Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μεσόγειος
Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου
Στην παριγραφή αναγράφονται:
"Δεν αγαπήθηκε μόνο με τα γαλλικά, αλλά και με τα ελληνικά λόγια τού ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου. Ο Georges Moustaki που το έγραψε, το ηχογράφησε σε δίσκο το 1971, δύο χρόνια μετά τον «Μέτοικο». Στο Παρίσι όμως το ηχογράφησε, όταν τής είχε αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα και η Μελίνα Μερκούρη, βάζοντας και την δική της την σφραγίδα. Το 1973, με ενορχηστρωτή τον Δήμο Μούτση, η Βίκυ Μοσχολιού έδωσε μία ακόμη ωραία ερμηνεία, ενώ και ο Αντώνης Καλογιάννης και ο Γιώργος Νταλάρας έβαλαν την «Μεσόγειο» στο ρεπερτόριό τους. «Μεσόγειος» είναι ο ελληνικός τίτλος, «En Méditerranée» ο γαλλικός. Παραμονές Χριστουγέννων τού 1975, ο Αντώνης Καλογιάννης και η Αρλέτα, καλεσμένοι τού Ζωρζ Μουστακί ήρθαν στο στούντιο τής ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για να πάρουν μέρος στο πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα που θα τού αφιερώναμε. Εγώ απ’ τη μεριά μου κάλεσα και την Βίκυ Μοσχολιού για να τραγουδήσει με τον Ζωρζ, μάλιστα το προηγούμενο βράδυ είχα συνοδεύσει στον «Ζυγό» τον Μουστακί για να την ακούσει και να τη γνωρίσει. Σε εκείνη την εκπομπή που με ξανάφερε στην Αγία Παρασκευή μετά από επτάμηνη εξορία στις Οικονομικές Υπηρεσίες τής ΕΡΤ, η Ελένη Μαβίλη είχε αναλάβει την παραγωγή, ο Κώστας Περπερίδης ήταν ο σκηνοθέτης."

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτά τα παιδιά απ' το Ρεϋκιαβικ οι Sugarcubes, ηχογράφησαν ίσως έναν από τους καλύτερους δίσκους του 1988 (μην πω έναν απ' τους καλύτερους δίσκους των 80ς) με ιδιαίτερο ήχο:

JEAN MICHEL JARRE Ft. NATACHA ATLAS C'est la vie , 1999

Η ΖΩΗ - ΜΑΝΤΩ (C EST LA VIE)
ΔΙΣΚΟΣ: ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, 2000
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ
Μου αρέσει η Μαντώ, έχει σπουδαία φωνή. Σταθερή αξία στο πέρασμα του χρόνου.

Συναρπαστικός συνδυασμός εικόνας και ήχου.

Mike Oldfield - Shadow On The Wall (1983)

Πίσω
Μπλουζα