Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
συμφωνώ κι εγώ, ωραίο ήταν και το Άσπρο Φίδι....άρεσε πολύ και της αδερφής μου
Fool for your loving. Είχα να τα ακούσω καιρό. Τo track τα σπάει όπως σωστά ειπώθηκε :devilfinger:
Και γενικά όλες οι προηγούμενες επιλογές παιδιά.

The Brothers Johnson - Stomp! (1980)

Leif Garrett - I Was Made For Dancin (1978)

Vanilla Ice - Ice Ice Baby (1990)

Τελευταία επεξεργασία:
Ice? Ice Ice? Όχι! Μη! Δεν θέλω κρύα!! Ξύπνησα το πρωί μ' ένα σπίτι Αλάσκα και θερμοκρασία -1Φ ήτοι -18 Κελσίου. Χάλασε ο καυστήρας. Και φυσικά διάλεξε να το κάνει πριν το weekend και με πολικό κρύο. Η λυπητερή θα είναι τουλάχιστον $5000. Και το νωρίτερο που θα μπει ο καινούργιος καυστήρας θα είναι Τρίτη ή Τετάρτη. Διότι φυσικά θέλω καινούργιο καυστήρα. Εδώ με το παραμικρό στραβο σου λένε "πέτα το και βάλε καινούργιο". Φαντάσου δηλαδή να αρρωστήσει η γυναίκα σου και να την πας στο γιατρό. Θα σου πούνε "Βάλε αγγελία σε site συνοικεσίων για καινούργια σύζυγο, η παλιά θα κοστίσει πολύ να επισκευαστεί". Και μετά εσείς μιλάτε για ice ice, χιόνια και τέτοια.

The Brothers Johnson - Stomp! (1980)

Leif Garrett - I Was Made For Dancin (1978)
Πολύ καλές επιλογές Blue Max. Όλο ξεχνώ πόσο ωραίο κομμάτι είναι το stomp και πόσο original disco ακούγεται παρ' όλο που είναι του '80. Μπήκαν ήδη και τα δύο στην αυριανή φασίνα playlist!

Ice? Ice Ice? Όχι! Μη! Δεν θέλω κρύα!! Ξύπνησα το πρωί μ' ένα σπίτι Αλάσκα και θερμοκρασία -1Φ ήτοι -18 Κελσίου. Χάλασε ο καυστήρας. Και φυσικά διάλεξε να το κάνει πριν το weekend και με πολικό κρύο. Η λυπητερή θα είναι τουλάχιστον $5000. Και το νωρίτερο που θα μπει ο καινούργιος καυστήρας θα είναι Τρίτη ή Τετάρτη. Διότι φυσικά θέλω καινούργιο καυστήρα. Εδώ με το παραμικρό στραβο σου λένε "πέτα το και βάλε καινούργιο". Φαντάσου δηλαδή να αρρωστήσει η γυναίκα σου και να την πας στο γιατρό. Θα σου πούνε "Βάλε αγγελία σε site συνοικεσίων για καινούργια σύζυγο, η παλιά θα κοστίσει πολύ να επισκευαστεί". Και μετά εσείς μιλάτε για ice ice, χιόνια και τέτοια.
Αχ. βρε elephada, μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος (γρήγορος) να σε πάρουμε από εκεί τώρα και να σε φέρουμε στην Ελλαδίτσα μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο με τα μπιλοζίρια και με τον χαλασμένο καυστήρα (και μόνο που το σκέφτομαι τουρτουρίζω). Για τις επιλογές των τραγουδιών δεν έχω να πω κάτι. Για καλοκαίρι μιλάνε, τ' αγαπώ.

Η Στέφκα Σαμποτίνοβα είναι στη Βουλγαρία κατι σαν Δόμνα Σαμίου. Υπηρέτησε το παραδοσιακό τραγούδι όπως η Δόμνα μας.

Ποστάρω ξεχωριστά, για να αφήσω το τραγούδι της Στέφκας μόνο του.

Το καλοκαίρι του 1983 στις 26/7 που είναι της Αγίας Παρασκευής ολη η Χαλκίδα γιόρταζε. Ξεκινούσε ένα παζάρι όπου έρχονταν πραματευτές από όλη την Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία και Θεσσαλία (και φυσικά Αττική) για να πουλήσουν κάθε είδους εμπόρευμα. Αν τότε υπήρχε drone, θα του καιγόταν η μπαταρία μέχρι να μπορέσει να βγάλει βίντεο όλη αυτή την έκταση που κατελάμβαναν τα stands των πωλητών. Ο πιο πολύς κόσμος κατέληγε στο Λούνα παρκ που στηνόταν και ήδη δεχόταν κόσμο βδομάδες πριν την έναρξη. Εκεί μπορούσες να ξοδέψεις χρόνο σε όλα τα γνωστά παιχνίδια όπως η μπαλαρίνα, ο μύλος και τα αυτοκινητάκια. Και φυσικά στα arcades, ε; Μην το ξεχνάμε αυτό εμείς οι νταγλαράδες. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν αγόρασα μία κασέτα με ασπρο/μπλε αυτοκόλλητο. Ανάμεσα στα τραγούδια που περιείχε ήταν τα Μόσκαου και Τζενγκις Χαν από το ομώνυμο συγκρότημα, μια διασκευή του Eye of the tiger και το Just an illusion των Imagination. θυμήθηκα αυτή τη φάση ακούγοντας το τραγούδι από το γκρουπάκι αυτό στο πιο πανω ποστ του Blue Max.

Από τότε έχει μπει πολύ νερό στ'αυλάκι. Το ενδιαφέρον για το παζάρι αυτό έχει φθαρεί πάρα πολύ και ο κόσμος δεν πολυενδιαφέρεται. Νομίζω ότι έχω να πάω από το καλοκαίρι του 90 τότε που πέθανε ο πατέρας μου. Αλλωστε όλοι μαζί πηγαίναμε. Αφτά....

Το καλοκαίρι του 1983 στις 26/7 που είναι της Αγίας Παρασκευής ολη η Χαλκίδα γιόρταζε. Ξεκινούσε ένα παζάρι όπου έρχονταν πραματευτές από όλη την Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία και Θεσσαλία (και φυσικά Αττική) για να πουλήσουν κάθε είδους εμπόρευμα. Αν τότε υπήρχε drone, θα του καιγόταν η μπαταρία μέχρι να μπορέσει να βγάλει βίντεο όλη αυτή την έκταση που κατελάμβαναν τα stands των πωλητών. Ο πιο πολύς κόσμος κατέληγε στο Λούνα παρκ που στηνόταν και ήδη δεχόταν κόσμο βδομάδες πριν την έναρξη. Εκεί μπορούσες να ξοδέψεις χρόνο σε όλα τα γνωστά παιχνίδια όπως η μπαλαρίνα, ο μύλος και τα αυτοκινητάκια. Και φυσικά στα arcades, ε; Μην το ξεχνάμε αυτό εμείς οι νταγλαράδες. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν αγόρασα μία κασέτα με ασπρο/μπλε αυτοκόλλητο. Ανάμεσα στα τραγούδια που περιείχε ήταν τα Μόσκαου και Τζενγκις Χαν από το ομώνυμο συγκρότημα, μια διασκευή του Eye of the tiger και το Just an illusion των Imagination. θυμήθηκα αυτή τη φάση ακούγοντας το τραγούδι από το γκρουπάκι αυτό στο πιο πανω ποστ του Blue Max.

Από τότε έχει μπει πολύ νερό στ'αυλάκι. Το ενδιαφέρον για το παζάρι αυτό έχει φθαρεί πάρα πολύ και ο κόσμος δεν πολυενδιαφέρεται. Νομίζω ότι έχω να πάω από το καλοκαίρι του 90 τότε που πέθανε ο πατέρας μου. Αλλωστε όλοι μαζί πηγαίναμε. Αφτά....
To love δεν ήταν μόνο για τους Imagination αλλά κυρίως για τις αναμνήσεις από το παζάρι. Ελπίζω να έχεις κι άλλες τέτοιες (που ξέρεις μπορεί να χρειαστούν προσεχώς...).

Kάτι μπιτάτο από την σημερινή playlist της γενικής.

Trans-X - Living On Video (1983)

To love δεν ήταν μόνο για τους Imagination αλλά κυρίως για τις αναμνήσεις από το παζάρι. Ελπίζω να έχεις κι άλλες τέτοιες (που ξέρεις μπορεί να χρειαστούν προσεχώς...).
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Μ'αρέσει να γράφω τις αναμνήσεις μου, όσες μου επιτρέπεται και κυρίως όσες μπορεί να βοηθήσουν αλλους ανθρώπους. Ο,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε, να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα (το Βύζα Μεγάρων) να πάρει πρωτάθλημα.

Εγώ έβαλα love για την κομματάρα, τα αλλα στα έγραψα.

Τώρα θέλω να μου βάλετε ΟΟΟΟΟΛΟΙ ένα μεγάλο love για το πιο κάτω κομμάτι:
Προσέξτε ΚΑΘΑΡΑ το χορευτή πίσω από τον τραγουδιστή και λίγο προς στα αριστερά, αυτόν με το μουστάκι και τγκαράφλα. Ρε παιδγιά!!! Δεν είναι ίδιος ο "λεφτα υπάρχουν! εκατομμύρια! δισεκατομμύρια!ΤΡΙΣεκατομμύρια" και μετά "Λεφτά δεν υπάρχουν";;;;

Φήμες λένε ότι ο τραγουδιστής ήταν ο πατέρας του Scatman John....

Τελευταία επεξεργασία:
Η Στέφκα Σαμποτίνοβα είναι στη Βουλγαρία κατι σαν Δόμνα Σαμίου. Υπηρέτησε το παραδοσιακό τραγούδι όπως η Δόμνα μας.
Θυμάμαι που είχα παρακολουθήσει μια συναυλία στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο του συγκροτήματος Le mystère des Voix Bulgares, που δεν γνώριζα την υπαρξή τους, το μακρινό 1995. Πως πήγα να τους παρακολουθήσω; Ακολούθησα τις Γιαπωνέζες φίλες μου που τους άρεσε το συγκρότημα από τότε που ήταν στο Τόκιο! (Μιλάμε για ηλικίες 24- 25).
Συγκινήθηκα που άκουσα τη Στέφκα Σαμποτίνοβα γιατί θυμήθηκα εκείνο το Σαββατιάτικο βράδυ. Περιέργως χιόνιζε εκείνο το βράδυ αλλά τότε γούστρα τρελά.
Βρε μπας και γερνάω;

Ωραία σχόλια παιδιά και οι μουσικές επιλογές σας. Υπάρχουν στιγμές που η μουσική ξεκλειδώνει μια ανάμνηση με ότι αυτή περιέχει και συνδέεται.

Menage - Memory (1982)

Alicia Bridges - I Love The Nightlife (1978) - (σε αφηνιασμένο κοινό)

Ago - Computer (In My Mind) (1986)

Αντε ρε έτοιμος είσαι, ρίξε το χιονάκι σου να γουστάρουμε λίγο! Μην ακούς τον Ελέφαντα, αυτός συζεί με το χιόνι, ακου εμάς που κάνουμε μαύρα μάτια να το δούμε.

Μια που ο miki-mik7 ξεκίνησε τη μέρα με τρομπέτες (για την ακρίβεια με τη "χρυσή τρομπέτα") μπήκα από νωρίς σε jazz διάθεση. Οι Επικίνδυνες σχέσεις του 1959 έχουν ένα από τα πιο αγαπημένα μου μουσικά θέματα με τον εκπληκτικό Art Βlakey στα drums και την υπόλοιπη μπάντα σε τρομερή φόρμα. Η πιο lounge διασκευή των Pink Martini είναι εξίσου καλή αλλά πιο μοντέρνα... *

Art Blakey & the Jazz Messengers - No Problem (Les liaisons dangereuses, 1959)

Pink Martini - No Hay Problema (1997)

* επίσης ταιριάζει πιο πολύ με τη βροχή παρά με χιόνι... :p

Πίσω
Μπλουζα