Τι ζηλεύετε από τα σημερινά παιδιά;;

thebest20 είπε:
και ότι ότι ξεκινάνε τη σεξουαλική τους ζωή από το γυμνάσιο
Εγώ αυτό το ζηλεύω πραγματικά. Δεν με νοιάζει αν είναι καλό ή κακό. Θυμάμαι εμένα και τους φίλους μου στο γυμνάσιο ακόμα αθώα παιδάκια ήμασταν αλλά είχαμε πολλές ορέξεις... Τα κορίτσια καθώς πρέπει με τις φόρμες τους, τα τζιν τους κλπ και από μακριά. Τώρα περνάω από τα σχολεία και νομίζω ότι περνάω από κανένα νυχτερινό beach bar. Σαν αγοράκι που έπαιζε πολύ το μάτι του τότε, θα ήμουν πολύ καλύτερα και δεν θα ξεκινούσα την σεξουαλική μου ζωή στα 19 :(
 
τα σημερινά παιδιά είναι πιο ..... πως να το πω πιο σικάτα... δεν τους κόβει τόσο τεσπα όσο έκοβε στα αντίστοιχα παιδιά των 90ς ή αρχές 00ς .η διαφορά είναι χαοτική ανάμεσα στον σημερινό 15αρη με πχ τον 15αρη 95' ή του 00 ,αντίθετα η διαφορά ένως του 95' με έναν του 00 είναι πάρα πολύ μικρότερη σχεδόν όμοιοι ,γενικά όλοι οι γεννηθείς από το 95 και μετά είναι........τεσπα,αυτή η διαφορά η οποία νομίζω θα γίνεται όλο και εντονότερη είναι γιατί η κοινωνία ανέθεσε την διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο ίντερνετ και λάιφστάιλ .Τι ακριβώς να ζηλέψεις απ αυτά τα παιδιά ? ίσα ίσα εγώ τα λυπάμαι

εξαιρετικό δείγμα από αυτά τα παδιά,στην εποχή μου (30αρης) ο χειρότερος ο χαζότερος ο πιο τελευταίος μπροστά τους μοιάζει λαμπρός επιστήμονας και σε ήθος και σε γνώσεις και σε όλα.

http://www.youtube.com/watch?v=g2_xASpOBjY
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως και όλες είναι κολλημένες με τον Σταν και το Justin Bieber και αν τους πεις κακό λόγο γι'αυτούς τους 2 θα σε βρίσουν.Μα είναι τραγικό ξέρω κορίτσια που όλη τη μέρα κάθονται και γράφουν στο facebook γι'αυτούς τους 2.Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα έκανα σχέση με κάποια από αυτές,ούτε καν τις προσέχω.
 
Βλέπω στο ask.fm το οποίο είναι site κοινωνικής δικτύωσης κυρίως για άτομα ηλικιών 12-17 και γράφουν 13χρονα ότι έχουν κάνει sex,ότι έχουν iphone,και έχουν κάνει piercings και όλοι θεωρούν ότι το παν στη ζωή είναι το χρήμα,και τίποτε άλλο. :(
 
Αγόραζα έναν δίσκο των maiden και πραγματικά χαιρόμουν να ακούω τα τραγούδια ξανά και ξανά. Μαζευόμασταν στο σπίτι κάποιου φίλου για να ακούσουμε τον δίσκο που πήρε. Ακούγαμε τον ίδιο δίσκο για μήνες. Τα παιδιά τώρα κατεβάζουν στο τσακ μπαμ ολόκληρη τη δισκογραφία που τους ενδιαφέρει. Τα έχουν όλα στο πιάτο, δεν είναι το ίδιο με τις καταστάσεις που ζήσαμε εμείς. Περνούσαμε χειρότερα; αντιθέτως.

Μια φορά στο τόσο αγοράζαμε ένα γνήσιο παιχνίδι για τον 6128 και spectrum και το ξεζουμίζαμε όσο μπορούσαμε για πολύ καιρό. Μιλάμε για ώρες και ώρες παιχνιδιού. Τώρα να είναι καλά τα τόρεντς και τα 500 διαφορετικά παιχνίδια που βρίσκονται σε ένα ράφι καταστήματος.

