Αχ αυτό το σαξόφωνο!!!!! Ισως δεν υπάρχει πιο "ταξιδιάρικο" μουσικό όργανο απ'αυτό.
Είδα σχετικά πρόσφατα το Pat Garrett and Billy the kid. Παίζει και ο Μπομπ Ντίλαν, αλλά όχι ότι διεκδικεί και Όσκαρ ερμηνείας. Είναι όμως συγκλονιστική η σκηνή που ο πατέρας κάθεται δίπλα στο ποτάμι και ακούγεται το knocking on heaven's door.
εγώ πάλι Bajar που είμαι του '73 και ήμουν teenager στα '80ς αλλά ήμουν σπασικλάκι και δεν σύχναζα στις ντίσκο και δεν κολλούσα με τους νεόπλουτους συμμαθητές μου και ενώ μου αρέσαν διάφορες συμμαθήτριες μου, δεν υπήρχε ανταπόκριση από την άλλη μεριά ώστε να δημιουργηθεί σχέση, τα θυμάμαι τα ίταλο και τις συζητήσεις που γίνονταν κλπ. που παίζονταν στο ραδιόφωνο και ειδικά το "σαριβοναρί" το έμαθα σε μια εκπομπή στην αρχή των '90ς στο ραδιόφωνο μιας και με την χάλια προφορά των saphir αποκλείεται να καταλάβεις τι λένε! και τους στίχους τους βρήκα πρόσφατα στο διαδίκτυο!Χθες το βράδυ που καθόμασταν με τους φιλοξενούμενούς μου στη βεράντα πιάσαμε κουβέντα για τις ντίσκο ανά την επαρχία (αυτοί τις πρόλαβαν, εγώ πάλι ήμουν μωρό στα mid 80s, όπως ο Rygar, και μόνο τις είχα ακουστά). Θυμόντουσαν άπειρα κομμάτια από italo, με τίτλο, καλλιτέχνη και χρονολογία, τόσα που τους χάζευα με γουρλωμένα μάτια. Αυτό εδώ όμως (που εννοείται ότι για μένα ήταν επίσης αγνώστων στοιχείων) το είχα ακούσει και το θυμόμουν να παίζει στους πειρατικούς της γειτονιάς κατά κόρον. Χθες λοιπόν ύστερα από τόσα χρόνια έμαθα και την ταυτότητά του.
Βάλτε τα φωτορυθμικά να παίζουν!
Saphir - Shot in the Night (1985)
Πω πω τι μου θύμισε αυτό! Όχι το Κισμέτ, οι Πολοβτσιανοί χοροί από τον Πρίγκηπα Ιγκόρ του Μποροντίν των οποίων απόσπασμα είναι το Dance of the Maidens που διασκεύασαν για το μιούζικαλ. Από τα αγαπημένα μου κομμάτια.Percy Faith and his orchestra - Stranger in Paradise (1954) (Dance of the Maidens)