Τι γινεται με το Μame;;;;;;

Φίλε leon νομίζω ότι είσαι λίγο λάθος...

Οι αποφάσεις και τα 'βήματα' του emulator είναι απόφαση κάποιας ομάδας με κάποια πείρα στο θέμα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια έχθρα γιαυτους που σου προσφέρουν χιλιάδες arcades στο σαλόνι σου ή που αποφασίζουν πως πρέπει να αλλαχτεί ο τρόπος αποθήκευσης γιατι είναι πιο σωστός!!

Το dumping είναι εθελοντισμός και πρωταρχικός στόχος είναι να διατηρηθούν τα πάντα όσο το δυνατό αυτούσια και χωρίς το παραμικρό λάθος!

Το αν δεν παίζει κάποιο παιχνίδι το οποίο δεν βελτιώνουν δεν λέει και τίποτα...

πάρε την πλακέτα αν θές να έχεις foul επιδόσεις όπως πήρα εγω το naomi2 μόνο για το virtua fighter 4! :p

Μην τα θέλουμε όλα δικά μας ,με ένα κλίκ να κατεβάζουμε την δουλειά χρόνων των άλλων και να γκρινιάζουμε κιόλας!!
 
pitsunami είπε:
Το αν δεν παίζει κάποιο παιχνίδι το οποίο δεν βελτιώνουν δεν λέει και τίποτα...πάρε την πλακέτα αν θές να έχεις foul επιδόσεις όπως πήρα εγω το naomi2 μόνο για το virtua fighter 4! :p
Μα δεν ζήτησα το Virtua Fighter! To αντίθετο είπα ότι είναι λάθος η επιμονή στην προσθήκη νέων παιχνιδιών που δεν μπορούν να δουλέψουν τώρα. Και σίγουρα όχι όπως θέλουν στη MAME team.

Ιδίως για 3D, high level emulation και άγιος ο Θεός! Δεν έχω ακούσει κανέναν άλλο να διαμαρτύρεται για "μη πιστότητα" των emulators του Playstation 1 και 2, του DC και Naomi, του System 22, του Ν64, του Μodel 2 και πάει λέγοντας. Φαίνεται σωστό; Παίζει σωστά; Είναι σωστό!

Τόσα παλιά παιχνίδια θέλουν ακόμα δουλειά, πόση λειτουργικότητα μπορεί να προστεθεί (αντί να αφαιρείται). Στη τελική και ο κώδικας θέλει βελτίωση (δεν είναι δυνατό κάθε έκδοση να γίνεται και πιο αργή. Πώς με παλιά έκδοση του ΜΑΜΕ να παίζει κάτι με Pentium II και τώρα όχι ;) .
 
Το high level ομως ειναι συχνα πυκνα εκνευριστικο και αποπροσανατολιστικο.

Βλεπε γενικα το Ν64 emulation,τις παλιες Saturn προσπαθειες (πχ GiriGiri) κτλ κτλ.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι προτιμουμε low level οπου αυτο ειναι διαθεσιμο.

Πχ bsnes με Snes9x

Οι προσπαθειες στο ΜΑΜΕ ειναι και μια παρακαταθηκη για το μελλον (για τα μελλοντικα μηχανηματα για να το θεσω σωστοτερα :) ), μια Κιβωτος...
 
Wally είπε:
Το high level ομως ειναι συχνα πυκνα εκνευριστικο και αποπροσανατολιστικο.Βλεπε γενικα το Ν64 emulation,τις παλιες Saturn προσπαθειες (πχ GiriGiri) κτλ κτλ.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι προτιμουμε low level οπου αυτο ειναι διαθεσιμο.

Πχ bsnes με Snes9x

Οι προσπαθειες στο ΜΑΜΕ ειναι και μια παρακαταθηκη για το μελλον (για τα μελλοντικα μηχανηματα για να το θεσω σωστοτερα :) ), μια Κιβωτος...
Εκτός του γεγονότος ότι μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια καλύτερα από το αυθεντικό (μιλώντας για 3D-δε με χαλάει να μπορώ να τα παίζω σε μεγαλύτερες αναλύσεις, με περισσότερο antialiasing και anisotropic filtering) μπορείς επίσης και να τα ΠΑΙΖΕΙΣ.

