Το Θέατρο της Δευτέρας

~~~ΠΙΚ-ΝΙΚ~~~

του William Inge

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΕΡΤ)

19785wk8.jpg


Στο πρωϊνο της εργατικης Πρωτομαγιας, ενας τυχοδιωκτης,ο Χαλ Καρτερ φτανει σε μια μικρη πολη για να επισκεφτει τον παλιο του φιλο απο το κολλεγιο,Αλαν Μπενσον, γιο του πλουσιοτερου ανθρωπου στην πολη. Ο εγωκεντρικος Χαλ γνωριζει την μνηστη του Αλαν και βασιλισσα ομορφιας της πολης, Ματζ Όουενς και τοτε...

NOΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ....................Ματζ Όουενς

ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ..............Χαλ Κάρτερ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ......Άλαν Μπένσον

Σκηνοθεσία: ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
 
Εγώ θυμάμαι το "Παγωτό μες στο χειμώνα". Πρωταγωνιστούσαν Λίλα Καφαντάρη και Πάνος Μιχαλόπουλος.

Πάντος κρίμα, θα έπρεπε τουλάχιστον τα κρατικά κανάλια να ξαναπροβάλουν θεατρικά έργα είτε παλιά είτε καινούργια. Καλός ο Σεφερλής αλλά ..........σώνει πια
 
Το Φιντανάκι,1972:

19720331zd2.jpg


Το Νυφικό Κρεββάτι, 1972:

19720225hh2.jpg


19720225hh2.jpg

19720331zd2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμπληρωματικά να ξέρετε σύμφωνα με μια έρευνα που κάνω τώρα ότι το Θέατρο της Δευτέρας ξεκίνησε αρκετρά αργότερα. Τη δεκαετία του 1970 είχαμε Το Θέατρο στην Τηλεόραση, το Μεγάλο Θέατρο, Το Θέατρο των Νέων και το Μικρό Θέατρο που όλα κόπηκαν απότομα το 1974. Θα επανακάμψω με ειδήσεις εν τη πορεία της έρευνας. :)
 
~~~IΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ~~~

PRIVATE LIVES

του NOWEL COWARD

Από την εκπομπή "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ"

ΥΕΝΕΔ 1973

O 'Eλιοτ και η Σύμπιλ παντρεύονται σε μία μεγάλη τελετή στην εκκλησία. Η Αμάντα και ο Βίκτορ παντρεύονται σε ένα Ειρηνοδικείο. Και τα δύο ζευγάρια περνούν τη νύχτα του γάμου τους στο ίδιο ξενοδοχείο. Τα δωμάτια τους είναι δίπλα και οι βεράντες τους συγκοινωνούν.Όλα πάνε μια χαρά μέχρι που η Αμάντα βλέπει τον πρώην...σύζυγό της Έλιοτ στη διπλανή βεράντα!

Σκηνοθεσία: Μηνάς Χρηστίδης

Σκηνικά: Ιωάννα Παπαντωνίου

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Κώστας Καρράς .... Έλιοτ Τσέις

Έλενα Ναθαναήλ .... Αμάντα Πράιν

Νόρα Βαλσάμη ... Σίμπυλ

Ρένος Φέσσας ... Βίκτορ
 
johnalepou είπε:
2. Οταν ανελαβε το ΠΑΣΟΚ ειπε "Τωρα αρχιζει η ελληνικη TV" και εσβησε πολλες σειρες της ΝΔ[/font]
Το άλλο συγκλονιστικό που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι έδωσε εντολή να πεταχτούν από τα αρχεία του ΓΕΣ , τα αρχεία της Ιστορίας του Στρατού από το Δεκέμβριο του 1944 (Δεκεμβριανά) μέχρι και τον Αύγουστο του 1949 (τελευταίες μάχες εμφυλίου σε Γράμμο-Βίτσι).

Έτσι στο βιβλιοπωλείο του ΓΕΣ που πωλούνται ιστορικά βιβλία , υπάρχουν τα πάντα μέχρι το 1944 και από το 1950 και μετά!!!!!

Κάποια αντίτυπα όμως βρίσκονταν στην κατοχή ιδιωτών , που τα έδωσαν σε ανεξάρτητο εκδότη , ο οποίος τα ανατύπωσε και τα πουλάει και σήμερα , διαφημίζοντας ότι πρόκειται για τα ... καμμένα ιστορικά αρχεία!!

Τα είδα στην έκθεση βιβλίου αν θυμάμαι καλά ...
 
johnalepou είπε:
1. Για λογους οικονομιας : Οι μπομπινες ηταν τοτε ακριβες και ετσι πχ εσβηναν τους Πανθεους για να γραψουν απο πανω το ματς ΠΑΟΚ-Αρη 


2. Οταν ανελαβε το ΠΑΣΟΚ ειπε "Τωρα αρχιζει η ελληνικη TV" και εσβησε πολλες σειρες της ΝΔ
Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί της χώρας μας έβαλαν το χέρι τους για να καταστρέψουν κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς... Εύγε στους ανίδεους (ανεξαρτήτως κομμάτων - για να μην παρεξηγηθώ)!!
 
johnalepou είπε:
1. Για λογους οικονομιας : Οι μπομπινες ηταν τοτε ακριβες και ετσι πχ εσβηναν τους Πανθεους για να γραψουν απο πανω το ματς ΠΑΟΚ-Αρη 


2. Οταν ανελαβε το ΠΑΣΟΚ ειπε "Τωρα αρχιζει η ελληνικη TV" και εσβησε πολλες σειρες της ΝΔ
Συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας (ανεξαρτήτως παράταξης - για να μην παρεξηγηθώ) που αναλαμβάνουν να καταστρέφουν την πολιτιστική μας κληρονομιά λόγω κομματικών αντιπαραθέσεων... Εύγε...!!
 
Θα παρακαλέσω θερμά να μην κάνετε πολιτικές αναφορές σ' αυτό το,κατά τα άλλα,υπέροχο thread,μη το καταστρέψουμε....
 
johnalepou είπε:
1. Για λογους οικονομιας : Οι μπομπινες ηταν τοτε ακριβες και ετσι πχ εσβηναν τους Πανθεους για να γραψουν απο πανω το ματς ΠΑΟΚ-Αρη 


2. Οταν ανελαβε το ΠΑΣΟΚ ειπε "Τωρα αρχιζει η ελληνικη TV" και εσβησε πολλες σειρες της ΝΔ
Η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι πραγματικά πολύ θλιβερό φαινόμενο.
 
Θυμάμαι πως η τηλεόραση τότε δεν άνοιγε αδιάφορα όπως τώρα. Μαζεύοντουσαν απο γιαγιά και θεία, μέχρι το μπέμπη στο ρηλάξ, για να δουν το θέατρο της Δευτέρας ή ορκιστείτε παρακαλώ . Είχε η τηλεόραση ,ένα χαρακτήρα λίγο παρείστικο :beer: κάτι που δύσκολα συμβαίνει σήμερα.Μια όμορφη αναλαμπή ήταν το παρα πέντε :D αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. :wait2:
 
Απο την Δευτερα ξεκινα σε επαναληψη το θεατρο της Δευτερας στο ψηφιακο καναλι Cine+ . Επιτελους μια σωστη κινηση της ΕΡΤ.
 
Στις 7 το απόγευμα πιο συγκεκριμένα.

Δεν λέει όμως πιό έργο θα παίξουν. Τέλος πάντων είναι κάτι που εγώ τουλάχιστον περίμενα πως και πως.
 
Στις 9 το βραδυ θα προβαλεται και το πρωτο θεατρικο ειναι το Δον Καμιλο με τον Φωτοπουλο.
 
Εξαιρετική επιλογή
 
ΕΧΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΕΣ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΕΡΤ ΕΚΑΝΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ''ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ'' ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, ''ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ'' ΒΟΥΡΟΣ-ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΓΧΡΩΜΟ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟ ''ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΣ΄ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ'' ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ,ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΕΙΝΑΙ ''ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ'' ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ''Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ'' ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ, ''ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ'', ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ''''ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ (Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ)''''' ΚΟΒΩ ΦΛΕΒΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
 
Στο Φως του Γκαζιου ποιος επαιζε? Η Βαλακου που το ειχε κανει και στο θεατρο?
 
απλα απο τις καλυτερες παραγωγες της ΕΡΤ.
 
Δευτερες καρφωτος στο Ψηφιακο...
 
Πίσω
Μπλουζα