Τι ζώδιο είστε;

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.832
Ημουν 11 χρονων οταν με επιασε η μανια με τα ζωδια.

Η Κατερινα, διπλανη μου στο θρανιο και καλυτερη μου φιλη την εποχη εκεινη, εφαγε κι εκεινη το ιδιο κολλημα. Αυτο που ομως δεν ξερω ειναι ποια κολλησε την αλλη.

Στην αρχη ρωτησαμε και μαθαμε τα ζωδια ολων των συμμαθητων μας κι οταν τελειωσαμε μ' αυτους πιασαμε παιδια των αλλων ταξεων. Υστερα βαλαμε χερι και στους μεγαλους με πρωτους και καλυτερους τους δασκαλους του σχολειου. Οχι ολους, μονο σε δυο που μας ειχαν δωσει θαρρος.

Μαθαμε ζωδια μεχρι και των μαναδων που περιμεναν απ' εξω να παρουν τα παιδια τους. Μιλαμε για μεγαλη τρελα.

Τωρα θα μου πειτε γιατι μας επιασε....Νομιζαμε πως αν ξεραμε το ζωδιο καποιου, θα μαθαιναμε αυτοματα και το χαρακτηρα του, θα διαβαζαμε τον εσωτερικο του κοσμο και κατα καποιον τροπο θα τον ειχαμε του χεριου μας. :) Τετοιο μυαλο κουβαλαγαμε τοτε.

Δεν υπηρχε ανθρωπος που να βρεθει στο δρομο μας και να μην τον ρωτησουμε τι ζωδιο ειναι. Απο τους περισσοτερους παιρναμε απαντηση, αλλα ηταν και καποιοι που δεν εβγαζαν μιλια λες και το ζωδιο τους ηταν κρατικο μυστικο. Τελος παντων, εμεις προσπαθουσαμε.

Ολα αυτα ομως απαιτουσαν και καποιες γνωσεις. Ετσι περα απο την εξωτερικη μας δραστηριοτητα, τις ελευθερες ωρες μας μελετουσαμε αστρολογια.

Εγω μαλλον πηρα το ζητημα πολυ σοβαρα κι εβαλα τον πατερα μου να μου αγορασει ενα σχετικο βιβλιο. Ηταν η Μεγαλη Αστρολογια, του Κωστα Λεφακη. Ηταν ενα βιβλιο μεγαλο σαν τομος εγκυκλοπαιδειας, πολυτελες και πανακριβο, πραγμα που εξαγριωσε τη μητερα μου οταν το ειδε, αλλα ηταν αργα πια. Το ειχα στα χερια μου!

Στο βιβλιο αυτο εμαθα κι αλλα πραγματα: Για την ιστορια της αστρολογιας, την επιδραση της αστρων στη ζωη μας, τις κινησεις των πλανητων, τη σημασια του ωροσκοπου, κι ενα σωρο αλλα. Δεν αφησα σελιδα αδιαβαστη και αν υπηρχε μαθημα αστρολογιας στο σχολειο, σιγουρα θα επαιρνα 10 με τονο. Φυσικα ολα οσα μαθαινα, τα μετεφερα ευλαβικα την αλλη μερα το πρωι στην Κατερινα που τα ακουγε με τρομερο ενδιαφερον.

Παρα ομως τα οσα καινουργια μαθαιναμε απο το βιβλιο του Λεφακη, η ερωτηση μας σε ολους ηταν μια και μονη: Τι ζωδιο εισαι;

Δε θελαμε πλανητες και ωροσκοπους απ' τους αλλους. Μονο να μαθουμε τον αστερισμο του και τιποτε αλλο.

Η μανια μας με τα ζωδια εφυγε οπως ηρθε. Μολις πηγαμε στο γυμνασιο ξεχασαμε τα παντα λες και δεν μας ενδιεφεραν ποτε!