Πληροφόρηση τότε άστα να πάνε. Τρέχα σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και άντε να βρείς ποιόν να ρωτήσεις που να γνωρίζει να σου απαντήσει κατάλληλα. Από την άλλη πλευρά σήμερα, χρησιμοποιώντας το ίντερνετ βρίσκεις τα πάντα. Πόση χαζομάρα και παπάτζα έχει όμως μετρίεται με τόνους.

Παίζαμε με την παρέα μου στο δρόμο, τζάνη, χαρτάκια, κρυφτό, φυσοκάλαμα, κυνηγητό κτλ. Μάλιστα θυμάμαι να βγαίνουμε έξω να παίξουμε μπάλα και να υπάρχουν σταθευμένα το πολύ δύο αυτοκίνητο στο στενό. Μία στο τόσο περνούσε αμάξι και έπρεπε να σταματήσουμε το παιχνίδι για μια στιγμή. Τώρα ο χαμός του χαμού. Ακόμη και να θέλεις να παίξεις τώρα μπάλα στο δρόμο, που;
 
Τίποτε, για να είμαι ειλικρινής. Επειδή το έφερε η ζωή να σπουδάζω (ξανά) σ' αυτήν την ηλικία και, συνεπώς, να είμαι σε επαφή με σημερινούς 18ρηδες μπορώ να πω ότι δεν ζηλεύω τίποτε. Τι να ζηλέψω; Ότι δεν έχουν πειθαρχία; Ότι τους νοιάζει μόνο ο χαβαλές; Ότι ο μόνος λόγος που γκρινιάζουν για την κρίση κλπ. κλπ. είναι ότι δεν μπορούν να ξοδεύουν άνετα τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς; Δεν λέω κι εγώ υπήρξα νέα και έκανα τις βλακειούλες μου, αλλά ντάξει...
 
Aν το καλοσκεφτώ, ζηλεύω λίγο αυτό που ανέφεραν πολλοί, την εύκολη πρόσβαση στη γνώση, γιατί θυμάμαι να αγχώνομαι και να ταλαιπωρούμαι με εγκυκλοπαίδειες ή επίσκεψη στη βιβλιοθήκη όταν μας έβαζαν εργασίες στο σχολείο. Επίσης, την παιδική ανεμελιά που αναφέρθηκε, αυτό θα το ζηλεύω στα παιδιά κάθε γενιάς, γιατί και τι δεν θα έδινα για να ζω χωρίς να με προβληματίζει το αύριο. Τέλος, ζηλεύω λίγο τα κινητά, μόνο όμως για τη χρήση τους ως τηλέφωνο κι όχι για τις άλλες πολυτέλειες, καθώς πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να μπορούσαμε τότε να επικοινωνούμε σε μία περίπτωση ανάγκης, αυτό θα έλυνε πολλά προβλήματα. Αλλά και για την προσέγγιση του αντίθετου φύλου, γιατί κυρίως όσοι μεγαλώσαμε με πολύ αυστηρούς γονείς, ήταν απαίσιο να μην μπορούσες ας πούμε να επικοινωνήσεις ιδιαιτέρως με ένα αγόρι, χωρίς να περάσεις από Ιερά Εξέταση και κόσκινο.

