Το Αρχείο της ΕΡΤ

johnalepou είπε:
Εχεις απολυτο δικαιον ως συνηθως... Οντως απο τον "Χριστο" βγαινει νοημα κι ετσι οπως ειναι και μπορεις να παρακολουθησεις...Απλα εγω πιστευω οτι αν δεν σωζονται τουλαχιστον τα μισα επεισοδια απο μια σειρα,τοτε δεν μπορει να θεωρηθει "διασωθείσα"...
Δεδομένης της κατάστασης του Αρχείου της ΕΡΤ, θεωρώ πλέον ότι έστω και ένα διασωθέν επεισόδιο από μια σειρά του παρελθόντος καθιστά τη σειρά (σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια) μερικώς "διασωθείσα"... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχεις άδικο Bernard. Εδώ καμιά φορά κάνουμε "αμάν" να έχουν διασωθεί τουλάχιστον οι τίτλοι αρχής ή τέλους!
 
nick είπε:
Δεν έχεις άδικο Bernard. Εδώ καμιά φορά κάνουμε "αμάν" να έχουν διασωθεί τουλάχιστον οι τίτλοι αρχής ή τέλους!
Και όσο απομακρυνόμαστε από το 1980 και πλησιάζουμε προς το 1970, ολοένα και πιο σπάνιο γίνεται το οποιοδήποτε τηλεοπτικό υλικό έχει σωθεί... :(
 
johnalepou είπε:
Πραγματι tsalk,αρκετα μυθιστορηματα τοτε "τραβηχτηκαν" για να κρατησουν περισσοτερα επεισοδια! (Γυφτοπουλα,Εμποροι κλπ) Πραγμα που δεν το βρισκω και πολυ σωστο,βεβαιως βεβαιως
Και οι αριθμοί των επεισοδίων των σειρών της Αλ. Βουγιουκλάκη στα 70ς μου φαίνονταν υπερβολικά μεγάλοι... (33 η "Θεατρίνα", 68 η "Αμαλία").

Αντίθετα, δεν μου φάνηκαν καθόλου πολλά τα 30 επεισόδια της Λωξάνδρας. Εκεί ο Δοξαράς έκανε νομίζω πολύ καλή δουλειά αναπτύσσοντας σε πολλές σκηνές γεγονότα που περιγράφονταν με 3-10 σειρές στις σελίδες της Μαρίας Ιορδανίδου.
 
H Θεατρίνα μάλιστα είχε ανακοινωθεί για 60 επεισόδια αρχικά
 
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που άνοιξε αυτό το thread, απ' ότι βλέπω δεν ξαναπόσταρε ξανά. Τεσπα - εγώ αν είχα πχ τους ιερόσυλους σε κασέττες, θα τα ριπάριζα και θα έστελνα links σε όλους σας με PM.

Πιστεύω στο sharing μεταξύ fans και όχι στο να βγάζουν κάποιοι χρήμα από πνευματικό υλικό που δεν τους ανήκει. Ουσιαστικά αυτό εννοεί εδώ περί συλλεκτών - πιθανόν να αλλάζουν χέρια οι σειρές με κάποιο τρόπο, αλλά είμαι σίγουρος μόνο καταβάλοντας και το ανάλογο τίμημα.

Αν είναι να το σβήσετε αυτό που είπα, να σας ενημερώσω ότι έχω διαβάσει τους κανόνες - είπα όμως αυτό που πιστεύω. Δηλ για την κουλτούρα των blogs & boards με μέλη που αγαπάνε το εκάστοτε αντικείμενο λατρείας που μπορεί να έχουν.
 
ertfan είπε:
Ουσιαστικά αυτό εννοεί εδώ περί συλλεκτών - πιθανόν να αλλάζουν χέρια οι σειρές με κάποιο τρόπο, αλλά είμαι σίγουρος μόνο καταβάλοντας και το ανάλογο τίμημα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς συμβαίνει και αυτό μεταξύ κάποιον, αλλά οποσδήποτε εκτός του φόρουμ αυτού.

Αν είναι να το σβήσετε αυτό που είπα, να σας ενημερώσω ότι έχω διαβάσει τους κανόνες - είπα όμως αυτό που πιστεύω.

Πολύ καλά έκανες και είπες αυτό που πιστεύεις.
 
ertfan είπε:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που άνοιξε αυτό το thread, απ' ότι βλέπω δεν ξαναπόσταρε ξανά.
Ναι και είναι κρίμα, διότι δεν συνεχίστηκε η συζήτησή μας και δεν ανταπάντησε ποτέ στις απαντήσεις μας...

iordanis1970 είπε:
αγαπητοι συλλεκτες το προβλημα σε αυτη τη πολυ καλη ιστοσελιδα ειναι οτι δεν υπαρχουν τουλαχιστον φανερα συλλεκτες που να μας πουνε τι πραγματικα εχουν.