Σημερα δε δινω καμια βαση στα ζωδια. Βλεπω τις αστρολογικες προβλεψεις στα περιοδικα και τις προσπερναω χαμογελωντας. Το μονο που πιστευω ειναι πως μεχρι ενος βαθμου υπαρχει καποια αληθεια στους ανθρωπινους χαρακτηρες σε σχεση με το ζωδιο, αλλα πολυ αμυδρα και αοριστα. Θα ηταν εντελως παιδαριωδες απο μερους μου, αν στην ηλικια που βρισκομαι σημερα χωριζα σχεδον 7 δις ανθρωπους σε 12 κατηγοριες.

Ποτε - ποτε πεφτει και η Μεγαλη Αστρολογια στα χερια μου, ξεφυλλιζω τις λιγακι τσακισμενες σελιδες της, θυμαμαι εκεινα τα αθωα κι ανεμελα χρονια και χαμογελαω. Ποσο ανοητη ημουν!

Ξεχασα ομως να σας πω πως ειμαι Σκορπιος. Εσεις τι ζωδιο ειστε;
 
Ωραίο θέμα!

Είμαι Κριός αλλά δεν ασχολούμαι με τα ζώδια...ίσως καμιά φορά να διαβάσω τις προβλέψεις σε κανένα περιοδικό και να ρωτήσω κανέναν τι ζώδιο είναι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για έναν περίεργο λόγο, όλοι κάποια στιγμή κολλήσαμε με την αστρολογία! :)

Υπήρχε και η πεποίθηση ότι αν ξέρεις το ζώδιο του αγοριού που σ' αρέσει, ότι αυτόματα ξέρεις και τον τρόπο για να τον κάνεις να σ' ερωτευτεί!

Ήταν στάνταρ ερώτηση στα λευκώματα που συμπλήρωνα! Ωστόσο δε μπορώ να πω ποτέ ότι πίστεψα φανατικά...

Όπως και η Bb, έτσι κι εγώ, πιστεύω ότι ανάλογα με το ζώδιο, υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά -ή γνωρίσματα, αν θέλετε- που απαντώνται σε όλους τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στο συγκεκριμένο διάστημα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!...

Παρεπιπτόντως - όχι πως τα δίνω σημασία ή ότι τα πιστεύω, αλλά είμαι Kαρκινάκι & συμβατή με Ταύρους, Διδύμους, Λέοντες, Σκορπιούς, Τοξότες, Ιχθείς! Προβολή συνημμένου 109699

whistle.gif
 
D@redevil είπε:
Υπήρχε και η πεποίθηση ότι αν ξέρεις το ζώδιο του αγοριού που σ' αρέσει, ότι αυτόματα ξέρεις και τον τρόπο για να τον κάνεις να σ' ερωτευτεί!
Καλη επισημανση! ;)

Ε, βεβαια...οταν μας αρεσε ενα αγορι, αμεσως κοιταζαμε να μαθουμε αν ταιριαζε με τον Σκορπιο η με τον Υδροχοο που ηταν η Κατερινα.

Θυμαμαι μου αρεσε εμενα ενα ξανθος μια ταξη πιο πανω απο τη δικη μου που τον ελεγαν Δημητρη. Μολις εμαθα πως ηταν Παρθενος, βαλθηκα να αναλυω το ζωδιο του για να μαθω τι πιθανοτητες ειχα να με αγαπησει και αν με αγαπουσε ποσο θα ταιριαζαμε. :D
 
Η στάνταρ ερώτηση μετά το "πως σε λένε".

Ποτέ δεν έδωσα σημασία πάντως στα ζώδια. Με εκνεύριζε όμως ένα πράγμα, όταν κάτι στον χαρακτήρα μου δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά των Διδύμων να μου λένε "Ααααα δεν είσαι γνήσια Δίδυμος".
 
Δίδυμος και ούτε εγώ ασχολήθηκα ποτέ με αυτά... :)
 
Ταύρος, αλλά και εγώ ποτέ δεν τα έδωσα σημασία...
 
Βambinella, μία από τα ίδια με σένα. Κι εγώ μικρή είχα φάει τεράστιο κόλλημα με τα ζώδια, όταν στη Β Δημοτικού έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό που τα εξηγούσε. Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με χαρακτήρες ανθρώπων, κι έτσι κόλλησα. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα σχετικά με αυτά, και μάλιστα είχα κρατήσει σημειώσεις, κυρίως για το πόσο ταιριάζουν ερωτικά τα ζώδια μεταξύ τους, είχα γράψει όλους τους συνδυασμούς! Τα παιδιά στο σχολείο, κυρίως κορίτσια εννοείται, έρχονταν σε μένα να τους πω αν ταιριάζουν κάθε φορά που τους άρεσε κάποιος #) Μεγαλώνοντας ωρίμασα και δεν ασχολούμαι πια, αλλά συμφωνώ με την Bambinella και την Dare ότι υπάρχουν κάποια κοινά γνωρίσματα στους χαρακτήρες ανάλογα με το ζώδιό τους, άρα η κατηγοριοποίηση αυτή έχει κάποια αλήθεια. Πέρα από αυτό όμως, ο καθένας είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα και το βρίσκω πολύ ανώριμο και ανόητο να τα παίρνουν εντελώς στα σοβαρά μεγάλοι άνθρωποι.

Όσο για μένα, είμαι τυπικός Ιχθείς, που λατρεύει την ηρεμία, την ονειροπόληση και τις τέχνες. Αυτό που λένε, ότι οι Ιχθείς είναι ζώδιο του νερού και το αντιπροσωπευτικό τους χρώμα είναι το μπλε, έχει ταιριάξει τέλεια σε μένα, γιατί το αγαπημένο μου χρώμα είναι όντως το μπλε και λατρεύω τη θάλασσα. Α, εκείνες οι σημειώσεις υπάρχουν ακόμα για όποιον ενδιαφέρεται :p
 
Ζυγός και μάλιστα έχω ίδια μέρα γενέθλια με τον Αλέξη Γεωργούλη (του οποίου έχω δει φωτοτυπία ταυτότητας), τον τηλεοπτικό Θορν από το τόλμη και γοητεία και μερικούς συγγενείς μου και της γυναίκας μου. Γενικά δεν πιστεύω αλλά μερικοί άνθρωποι είναι όπως τους περιγράφουν τα ζώδια τους.
 
johnny19818 είπε:
Ζυγός και μάλιστα έχω ίδια μέρα γενέθλια με τον Αλέξη Γεωργούλη (του οποίου έχω δει φωτοτυπία ταυτότητας), τον τηλεοπτικό Θορν από το τόλμη και γοητεία και μερικούς συγγενείς μου και της γυναίκας μου.
Και γιατι μας το λες; Για να ζηλεψουμε; :D

Κι εμενα τη μερα των γενεθλιων μου ειναι η επετειος της δολοφονιας του Τζων Κεννεντυ. Οχι το ιδιο ετος! Ειμαι γεννημενη πολλα χρονια αργοτερα απο το 1963. Επισης ιδια μερα με μενα εχουν (η ειχαν) γενεθλια ο Καρολος ντε Γκωλ, η Σκαρλετ Γιοχανσον και η Ριτα Σακελλαριου. :D
 
Καρκινος,απλα εχω ενημερωθει για το ζωδιο μου απο αλλους οποτε απανταω στην κλασικη ερωτηση αλλα δεν εχω ασχοληθει.
 