Γιατί στο ΜΑΜΕ πάνε με 1 frame/sec. Θες να τα προσθέσεις; Ωραία: βάλε hack, βάλε high level emulation, κάνε ότι μπορείς για να παίζει το παιχνίδι στα σημερινά μηχανήματα. Αν δεν θέλεις/μπορείς μην ασχολείσαι. Μη μου λες status "good" και το παιχνίδι να χρειάζεται 20 GHz CPU. Που είναι η πιστότητα άμα σέρνεται; Στα χαρτιά μόνο.

Εξάλλου τόσα παλιά αγαπημένα παιχνίδια που είτε δεν παίζουν, είτε έχουν πολύ πρόβλημα (κυρίως γιατί τους τη "βάρεσε" και τα χάλασαν) μπορούν να προστεθούν. Εδώ το Pong βγάλανε οι άνθρωποι (ήμαρτον!).
 
Απο τα "παλια" παιχνιδια το μονο μου παραπονο απο τα φρεσκα ΜΑΜΕ builds ειναι το "αργο" Double Dragon και οι καποιες ελλειψεις στη σειρα Raiden...

Για τα 3D παιχνιδια δεν εχω καψες διοτι το 70%+ εχει κυκλοφορησει στα κονσολια που εχουμε...

Τωρα για το emulation γενικα, το να παιζω με επιπλεον blur λογω ΑΑ, το ηδη θαμπο SuperMario64 σε 1440*900 it is not my cup of tea.

Γενικα τα "εμουλατορια" προσπαθω να τα παιζω στη τηλεοραση, με μειωμενο sharpness, μεσω ΧΒΟΧ(οπου ειναι δυνατον και αξιοπρεπες), μεσω RGB SCART, με 10*11 pixel ratio, χωρις post processing φιλτρα.

Aλλωστε ειναι στη μεση και οι fu@@@@g memories!!
 
Εδώ το Pong βγάλανε οι άνθρωποι (ήμαρτον!).
Ειδες που δεν προσεχεις ? Το pong δεν ειναι προγραμμα. Αρα δεν υπαρχει τροπος να εξομοιωθει πραγματικα. Αρα ειναι εκτος στοχων ΜΑΜΕ και σωστα απομακρυνθηκε.
 
Paspartoo είπε:
Ειδες που δεν προσεχεις ? Το pong δεν ειναι προγραμμα. Αρα δεν υπαρχει τροπος να εξομοιωθει πραγματικα. Αρα ειναι εκτος στοχων ΜΑΜΕ και σωστα απομακρυνθηκε.
Κάκιστα απομακρύνθηκε. Ο αρχικός στόχος του ΜΑΜΕ ήταν να μπορούμε να παίζουμε τα παλιά καλά arcades ώστε να μην χαθούν.

Από τότε που πήραν τα ηνία οι σπασίκλες, ο στόχος άλλαξε και έγινε "να γίνει ακριβές emulation του hardware" άσχετα αν με αυτόν τον τρόπο ΔΕΝ παίζουν σωστά πολλά παιχνίδια (ή καθόλου), ΔΕΝ μπορούμε να σώζουμε τα high scores μας, ΔΕΝ μπορούμε να παίξουμε online, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ...

Τί να την κάνω την όποια θεωρητική "πιστότητα" έτσι;

Wally είπε:
ωρα για το emulation γενικα, το να παιζω με επιπλεον blur λογω ΑΑ, το ηδη θαμπο SuperMario64 σε 1440*900 it is not my cup of tea.
Το αντίθετο! :) Με τους emulators του N64 xάνεται το απεχθές λασποvision και τα παιχνίδια δείχνουν sharp και πολύ, πολύ καλύτερα! Άσε που έχουν βγει και high res texture packs που τα βελτιώνουν πολύ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταλαβαινεις οτι δεν μπορουμε να συνεχισουμε την κουβεντα μαζι - εγω σου λεω τι ειναι το ΜΑΜΕ και εσυ μου λες τι θελεις να ειναι το ΜΑΜΕ.

Οσο για τον Σαλμορια - δεν εφυγε ποτε απο το ΜΑΜΕ - καμποσες φορες γυρισε πισω και εχει συμβαλει σε πολλες προσθηκες στο romset. Οπως το ιδιο κανουν κατα καιρους και οι υπολοιποι mamedevs (πχ ο Ααρον)
 
Paspartoo είπε:
Καταλαβαινεις οτι δεν μπορουμε να συνεχισουμε την κουβεντα μαζι - εγω σου λεω τι ειναι το ΜΑΜΕ και εσυ μου λες τι θελεις να ειναι το ΜΑΜΕ.
Δεν λέω τι θέλω να είναι το ΜΑΜΕ. Λέω τι ήταν το ΜΑΜΕ, πριν πάρει την κατηφόρα. Και εκεί πρέπει να γυρίσει.
 
Leon είπε:
Με τους emulators του N64 xάνεται το απεχθές λασποvision και τα παιχνίδια δείχνουν sharp και πολύ, πολύ καλύτερα! Άσε που έχουν βγει και high res texture packs που τα βελτιώνουν πολύ!
E, σε αυτη τη περιπτωση δεν ομιλουμε για emulation αλλα για...

house_of_frankenstein_revive.jpg


:D
 
@Leon

Εγω παλι πιστευω οτι ειμαστε παρα πολυ τυχεροι. Και εννοω οτι ευτυχως για ολους μας, υπαρχουν οι περασμενες εκδοσεις διαθεσιμες, και οποιος θελει επιλεγει εκεινη στην οποια παιζουν καλυτερα τα παιχνιδια που προτιμα, και τελειωνει το θεμα.

Και για εμενα ισχυει οτι τα παιχνιδια πρεπει να βελτιωνονται ως προς την λειτουργικοτητα τους με καθε τροπο. Τωρα Τεχνικος ή τεχνητος ή μαγικος δεν εχει σημασια.

Απο εκει και περα αλλοι κανουν κουμαντο, και το κατα ποσο ειναι σωστο ή οχι, μονο ο χρονος θα το δειξει.
 
Ακριβώς, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. Αντιθέτως η MAMEDEV team την καταστρέφει από μίσος προς τους παίκτες. Κάνουν αλλαγές μόνο και μόνο για να μας την "σπάσουν".

Τα ROMS που είχες ξέχνα τα. Δεν θα δουλεύουν με κάποια νέα έκδοση του ΜΑΜΕ. Χαλάνε παιχνίδια που δούλευαν μια χαρά και κάνουν ένα κάρο αλλαγές που ΔΕΝ πρόκειται να δεις ποτέ διαφορά! Τώρα θες θηρίο μηχάνημα για να τρέξεις παιχνίδια που μερικές εκδόσεις πριν έτρεχαν τέλεια. Τα νέα "supported" παιχνίδια απλά δεν δουλεύουν ή είναι απίστευτα αργά στο όνομα κάποιας υποθετικής ακρίβειας.

Tα άλλα emulators πάνε "πετώντας", βελτιώνονται συνεχώς, προσθέτουν λειτουργικότητα, γίνονται γρηγορότερα, πιο φιλικά προς τον χρήστη, το MAME γίνεται χειρότερο.

Είναι απίστευτα αγενείς προς τους gamers και λένε όσους χρησιμοποιούν το ΜΑΜΕ για να παίζουν παιχνίδια την λέξη "scum".

Πολύ σωστά λέει ο Campbell:

All the joy and love that used to characterise it are being sucked out piece by piece, by the sort of people who would try to "preserve" a butterfly by sticking a pin through its heart and sticking it in a glass display cabinet, where people could look at its corpse, but not watch it live and fly and do what butterflies were made to do.
 