τα περισσοτερα μελη ειναι νεοι σε ηλικια που ακουσαν και διαβασανε για αυτα τα σιριαλ αλλα σχεδον κανενας μεγαλος σε ηλικια που να τα ειδε στην τηλεοραση και να εχει καποιο υλικο , εκτος απο λιγους που εχουν υλικο απο το 1982 και μετα.

για να σας φυγει η απορια το σιριαλ που εχω ειναι Η κραυγη των λυκων ειναι ολοκληρο και εγχρωμο , το εχω μετα απο σχεδον δυο χρονια επιμονη προσπαθεια.

επειδη απο την προσπαθεια μου να το βρω εμαθα αρκετα στοιχεια για αυτα τα σιριαλ εχω αμφιβολιες αν πραγματι χαθηκανε , ασχετως τι λενε επισημα.

τελος το ερωτημα ειναι απο που βρηκανε τα διαφορα τηλεοπτικα καναλια της επαρχιας στην ελλαδα και παιζανε τους ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ και την ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ?

αν πραγματι πουληθηκαν απο την ΕΡΤ σε ιδιοκτητη μεγαλης αλυσιδας video club στην ελλαδα γιατι δεν βρεθηκαν η που κατεληξαν ?

υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι υπαρχει ο ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ , Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ & ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.

σιγουρα οταν θελησουν καποιοι που εχουν τα μεσα οτι ηρθε η καταλληλη στιγμη τοτε θα εμφανιστουν ολα τα σιριαλ και το παραδοξο ειναι απο την ιδια την ΕΡΤ που εκανε την περιφημη εκπομπη ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΩΝ ΣΙΡΙΑΛ λεγοντας μας τι εχει χαθει , χωρις να γινεται καμμια κινηση να βρεθει κατι απο αυτα , οταν ενας απλος συλλεκτης μπορει να βρει εστω και ενα σιριαλ πιστευει κανενας απο εσας οτι δεν μπορει να τα βρει η ΕΡΤ αν θελησει ?
Γενικά εγώ είμαι πάντα της άποψης ότι τα πράγματα είναι απλά και ότι δεν χρειάζεται να τα περιπλέκουμε (όταν δεν υπάρχει λόγος):

Δυστυχώς η ΕΡΤ δεν έχει πια πολλές από τις παλιές αγαπημένες σειρές (και εκπομπές) στο Αρχείο της - το πρωτοακούσαμε επισήμως από τα χείλη της αξιόλογης δημοσιογράφου Ρένας Θεολογίδου, αλλά και η ίδια η ΕΡΤ δεν το αρνείται - ας ρωτήσει την ΕΡΤ όποιος θέλει.

Τα σβησμένα από την ΕΡΤ προγράμματα προβλήθηκαν από περιφερειακούς σταθμούς σε επανάληψη πολλά χρόνια αργότερα, διότι ήταν οι παραγωγοί τους που τα είχαν στο αρχείο τους (και έτσι θα έπρεπε - δηλαδή να υπήρχαν για όλα τα προγράμματα 2 κόπιες, μια στην ΕΡΤ και μια στον παραγωγό. Έτσι θα είχαν γλιτώσει πολλές από τις σειρές των οποίων η τύχη σήμερα αγνοείται).

Βεβαίως, κάποιες σειρές έχουν σωθεί από κάποιους συλλέκτες, είτε ολόκληρες (σειρές με μικρό αριθμό επεισοδίων συνήθως), είτε κάποια επεισόδια. Αν και μη διαδεδομένες αρχικά, συσκευές βίντεο πωλούνταν στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του '70 / αρχές του '80. Σπάνιες; Σαφώς! Πανάκριβες; Ασφαλώς! Πάντως πωλούνταν και κάποιοι (λίγοι; ελάχιστοι; ) τις είχαν αγοράσει και έγραφαν από την τηλεόραση.