Εκτός από τα παραπάνω, δεν ζηλεύω τίποτα άλλο και πραγματικά ανησυχώ για την εξέλιξή τους. Τα παιδιά του σήμερα είναι οι ενήλικες του αύριο και φοβάμαι για το πώς θα καθορίσουν την εξέλιξη της κοινωνίας. Όπως συνηθίζω να λέω, το κακό είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν το μέτρο. Δεν είναι κακό το να αναπτύξεις την τεχνολογία σε σημείο που να βρεις τρόπο να επικοινωνείς με τον άλλον κάθε στιγμή, όπως με τα κινητά, ή το να έχεις το ιντερνετ ως βολική πηγή πληροφοριών. Αλλά το να το υπερβαίνεις αυτό, και να χρησιμοποιείς το κινητό για χίλια πράγματα, να θέλεις συνεχώς ό,τι πιο σύγχρονο βγαίνει, ή να γεμίσεις το ιντερνετ με ηλιθιότητες και επικίνδυνα ακόμη πράγματα, αυτό το θεωρώ κακό. Η λανθασμένη χρήση και η κατάχρηση όλων αυτών, έχει κάνει μία γενιά αντικοινωνικών και λαπάδων παιδιών, που βλάπτουν και τη σωματική και ψυχική υγεία με το να ασχολούνται ώρες ολόκληρες με την τεχνολογία, σε αντίθεση με μας που κινούμασταν περισσότερο, αλλά και παιδιά που δεν κοινωνικοποιούνται και δεν νοιάζονται για τις ανθρώπινες σχέσεις. Νομίζουν ότι διαμορφώνουν σχέσεις, αλλά οι ιντερνετικές σχέσεις δεν είναι αληθινές, μόνο η γνωριμία από κοντά είναι αληθινή. Πίσω από μία οθόνη, μπορείς να προσποιείσαι και να γίνεις ο οποιοσδήποτε. Και μέσα σε όλη αυτά, βγαίνουν παιδιά φυτά, χωρίς προσωπικότητα. Καμμιά φορά φαντάζομαι πώς θα ήταν αν αυτή η γενιά χρειαζόταν να ξεσηκωθεί μαζικά σε κάτι πολύ βλαβερό για τους ίδιους. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι δεν θα έκαναν τίποτα παραπάνω από το να το συζητήσουν μεταξύ τους μέσω κινητών και ιντερνετ, κρίμα.
 
Υπάρχουν πολλά που ζηλεύω (τι έχουν να δουν τεχνολογικά, τη ζωή που θεωρητικά έχουν μπροστά τους) και πολλά που πρέπει να μας ζηλεύουν.
 
Κάποτε τεχνολογία στο σπίτι θεωρούνταν η τηλεόραση, το στερεοφωνικό και το τηλέφωνο. Έζησα εκείνη την εποχή και μετέπειτα την μετάβαση στην εποχή των υπολογιστών και της πληροφορίας.

Βλέπω τις κόρες μου στο γυμνάσιο και χαίρομαι που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και την γνώση γρήγορα και άμεσα. Είναι πιο "χαζές" από εμένα ή τους υπολοίπους της ηλικίας μου? Οχι φυσικά. Είναι διαφορετική η εποχή που μεγάλωσα εγώ με αυτήν που μεγαλώνουν αυτές... Δεν είναι οι "εποχές" όμως αυτές που διαμορφώνουν τελικά τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά των παιδιών. Είναι η οικογένεια και η παιδεία που ξεκινάει από αυτήν. Κάτι που κατά την άποψή μου παραμένει διαχρονικά ο σημαντικότερος παράγοντας.

Κοιτούσα πριν λίγες μέρες το "έξυπνο" κινητό μου και ανακάλυψα ότι οι κόρες μου έχουν περάσει μία εφαρμογή scientific calculator που υπολογίζει ολοκληρώματα, στατιστικά μεγέθη κ.α.. Οταν εγώ ήμουν φοιτητής κάτι τέτοιο ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και εκεί σκέφτηκα ότι παρόλο που είναι ακόμα στο γυμνάσιο, όταν έρθει η ώρα να τα μάθουν μπορεί να μην έρθουν καν σε μένα να με ρωτήσουν (είμαι σίγουρος ότι δεν θα έρθουν, θα πάνε στην μάνα τους και αυτή σε μένα για να της τα θυμίσω) και απλά να τα γκουγκλάρουν και να τα μάθουν από δέκα διαφορετικές πηγές. Αυτό για μένα είναι μεγάλο κέρδος και κάτι που εάν τυχόν ήξερα ότι κάποτε θα γινόταν στο μέλλον σίγουρα θα το θαύμαζα (και ίσως ζήλευα)
 
Τίποτα. Επιςης Φοβάμαι το μέλλον που θα έχουν τα παιδιά μου σε 15 με 20 χρόνια.

η τεχνολογία έχει καταστρέψει εκκατομμυριες δουλειές σε σχεδόν όλους τους τομέας και αυτό θα συνεχίσει και με μεγαλύτερη φορά.