Bασικά εδώ θα συμφωνήσω με τον Leon,είναι ομολογουμένως ΠΟΛΥ σπαστικό -και σαφώς δημιουργεί και μια σύγχυση- παιχνίδια που παίζανε μια χαρά σε μια παλιά έκδοση π.χ την 0.89,να μη παίζουν σε μια καινούργια π.χ στην 0.127...

Αν δε κάνω λάθος μάλιστα,κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα και μαζικά,με τα CPS2 games....

Μπορώ να πω ότι κατανοώ το σκεπτικό κάτω απ' το οποίο γίνεται αυτό,αλλά φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θεωρώ αρνητικό τ' ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο...
 
Leon είπε:
Τα ROMS που είχες ξέχνα τα. Δεν θα δουλεύουν με κάποια νέα έκδοση του ΜΑΜΕ. Χαλάνε παιχνίδια που δούλευαν μια χαρά και κάνουν ένα κάρο αλλαγές που ΔΕΝ πρόκειται να δεις ποτέ διαφορά!

Είναι απίστευτα αγενείς προς τους gamers και λένε όσους χρησιμοποιούν το ΜΑΜΕ για να παίζουν παιχνίδια την λέξη "scum".

Πολύ σωστά λέει ο Campbell:
Το οτι τα προηγουμενα roms δεν δουλευουν σε νεοτερες εκδοσεις το ξερω. Ολοι γνωριζουν οτι σε καθε νεα εκδοση γινονται αλλαγες και στις roms. Γι αυτο σου ειπα σε περασμενο post οτι κανεις ενα συμβιβασμο, και χρησιμοποιεις την εκδοση εκεινη (μια παλαιοτερη), στην οποια τα παιχνιδια που σου αρεσουν περισσοτερο ετρεχαν το κατα δυναμη σωστα.

Εγω στο cocktail μου αυτο εχω κανει. Τωρα αν καποιο παιχνιδι (μεσα στα χιλλιαδες) εχει ενα χρωμα λαθος ή ειναι λιγο ποιο αργο,... ε τι να κανουμε μπορουμε να ζησουμε και ετσι.

Εισαι σιγουρος για το scum? Αν ναι τοτε scum και στα μουτρα τους. :)
 
Κάποιου του χαρίζανε έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια.

Τόσο μίσος για τους ανθρώπους που καταβάλλοντας μεγάλο κόπο, προσωπικό χρόνο ΚΑΙ χρήματα (πχ ο Aaron Giles έδωσε πάνω από 1000 δολλάρια στον bugfix διαγωνισμό που είχε κάνει πριν κανά χρόνο) μας έχουν δώσει την δυνατότητα να παίξουμε πάνω από 6000 διαφορετικά arcade games, συμπεριλαμβανομένων πρακτικά όλων των κλασσικών ΚΑΙ με ανοιχτό κώδικα ώστε όποιος θέλει να ασχοληθεί με emulation να βρει τον δρόμο στρωμένο.

Μόνο σεβασμό οφείλουμε σε μια πορεία 12+ ετών που μας έδωσε ένα από τα πιό αξιόλογα κομμάτια κώδικα στην ιστορία των υπολογιστών.

Ειλικρινά λυπάμαι για όσους προτιμούν να δειχτούν αχάριστοι.

Ειδικά όταν κάνετε σαν κακομαθημένα παιδάκια επειδή πρέπει να κατεβάσετε ξανά μια rom που άλλαξε ή επειδή το παιχνίδι σας -που δεν πληρώσατε και δεν σας ανήκει- δεν δουλεύει όπως εσείς θα θέλατε.

Τα ίδια έχουμε και εμείς στο TOSEC: "γιατί αλλάξατε το όνομα της ROM και πρέπει να την κάνουμε rename, μια χαρά ήταν και το παλιό όνομα" και διάφορες παρόμοιες ανοησίες. Αλλαγές δεν γίνονται για να περνάει η ώρα, αλλαγές γίνονται επειδή υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος (συνήθως λόγω νέας γνώσης που αποκτήθηκε)

ΥΓ: αυτό το scum που το βρήκες γραμμένο; είμαι τόσο "μέσα" στο community που θα το ήξερα αν είχε ειπωθεί πιστεύω, αλλά αν έχεις να με παραπέμψεις κάπου, να το δεχτώ. Αν όχι, θα το θεωρήσω λόγια του αέρα.
 
Βρε doc,εντάξει,δεν έχεις άδικο,άλλωστε το είπα ότι κατανοώ το λόγο που γίνονται οι συνεχείς αυτές αλλαγές,αλλά δε παύει να είναι λίγο..."εκνευριστικό" αυτό το μπρος-πίσω....
 
santosp είπε:
Να ποιος φταιει για ολα. :D :D:D:D:p:p:p:p
Για όλα όχι, αλλά έχω βάλει και εγώ ένα μικρό χεράκι. ;)

Δεν προσπαθώ να κάνω "διαφήμιση" για τα πεπραγμένα μου αλλά να δείξω ότι *ίσως* δικαιούμαι να έχω κάποια λίγο πιό βαρύνουσα άποψη.

Πχ, μια και θίξαμε το επίμαχο NAOMI, το εργαλείο που χρησιμοποιεί το MAME για να κάνει dump τα GD-ROM το προγραμμάτισε άλλο μέλος του TOSEC με βάση ρυθμίσεις που εγώ έδωσα, ενώ εγώ έκανα και το beta testing στο Dreamcast που απόδειξε ότι παίρνεις σταθερά καλά dumps με το πρόγραμμα αυτό.

Και για να γκρινιάξουν λίγο παραπάνω οι παραπονούμενοι για τις αλλαγές, σας λέω από τώρα ότι το Capcom vs SNK 2 του ΜΑΜΕ είναι bad dump και κάποια στιγμή θα αλλάξει ξανά το CHD. Το verified dump που έκανε ο pitsunami βγάζει διαφορετικό checksum από το υπάρχον του ΜΑΜΕ. Προσωπικά χαίρομαι που θα αλλάξει ξανά, μια και η αλλαγή θα οφείλεται σε επιπλέον αποκτηθείσα γνώση. :p

Ομοίως, ο μοναδικός driver από Ελληνικά χέρια που υπάρχει στο ΜΑΜΕ (nibblero) βασίζεται σε dump που έκανε ο geoanas και ανάλυση των roms που προέκυψαν την οποία έκανα εγώ. Τελικά ο κουμπάρος Whacker έφτιαξε τον driver βάσει των πληροφοριών που πήρε από εμένα.

0.87u2: Costa Sgantzos added clone Nibbler (Olympia) (1983).
Θα παραφράσω τον Kennedy εδώ και θα πω:

Ask not what MAME can do for you, ask what you can do for MAME. :flower:
 
Εγώ αυτό με τα bad dumps δεν τo κατανοώ πλήρως πάντως κι ίσως εκεί έγκειται και η όποια "γκρίνια" μου....

Θυμάμαι όμως ότι π.χ τα CPS2 games κάποια στιγμή τρέχανε μια χαρά σχεδόν όλα τους,αλλά μετά μπήκαν σε διαδικασία re-dumping.

Το λέω/θυμάμαι καλά αυτό το τελευταίο doc ;;
 
Που την ξετρυπωσατε αυτην την κλοναδουρα? Olympia

:beer: @Mad

manos426f είπε:
Εγώ αυτό με τα bad dumps δεν τo κατανοώ πλήρως πάντως κι ίσως εκεί έγκειται και η όποια "γκρίνια" μου....Θυμάμαι όμως ότι π.χ τα CPS2 games κάποια στιγμή τρέχανε μια χαρά σχεδόν όλα τους,αλλά μετά μπήκαν σε διαδικασία re-dumping.

Το λέω/θυμάμαι καλά αυτό το τελευταίο doc ;;
Τους εχει πιασει η λυσα λεω, η λυσα λεω, η λυσα ξαναλεω (ακους Mad?? :p ) να τα κανουν ολα τελεια. Γι αυτο υποφερουμε Μανο. Που θα παει ομως, ή θα τους περασει, ή εμεις θα βολευτουμε με καποια απο τις παλαιοτερες εκδοσεις. :flower: :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα