(αυτό σίγουρα δεν το έχει το youtube)
πήγαμε με ένα συμφοιτητή μου από την Άρτα όταν είμασταν στην Κοζάνη στο σπίτι του και γενικά στην Ήπειρο και μετά Κρήτη. Πήγαμε και στη Λευκάδα απ' όπου αυτή η κασέτα. Τώρα ακούω το περίφημο "όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι...."
Δεν θυμάμαι αν την έχω δει ποτέ, πάντως δείχνει εξαιρετική ταινία με την εκθαμβωτική βεβαίως Gene Tierney.... (πίσω από την εκθαμβωτική της ομορφιά υπήρχε η μακροχρόνια πάλη της με την κατάθλιψη)
Ζωίτσα Κουρούκλη & The Stormies - ΑΚΟΥ ΜΕ.
Μουσική-Στίχοι : Κώστας Κλάββας.
Απόσπασμα από την ταινία "Να ζει κανείς ή να μην ζει" (1966) καθ' ότι δεν έχει κυκλοφορήσει σε δίσκο!
Διακρίνεται στο μπάσο ο Ντέμης Ρούσσος σε νεαρή ηλικία .
Έχει κυκλοφορήσει σε δίσκο η έκδοση με αγγλόφωνο στίχο ως Darling (Ζωή Κουρούκλη) Zoe & Minis - Darling
Μουσική: Κώστας Κλάββας.
Στίχοι : Νίκος Μαστοράκης.
Οι Stormies ήταν ένα ελληνικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ηχογράφησαν τρείς δίσκους 45 στροφών. Οι δύο από αυτούς ηχογραφήθηκαν με αυθεντικό garage ήχο και όλα τα τραγούδια τους έχουν αγγλικό στίχο.
Μέλη των Stormies
Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην ελληνική σκηνή, το συγκρότημα αποτελούνταν από τους:
Αλέκος Γλύκας - Κιθάρα
Σπύρος Μεταξάς - Μπάσο, Κιθάρα, Φωνητικά
Θύμιος Πέτρου - Φωνητικά, Κιθάρα
Ντέμης Ρούσσος - Μπάσο
Παναγιώτης Ζαχαρίου - Μπάσο
Κώστας Καρύδας - Φωνητικά
Μάκης Σαλιάρης - Τύμπανα
Λουκάς Σιδεράς - τύμπανα
Νίκος Ιγνατιάδης - Πλήκτρα
Όλοι οι μουσικοί ήταν μέλη και άλλων γνωστών συγκροτημάτων:
Αλέκος Γλύκας, The Charms
Θύμιος Πέτρου, Forminx και Minis
Μάκης Σαλιάρης, We Five
Σπύρος Μεταξάς, We Five και Sound
Λουκάς Σιδεράς, ο δεύτερος ντράμερ, έπαιξε στους Minis και αργότερα στους Aphrodite's Child, στα δύο αυτά συγκροτήματα συνεργάστηκε με τον Ντέμη Ρούσσο.
κι εδώ από την ταινία HISTORIAS DE LA TELEVISIÓN (1965)
CHICA YE YÉ de CONCHA VELASCO en HISTORIAS DE LA TELEVISIÓN
Σημείωση: Η CONCHITA VELASCO παρουσίασε το τραγούδι ΜΗ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ που ερμήνευσε η Ζωή Κουρούκλη στο 7ο Φεστιβάλ Μεσογειακού τραγουδιού το 1965 στη Βαρκελώνη το οποίο έλαβε τελικά και την πρώτη θέση.
Δε μου φτάνει η θλίψη που με πιάνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα άνοιξε και ο @Omenforever το αντίστοιχο θέμα κι απόγινα. Κι έχω και τον Robert Smith να δίνει ακόμη περισσότερο πόνο. Ας με λυπηθεί κάποιος...
Το σημάδι (από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου)
Στην περιγραφή του βίντεο αναγράφονται τα ακόλουθα: "Στους τίτλους τής εκπομπής «Μουσικά πορτρέτα» που αφιέρωσε η Δάφνη Τζαφέρη στον Μάριο Τόκα το 1995, διαβάζω τα ονόματα τών μουσικών. Στο πιάνο ο Γιώργος Πανταλός, ο Πέτρος Βαρθακούρης στην κιθάρα, στα μπουζούκια ο Κώστας Σαλονικιός και ο Βαγγέλης Λιβανός, στο μπάσο ο Γιάννης Δήμου, ο Νίκος Ανυφαντάκης φυσαρμόνικα.. Διαβάζω και τα ονόματα τών τεχνικών που φρόντισαν το ζωντανό ήχο στο στούντιο C τής Ελληνικής Ραδιοφωνίας: Δημήτρης Καβακόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος, ο αδελφός τού Λάκη. Ερμηνεύτρια η Γλυκερία. Στους δίσκους είχαν προηγηθεί η Κωνσταντίνα και ο Γιάννης Πάριος. Τους στίχους στο «Σημάδι» που ακούμε, έγραψε ο Σαράντης Αλιβιζάτος. Ο Μάριος Τόκας που είχε γεννηθεί στην Λεμεσό το 1954, έφυγε τον Απρίλιο του 2008."
Πάντα μαζί - Να με παίρνανε τα σύννεφα (από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου)
Στην περιγραφή του βίντεο αναγράφονται τα ακόλουθα:
"Με την απελευθέρωση τής Αθήνας από τους Γερμανούς, τελειώνει και η αυτοεξορία Βέμπο, Τραϊφόρου και τού συνθέτη Λεό Ραπίτη στην Αίγυπτο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Λεό, ασχολείται με το θέατρο και τους δίσκους πριν ξαναφύγει με την Σοφία για την Αμερική. Στην μουσική κωμωδία «Ρωμαίοι και Ιουλιέτες» το 1946, ο Κώστας Μανιατάκης και η αδελφή τής Βέμπο, η Αλίκη, τραγουδούν «Πάντα μαζί, θα βρισκόμαστε πάντα μαζί», που θα ηχογραφήσει ύστερα σε δίσκο η Σοφία. Και το καλοκαίρι τού 1951, η Σοφία θα συνεργαστεί ξανά με τον Ραπίτη στην επιθεώρηση «Έχετε γεια βρυσούλες». Τώρα έχει το δικό της θέατρο πια στην οδό Καρόλου και εδώ τραγουδά «Να με παίρνανε τα σύννεφα» σε στίχους πάντα τού Μίμη Τραϊφόρου. Αυτά τα δύο τραγούδια θα ξανακούσουμε κι εμείς, όπως τα είπε στην εκπομπή τής σειράς «Οι παλιοί μας φίλοι» το 1987 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η εκπομπή, αφιερωμένη στον Ραπίτη, είχε πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Κραουνάκη. Τού Νίκου Κούρου οι ενορχηστρώσεις, τού Συράκου Δανάλη, η φωτογραφία, τής Κατερίνας Κατωτάκη η οργάνωση τής παραγωγής, τού Κώστα Αυγέρη η σκηνοθεσία."
Δε μου φτάνει η θλίψη που με πιάνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα άνοιξε και ο @Omenforever το αντίστοιχο θέμα κι απόγινα. Κι έχω και τον Robert Smith να δίνει ακόμη περισσότερο πόνο. Ας με λυπηθεί κάποιος...