Η Ελλάς πιστεύω έχει πιο πολλή προςωπικη ελευθερία, πολλες αγγλοσαξονικές χώρες έχουν κατάληξη αστυνομικά κράτη.
 
Τίποτα απολύτως.........το μόνο που θα ήθελα να είχαμε πιο πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τα παιδικά μας χρόνια ,γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λίγα πράγματα, βλέπεις οι γονείς μας δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα πολλές φορές αλλά και το ''χόμπι'' να μαζεύουν υλικό που να μας επιτρέπει σήμερα να έχουμε πιο πολλά στοιχεία από τα αγαπημένα μας παιδικά χρόνια!
 
galatsiwtis είπε:
το μόνο που θα ήθελα να είχαμε πιο πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τα παιδικά μας χρόνια
Ναι φίλε γαλατσιώτη, ακριβώς το ίδιο παράπονο έχω κι εγώ, πολύ λίγες φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια, να μη πω για βίντεο - είναι επιστημονική φαντασία.

Βέβαια αν το καλοσκεφτούμε και αυτές οι λίγες που έχουμε ήταν πολλές για τους γονείς μας αν τις συγκρίνουν με τις δικές τους σπάνιες ασπρόμαυρες παιδικές φωτογραφίες. Η κάθε γενιά εξελίσσεται τεχνολογικά με γεωμετρική πρόοδο.
 
Διαβαζοντας τα παραπανω τοσο σκεφτομαι και τρελαινομαι οτι στα μεσα της δεκαετιας του 80 αλλοι λενε αρχες ηρθε στην φαμιλια Ηοme βιντεοκαμερα απο το εξωτερικο ,ενα θηριο το θυμαμαι ακομη 1200$ τοτε,σαν desktop ητανε,επαιρνε κανονικες βιντεοκασσετες.


Την ειχα την περιεργαζομουν την επιανα με τα αδυνατα χερακια μου θυμαμαι και το χρωμα της αλλα η ρημαδα δεν φτουρησε ,κατι οτι επαιζε μονο σε μια μικρη ασπρομαυρη τηλεοραση που ηταν και αυτη απ'εξω και ηταν compatible αλλα το κυριοτερο ηταν οτι την τσιμπησαν στο τελωνειο και καταγραφηκε οτι πρεπει να ξαναφυγει μαζι με αυτον που την εφερε.



Την τυχη μου μεσα,για μια αδικια της τυχης θα ειχα τετοιο αρχειο τωρα και οικογενειακο και απο τα 80ς που σημερα θα ανοιγα δικο μου καναλι.



Τα σημερινα παιδια βολευονται με ενα κινητο τοσο δα μονο που δεν εχουν τι να τραβηξουν,ολα υπαρχουν ηδη στο νετ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ίσως όμως το γεγονός ότι η γενιά μας δεν έχει πολύ αρχείο, κάνει τις αναμνήσεις μας πιο γλυκές και νοσταλγικές!!
 
Σωστος ,δεν το 'χα σκεφτει ετσι.
 
Παλιά

Πληροφόρηση: Εγκυκλοπαίδειες

Παιδικά: Κάντυ-Κάντυ, Φρουτοπία κλπ.

Παιχνίδια: bibibo, αθλήματα και ομαδικά παιχνίδια

Φιλίες: Στενές

Βιβλία: από καταξιομένους συγγραφείς

Σήμερα

Πληροφόρηση:Ίντερνετ

Παιδικά: Τύπου Μπομπ Σφουγγαράκη, Πόκεμον κλπ.

Παιχνίδια: PS3, iPhone, Βιντεοπαιχνίδια, Barbie κλπ.

Φιλίες: Social Media

Βιβλία: Χάρι Πόττερ κλπ.
 
Αν καταλαβαίνω καλά με την συγκεκριμένη δημοσίευση απαξιώνεις το σήμερα σε σχέση με το δικό μας παρελθόν υπονοώντας ότι εμείς είμασταν καλύτερα. Σε διαβεβαιώνω ότι το ίδιο θα έκαναν και οι δικοί μας όταν βρισκόταν στην θέση μας ενώ και οι παππούδες μας θα έλεγαν το ίδιο και για την παιδική ζωή των γονέων μας διό τι αυτοί μεγάλωσαν με την "διάπλαση των παίδων" λόγου χάρη.

Εγώ υποστηρίζω ότι η κάθε γενιά έχει τα δικά της υπέρ και κατά και σίγουρα τα παιδιά του σήμερα έχουν και πράγματα που ζηλεύουμε. Αυτό που σημείωσαν παραπάνω ότι θα θέλαμε περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό από τα παιδικά μας χρόνια είναι αλήθεια και με βρίσκει σύμφωνο, όπως αλήθεια είναι και το γεγονός ότι η έλλειψη του δημιουργεί μια μεγαλύτερη νοσταλγία καθώς και μια μυθική διάσταση στην όλη κατάσταση που προσωπικά την έχω αναλογικά στο μυαλό μου όπως είχαν την μυρωδιά από τα μπαχαρικά οι πρωταγωνιστές της "πολιτικης κουζίνας"! Μια μυρωδιά λοιπόν μπορεί να με μεταφέρει νοητά σ' εκείνα τα χρόνια, μια φωτογραφία, ένα αντικείμενο της εποχής, τα βιντεοπαιχνίδια και οι υπολογιστές του τότε. Ίσως τελικά να μην είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη όσο νομίζουμε! :) ;)
 
Τίποτα. Ίσα ίσα, βλέπω ότι τους λείπουν πολλά.
 
alepounirus είπε:
Παλιά Πληροφόρηση: Εγκυκλοπαίδειες

Παιδικά: Κάντυ-Κάντυ, Φρουτοπία κλπ.

Παιχνίδια: bibibo, αθλήματα και ομαδικά παιχνίδια

Φιλίες: Στενές

Βιβλία: από καταξιομένους συγγραφείς

Σήμερα

Πληροφόρηση:Ίντερνετ

Παιδικά: Τύπου Μπομπ Σφουγγαράκη, Πόκεμον κλπ.

Παιχνίδια: PS3, iPhone, Βιντεοπαιχνίδια, Barbie κλπ.

Φιλίες: Social Media

Βιβλία: Χάρι Πόττερ κλπ.
Διαφωνώ, εκτός αν με το "σήμερα" εννοείς την τελευταία 15ετία τουλάχιστον.

Με Μπάρμπι παίζαν τα κοριτσάκια ήδη από τη δεκατία του '80 (τα πιο εύπορα, στην αρχή, και προς τα τέλη της δεκαετίας του '80 ακόμα περισσότερα).

Τα πόκεμον υπήρχαν από το 1999 στην Ελλάδα, και μάλλον είναι αρκετά ξεπερασμένα (δε νομίζω να παίζεται καν στην τηλεόραση), και βιντεοπαιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '70.

Ειδικότερα για το θέμα του Χάρι Πότερ, δε θεωρώ ότι είναι τόσο κακή επιρροή σαν λογοτεχνία. Το αντίθετο, μάλιστα. Βιβλία φαντασίας με αρκετές προεκτάσεις, είτε σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων (σημασία της φιλίας και της οικογένειας), είτε σε επίπεδο πολιτικοκοινωνικής τοποθέτησης (κοινωνική διαστρωμάτωση, ρατσισμός, δύναμη της εξουσίας).

Επίσης, η εγκυκλοπαίδεια δεν είναι απαραίτητα 100% αξιόπιστη και απόλυτη πηγή γνώσης, όπως και το ίντερνετ. Το ίντερνετ σου δίνει απλά τη δυνατότητα να ψάξεις παραπάνω γνώση, να διπλοτσεκάρεις ευρήματα (όχι ότι σου δίνει την "απόλυτη γνώση"). Η εγκυκλοπαίδεια (ειδικά στην περίπτωση που στα σπίτια υπήρχε μόνο μία) δε σε βοηθά να διπλοτσεκάρεις τις πηγές, και ειδικά λόγω κόστους στην αγορά καινούριας, η παλαιότητα και τα μη ανανεωμένα στοιχεία είναι ένα σαφές μειονέκτημα.
 
Αν και μόλις 33 ετών δεν ζηλεύω απολύτως τίποτα από τα υποτιθέμενα σημερινά παιδιά....

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Πίσω
Μπλουζα