Τι ακούω απόψε ...

Επηρεασμένη από το thread "Βαθμολογήστε τις ταινίες" και αφού από χθες έχουμε καταπιαστεί με τα "χαροντικά" άσματα, απόψε παίζει μαζί με το υπόλοιπο soundtrack από το "Αγκίστρι" και το πιο ωραίο ζεϊμπέκικο που έχω ακούσει ποτέ από τον Χατζηνάσιο. Ήθελα να βάλω απευθείας το clip της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί η Bouchet αλλά έχουμε και μεγάλους ανθρώπους εδώ μέσα, κρίμα είναι....

Μανώλης Μητσιάς - Χάρε σαν έρθεις (1973)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήθελα να βάλω απευθείας το clip της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί η Bouchet αλλά έχουμε και μεγάλους ανθρώπους εδώ μέσα, κρίμα είναι....
Μπα, μην ανησυχείς, είμαστε γερά σκαριά. Βάλε ό,τι θέλεις (πού να τρέχω στο Youtube τώρα)
 
Το θυμήθηκα 5 σελίδες του thread μετά αλλά τέλος πάντων όλο ήθελα να στο πω. Δεν είναι κρίμα που ο περισσότερος κόσμος ξέρει αυτό το υπέροχο τραγούδι μόνο από τη lounge διασκευή των Nouvelle Vague? Και αυτή του Gore αλλά και η πρώτη εκτέλεση από τους Tuxedomoon βγάζουν ένα πολύ διαφορετικό κι έντονο συναίσθημα.

Έχεις δίκιο.Τους συμπαθώ τους Nouvelle Vague,αλλά πόσες διασκευές bossa να ακούσεις;
Για 'μένα καλύτερο είναι το πρώτο απο τους Tuxedomoon. Αλλά ,στου Martin Gore μου αρέσει αυτό το αργό arpeggiator ,και είναι πιο 'σκοτεινό'.






Jocelyn Pook - Masked Ball

 
Bangles-hazy shade of winter
τι κουκλάρες ήταν αυτές! ειδικά η Susan Hoffs, όλα τα αγόρια στα '80ς ήταν ερωτευμένα μαζί της! και καλές μουσικοί(Διαβάζω ότι αυτό το τραγούδι ήταν στο Stranger Things, εγώ είδα μόνο 1 season, ίσως ήταν στις άλλες;)
 
Εκπληκτική συνεργασία μπάσου- ντραμς αλλά πλέον όταν φτάνει στο
"Hold you in his arms, yeah,
you can feel his disease", ταράζομαι! Δύσκολοι καιροί!

The Beatles - Come Together (1969)

 
Σαββατόβραδο στην Καισαριανή
του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Ξαρχάκου με την υπέροχη φωνή του Μπιθικώτση. αν δεν κάνω λάθος μιλάει για τις εκτελέσεις που γίνονταν στην Καισαριανή, αλλά για να ξεφύγει από την λογοκρισία της εποχής, τα λέει έμμεσα.
 
Υπήρχε μια ακόμη στροφή στο τραγούδι με πολύ πιο άμεση αναφορά σε εκτελέσεις που δεν την επέτρεψε η λογοκρισία. Έχω ακούσει τον Λευτέρη Παπαδόπουλο να το λέει αυτό σε μια εκπομπή για τον Ξαρχάκο.
 
Υπήρχε μια ακόμη στροφή στο τραγούδι με πολύ πιο άμεση αναφορά σε εκτελέσεις που δεν την επέτρεψε η λογοκρισία. Έχω ακούσει τον Λευτέρη Παπαδόπουλο να το λέει αυτό σε μια εκπομπή για τον Ξαρχάκο.
Η στροφή κόπηκε όχι μόνο λόγω της λογοκρισίας που θα αντιμετώπιζε αλλά και γιατί το τραγούδι έπρεπε να χωρέσει σ' ένα 45άρι. Αν έμπαινε, θα υπερέβαινε τα 4 λεπτά τα οποία ούτως ή άλλως είχαν καλυφθεί με τις δύο μόνο στροφές και το ρεφραίν του τραγουδιού. Στην κομμένη αυτή στροφή αυτό που θα λογοκρινόταν ήταν ένα σύνθημα για τους Γερμανούς. Ολόκληρο το τραγούδι ωστόσο μπορεί να το ακούσει κάποιος από τον Γ. Νταλάρα στη συναυλία του Ξαρχάκου στο Παλλάς το 1988, η οποία έχει ηχογραφηθεί και αποσπάσματα υπάρχουν και στο ΥΤ.

Είπα Νταλάρα και κοιτάζω που έξω πάλι ρίχνει καρέκλες και μου ήρθε αυθόρμητα

Γιώργος Νταλάρας - Το σακάκι μου κι αν στάζει (1970)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα