Τι αξία έχει ένα παιχνίδι χωρίς χρώμα;

metalcandyman είπε:
Φιλε γρηγορη γουστα ειναι αυτα.Απλα τοτε πιτσιρικαδες δεν τρεχανε τα λεφτα απο τα μπατζακια μας ωστε να μπορουμε να αγοραζουμε καθε τρεις και λιγο νεο παιχνιδι γιαυτο και εμεις οι 6 που ειχαμε GB την περνουσαμε μια χαρα ενω ο αλλος μετα απο λιγο καιρο παρατησε το GG γιατι αγανακτησε και πηρε GB και ειδε το φως το αληθεινο.Τωρα για την τιμη δεν ηταν αυτο που επαιξε τον μεγαλητερο ρολο αλλα τα παιχνιδια γιατι το GB ειχα πολυ περισσοτερα παιχνδια απο το GG και μεγαλητερη ποικηλια οποτε υπερτερουσαν της εγχρωμης οθονης και τα καλητερα γραφικα του GG.Η ιστορια ειναι γνωστη εξαλου και την ειδαμε και στο αδυναμο NES που ειχε παιχνιδαρες ενω το πιο δυνατο master system σε γενικες γραμμες το εφαγε η μαρμαγγα.
Φυσικα και δεν τρεχανε τα λεφτα απο τα μπατζακια μας ,και γι'αυτο δινω σημασια στην τιμη,αφου το GB ηταν πολυ πιο κοντα στις οικονομικες δυνατοτητες του μεσου gamer.Kαι ναι,ΟΚ,το GB ειχε πολυ περισσοτερα παιχνιδια απο το GG,το οποιο ηταν και γκουμουτσα,αλλα οταν εβλεπες την οθονη του απλα περνουσες σε αλλη διασταση...
 
Μα δεν διαφωνει κανεις οτι η εγχρωμη οθονη του ηταν αλλη φαση αλλα πως να το κανουμε προτιμουσα χιλιες φορες να εχω και αλλα ατομα να ανταλαζω παιχνιδια γιατι GB ειχαν ολοι ενω GG ειχαν ελαχιστοι,γουσταρα να παιζω ενα καρο παιχνιδαρες οπως Zelda links awakening,Castlevania,Castlevania II: Belmonts revenge,Darkwing Duck,Donkey kong land 1,2,3,Ducktales 1,2,Kid ikarus,kirbys dream land 1,2,Metroid II: Return of samus,Super mario land 1,2,Gargoyles quest,Wario land: Super mario land 3,Wario land II οπως και ενα σωρο αλλες παιχνιδαρες,γουσταρα να εχω ενα φορητο και οχι ενα τουβλο που να μην βολευει να το παρω πουθενα οπως και γουσταρα να εχω ενα φορητο που να βαζω της μπαταριες και να μην τελειωνουν σε χρονο ρεκορ και να ειμαι αναγκασμενος να το εχω στην πριζα για να παιξω με την ανεση μου.Για ολα αυτα λοιπον για μενα το GG ηταν ενα φορητο παντελως αδιαφορο που απλα περασε και δεν ακουμπησε ασχετα αν ειχε εξαιρετικες προδιαγραφες.
 
angel_grig είπε:
αλλα οταν εβλεπες την οθονη του απλα περνουσες σε αλλη διασταση...
Ε, εντάξει, δεν είχε και την καλύτερη ευκρίνεια, εμένα προσωπικά με κούραζε. Έτυχε να δω και το TV tuner. Απλά δεν βλεπότανε με τίποτα. Γενικά με το GG ενός φίλου ασχολούμουν κανά μισάωρο το πολύ μετά το παράταγα γιατί είχε μόνο 1-2 παιχνίδια της προκοπής και τα είχα ήδη παίξει στο Master System... Ασε που έπρεπε ντε και καλά να παίζουμε στο σπίτι του με τον μετασχηματιστή αφού ποτέ δεν είχε μπαταρίες για να φάει το θηρίο (να χαρώ εγώ φορητότητα).

Ενώ με το Game Boy... κάψιμο ατελείωτο. Όλοι είχαν ένα σωρό καλά παιχνίδια να παίξεις. Θυμάμαι που παίζαμε και στα πούλμαν στις εκδρομές. Που τέτοια πολυτέλεια με το GG, θα τελείωναν οι μπαταρίες πριν ξεκινήσει το πούλμαν. Η έλλειψη χρωμάτων δεν ήταν πρόβλημα για μένα (εξάλλου μέχρι τότε τα φορητά που παίζαμε άχρωμα ήταν), το μόνο σοβαρό πρόβλημα που είχε το Game Boy ήταν ότι ήθελες μία καλή πηγή φωτός για να παίξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Ε, εντάξει, δεν είχε και την καλύτερη ευκρίνεια, εμένα προσωπικά με κούραζε. Έτυχε να δω και το TV tuner. Απλά δεν βλεπότανε με τίποτα.
Nα μην ξεχναμε ομως οτι ειμαστε στο 1990,και εχουμε μια passive LCD display 3,2 ιντσων.Αν μαλιστα συγκρινουμε και το tv tuner με μια 2 ιντσων casio pocket tv της εποχης,το game gear φανταζει cinemascope. :D Aν βεβαια καποιος ηθελε την τελεια εγχρωμη εικονα σε φορητο εκεινη την εποχη,ειχε μονο μια επιλογη που ακουγε στο ονομα TurboExpress (που δεν ξερω καν εαν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα)

Imgema είπε:
Ασε που έπρεπε ντε και καλά να παίζουμε στο σπίτι του με τον μετασχηματιστή αφού ποτέ δεν είχε μπαταρίες για να φάει το θηρίο (να χαρώ εγώ φορητότητα).
Οσο για την διαρκεια της μπαταριας (που φυσικα και δεν διαφωνω),οταν ομως διαβαζω στην wikipedia οτι στο ps vita...

Sony also confirmed during TGS 2011 that the battery would last 3–5 hours of gameplay (no network, no sound, default brightness level)
ε,τοτε το GG 20 χρονια πριν μια χαρα ηταν...
 
angel_grig είπε:
Nα μην ξεχναμε ομως οτι ειμαστε στο 1990,και εχουμε μια passive LCD display 3,2 ιντσων.Αν μαλιστα συγκρινουμε και το tv tuner με μια 2 ιντσων casio pocket tv της εποχης,το game gear φανταζει cinemascope. :D
Well said. Το πρωτοείδα καλοκαίρι του 1990 σε ταξίδι μου στην Αμερική.

Ότι και αν λένε κάποιοι σήμερα, εκείνη την εποχή το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο και σε μάγευε. Και μόνο προβληματική δεν θα την χαρακτήριζες με τα μάτια του "τότε", μάλλον έχετε "χαλάσει" από τις καλές οθόνες φορητών της τελευταίας 10ετίας. Μεταξύ μας, είχε καλύτερη οθόνη από αυτήν που έβαλε η Nintendo στο πρώτο GBA χροοοονια αργότερα. :)
 
Μια οθονη 160 Χ 144 pixels 4096 χρωματων (Game Gear) φυσικα και δεν μπορει να ειναι καλητερη απο μια οθονη 240 Χ 160 pixels 32.768 χρωματων (Game Boy Advance) αλλα συμφωνω οτι ηταν πολυ μπροστα η οθονη του Game Gear με τον φωτισμο γιατι ακομα και το Game Boy Advance δεν ειχε και το ειδαμε με το Game Boy Advance SP.
 
32 χρώματα όμως έδειχνε στην ουσία το GG. Το GBA δεν θυμάμαι
 
angel_grig είπε:
Οσο για την διαρκεια της μπαταριας (που φυσικα και δεν διαφωνω),οταν ομως διαβαζω στην wikipedia οτι στο ps vita...

ε,τοτε το GG 20 χρονια πριν μια χαρα ηταν...
Με τη διαφορά ότι η μπαταρία του PS Vita είναι επαναφορτιζόμενη ενώ στο GG έπρεπε να πάρεις 2 κουτιά από 4 μπαταρίες ώστε να βάλεις τις έξι (μένουν και 2 για την επόμενη χρήση) για να παίξεις σε αντίθεση με το Game Boy που χρειαζόταν ένα κουτί καθώς με 4 μπαταρίες ήσουν μια χαρά. Κακά τα ψέματα, μπορεί το GB να μην είχε την έγρωμη οθόνη αλλά όπως είπε και ο metalcandyman περισσότερος κόσμος είχε GB και μπορούσες πιο εύκολα να κάνεις ανταλλαγές. Επίσης

με τις μπαταρίες ξεχνούσες να τις αλλάξεις (ειδικά τις αλκαλικές). Και γω δε θα ξεχάσω την πλάκα που έπαθα όταν είδα την έγχρωμη οθόνη του GG αλλά και την ήττα που έφαγα όταν στα 5 λεπτά που έπαιξα με μισοτελειωμένες μπαταρίες έσβησε...
 
angel_grig είπε:
Aν βεβαια καποιος ηθελε την τελεια εγχρωμη εικονα σε φορητο εκεινη την εποχη,ειχε μονο μια επιλογη που ακουγε στο ονομα TurboExpress (που δεν ξερω καν εαν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα)
Εγω την ηθελα και πηρα τα ........... τιποτα,τελη 80,αρχες 90 σε καποιο ταξιδι δικων μου εξωτερικο παραγγειλα ενα Turboexpress ,ειχα μαλιστα σκισει και την σελιδα απο το Pixel που το παρουσιαζε για να ξερει τι θα παρει και ηρθε με αδεια χερια,απο οτι θυμαμαι εψαξε και δεν το βρηκε.


Δυο τινα συνεβησαν η δεν ειχε παει αμερικη το κονσολι ακομη η η τιμη του ηταν εξωπραγματικη ακομα και εκει (ειπαμε δωρακι στο μικρο αλλα οχι και ετσι),το μονο σιγουρο ηταν οτι αν ειχα πει gameboy θα το χα σιγουρο μαζι κιολας με καμμια 20αρια παιχνιδια.
:(


Ποιος κοπανος ειχε πει να aim high.
 
johnny19818 είπε:
Με τη διαφορά ότι η μπαταρία του PS Vita είναι επαναφορτιζόμενη ενώ στο GG έπρεπε να πάρεις 2 κουτιά από 4 μπαταρίες....
Μπορουσες να αγορασεις επαναφορτιζομενες μπαταριες και για το gg. Και δεν εννοω το battery pack της sega.
 
TO GG ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕς..

φυσικα για την εποχη του ηταν κατι το απιστευτο τι να λεμε τωρα...

παντα η σεγκα ηταν τεχνολογικα μπροστα απο ολους το οτι δεν πουλησαν μερικες κονσολες τησ δεν σηνμαινει οτι ηταν αχρηστες....
 
fonis είπε:
TO GG ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕς..φυσικα για την εποχη του ηταν κατι το απιστευτο τι να λεμε τωρα...

παντα η σεγκα ηταν τεχνολογικα μπροστα απο ολους το οτι δεν πουλησαν μερικες κονσολες τησ δεν σηνμαινει οτι ηταν αχρηστες....
Κανείς δεν είπε ότι οι κονσόλες της είναι άχρηστες (αν εξαιρέσεις το 32x) και μαζί με αυτές το GG. Απλά επισημάναμε κάποια αρνητικά τα οποία όμως καθόρισαν την πορεία και τη ζωή της κονσόλας. Ε, και πέραν του Game Boy είναι το 2ο πιο καλοπουλημένο φορητό με 11 εκατ. πωλήσεις περίπου και επανακυκλοφόρησε και μέσω της Majesco. Πάντως αν είχαν βάλει led αντί λάμπα φθορισμού ίσως η εξέλιξη να ήταν αλλιώς.
 
LED; Το 1990;;;; Δεν παίζει...

LED με μπλε ή λευκό χρώμα (για το Blue στην κύρια οθόνη ή το backlight αντίστοιχα) δεν είχαν καν εφευρεθεί τότε!
 
Maddog είπε:
LED; Το 1990;;;; Δεν παίζει...LED με μπλε ή λευκό χρώμα (για το Blue στην κύρια οθόνη ή το backlight αντίστοιχα) δεν είχαν καν εφευρεθεί τότε!
Επειδή φαντάστηκα την αντίδραση πρώτα το έψαξα πριν το πω με τα LED και είναι κοτσάνα.

Μια χαρά υπήρχαν και πριν το 1990 απλά ίσως να μην ήταν τόσο διαδεδομένα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode

Πρώτη εφαρμογή 1968...

Εξάλλου τα τηλεχειριστήρια των τηλεοράσεων (τουλαχιστον), LED έχουν μπροστά για να δώσουν εντολές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Επειδή φαντάστηκα την αντίδραση πρώτα το έψαξα πριν το πω με τα LED και είναι κοτσάνα.
Μια χαρά υπήρχαν και πριν το 1990 απλά ίσως να μην ήταν τόσο διαδεδομένα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode

Πρώτη εφαρμογή 1968...

Εξάλλου τα τηλεχειριστήρια των τηλεοράσεων (τουλαχιστον), LED έχουν μπροστά για να δώσουν εντολές.
Kαι ομως φιλε johnny ο maddog εχει απολυτο δικιο..Μπορει τα led να υπαρχουν απο το 1962,αλλα το πρωτο υψηλης φωτεινοτητας μπλε Led εμφανιστηκε το 1994,ενω το πρωτο υψηλης φωτεινοτητας λευκο λεντ το 1995-96.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ακομα και σημερα κατασκευαζονται μονιτορς και τηλεορασεις με CCFL.Οι πολυδιαφημιζομενες led tv/monitors ειναι απλες lcd με φωτισμο led..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακριβώς έτσι φίλε angelgrig!. Αυτός ο φίλος μου ο ηλεκτρονικός μου έλυσε την απορία, γιατί έλεγα πώς γίνεται τηλεόραση με LED; Φυσικά είναι κανονικές TFT LCD, και "απλώς" χρησιμοποιούν τα LED για φωτισμό! Και μου έδειξε μάλιστα το site της Sharp όπου δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη LED στις τηλεοράσεις!
 
Αν και βγαινουμε ελαφρως οff topic,οι OLED οθονες σχετιζονται με led,και ειναι διαφορετικη τεχνολογια απο τις lcd.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οκ επειδή η συζήτηση μπορεί να ξεφύγει όπως είπατε, δεν θα επιμείνω περισσότερο. Εξάλλου τώρα με μια μετατροπή η ζωή των μπαταριών αυξάνεται κατά πολύ. Μια ερώτηση μόνο. Το Atari Lynx χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική για τη φωτεινότητα, δηλαδή σωλήνα φθορισμού?
 
johnny19818 είπε:
Μια ερώτηση μόνο. Το Atari Lynx χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική για τη φωτεινότητα, δηλαδή σωλήνα φθορισμού?
Ω,ναι!Και οτιδηποτε ειχε backlit LCD εως το 2004.Δες και εδω:http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_display
 
Πίσω
Μπλουζα