Τι ακούω απόψε ...

Γιατί δεν έρχεσαι-Γιώργος Πολυχρονιάδης(audio+lyrics)
Μουσική:Δώρος Γεωργιάδης,Στίχοι:Σώτια Τσώτου.
Το τραγούδι αυτό υπάρχει στον δίσκο "Αγάπα με για να υπάρχω"που κυκλοφόρησε το 1978,και στον οποίο τραγουδούν ο Γιώργος Πολυχρονιάδης,η Ρένα Πάντα και η Ελπίδα.
 
Βίκυ Λέανδρος (Vicky Leandros) - Σέ είδα μ' άλλη να περνάς
των M.Panas - R. Arnie με ελληνικούς στίχους της Σέβης Τηλιακού
Η ελληνική έκδοση του "Bunter Luftballon" (Γερμανικά). Άλλες εκδόσεις "L' enfant au ballon" (Γαλλικά) και "Ti ho visto sai ragazzo mio" (Ιταλικά).1969

 
Σοφία Αρβανίτη και Μιχάλης Ρακιντζής - Μπλέχτηκα

Παραθέτω από το λήμμα για τη Σοφία Αρβανίτη στη wikipedia https://el.wikipedia.org/wiki/Σοφία_Αρβανίτη
"...
"Παράφορα" (1992)
Το επόμενο αποτέλεσμα της συνεργασίας Μιχάλη Ρακιντζή-Σοφίας Αρβανίτη ήταν ο δίσκος "Παράφορα". Η Σοφία Αρβανίτη ήθελε να πειραματιστεί σε μια νέα μόδα, που είχε μόλις αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής: το λαϊκό. Ο Μιχάλης Ρακιντζής ικανοποίησε την επιθυμία της στα τραγούδια "Φύγαμε" (ελαφρώς λαϊκή ενορχήστρωση) και "Αυτόφωρο" (με ανατολίτικα στοιχεία), πράγμα που όμως δεν έφερε την αναμενόμενη επιτυχία. Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή της Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ στο κομμάτι "Πεθαίνω στην ερημιά (The desert is in your heart)", ένα κομμάτι με ροκ και ανατολίτικα στοιχεία, που ήταν από τους παράγοντες που έκανε το δίσκο πλατινένιο. Ένας άλλος ήταν το κομμάτι "Μπλέχτηκα", για το οποίο γυρίστηκε βίντεο κλιπ με την Σοφία Αρβανίτη και τον Μιχάλη Ρακιντζή. Το βίντεο αυτό παίχτηκε στα κανάλια μόνο μια φορά. Μετά όμως ήρθε ο χωρισμός των δύο καλλιτεχνών και η BMG το απέσυρε και γύρισε άλλο βίντεο, μόνο με τη Σοφία Αρβανίτη. Ο χωρισμός αυτός ήταν το τέλος της ελαφριάς ποπ γα την Σοφία Αρβανίτη.
..."

Στο ίδιο άλμπουμ "Παράφορα" BMG - 1992 περιλαμβάνεται και το

THE DESERT IS IN YOUR HEART || ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ
BONNIE TYLER -ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ :ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΤΕΡΥ ΣΙΓΑΝΟΣ+ ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
κι εδώ το βίντεο κλιπ
 
Τελευταία επεξεργασία:
black sabbath-tyr
απ' τους πιο παραγνωρισμένους δίσκους, με τον Tony Martin, που λένε ότι ήταν άπαιχτος στο studio, όπως ήταν άπαιχτος στα live o Dio!
 
Καλό μήνα! Επέστρεφα το απόγευμα από τα πάτρια και είχα χαζέψει με τη φύση που οργιάζει αυτή την εποχή. Βουνά, λίμνες, φαράγγια (ένα φαράγγι δηλαδή), ο απέραντος αγρινιώτικος κάμπος και κάπου στο βάθος η θάλασσα, σήμερα μου φάνηκαν όμορφα σε υπερ-υπερ- υπερθετικό βαθμό. Ίσως γιατί έφευγα από εκεί και ήξερα ότι θα μου λείψουν. Το άσμα ήρθε από μόνο του στο μυαλό μου και μέχρι τώρα ακόμη το σιγομουρμουράω. Ρετρό δεν είναι αλλά η πεντατονική κλίμακα στην οποία βασίζονται τα ηπειρώτικα τραγούδια είναι και παρά είναι. Κι αυτό είναι βαρβάτη ηπειρώτικη μελωδία πειραγμένη και μπερδεμένη με δυνατή ροκ. Ή πιο απλά, ένα δείγμα από ελληνικό stoner rock. Κάτι τέτοια ακούω και σκέφτομαι τι σου είναι το ελληνικό δαιμόνιο.

Πάρτε τα ζβάρα όλα κάψτε τα βρε,
κάψτε κάθε παλιό, για να βγει από μέσα
ο πιο όμορφος ανθός

Villagers of Ioannina City - Zvara (2014)

 
Πίσω
Μπλουζα