Τι ακούω απόψε ...

Για πες για τον BLUE SPACE του παλιού καλού καιρού. Τον ακούω τα τελευταία 3 χρόνια. Πώς ήταν παλιότερα?
Νομίζω ότι αρχικά λεγόταν blue sky αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Επιβεβαιώνω ότι τώρα λέγεται Blue Space, φαίνεται και από την πληροφορία RDS. Αρχικά πριν πολλά χρόνια (τουλάχιστον 10-15 χρόνια) κι εγώ τον θυμάμαι ως blue sky και μαλιστα μία στο τόσο υπήρχε και παραγωγός ο οποίος όταν προλόγιζε τα τραγούδια, τα έλεγε όχι απλά με μηδενική αγγλική προφορά αλλά και με αστεία ελληνική.. Κάποτε ίσως στην ίδια συχνότητα εδεχομένως να εξέπεμπε και ως Free FM. Πριν ελάχιστα χρόνια τον άκουγα κι αυτόν κάπου εκεί στο τέλος της βελόνας, που λέει και η Bajar, ίσως να πρόκειται για τον ίδιο σταθμό.
 
αυτό, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Sting, δεν είναι ερωτικό τραγούδι, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αναφέρεται στον Μεγάλο Αδερφό και στο περίφημο έργο του Όργουελ, 1984, με την συνεχή παρακολούθηση της αστυνομίας της σκέψης κλπ.
Iron Maiden-7th son of a 7th son
oi Iron Maiden πάνε με όλα!
Αναρωτιέμαι έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία 7ος γιος ενός 7ου γιού, και αν ναι, είχε υπερφυσικές δυνάμεις; Κάτι σαν τις horcruxes του Voldemort ένα πράγμα.
 
Αναρωτιέμαι έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία 7ος γιος ενός 7ου γιού, και αν ναι, είχε υπερφυσικές δυνάμεις; Κάτι σαν τις horcruxes του Voldemort ένα πράγμα.
Υπήρχε κατά τον ίδιο τρόπο που υπήρχε και ο Αίαντας που κρατούσε στον ώμο του τη Γη, ή ο Τάλως που φύλαγε τα σύνορα της Κρήτης.:fafoutis:

Το συγκεκριμένο άλμπουμ δημιουργήθηκε όταν η φωνή του Μπρους ήταν στο απόγειο της ωριμότητάς της. Για μένα ο καλύτερος και πιο ποιοτικός τους δίσκος. Θα τον συνέκρινα με το Painkiller των Priest, ως ποιότητα πάντα.

Μιας και γράφω για τον Αίαντα, εψαχνα να βρω ένα τραγούδι ή μπάντα που να περιέχει τη λεξη Ajax και στη λίστα μου έβγαλε το πιο κάτω, το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον και έχει και ωραία μουσική:
20 και βάλε χρόνια πίσω! Πσσσσσσσ ουάου!!!! Είμαι χουλιγκάνι!!! Γουάου!!!! ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!! Εχω παπί 50άρι ρεκτιφιαρισμένο στα 72 κυβικά!!!! ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είμαι πιο ωραίος από τον Blue max! ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Του τρώω όλα τα γυναικάκια!!!!!!!!! ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! (ουρλιαχτό 39 δευτερολέπτων)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα παιδιά του μαγαζιού με κατοικίδια - Φυγάς
Τους είχα δει το 2009 μαζί με το Shock. Τότε επιασα στα χέρια μου πρώτη φορά ένα iphone (το δικό του, αφου είναι γκατζετάκιας, ελπίζω να είναι καλά)

Μαζί με τους Ντέρεκ Μοντ οι αγαπημένες μου electropop μπάντες.
 
Black Sabbath-The eternal idol
Πρώτη φορά το ακούω με την ευγενή χορηγία του youtube. Εξαιρετικό μου αρέσει πιο πολύ από το Headless Cross που το έχω χιλιακούσει!
(πολύ Black Sabbath πέφτει σήμερα)
Black Sabbath-Headless Cross
(μιλάμε κύριε Iommi έχω καταφοβηθεί. Πω πω τρομακτικό. Ίσως τόσο τρομακτικό όσο με τον Ozzy να δαγκώνει την νυχτερίδα.)
σε ένα σημείο λέει ...and the master calling your name και λέγαμε με την αδερφή μου τότε ότι έλεγε (ο οξαποδώ) Τόοοοονυυυ με τρομερή φωνή!Εξ' ίσου τρομακτικό με τον John Osbourne ή Γιαννάκη στο πιο ελληνικό. Που παράτησε τη δουλειά στη φάμπρικα για την καλή ζωή πριν 50+ χρόνια και ήταν παιδί working class.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με τη μουσική του Ξενάκη έχω σχέση αγάπης και μίσους. Κάποια του μου αρέσουν πολύ, κάποια του δεν τα αντέχω με τίποτε. Ενδιάμεσο δεν νομίζω να υπάρχει. Σ' αυτά που μου αρέσουν πολύ (όταν τα ακούω το ξανασυμπεραίνω, διότι βέβαια δεν τα θυμάμαι, δεν είναι ένα τραγούδι που σου κολλάει στο μυαλό) είναι τα έργα του για κρουστά. Και αυτή τη στιγμή ακούω το "Ψάπφα" για έναν κύριο και πολλά τουμπανοταμπούρλα που τα βαράει με μίσος. Έχω αδυναμία σε αυτό το έργο για λόγους τοπικιστικούς, αφού η Σαπφώ ήταν κοντοχωριανή μου (κατα το 1/4 είμαι Πλωμαρίτης, κι όσο κι αν έχω πάει μόνο άπαξ στη Λέσβο και έχω περάσει μόνο 10 λεπτά της ζωής μου στο Πλωμάρι το DNA νερό δεν γίνεται).


(Ωχ πάτησα κουμπί κατα λαθος και μπήκε πριν να είναι έτοιμο, κάνω edit, μην το διαβάσετε ακόμη)

Συνεχίζω: Και για να μη νομίσετε ότι το έχω ρίξει στην κουλτούρα σήμερα, αυτό άκουγα νωρίτερα

Και πηγαίνοντας για να το βρω στο Σωλήνα σκόνταψα στην εκδοχή του με την υπέροχη Κατίνα Φαρασοπούλου που είχα καιρό να τη θυμηθώ

 
Τελευταία επεξεργασία:
Τελειώνει κι αυτή η Κυριακή σιγά σιγά και με έπιασε πάλι η γνωστή μελαγχολία. Είπα να καταφύγω στη Μαράια που περνάει κι αυτή δύσκολα....
Απίστευτη φωνή, απίστευτο κομμάτι, μοναδικό συναίσθημα!

Mariah Carey - My All (1997)

 
Πίσω
Μπλουζα