ertfan είπε:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που άνοιξε αυτό το thread, απ' ότι βλέπω δεν ξαναπόσταρε ξανά.
Ναι και είναι κρίμα, διότι δεν συνεχίστηκε η συζήτησή μας και δεν ανταπάντησε ποτέ στις απαντήσεις μας...
iordanis1970 είπε:
αγαπητοι συλλεκτες το προβλημα σε αυτη τη πολυ καλη ιστοσελιδα ειναι οτι δεν υπαρχουν τουλαχιστον φανερα συλλεκτες που να μας πουνε τι πραγματικα εχουν.
τα περισσοτερα μελη ειναι νεοι σε ηλικια που ακουσαν και διαβασανε για αυτα τα σιριαλ αλλα σχεδον κανενας μεγαλος σε ηλικια που να τα ειδε στην τηλεοραση και να εχει καποιο υλικο , εκτος απο λιγους που εχουν υλικο απο το 1982 και μετα.
για να σας φυγει η απορια το σιριαλ που εχω ειναι Η κραυγη των λυκων ειναι ολοκληρο και εγχρωμο , το εχω μετα απο σχεδον δυο χρονια επιμονη προσπαθεια.
επειδη απο την προσπαθεια μου να το βρω εμαθα αρκετα στοιχεια για αυτα τα σιριαλ εχω αμφιβολιες αν πραγματι χαθηκανε , ασχετως τι λενε επισημα.
τελος το ερωτημα ειναι απο που βρηκανε τα διαφορα τηλεοπτικα καναλια της επαρχιας στην ελλαδα και παιζανε τους ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ και την ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ?
αν πραγματι πουληθηκαν απο την ΕΡΤ σε ιδιοκτητη μεγαλης αλυσιδας video club στην ελλαδα γιατι δεν βρεθηκαν η που κατεληξαν ?
υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι υπαρχει ο ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ , Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ & ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.
σιγουρα οταν θελησουν καποιοι που εχουν τα μεσα οτι ηρθε η καταλληλη στιγμη τοτε θα εμφανιστουν ολα τα σιριαλ και το παραδοξο ειναι απο την ιδια την ΕΡΤ που εκανε την περιφημη εκπομπη ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΩΝ ΣΙΡΙΑΛ λεγοντας μας τι εχει χαθει , χωρις να γινεται καμμια κινηση να βρεθει κατι απο αυτα , οταν ενας απλος συλλεκτης μπορει να βρει εστω και ενα σιριαλ πιστευει κανενας απο εσας οτι δεν μπορει να τα βρει η ΕΡΤ αν θελησει ?
Γενικά εγώ είμαι πάντα της άποψης ότι τα πράγματα είναι απλά και ότι δεν χρειάζεται να τα περιπλέκουμε (όταν δεν υπάρχει λόγος):
Δυστυχώς η ΕΡΤ δεν έχει πια πολλές από τις παλιές αγαπημένες σειρές (και εκπομπές) στο Αρχείο της - το πρωτοακούσαμε επισήμως από τα χείλη της αξιόλογης δημοσιογράφου Ρένας Θεολογίδου, αλλά και η ίδια η ΕΡΤ δεν το αρνείται - ας ρωτήσει την ΕΡΤ όποιος θέλει.
Τα σβησμένα από την ΕΡΤ προγράμματα προβλήθηκαν από περιφερειακούς σταθμούς σε επανάληψη πολλά χρόνια αργότερα, διότι ήταν οι παραγωγοί τους που τα είχαν στο αρχείο τους
(και έτσι θα έπρεπε - δηλαδή να υπήρχαν για όλα τα προγράμματα 2 κόπιες, μια στην ΕΡΤ και μια στον παραγωγό. Έτσι θα είχαν γλιτώσει πολλές από τις σειρές των οποίων η τύχη σήμερα αγνοείται).
Βεβαίως, κάποιες σειρές έχουν σωθεί από κάποιους συλλέκτες, είτε ολόκληρες
(σειρές με μικρό αριθμό επεισοδίων συνήθως), είτε κάποια επεισόδια. Αν και μη διαδεδομένες αρχικά, συσκευές βίντεο πωλούνταν στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του '70 / αρχές του '80. Σπάνιες; Σαφώς! Πανάκριβες; Ασφαλώς! Πάντως πωλούνταν και κάποιοι
(λίγοι; ελάχιστοι; ) τις είχαν αγοράσει και έγραφαν από την τηλεόραση.
Πώς νομίζετε ότι σώζονται παλιά βίντεο που έχουμε δει και εδώ στο forum μας;
(να σας θυμίσω ενδεικτικά τα 3 ακόλουθα αποσπάσματα: )
1. Απόσπασμα από "Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου" στην ΥΕΝΕΔ του 1980 που έχει ανεβάσει ο
ChristosM:
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=15475&page=2
2. Αναγγελία προγράμματος από την Κέλλυ Σακάκου στην ΕΡΤ του 1980 που έχει ανεβάσει πάλι ο
ChristosM:
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=15995&page=4
και
3. Δελτίο Ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ από τον Ιανουάριο του 1982 από το αρχείο του
ChristosM:
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=8448&page=19
Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποιοι συλλέκτες να έχουν γράψει πχ κάποια από τα τελευταία επεισόδια του "Λούνα Παρκ" ή του "Μεθοριακού Σταθμού" που προβλήθηκαν το 1981. Μπορούμε να το αποκλείσουμε;
Τώρα για το αν υπάρχουν κάποια παλιά προγράμματα στην ΕΡΤ, αν βρέθηκαν κάποια ή αν "ανακαλύφθηκαν" έπειτα από χρόνια, αυτό είναι όντως γεγονός. Η "Γυφτοπούλα" του 1974 σώζεται, η "Μάνα" του 1981 σώζεται. Υπάρχουν και διάσπαρτα κάποια επεισόδια από κάποιες σειρές, αλλά προς Θεού
(δυστυχώς!!!), όχι ολόκληρες οι σειρές
(ειδικά οι "σειρές-ποταμοί", όπως πχ η "Γειτονιά μας", το "Λούνα Παρκ", "Ο δρόμος" ή ο "Μεθοριακός Σταθμός"). Πώς "βρέθηκαν" κάποια προγράμματα; Είτε ξεχασμένα σε κάποιες αποθήκες, είτε μέσω δωρεών προς την ΕΡΤ από τους παραγωγούς
(η δεύτερη κόπια που λέγαμε πιο πάνω...)
Το να υποθέτουμε ότι υπάρχουν όλα τα προγράμματα
(μακάρι βέβαια!!!) και ότι είναι κρυμμένα για κάποιο μυστήριο λόγο, πλέκοντας θεωρίες συνομωσίας
(εκεί που δεν υπάρχουν) είναι άσκοπο και δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο που θα ήθελε να το πιστέψει. Γιατί να μπει κανείς σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία; Εγώ τουλάχιστον αρνούμαι - άλλωστε αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι γεγονότα, όχι εικασίες...
ΥΓ Και για το θέμα της πώλησης ορισμένων σειρών της ΕΡΤ το 1985 και για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε 4 στελέχη, ορίστε ένα σχετικό δημοσίευμα από τεύχος του περιοδικού "
TV3" του 1986:
ertfan είπε:
Πιστεύω στο sharing μεταξύ fans και όχι στο να βγάζουν κάποιοι χρήμα από πνευματικό υλικό που δεν τους ανήκει.
Συμφωνώ με αυτή σου την άποψη
(ας μην μπούμε όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό από το forum...)
ertfan είπε:
... είπα όμως αυτό που πιστεύω.
Κι εγώ το ίδιο έκανα παραπάνω