Συμβολή Φράγκων με Δωδεκανήσου, εκεί που γράφει Βρασίδα με κατεύθυνση προς τα εκεί που δείχνει το βέλος (το βέλος επί της Δωδεκανήσου).Kambia είπε:Στο 2:16 Οδός Πτολαιμέων με Σελευκιδών ήταν τα Κτελ του νομού Ημαθίας. Σήμερα σε κείνο το σημείο υπάρχει ένα παρκάκι. Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω σε ποιο ύψος της Φράγκων είναι η εικόνα
Μετά την Καμάρα πηγαίνει προφανώς Άνω Πόλη στην Πορτάρα, μετά Σταθμό, στο 1:45 έχω την εντύπωση ότι περιστρέφεται μέσα σε αμάξι ή παιχνίδι/αμάξι γύρω γύρω, τέλος στη συνάντηση με τον Πυθαγόρα πρέπει να είναι σε κάποιο κτήμα στη Χαλάστρα, όπως αναφέρεται και εδώ.Kambia είπε:Η καμάρα καλυμμένη με μαύρη κρούστα ακόμα! Μετά τον σταθμό προς τα που πάει?
Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Ούτε μου πέρασε απ' το μυαλό!!!. Αυτό δικαιολογεί την υπόθεση να είναι το κτήμα στην περιοχή της Χαλάστρας (Δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στις γραμμές του τρένου).Kambia είπε:Δεν περιστρέφεται σε αμάξι γύρω γύρω. Και γω το ίδιο νόμιζα. Απλά έχει σταματήσει μπροστά σε διάβαση τραίνου και το βλέπει να περνάει
ARETARA είπε:Ακόμα ένα ιστορικό video - ντοκουμέντο που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του 1970. Θέμα του οι υπεραστικές και σιδηροδρομικές μεταφορές της Θεσσαλονίκης. Αναγνώρισα τις εξής περιοχές: Νέα Ξυλάδικα (Γιαννιτσών), Μοναστηρίου (ύψος Βαρδαρίου), Εγνατία, Αριστοτέλους, Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός. Και τι δεν είδαμε: Φόρτωση λεωφορείων στην οροφή με πράγματα, άδειασμα τασακιών εντός λεωφορείου, μανούβρες λεωφορείων για να γυρίσουν επί τόπου και τόσα άλλα. Αξίζει να το δείτε όσοι είστε Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.
Πόσο νοσταλγικό! Ξεκινά μάλιστα με εικόνες του σχολείου μου, του Πειραματικού του ΑΠΘ!Kambia είπε:Ωραία φωτογραφία. Φαίνεται και η σκιά από την απεικόνιση της "ανάπτυξης"
Δείτε και αυτό το βιντεο
Ωραιες φωτο και ας μην ειμαι απο Θεσσαλονικη... :thanx2: ...ειμαι φαν!prisma είπε:Αν και δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, σκέφτηκα ότι είναι καλό να υπάρχει και μια ενότητα με παλιές φωτογραφίες από τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Όποιος είναι από Θεσσαλονίκη μπορεί να συνεισφέρει και με πρόσθετες πληροφορίες κλπ.
Ξεκινάμε από τα βασικά....
Προβολή συνημμένου 81951
Φωταγωγημένη Θεσσαλονίκη με το Λευκό Πύργο, τη δεκαετία του '60.
(αρχείο prisma)
Μια απο τα ιδια!pardalotzatziki είπε:Ωραιες φωτο και ας μην ειμαι απο Θεσσαλονικη...ειμαι φαν!
Kαι εμένα μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς έχω πολλά χρόνια να πάω.stayros είπε:Ωραιες φωτο prisma...βαλε κι αλλες!!!!
Νά'σαι καλά. Αν κρίνεις ότι είναι καλύτερα έτσι τότε στο χέρι σου είναι...Kambia είπε:Ωραίες οι φωτογραφίες prisma Συγχώνευσα όμως το θέμα καθώς υπάρχει παρόμοιο.