Το Αρχείο της ΕΡΤ

sunset89 είπε:
Παιδιά συγγνώμη κιόλας, διάβασα αυτό σε ένα μπλογκ και σκέφτηκα ότι αν δεν έχει ξανασυζητηθεί θα παρουσίαζε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον:
Η ΕΡΤ πληρώνει 300.000 ευρώ τον χρόνο για σύμβουλους...αρχείου

H ΕΡΤ δηλαδή εμείς τα...κορόιδα πληρώνουμε 3 συμβούλους αρχείου που μας κοστίζουν 300.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρώτος μας κοστίζει 124.000 ευρώ περίπου, ο δεύτερος 112.000 ευρώ και ο τρίτος 69.000 ευρώ ετησίως. Ο...

ένας από αυτούς ήταν και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Πληρώνουμε κερατιάτικα για να είναι σύμβουλοι αρχείου;

Πηγή: troktiko

Το δικό μου σχόλιο: και το αρχείο, που ακριβώς είναι; :xm:
Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι έγκυρη πηγή. Στα blogs o κάθε τυχαίος γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Ο τύπος δεν αναφέρει την πηγή της πληροφορίας. Απλά γράφει κάτι νούμερα στον αέρα, οπότε απλά θα θεωρήσω ότι είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Όχι ότι με διάφορα άλλα απίθανα που έχουμε δει είναι απίθανο.
 
Mandrake είπε:
Θυμάμαι ένα κανάλι τοπικό "Κανάλι *κάτι* (ένας αριθμός που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή...) που "κλείσανε" εδώ στο Ηράκλειο γιατί πρόβαλε ξένες παραγωγές (ταινίες) αλλά δεν πήγαινε απ'την συγκεκριμένη "οδό" που πρέπει να γίνει μέσο κάποιου συμβουλίου για το πρόγραμμα αλλά τις νοίκιαζε από video club με αποτέλεσμα να τις δείχνει και γρηγορότερα από μεγάλα κανάλια! Πήγε νομικά το θέμα και φυσικά τους κλείσανε. Ποιά είναι η ακριβής διαδικασία για να προβάλει κάτι ένα κανάλι; Γνωρίζει κανείς;
Κανάλι 29 (συχνότητα 29 UHF ),μετονομάστηκε σε ΚΑΣΤΡΟ TV (συχνότητα 33 UHF ),& μετά τιποτα..... ;)
 
Για να προβάλλει μια εκπομπή ένα κανάλι (μια ταινία για παράδειγμα), πρέπει να την νοικιάσει από τον παραγωγό της ή αν αυτός δεν υπάρχει ή δεν την έχει πια, από τον νόμιμο κάτοχο των δικαιωμάτων της. (Κάποιον που την αγόρασε εκ των υστέρων κλπ.) Αν πάρεις την ταινία από το βίντεο κλαμπ, την παίξεις και σε πάρουν χαμπάρι, τότε σου κάνουν μήνυση και -γιατί όχι- σε βάζουν και μέσα, αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο που σου επιβάλλει το δικαστήριο.
 
Αυτή είναι η διαδικασία. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις όμως
 
Έτσι, να μαθαίνουμε κι ορισμένοι γιατί κάποια πράγματα τα έχω χρόνια απορία για το πως λειτουργούν κανονικά. Πως μαθαίνεις όμως τον νόμικο κάτοχο δικαιομάτων; Απλά "στο λέει" αν τον ρωτήσεις ή υπάρχει κάποιος κρατικός φορέας που μπορείς να βρεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με δικαιώματα; Εντάξει..στην προκειμένη περίπτωση για τηλεοπτικό υλικό.
 
καλο θα ηταν καποιος απο το τμημα αρχειου να διαβασει το φορουμ και να συμετασχει στις συζητησεις μας.Δεν ειναι ντροπη.
 
hlias74 είπε:
καλο θα ηταν καποιος απο το τμημα αρχειου να διαβασει το φορουμ και να συμετασχει στις συζητησεις μας.Δεν ειναι ντροπη.
Nτροπή σίγουρα δεν είναι αλλά ποιός από την ΕΡΤ ¨υπεύθυνος¨ για το αρχείο γνωρίζει πραγματικά τι υπάρχει στο αρχείο. ΚΑΝΕΙΣ.....Δυστυχώς
 
Να μας αφησουν εμας να ψαξουμε θα κανουμε καλυτερη δουλια απο αυτους
 
Σίγουρα. Αλλά έτσι είναι οι λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις. Ας μην αρχίσω την γκρίνια πάλι.
 
πρίν απο λίγο καιρό έστειλα; εμαίλ στην ΕΡΤ για το θέμα,και μου απάντησαν το εξής¨Δυστιχώς η ΕΡΤ δέν είναι υποχρεομένη να δίνει υλικό σε ιδιώτες,παρ όλα αυτά κάθε πρόταση σας είναι ευπρόσδεκτη.Δηλαδή με λίγα λόγια κάντε μας προτάσεις.
 
Ή με αλλα λογια..."γειωση"
 
hlias74 είπε:
πρίν απο λίγο καιρό έστειλα; εμαίλ στην ΕΡΤ για το θέμα,και μου απάντησαν το εξής¨Δυστιχώς η ΕΡΤ δέν είναι υποχρεομένη να δίνει υλικό σε ιδιώτες,παρ όλα αυτά κάθε πρόταση σας είναι ευπρόσδεκτη.Δηλαδή με λίγα λόγια κάντε μας προτάσεις.
Τώρα εμείς (ΕΡΤ) τι θα τις κάνουμε τις προτάσεις....ένας θεός ξέρει.

Μάλλον για το καλάθι τον αχρήστων τις κόβω. Δεν βγάζεις άκρη. Δυστυχώς.
 
Μάλλον πρέπει να είσαι ευγνώμων και μόνο για το ότι απάντησαν στο μαιλ. Συνήθως οι υπεύθυνοι των καναλιών τα έχουν ψιλο-γραμμένα όλα αυτά.

Τώρα όσο για το περιεχόμενο της απάντησης, ποιος ο λόγος να κάνουμε προτάσεις αφού πάλι ό,τι κατεβάσει το δικό τους κεφάλι θα κάνουν;
 
Wally είπε:
Ή με αλλα λογια..."γειωση"
Ειχανε ερθει κατι παιδια λιγο παλαιοτερα σε επικοινωνια για το κατα ποσο ειναι εφικτο να αποκτησουνε μια τηλεοπτικη σειρα κινουμενων σχεδιων (περιοχη 88). Το ποσο ητανε τεραστιο, και η τιμη δεν επεσε παρα πολυ λιγο (συγκριτικα) οταν ζητησανε μονο τον ηχο. Επισης ειχαμε ψαξει σε φαση γνωστου (παιζανε διαφοροι σε πολλα ποστα μεσα) αλλα κατι τετοιο ητανε επισης αδυνατο :(
 
Τηλεοπτικές Σειρές ΕΡΤ - ΥΕΝΕΔ

γεια σας.

παρακολουθω εδω και καιρο τις συζητησεις που γινονται για τα σιριαλ της κρατικης τηλεορασης που χαθηκαν.

αλλα εχω καποιες αμφιβολιες στο οτι πραγματι χαθηκαν και οτι δεν μπορει να τα βρει η ΕΡΤ.

πληροφοριακα εχω στην κατοχη μου ολοκληρο ενα σιριαλ που δεν υπαρχει στην ΕΡΤ για να σας βοηθησω ειναι της δεκαετιας του 80 .

επισης γνωριζω καποιους συλλεκτες που εχουν ακομη 3 σιριαλ ολοκληρα.

ειναι γραμμενα σε VHS απο την ερτ και την υενεδ το τριτο ομως επειδη την εποχη του δεν υπηρχε video μαλλον αποκτηθηκε με αλλο τροπο.

και ολα τα τηλεοπτικα καναλια τα ιδιωτικα που επαιξαν μεταγενεστερα καποια χαμμενα σιριαλ τωρα δεν γνωριζουν ουτε εχουν τιποτα γιατι απλα φοβουνται μηπως διωκτουν για τον τροπο που τα απεκτησαν.

αλλωστε σε μια χωρα που ο καθενας κανει οτι θελει πως μπορουμε να αναρωτιομαστε αν φταινε καποιοι υπαλληλοι της ΕΡΤ η καποιοι ιδιωτες οταν ολα γινονται με σκοπο το κερδος του καθενος ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς μας ήρθες φίλε μου στην παρέα μας. Βλέπω η παρέα της tv team να μεγαλώνει και χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτό. Επίσης πολύ σημαντικές και οι πληροφορίες που μας είπες.
 
Καλως ηρθες και απο μενα στην παρεα μας. Σιγουρα υπαρχουν αρκετα παλια σηριαλ της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ (ολοκληρα ή καποια επεισοδια) σε ιδιωτικα αρχεια (ευτυχως).

Ομως αυτο δεν σημαινει πως υπαρχουν και στην ΕΡΤ. Καποια χαθηκαν/σβηστηκαν νωρις και καποια χαθηκαν στον δρομο! Τρανταχτο παραδειγμα το δευτερο επεισοδιο της σειρας "Η εξαφανιση του Τζων Αυλακιωτη" που εξαφανιστηκε προσφατα.

Οι πληροφοριες σου ενδιαφερουσες και καλοδεχουμενες αρκει να μας ελεγες ποια ειναι αυτα τα σηριαλ (οχι ποιος τα εχει). Και παλι καλως ηρθες.
 
iordanis1970 είπε:
πληροφοριακα εχω στην κατοχη μου ολοκληρο ενα σιριαλ που δεν υπαρχει στην ΕΡΤ για να σας βοηθησω ειναι της δεκαετιας του 80 .
Νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους εδώ να μάθουν είναι το όνομα του σήριαλ που έχεις (και σε καμία περίπτωση ο τρόπος που το απέκτησες)

ChristosM είπε:
Οι πληροφοριες σου ενδιαφερουσες και καλοδεχουμενες αρκει να μας ελεγες ποια ειναι αυτα τα σηριαλ (οχι ποιος τα εχει). Και παλι καλως ηρθες.
Αναφορές για την ύπαρξη κάποιων χαμένων σήριαλ (όπως πχ η Κραυγή των λύκων, Οι Ιερόσυλοι) υπάρχουν, όπως κατά καιρούς διαρέουν κάποιες πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιων τέτοιων σήριαλ (όπως τα παραπάνω που ανέφερα και όχι μόνο)
 
Εγω εχω απορια.τα ιδιωτικα καναλια εχουν αραγες τετοιυ ειδος προβληματα με το αρχειο τους;Δεν νομιζω.Εσεις τι λετε;
 
Πίσω
Μπλουζα