ζανέτ δεν κάθεται καθόλου καλά, είναι δολοπλόκα στο έπαρκο! Ποιές είναι οι αυτές οι ταινίες; και ποιες ηθοποιοι της ερμηνεύουν αντίστοιχα;2. Σε ποιες πετυχημένες ταινιες του Μαρη πρωταγωνιστεί η Μάρω Κοντου και ποιοι είναι οι ρόλοι της;

3. Ποιο ειναι το πραγματικο όνομα του Τονυ Κορονέλου στην ταινια ''αμφιβολίες'';
1.η μια ειναι το αμφιβολιες που την κανει η καιτη παπανικα, η αλλη ειναι η μαρω κοντου στο εγκλημα στο κολωνακι

2.εγκλημα στο κολωνακι εγκλημα στα παρασκηνια, ενας δον ζουαν για κλαμματα

3.αντωνης φραγκιας
 
Συμπληρωνω στην 1 τη Μαιρη Χρονοπουλου στο Χωρις Ταυτοτητα. Η Ζανετ προσπαθει με καθε τροπο να γινει ακομα περισσοτερο πλουσια απο οσο ειναι, βγαζοντας απο τη μεση οποιον αποτελει εμποδιο στο σκοπο της.

Συμπληρωνω επισης στη 2 την ταινια του 1966, Μια γυναικα κατηγορειται.

Η Μαρω Κοντου ειναι θαυμασια στο ρολο της Ελεωνορας Δενδρινου, μια νεας γυναικας που κατηγορειται για τη δηλητηριαση του ηλικιωμενου συζυγου της.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
επισης η μαρω κοντου παιζει και στον ανθρωπο του τραινου
 
μπράβο και στους δυο- μεταξύ μας ούτε και εγώ δεν τα' ξερα με τόσες λεπτομέρειες, βλέπετε ο Μαρής είναι νέο πάθος ;)
 
Να ενημερώσω τους φανς του Μαρή, ότι το Έγκλημα Στα Παρασκήνια, που έγινε και ταινία το '60 ανεβαίνει φέτος στο θεατρικό σανίδι και συγκεκριμένα στο "Από Μηχανής θέατρο" με έναν πολύ καλό θίασο. Εγώ το είδα και μου άρεσε πολύ. :)
 
Καλησπέρα .

Μήπως γνωρίζετε αν "Ο 13ος επιβάτης" έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση ;

Υπάρχει κάπου ανεβασμένη η ταινία ;

Ευχαριστώ Πολύ
 
Πολύ χρήσιμα στοιχεία . Ευχαριστώ Πολύ .

Δεν βρήκα κάποιο link σχετικό αλλά πρόκειται για σήριαλ του 1977 οπότε μπορεί να μην υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή ή να μην υπάρχουν καν τα πρωτότυπα !
 
atanasio είπε:
Πιθανότατα, τα δικαιώματα της σειράς είχαν περάσει στον παραγωγό και αυτός την πούλησε κάποτε στο κανάλι 5. Είναι τόσο περίεργη η ιστορία του αρχείου της ΕΡΤ...

http://www.retromaniax.gr/vb/forum/%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%82/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/21133-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B5%CF%82-1977-%CE%B5%CF%81%CF%84

Btw Στο "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα (2006/Alpha) " παντως

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F%CE%B9_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BA%CE%B1

το "Ο 13ος επιβάτης" δεν ....
 
Αυτην την στιγμη, βλέπω τον ανθρωπο του τρενου και μου αρεσει η ερωτικη ιστορια ΝΙκολινάκου και Συνοδινου, δηλ. ης Μαντους και του αγνωστου της κατοχης που βρισκεται σε μυστικη αποστολη! Ταινια του Ντινου Δημόπουλου, συντομο λαβ στόρι , γεμάτο φόβο και ενταση μα καπως ετσι δεν ειναι και ο ερωτας; ο παθιασμενος, ο πραγματικος γιατι νομιζω πως μετά η Μαντω με τον μεγαλύτερο και πλουσιο συζυγο, ζει μια ζωη πιο συμβατη πια .

" Μπορει να γινουν πολλα  αυτην την νυκτα ομως δεν θα μας την κλέψει κανεις ποτε, μια νυκτα μπορει να γεμισει μια ολόκληρη ζωη"
 
Για όσους έχουν δει την "ιδιωτική υπόθεση " στις ιστορίες του Μπεκα, ή Δάφνη Λαμπρό γιαννη είναι ιδανική ως Τζενη Δενδρινου και ο ηθοποιός που παίζει τον συζυγό.
 
Διαβάζω πως υπήρξε και το χαμόγελο της Πυθιας με τον Κομνηνο , παιδιά το χει δει ποτέ κανείς το φιλμ; Είναι καλό;
 
Διαβάζω πως υπήρξε και το χαμόγελο της Πυθιας με τον Κομνηνο , παιδιά το χει δει ποτέ κανείς το φιλμ; Είναι καλό;
Μαλον εχεις αρχισει να ξεχνας αριαδνη.



 Post #12 Aυγουστος 21/2015

Οσο για της ιστοριες του αστυνομου μπεκα του Alpha προσωπικα της απολαυσα οσο δεν παει εχω δει πανω απο 5 φορες το καθε ενα επεισοδιο και την θεωρω φοβερη σειρα και απο της ποιτικοτερες της ελληνικης τηλεορασης.Μια χαρα της εκαναν της ιστοριες του Μαρη ασχετα που ειναι στην σημερινη εποχη και συμφωνω πως το επεισοδιο ο θανατος του τιμοθεου κωνστα πραγματικα ηταν απο τα χειροτερα της σειρας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ταινία ποτέ δεν την έχω δει , αναφερομαι στο χαμόγελο της πυθιας, την μπέρδεψα με" την συνομωσία στην μεσογειο " που έγιναν την ίδια χρονική περίοδο οπότε άλλη είχα κατά νου δυστυχώς! Της οποίας έκανα και θέμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο θέμα παιδιά και μπράβο ευχαριστώ! Εξαιρετη ιδέα να ανοιξουμε θρεντ στα ᾽᾽βιβλια᾽᾽για τον Ξενόπουλο!Ο Μαρης ειναι πολυ καλυτερος απο χιλιάδες αλλους και καλά της κουλτούρας και της Ακαδημίας που τους μαθαίναμε με το ροπαλο στο σχολείο και απο τα βιβλία του καταλαβαινεις χιλιάδες πράγματα για την εποχή και την κοινωνία τηε εποχης. Απο τις σειρες θυμαμαι αμυδρά μονο τον Τιμοθεο Κώνστα και από αυτό μονο την Μιμή Ντενιση με γαλαζοπράσινη σκιά στο μάτι και μαλλι με εμπνευση απο Δυναστεια!
Ντομενικα + 1000 , συμφωνω απόλυτα με την άποψη σου γι αυτό και ήταν δημοφιλής και αξιαγάπητος . Ο Μαρης έγραφε αβίαστα γιατί υπήρξε Ταλέντο. Ήταν σαφής χωρίς περικοκλάδες και αμπελοφιλοσοφιες τις οποίες και δεν είχε ανάγκη! Τα ταλέντα δεν χρειάζονται γαρνιτούρα για να αρέσουν.
 
Είδα χθες το έγκλημα στην Υδρα από τις ιστορίες του αστυνόμου Μπεκα , δεν ήταν άσχημο το είδα ευχαριστα !Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο μόνο έχω ακουσει το ραδιοφωνικό . Metalcandyman ( που χεις δει την σειρά) αν κατάλαβα καλά έπαιζε  ξεκάθαρη ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ της Μαιρης και της Κιττυ και στο ραδιοφωνικό αυτό καταλαβα. Δεν ξέρω αν υπονοείται και στο βιβλιο κάτι τέτοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είδα χθες το έγκλημα στην Υδρα από τις ιστορίες του αστυνόμου Μπεκα , δεν ήταν άσχημο το είδα ευχαριστα !Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο μόνο έχω ακουσει το ραδιοφωνικό . Metalcandyman ( που χεις δει την σειρά) αν κατάλαβα καλά έπαιζε  ξεκάθαρη ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ της Μαιρης και της Κιττυ και στο ραδιοφωνικό αυτό καταλαβα. Δεν ξέρω αν υπονοείται και στο βιβλιο κάτι τέτοιο.
Eτσι ακριβως οπως τα λες ειναι αριαδνη.Ωσο για το βιβλιο δεν ξερω και γω αν υπονοειται κατι τετοιο γιατι δεν εχω διαβασει και γω το βιβλιο.Εχω ενα μεγαλο κουσουρι και αυτο ειναι πως αν δω πρωτα ταινια η καποιο επεισοδιο σειρας οπως οι ιστοριες του αστυνομου μπεκα δηλαδη που να βασιζονται σε καποιο βιβλιο μετα μου ειναι αδυνατο να διαβασω το βιβλιο.
 
Το βιβλιο υπαρχει σε διαθεσιμοτητα οποτε θα το αγορασω ! Νομιζω πως και στο ραδιοφωνικο κατι τετοιο υπονοουνταν αλλα θα το επιβεβαιωσω με το βιβλιο και θα σας πω τι γινεται, ωραιο επεισοδιο γενικα αυτο
 
Εκτος του οτι ειναι απο τα πολυ καλα επεισοδια της σειρας ''Οι ιστοριες του αστυνομου μπεκα'' παρα πολυ πετυχημενο ειναι το cast των ηθοποιων και κολανε τελεια στους ρολους και μιλαω κυριως για την ματσουκα τον μαρκουλακη και την τανια τρυπη.
 
Billy είδα το έγκλημα στο Κολωνάκι από τις ιστορίες του Μπεκα και μου άρεσε εξαιρετικά ή Ζετα Δούκα στον ρόλο της Ζανετ , της απάτης συζύγου. Βέβαια ή σύγκριση με την αντίστοιχη ταινία δεν μπορεί να γίνει αλλά οκ !
 
Πίσω
Μπλουζα