Τι κιθάρα έχετε?

Καλημέρα φίλοι μου...

Εγώ μπήκα πρόσφατα στον χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας (σαν πιτσιρίκι πήγαινα στο ωδείο και μάθαινα κλασική)...

Η κιθαρούλα που έχω είναι το πακέτο El Toro της γερμανικής Behringer... αρκετά καλό κομμάτι για αρχάριους και πολύ οικονομικό...

EL-TORO-GUITAR-PACK-SB_medium.jpg


Έχω όμως ένα μικρό προβληματάκι... να το ρωτήσω εδώ μήπως ξέρει κανείς να βοηθήσει ή θα βγώ off topic?
 
Την κιθάρα από το Guitar Hero.

Nuff said!
 
Λοιπόν...θα την κάνω την ερώτηση...γιατί δεν μπορώ...θα σκάσω...

Ο ενισχυτής μου, εκτός από την είσοδο για την κιθάρα, έχει και μία άλλη είσοδο για να συνδέσεις επάνω μία οποιαδήποτε πηγή ήχου (στερεο, cd player κτλ κτλ). Εκεί εγώ συνδέω την έξοδο για ακουστικά από το λαπτοπ μου, για να παίζω από εκεί κομματάκια τα οποία ''συνοδεύω'' με την κιθάρα...

Εδώ όμως γίνεται ένα ''κουφό''. Όταν το λαπτοπ λειτουργεί με την μπαταρία ο ήχος είναι κρύσταλλο... όταν το βάζω στο ρεύμα...ακούω παράσιτα λες και ακούω σταθμό από τα ΑΜ!!! Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο με το δικό μου λαπτοπ...αλλά και με οποιοδήποτε έχω δοκιμάσει!!! Έχει κανείς ιδέα τί γίνεται; Μήπως τελικά χρειάζομαι καμία USB κάρτα ήχου;
 
Σταθεροποιητή ρεύματος χρειάζεσαι και είσαι ΟΚ. Βάλε το laptop πάνω στο σταθεροποιητή και θα δεις τεράστια διαφορά.

Η καλύτερη λύση πάντως είναι on line UPS. Αυτά τροφοδοτούν συνεχώς από τη μπαταρία, αλλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και μόνο επαγγελματίες μπορούν να δικαιολογήσουν το κόστος αγοράς τους.

-------------EDIT-------------

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=955779&HYUPSTIPOS=On+Line&category=69978261&catalog=23

Το φτηνότερο συγκριτικά με άλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ Pooky... θα κοιτάξω τί θα κάνω με σταθεροποιητή... για UPS δεν το συζητώ... όχι μόνο από πλευράς κόστους...αλλά φαντάσου να θέλω να πάω να παίξω σε κανέναν φίλο... δεν λέει να τραβάω μαζί μου και το UPS! (και είναι και βαριά τα άτιμα!!!)

Ουπς! Τώρα που είδα και την τιμή του UPS... μπορώ να πώ ότι κοστίζει περισσότερο απ'όσο έχει η κιθάρα, ο ενισχυτής, και το λαπτοπ μαζί!!! χαχαχα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηλεκτρικες εχω δυο, μια Ibanez GRG170Dx μαυρη ( η πρωτη μου) και μια LTD MH200FM κοκκινη.

Ακουστηκη μια Stagg, ουτε ξερω ονομα μοντελου...
 
Μπασο BC Rich Widow. Ελαχιστα κακοποιημενο. Νο time που λενε...

και το πρώτο μου ένα Jim Harley το οποίο βρεθηκε στα χερια μου απο σποντα και δευτερο χερι με 50 ευρώ.
 
Ibanez GRX70DX. Το πότε και πόσο παίζω είναι βέβαια μια πονεμένη ιστορία.......

 
Μολίς προχθές αγόρασα το kit της Marshall Rockit με κιθαρα, ενισχυτη, κλπ.Παντα μου αρεσε η ηλεκτρικη κιθαρα αλλα απο την συναυλια των Scorpions στην Μυτιληνη και μετα πορωθηκα και αποφασισα να "ανακατευτω" στην εκμαθηση κιθαρας. Τελικα ειναι ποιο δυσκολο απο οτι περιμενα :(
 
Αρχη ειναι ακομα φιλε! Στην αρχη θα κουραστεις λιγακι, αλλα ολα ερχονται με τον χρονο! ΠΟλυ συντομα θα μπορεις να παιζεις ευκολα τραγουδακια, και σε λιγο καιρο θα βαζεις κατω οτι γουσταρεις και θα την βρησκεις, και καπια στιγμη θα αρχισεις να εχεις για πλακα τεχνικες που τωρα μπορει να τις βλεπεις σαν ακατορθωτες!
 
Αλλαζοντας τις ρυθμισεις του ενισχυτη σε overdrive (Reverb, Contour κλπ) δεν παρατηρω αλλαγη στον ηχο της κιθαρας. Το ξερω οτι παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο αλλα δεν επρεπε να υπαρχει εστω και μια μικρη αλλαγη?
 
Μηπος εχει κουμπακι για να ενεργοποιηθει το overdrive και ξεχνας να το πατισεις;
 
Το εχω ενεργοποιημενο το overdrive φιλε.
 
Τι να σου πω φιλε... Ισως κατι να παιζει με το κυκλωμα του ενυσχιτη....

τσεκαρε το σε κανενα μαγαζι
 
Ξερω οτι ακουγεται απλο αλλα μηπως εχεις χαμηλα την ενταση του volume στην κιθαρα? Γιατι αν ναι, ακομα και με τερματισμενο overdive στον ενισχυτη θα ακους τον ιδιο ηχο σαν να ειναι clean tone. Και ιδιαιτερα σε ενα πολυ απλο pack in ανισχυτη.

Σε συμβουλευω να εχεις τερμα το volume στην κιθαρα και να κανονιζεις την ενταση απο το volume του ενισχυτη (καθως φανταζομαι τα εφε ειναι αυτο που θελεις να βγαλεις επανω της). Αν ετσι δεν λειτουργει το overdrive, πακεταρισε την, δωσε την πισω οπως ειναι και παρε μια απλη (μια ibanez gsa60 η καμια μικρη rg θα ειναι πολυ καλη επιλογη) και ενα headphone amp της VOX και θα εισαι μια χαρα. Το να δωσεις για φτιαξιμο τον μικρο 15αρι ενισχυτη δεν αξιζει καν να ασχοληθεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπερα παιδια,ειμαι καινουργιος στο φορουμ και γραφτηκα μονο γι'αυτο το θεμα :D εχω εναν κλονο les paul standard model και θα ηθελα να του βαλω τρεμουλο.υπαρχει καποιος τροπος??

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΚΑλώς όρισες.

Κάνε μια βόλτα απο τους κανονισμούς και γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες.

6. Aπαγορεύονται αυστηρά τα αντιαισθητικότατα GREEKLISH, δηλαδή τα Ελληνικά γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Μηνύματα που θα είναι γραμμένα σε φραγκοχιώτικα θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ από τους διαχειριστές & τους συντονιστές χωρίς δεύτερη προειδοποίηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τους μεγέθους τους ή της ποιότητας του περιεχομένου τους. Εξαιρέσεις δε θα γίνονται για κανέναν. Ο συγκεκριμένος κανόνας αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να αποδειχθεί ποιοί πραγματικά νοιάζονται για την εμφάνιση και την ποιότητα αυτού του δικτυακού τόπου, για την οποία τόσο έχουν κοπιάσει οι συντελεστές του. Συνίσταται επίσης να αποφεύγετε όσο μπορείτε το ατονικό σύστημα.
 
Πίσω
Μπλουζα