Καλημέρα σας!
Ξεθάβω το thread αυτό για να γράψω και το δικό μου βιογραφικό.
Η πρώτη μου επαφή με παιχνίδια ήταν στο μαγαζί του πατέρα μου στους Αγίους Αποστόλους (1982) το οποίο σέρβιρε λουκουμάδες και είχε δίπλα μια αίθουσα με ηλεκτρονικά...
Αυτα που είχα λιώσει θυμάμαι ήταν το Galaga , το Moon Cresta το Scramble και το Phoenix (το οποίο μέχρι πρότινος δε θυμόμουν και κάποιος συνφορουμίτης το περιέγραψε και ένιωσα ένα ρίγος να μου διαπερνάει το κορμί (γιατί με το που πάω σπίτι θα το λιώσω μετά από πόσα χρόνια στο Mame) ) με το αντίτιμο ενός τάληρου!!!!!
Επόμενος σταθμός ήταν ο Amstrad 6128 μεταχειρισμένος με πράσινη οθόνη! Εκεί πολλά και διάφορα παιχνίδια παρέλασαν αλλά αυτά που με τρέλαιναν πιο πολύ ήταν (χωρις σειρά) : Sly Spy, Rainbow Islands, Double Dragon, Rick Dangerous, Solomon's Key, Chase Hq, Altered Beast κ.α.
Παράλληλα ο κολλητός μου τότε είχε έναν Commodore 64 και αυτό που θυμάμαι οτι παίζαμε πάρα πολυ ήταν το Turrican μεταξύ άλλων....
Τα καλοκαίρια πήγαινα στα Στύρα στην Εύβοια. Εκεί άρχισαν οι coin-op εξορμήσεις με ιδιαίτερη προτίμηση στο Shinobi. Δεν μπορώ να περιγράψω τη συγκίνηση μου όταν το τελείωσα για πρώτη φορά με ένα εικοσάρικο. Σηκώθηκα απ το πλαστικό σκαμπώ το οποίο είχε ιδρώσει κι αυτό εκτός από μένα και αντικρύζω καμιά 30 άτομα από πάνω μου να κοιτάνε... Εντάξει μεγάλη συγκίνηση!!!
Ενω εγώ πάλευα με τον Amstrad , μια μέρα ένας φίλος γείτονας μου ανακοινώνει ότι πήρε Pc. Δε θυμάμαι τι ήταν πραγματικά μάλλον 8086 με μια δισκέτα 5,25.
Αυτό που θυμάμαι είναι οτι είχαμε λιώσει στο Larry , King's Quest και Heroes Quest
Στη συνέχεια ο πατέρας μου είδε αυτή την κλίση στουσ υπολογιστές και με ρώτησε αν θέλω να κάνω κάποια μαθήματα οπότε αποφάσισε να μου πάρει PC
Η μόνη σειρά παιχνιδιών που έπαιξα τότε και είναι ακόμη μες την καρδία μου είναι τα Mortal Kombat. Διπλά ώρες ατελείωτες κυρίως απ το 2 και μετά.
Θυμάμαι οτι είχαμε φτιάξει και ολόκληρο βιβλιαράκι για με τις κινήσεις του κάθε παίχτη.
Εκείνες οι ωραίες εποχές τελείωσαν με την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 1996. Τα παιχνίδια πήραν τέλος και άρχισαν άλλου είδους κομπιουτερικά ενδιαφέροντα (Ο θαυμαστός κόσμος του Linux) , προγραμματισμός, διάβασμα, έξοδοι , γκόμενες κτλ κτλ μέχρι το 1999 και τη δημιουργία της ταινίας "The Matrix"
Είχα τρελαθεί τόσο με την ταινία που έλεγα μακάρι να βγει και παιχνίδι , αυτό το Bullet Time με είχε αρρωστήσει (είμαι και μέγα φαν των παλιών ταινιών του John Woo (Βλέπε Killer και Hard Boiled) Μέχρι που ανακάλυψα το Max Payne. Εντάξει αυτό ήταν , το τελείωσα εν ριπή οφθαλμού και σειρά πήρε το Max Payne 2 , Matrix που βγήκε παιχνίδι, μετά το Matrix: Path Of Neo. Ύστερα ο John Woo αποφάσισε να βγάλει το Hard Boiled το έργο σε παιχνίδι (αυτό με αποτελείωσε) ονομάζοντας το John Woo Presents Stranglehold (το οποίο μπορώ να πω οτι παίζω ακόμη και τώρα όταν θέλω να ξεδώσω λίγο στο Pc)
Φτάνοντας περίπου στο σήμερα τα παιχνίδια που μου έκλεψαν την καρδιά ήταν τα Grand Theft Auto 4 και η σειρά Assassin's Creed , αυτή την περίοδο παίζω το Brotherhood. (το φιγουρίνι του Ezio από το ΙΙ φαντάζει ωραία πάνω στο μονιτορ ηχείο μου
)
Ελπίζω να μη ξέχασα τίποτα...