Πώς νομίζετε ότι σώζονται παλιά βίντεο που έχουμε δει και εδώ στο forum μας; (να σας θυμίσω ενδεικτικά τα 3 ακόλουθα αποσπάσματα: )

1. Απόσπασμα από "Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου" στην ΥΕΝΕΔ του 1980 που έχει ανεβάσει ο ChristosM:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=15475&page=2

2. Αναγγελία προγράμματος από την Κέλλυ Σακάκου στην ΕΡΤ του 1980 που έχει ανεβάσει πάλι ο ChristosM:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=15995&page=4

και 3. Δελτίο Ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ από τον Ιανουάριο του 1982 από το αρχείο του ChristosM:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=8448&page=19

Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποιοι συλλέκτες να έχουν γράψει πχ κάποια από τα τελευταία επεισόδια του "Λούνα Παρκ" ή του "Μεθοριακού Σταθμού" που προβλήθηκαν το 1981. Μπορούμε να το αποκλείσουμε;

Τώρα για το αν υπάρχουν κάποια παλιά προγράμματα στην ΕΡΤ, αν βρέθηκαν κάποια ή αν "ανακαλύφθηκαν" έπειτα από χρόνια, αυτό είναι όντως γεγονός. Η "Γυφτοπούλα" του 1974 σώζεται, η "Μάνα" του 1981 σώζεται. Υπάρχουν και διάσπαρτα κάποια επεισόδια από κάποιες σειρές, αλλά προς Θεού (δυστυχώς!!!), όχι ολόκληρες οι σειρές (ειδικά οι "σειρές-ποταμοί", όπως πχ η "Γειτονιά μας", το "Λούνα Παρκ", "Ο δρόμος" ή ο "Μεθοριακός Σταθμός"). Πώς "βρέθηκαν" κάποια προγράμματα; Είτε ξεχασμένα σε κάποιες αποθήκες, είτε μέσω δωρεών προς την ΕΡΤ από τους παραγωγούς (η δεύτερη κόπια που λέγαμε πιο πάνω...)

Το να υποθέτουμε ότι υπάρχουν όλα τα προγράμματα (μακάρι βέβαια!!!) και ότι είναι κρυμμένα για κάποιο μυστήριο λόγο, πλέκοντας θεωρίες συνομωσίας (εκεί που δεν υπάρχουν) είναι άσκοπο και δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο που θα ήθελε να το πιστέψει. Γιατί να μπει κανείς σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία; Εγώ τουλάχιστον αρνούμαι - άλλωστε αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι γεγονότα, όχι εικασίες...

ΥΓ Και για το θέμα της πώλησης ορισμένων σειρών της ΕΡΤ το 1985 και για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε 4 στελέχη, ορίστε ένα σχετικό δημοσίευμα από τεύχος του περιοδικού "TV3" του 1986:

picture.php


ertfan είπε:
Πιστεύω στο sharing μεταξύ fans και όχι στο να βγάζουν κάποιοι χρήμα από πνευματικό υλικό που δεν τους ανήκει.
Συμφωνώ με αυτή σου την άποψη (ας μην μπούμε όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό από το forum...)

ertfan είπε:
... είπα όμως αυτό που πιστεύω.
Κι εγώ το ίδιο έκανα παραπάνω ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρα πολυ ωραιο θεμα και ολα οσα εχω διαβασει εδω και τα ειχα απορια τοσα χρονια με το λυθαρακι του καθενος εχω μαθει πολλα πραγματα λοιπον για το θεμα audio video magnetics αν και δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο η αναφορα μου απλα ειπα να το γραψω οταν ειχα αγορασει καμοια 100αρια βιντεοκασσετες (συλλεκτης των ελλ.ταινιων του 80)απο ενα βιντεοκλαμπ που εκλεινε ετειχε να παρω και μια κασσετα της εν λογω εταιρειας που ειχε μια συναυλια του Μπιθικωτση του 1984 με σημα στο εξωφυλλο ΕΡΤ CLASSICS.

Υ.Γ ΕΡΤ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)
 
Μάλιστα κσι συναυλία του Γρηγόρη Μπιθικώτση από το αρχείο της ΕΡΤ προφανώς ''χαρίστηκε'' στην εν λογω εταιρία. Και ποιός ξέρει τι άλλο έδωσαν και αν ποτέ το μάθουμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Σε ευχαριατούμε dj spy για τις πληροφορίες.
 
Κατα καποιο τροπο εχουμε φυγει λιγο απο το θεμα μας που ειναι το αρχειο της ΕΡΤ.

Σαφως ως Ελληνες πολιτες εχουμε δικαιολογημενα παραπονα απο τη Δημοσια τηλεοραση - αλλα δεν θελω και δεν ειναι και η γραμμη του φορουμ - να μπουμε σε λεπτομερειες που εχουν σχεση με την Πολιτικη ή τη Δικαστικη αρχη (αναφερομαι στη παραπομπη Μαθιοπουλου)

Σας παρακαλω να μεινουμε στον απλο σχολιασμο ;)
 
Εντάξει παιδιά, αν έχουν "μέρη" από σειρές, είναι πολύ λογικό να μην τις προβάλουν ποτέ... Ενδεχομένως και να μην τις κυκλοφορήσουν ως προσφορά στην "Ραδιοτηλεόραση". Απο'κει και πέρα βέβαια ότι βγάλουν ευπρόσδεκτο! Μόνο μη μας "φάνε" κανένα επεισόδιο πάλι! ;) Retrospectiva σε "βομβαρδίζω" με επόμενες ερωτήσεις στο "Θέατρο Της Δευτέρας"! :)
 
Mandrake είπε:
Εντάξει παιδιά, αν έχουν "μέρη" από σειρές, είναι πολύ λογικό να μην τις προβάλουν ποτέ... Ενδεχομένως και να μην τις κυκλοφορήσουν ως προσφορά στην "Ραδιοτηλεόραση".
Αυτό όμως είναι ακριβώς το θέμα / "παράπονό" μας:

Αν διασώζονται φερ' ειπείν στο Αρχείο της ΕΡΤ έστω και 2 ή 3 επεισόδια μιας σειράς που θεωρείται "σβησμένη", είναι προτιμότερο να μην τα δούμε ποτέ (έστω αυτά τα λιγοστά επεισόδια, ως δείγμα της δουλειάς) και να μας προβάλλουν / διαθέτουν με την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ χιλιοπαιγμένες σειρές που έχουν σωθεί στο ακέραιο και ψηφιοποιηθεί (και που δεν είναι και τόσο παλιές); Δεν συμφωνώ...

Ας μας δείξουν κάτι πραγματικά ρετρό και σπάνιο του Αρχείου, ακόμα και αν είναι αποσπασματικό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν λέω "να μην τις προβάλουν ποτέ" εννοώ φυσικά επίσημα σε κάποιο κανάλι ή έστω να τις δώσουν σε DVD! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν μισή προσφορά ή να προβάλουν μισό έργο επειδή και μόνο κάποιοι συλλέκτες τα ψάχνουν. Ή θα το ανεβάσουν ως αποσπάσματα (ή και και ολόκληρα επεισόδια, αν θέλεις!) στο "Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ" ή δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ (ποτέ μη λες ποτέ)!

Για τον ίδιο λόγο που δε θα προσέφεραν μια χαμένη κινηματογραφική ταινία ημιτελή, δε θα προσφέρουν ή προβάλουν κάποια σειρά. Θα μπορούσαν ίσως μόνο μέσω κάποιες εκπομπής, όπως ήταν "Το Σίριαλ Των Σίριαλ" αλλά ως εκεί! Κι εγώ θα ήθελα πολύ να δω έστω και κάποια αποσπάσματα από τέτοιες σειρές, αλλά καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται να γίνει μ'αυτόν τον τρόπο... Ας εξαντληθεί ότι έχουν έχουν ολόκληρο, με το καλό και βλέπουμε.
 
Πολλά διαμάντια έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες.. Μεταξυ των πολλων και "Ο δρόμος" του Πρετεντέρη..
 
Μόνο στη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. :( Καλά στην ΕΡΤ υπήρχαν υπάλληλοι που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ώρα που θα σχολάσουν - οι εκάστοτε σκηνοθέτες όμως; Δεν ήταν πνευματικό τους παιδί αυτό που έφτιαχναν ώστε να τους ενδιαφέρει έστω και λίγο να έχουν κάνει αντίγραφα - με κάποιο τρόπο τέλος πάντων;

Έστω και με δικό τους κόστος ρε παιδί μου. Στην τελική, η περίπτωση δεν ήταν όπως με τον Όρσον Γουέλς για παράδειγμα που του βουτάγανε τις μπομπίνες με τσαμπουκά ή όπως με τον δικό μας τον Αλευρά που αντίστοιχα του αρπάξανε την ταινία και την εξαφάνισαν στη Χαριλάου Τρικούπη. :eek:

Έλεος δηλαδή - τόσο καφενείο αυτός ο τόπος επιτέλους... :angry:
 
Χτες σε μια πολυ καλη συνεντευξη του, ο Πετρος Φυσσουν μιλησε με οργη για το γεγονος οτι οι μπομπινες της σειρας Συνταγματαρχης Λιαπκιν σβηστηκαν απο τους "υπευθυνους" της κρατικης τηλεορασης για να γραψουν ποδοσφαιρο...
 
Αν το ακούσει αυτό ο οποιοσδήποτε Ευρωπαίος, θα δυσκολευτεί να το πιστέψει. Βέβαια τώρα με τα Greek statistics κλπ, σου λέει Έλληνες χμμμ... δεν εκπλήσσομαι καθόλου. ::)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα