Τι ακούω απόψε ...

Jethro Tull-A passion play
Aυτός ο φίλος μου που με φιλοξένησε στη Σκωτία μου είπε ότι το όνομα των Jethro Tull βγαίνει από ένα έργο του Shakespeare.
 
Jethro Tull ήταν το όνομα ενός πρωτοπόρου γαιοκτήμονα που εφηύρε ένα είδος φρέζας, γεωργικού μηχανήματος δηλαδή, με συνέπεια να δώσει τεράστια ώθηση στην αγγλική γεωργία και ακολούθως στην οικονομία της.
Δεν γνωρίζω για τον Shakespeare τι σχέση έχει με το γκρουπ. Κοιτώντας όμως στην wikipedia μήπως υπάρχει κάποιος συσχετισμός, είδα πως ο Tull ονόμαζε το κτήμα του Πρόσπερο όπως και τον ήρωα της "Τρικυμίας" του Σαίξπηρ. Δεν θυμόμουν ότι ο τύπος ηταν τόσο παλιός, νόμισα ότι ήταν στο πιο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά λογικό η γεωργική επανάσταση ξεκίνησε στην Αγγλία το 1650 με 1750.
Βάζω και μια φωτογραφία του κυριούλη. Ίσως αποτέλεσε έμπνευση για τα μαλλιά του.
220px-Jethro_Tull_(agriculturist).jpg
 
Europe - Open your heart (live)


Πώς μεγάλωσαν έτσι οι παιδικοί μας ήρωες..... Πάντως υπήρχαν 2 εκδόσεις αυτού του κομματιού, η δεύτερη η εμπορική που βγήκε και σε βίντεο κλιπ δε μου αρέσει πολύ.
 
Ωραίες Υπηρέτριες - Σε παρακαλώ μή με αφήσεις!
Το τραγούδι ασφαλώς και είναι διασκευή από του Φιλ Λίνοτ, αλλά εκείνη δε μ'αρέσει.


υγ. αυτό το γκρουπάκι μας ξέφυγε στο θρεντ της Αλεπούς.
 
Geordie - Goodbye love


Μάλκολμ: Εντάξει Μπράιαν, προσλαμβάνεσαι! Αρκεί να τροχίσεις λίγο τις χορδές σου.

Και λίγους μήνες μετά.....

 
2002 GR-Σιδερένιος άνθρωπος
μου φαίνεται απίστευτο ότι το 2001 που θεωρούσαμε κομβικό σημείο στα '80ς και μέλλον, είναι ήδη 20 χρόνια πίσω. πόσα περιμέναμε, σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία! ιπτάμενα αυτοκίνητα, αποικίες στο φεγγάρι, διαπλανητικά ταξίδια, και πολλές φορές ουτοπικά όπως εξάλειψη των ασθενειών και "μαγικές" θεραπείες αλλά star trek και παγκόσμια ειρήνη κλπ.
 
Πίσω
Μπλουζα