Τα παιδικά χρόνια των σταρ

Από το 6ο Κυψέλης ήταν τα κορίτσια? Όχι από το Μαράσλειο? Λάθος νόμιζα κοντά μισό αιώνα?

Το 1974-75 ήμουνα στην 6η Γυμνασίου στο 10 Αμπελοκήπων, τότε Αρρένων. Καθότι μεγάλοι ήμασταν στον επάνω-επάνω όροφο. Μια μέρα λοιπόν είδα κι άκουσα νταβαντούρι και βλέπω τους συμμαθητές να τρέχουν και να στριμώχνονται στα κάγκελα του μπαλκονιού (*) να δουν το απίστευτο θέαμα: Κορίτσια στο γυμνάσιό μας! Εκεί κάτω στο ισόγειο στην αυλή ήταν ένα γκρουπάκι που ήταν αναμφίβολα κορίτσια! Γρήγορα μαθεύτηκε ότι ήταν από το πλησιέστερο γυμνάσιο Θηλέων που ήταν στο Κολωνάκι (Σουηδίας?) που το λέγαμε Μαράσλειο αν και δεν νομίζω να είχαν σχέση. Και πουλούσαν εισιτήρια για συναυλία που έδινε η συμμαθήτριά τους Άννα Βίσσυ για χρηματοδότηση της 5ήμερης εκδρομής της Έκτης, και μάλιστα έμαθα ότι η Βίσσυ πήγαινε ακόμη στην Ε' και άρα πάντα πίστευα ότι ήταν του 1958.

Παρόλο που οι πληροφορίες αυτές μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα από ισόγειο στον τρίτο, νομίζω, όροφο, και μιλάμε για ορμονόπληκτους εφήβους που το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν η δημοσιογραφική ακρίβεια, ποτέ δεν τις αμφισβήτησα. Κάτι που πίστευα για χρόνια μόλις γκρεμίστηκε.... Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ήρθαν κορίτσια. Όλα τ' άλλα πια δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια.

(*) Κάτι αντίστοιχο έγινε δεκαετίες αργότερα, σε πλοιάριο που έκανε το γύρο της Ζακύνθου όταν εμφανίστηκε μια καρέτα-καρέτα στην μια πλευρά του πλοίου και τρέξανε όλοι εκεί να δουν το μοναδικό φαινόμενο και γείραμε μονόπαντα κι απορώ πώς δεν μπατάραμε. Ούτε να ήμασταν με τον κάπταιν Άχαμπ και να είχε μόλις σκάσει μύτη ο Μόμπυ Ντικ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εθνικό Θέατρο (και μάλιστα το 1970, προΚουρκούλεια εποχή) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με Ηλιόπουλο και Σαπουντζάκη? Στο Κηποθέατρο ήταν, που δεν ήταν καν στον Εθνικό Κήπο.

1643830028619.png
 
Ωραίο μανάρι ο Βουλγαρίδης
 
Ε, οχι και 1,78 ο Βαγγελης! Με το ζορι περνουσε δυο εκατοστα τη Λασκαρη που ηταν 1,68.
Αλλες αφαιρουν χρονια, αλλοι προσθετουν υψος, βγαλε ακρη...
 
Ε, οχι και 1,78 ο Βαγγελης! Με το ζορι περνουσε δυο εκατοστα τη Λασκαρη που ηταν 1,68.
Αλλες αφαιρουν χρονια, αλλοι προσθετουν υψος, βγαλε ακρη...
Οι άνδρες προσθέτουν ύψος, οι γυναίκες κόβουν χρόνια, η μάχη των δύο φύλων
 
!! Και πριν λίγο σκεφτόμουνα τον Βουρνά γιατί τον θεωρώ αντι-Βουλγαρίδη. Και οι δυό ωραίοι στο πρόσωπο αλλά ο Βουλγαρίδης μου έμοιαζε βαρετός και καλό παιδάκι, ο Βουρνάς πιο ξύπνιος και ενδιαφέρων. Φταίνε οι ρόλοι, προφανώς. Ο Βουλγαρίδης είναι ο ανυπόφορα καλός μπουνταλάς στο "Δόλωμα" και ο σακχαρούχος παρουσιαστής του "Λούνα Παρκ". Τον Βουρνά τον έχω συνδέσει με το "Αμόκ" ας μην έχω δει την ταινία, αλλά θυμάμαι όταν γυρίζονταν κάποιες σκηνές στο νησάκι του Αμβρακικού που παραθερίζαμε τότε και πόσο είχαν σκανδαλίσει τα χρηστά ήθη των νησιωτών οι ηθοποιοί και ηθοποιές. Έχω γράψει γι'α υτά παλιότερα.