δεν ασχοληθηκα με τα ζωδια,ουτε καν εκανα την ερωτηση "τι ζωδιο εισαι"

η πρωτη και η τελευταια μου επαφη με τα ζωδια και τα ωροσκοπια ηταν σ ενα μαθημα του βιβλιου "Η γλωσσα μου" (δε θυμαμαι σε ποια ταξη ηταν)

ειμαι ζυγος
 
Ωραιο θεμα Βιβη! :flower:

bambinella 100 είπε:
Ξεχασα ομως να σας πω πως ειμαι Σκορπιος. Εσεις τι ζωδιο ειστε;
Σκορπιος επισης... :)

D@redevil είπε:
.Παρεπιπτόντως - όχι πως τα δίνω σημασία ή ότι τα πιστεύω, αλλά είμαι Kαρκινάκι & συμβατή με Ταύρους, Διδύμους, Λέοντες, Σκορπιούς, Τοξότες, Ιχθείς! Προβολή συνημμένου 109699
Αχα....Μαλιστα!!!! :D

perlastar είπε:
γιατί το αγαπημένο μου χρώμα είναι όντως το μπλε και λατρεύω τη θάλασσα.
Αγαπητη Περλα....υπολογισε 2 σε παακαλω!!! :)

bambinella 100 είπε:
Επισης ιδια μερα με μενα εχουν (η ειχαν) γενεθλια ο Καρολος ντε Γκωλ, η Σκαρλετ Γιοχανσον και η Ριτα Σακελλαριου. :D
Εχω ιδια μερα γενεθλια με τους Pablo Picasso,Katy Perry και...Γιωργο -Σε...Σε...Σε....Σε....Σε... - Τσαλικη!!!!!!!!!!! :D

Δεν μπορειτε να πειτε....η καλλιτεχνικοτητα σε ολο της το μεγαλειο!!!!!!!:biglaugh::biglaugh:
 
stayros είπε:
Αρχικό μήνυμα απο D@redevil

.

Παρεπιπτόντως - όχι πως τα δίνω σημασία ή ότι τα πιστεύω, αλλά είμαι Kαρκινάκι & συμβατή με Ταύρους, Διδύμους, Λέοντες, Σκορπιούς, Τοξότες, Ιχθείς!

Αχα....Μαλιστα!!!! :D
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
 
Ζυγός και ταιριάζω με τη γυναίκα μου που επίσης είναι Ζυγός στο 77%. Not bad, not bad... Άντε κάντε το τεστ.
 
Εκανα το τεστ και μου βγαζει οτι με τον αντρα μου που ειναι Καρκινος ταιριαζω κατα 67 τοις εκατο.

Σαν ποσοστο αναπηριας μοιαζει. :)
 
Για τον Σταύρο, από τις σημειώσεις μου :animlaugh: : Σκορπιός & Καρκίνος= Ο Καρκίνος έχει ευαισθησία και αντοχή και χρησιμοποιεί περισσότερο τη φαντασία και το μυαλό από τον Σκορπιό. Ο Σκορπιός είναι σκληρός και δύσκολος και χρειάζεται η ευαισθησία και η υπομονή του Καρκίνου για να τα βγάλουν πέρα. Η σχέση αυτή μπορεί να είναι επικίνδυνη, αλλά μπορεί και να ωφεληθούν πολύ, κυρίως ο Καρκίνος.
 
bambinella 100 είπε:
Εκανα το τεστ και μου βγαζει οτι με τον αντρα μου που ειναι Καρκινος ταιριαζω κατα 67 τοις εκατο.Σαν ποσοστο αναπηριας μοιαζει. :)
Χαχαχαχα!!!! Άντε τυχερή και σύνταξη προ των πυλών!!!
 
Σκορπιος ειμαι αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε μαυτα.
 
Τοξότης,και μάλιστα λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο Αιγόκερως!Γενικά όμως δεν ασχολούμαι με τα ζώδια!

stayros είπε:
και...Γιωργο -Σε...Σε...Σε....Σε....Σε... - Τσαλικη!!!!!!!!!!! :D
Τότε δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα γενέθλιά σου,γιατί έχω κολλητή που είναι τρελή fan του Τσαλίκη και πάντα μου το υπενθυμίζει εκείνη τη μέρα!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα