Τα παιχνίδια που έβρισκα στα γαριδάκια

Συμφωνώ απολύτως για εκείνες τις φουσκίτσες.... Ήμουν πολύ μικρή και θυμάμαι ότι δεν ήταν εύκολο να βρεις γαριδάκια που να περιέχουν το σωληνάριο με το υλικό.... Υπήρχε σε κάποια μόνο σακουλάκια (δεν θυμάμαι την μάρκα)... Τα άλλα σακουλάκια είχαν διάφορες φιγούρες.... Δεν ξέρετε πόσα γαριδάκια αγόρασε η μαμά μου τότε, για να βρούμε μερικά σωληνάρια και να κάνω τις φουσκίτσες μου... :) Με πήγατε πολλά χρόνια πίσω!!!!!

Επίσης, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά κάποια στιγμή είχα φιγουρίτσες με τους ήρωες της DISNEY, μαζεμένες όλες από γαριδάκια (πάλι δεν θυμάμαι μάρκα).... Ήταν πολύ μικρές και φτιαγμένες από κάτι σαν σκληρό καουτσούκ, δεν ξέρω ακριβώς και ήταν μονόχρωμες... Δηλαδή, ένα χρώμα όλη η φιγούρα.... Δεν ήταν χρωματισμένα τα ρούχα τους ή τα πρόσωπά τους... Θυμάμαι ότι έφτιαχνα εστιατόριο με τουβλάκια της LEGO και έβαζα τις φιγουρίτσες για πελάτες.... :)
 
Από ότι θυμάμαι το σωληνάριο έμοιαζε σαν κόλλα uhu αλλά μίνι πολύ μίνι σωστά; Είμουν και γω μικρή και δεν με άφηνε η μαμά να το χειριστώ παρά μου έδινε έτοιμο το καλαμάκι, έτσι δεν έχω καθαρή εικόνα.
 
αυτό το σωληνάριο που λέτε μου το έφερνε η νονά μου από Γερμανία δεν ήξερα ότι υπήρχε Ελλάδα και το βρήκα Γλασκόβη στο παιχνιδάδικο του Mall αλλά πανάκριβο! και το πήρα για τα ανιψάκια μου.
 
Από ότι θυμάμαι το σωληνάριο έμοιαζε σαν κόλλα uhu αλλά μίνι πολύ μίνι σωστά; Είμουν και γω μικρή και δεν με άφηνε η μαμά να το χειριστώ παρά μου έδινε έτοιμο το καλαμάκι, έτσι δεν έχω καθαρή εικόνα.

Μα ναι, ήταν πολύ μικρό για να χωράει στο σακουλάκι με τα γαριδάκια.... Έκανε όμως αρκετές φουσκίτσες..... :)
 
Κομμάτια από συναρμολογούμενο αυτοκίνητο αντίκα Ρολς Ροϋς είχαν τα γαριδάκια Κατσουλίνο. Επίσης είχαν μίνι τηλεσκόπιο, και ένα είδος μπούμερανγκ, που τραβούσες ένα έλασμα, και αφήνοντάς το χτύπαγε έναν άξονα με έλικα που περιστρεφόταν αντίθετα, με αποτέλεσμα ο άξονας να διανύει μια μικρή απόσταση και να επιστρέφει.



Το σύστημα βεντούζα με ελατήριο το θυμάμαι στα γαριδάκια Χοντρός-Λιγνός. Πάταγες το κεφάλι πιέζοντας το ελατήριο,, και η βεντούζα κολλούσε στη βάση, και μετά με την πίεση του ελατηρίου ξεκολλούσε απότομα, κάνοντας το σύστημα να εκτοξεύεται 50-60 εκατοστά από το πάτωμα. Άλλο δώρο που θυμάμαι ήταν οι κλακέτες, μια κατασκευή με κουμπί που έκανε κλικ κάθε φορά που το πατούσες, και τις προσάρμοζες στις σόλες των παπουτσιών.

Aπό τα Κατσουλίνο :

1612633414775.png
 
Πίσω
Μπλουζα