Το Καφέ-Σαντάν το είχα δει. Εϊχα πάει σε άλλα δύο έργα της Ριάλδη, την "Παρακρατούπολη" και το "Σκ..." . Τότε είχε το "Πειραματικό Θέατρο" που στεγαζόταν σε ένα πολύ μικρό θεατράκι, στο ισόγειο (ή υπόγειο?) μαις πολυκατοικίας στην Ακαδημίας, περίπου εκεί που στρίβει για λίγο πριν τη συμβολή με Βασ. Σοφίας. Έβλεπα την μικρή ταμπέλα του θεάτρου κάθε φορά που περνούσα με το λεωφορείο, και είχα προλάβει τη σύντομη περίοδο που έγραφε τον πλήρη τίτλο του δεύτερου έργου, πριν αναγκαστεί να το αλλάξει σε "Σκ...". Τα έργα είχαν αρκετή επιτυχία για το είδος αν και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν όπως π.χ. οι παραστάσεις της "Στοάς". Καλούτσικα ήταν. Παραξενεύτηκα πολύ λοιπόν όταν ανέβασε το Καφέ Σαντάν, όχι μόνο σε μεγάλο θέατρο του κέντρου αλλά χρησιμοποιώντας και γνωστά εμπορικά ονόματα (εκτός από τον Βουρνά έπαιζε και η Μιράντα Κουνελάκη και άλλοι που δεν τους θυμάμαι αλλά ήταν γνωστοί).

Μπα? Βλέπω υπάρχει απόσπασμα από εκείνη την παράσταση

Τέλος πάντων, άκουσα και διάβασα καλές κριτικές και αποφάσισα να πάω. Δεν θυμάμαι τίποτε από το έργο - εκτός από το πόσο καλή ήταν η Κουνελάκη - αλλά θυμάμαι τις συνθήκες που με είχαν εκνευρίσει. Αν και το θέατρο ήταν μεγάλα είχε πολύ κόσμο κι έτσι πρόσθεταν σκαμνάκια στους διαδρόμους και στο πίσω μέρος της αίθουσας, η παράσταση άργησε πολύ ν' αρχίσει και θεατές συνέχισαν να έρχονται πολύ μετά. Όλα αυτά απόλυτα συνηθισμένα στα εμπορικά θέατρα της εποχής αλλά απολύτως άγνωστα στα κουλτουροθέατρα στα οποία σύχναζα και τα οποία είχαν "εκπαιδευμένο" κοινο (τα εμπορικά είχαν "εξημερωμένο" κοινό που ανεχόταν αυτή την έλλειψη σεβασμού από την επιχείρηση). Έκτοτε έγραψα τη Ριάλδη στα μαύρα κατάστιχα και δεν ξαναπήγα σε έργο της.

Χμμμμ... λιγότερο από 10 χρόνια μετά από αυτή τη συνέντευξη ο Βουρνάε έδειξε ότι δυστυχώς δεν ήταν αισιόδοξος και δεν πίστευε ότι όλα ξεπερνιούνται. Είχα πολύ στενοχωρηθεί τότε.
 
Το να λες στις αναγνώστριες έστω ενός λαϊκού περιοδικού να δίνουν σημασία στο διάβασμα είναι λίγο πλεονασμός.
 
Βουλγαρίδης, Γαλανος, κλπ...πολλοί ηθοποιοί γεννήθηκαν η έμεναν πέριξ της Αλεξάνδρας. Και ως αγόρι που γεννήθηκα και μεγάλωσα στου Γκύζη, πολύ το χαίρομαι. Θυμάμαι πολλές αφηγήσεις γειτόνων να λένε "τις προάλλες είδα τον τάδε στην πλατεία Γκύζη, η τη δείνα στην Εθνική τράπεζα της Αλεξάνδρας". Πόσο διαφορετική η γειτονιά τότε...
Εντύπωση μου έκανε που ο Βουλγαρίδης στα τέλη του 70 φαίνεται να έμενε ακόμα με τους γονείς του, ενώ ήταν διάσημος. Πόσο διαφορετικά ήθη!
 
Καλα, τα 53-55 κιλά ήταν στάνταρ βάρος για σταρ, στάρλετ και σταρλετίτσες?

Αυτή η "περιοχή Χίλτον" πρέπει να είναι η μεγαλύτερη συνοικία της Αθήνας.

Άντε πάλι παιδί-θαύμα. Ο γεννημένος το 1947 Απέργης ήταν 17 χρονών όταν πήγε στη δραματική σχολή όπου ήταν και η κα. Γκίνη, γεννημένη το 1949, άρα 15άρα.

Οι κουνιάδοι γιατρών έχουν πείρα από ιατρικά θέματα? Δικηγόρων δίνουν νομικές συμβουλές? Γιατί η κουνιάδα της Μ.Μ. να έχει πείρα στα ηθοποιικά?

Πολύ θάψιμο στο νυχτερινό κέντρου του συζύγου... "Αργότερα βέβαια έκανα εμφανίσεις στα καλύτερα κέντρα."

Αν ο αγαπημένος είναι κάθαρμα καλά κάνουν και τον καθαρίζουν? (Άσχετο αν ετυμολογικά γίνεσαι κάθαρμα μετά το καθάρισμα). Ωραίο επιχείρημα για μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
 
Και μαθαίνεις και διάφορα. Ας πούμε δεν είχα συσχετίσει ποτέ τον Ν.Δ. με τον ηθοποιό του Εθνικού Θάνο Δαδινόπουλο του οποίου το όνομα έβλεπα συχνά σε παραστάσεις του Εθνικού.
 
Ρε Δακη, αμα διασκεδαζεις μονο με το δικο σου προγραμμα, δε μενεις καλυτερα σπιτι σου να κανεις κανενα σοου μεσα στη μπανιερα;
 
Πίσω
Μπλουζα