Το βιογραφικο σας [ως Pc Gamer]

Sahasrahla, αφου ανεφερες την σειρα Broken Sword, αξιζει να αποκτησεις το Broken Sword - The Sleeping Dragon που ειναι απλα καταπληκτικο.
 
Ήταν δύσκολο σε επίπεδο αηδίας και αυτό με το ακριβές πάτημα του κουμπιού για να γίνει καλό το άλμα και δώστου πεσίματα στα καρφιά..σκέτο άγχος!!

Δεύτερον όταν έχεις παίξει Sonic τι να σου κάνει ο πρίγκηπας σαν ήρωας..(αν και άλλο είδος platform)

Άσε που για κάποιο καιρό ,δημοτικό που ήμουν, μου χανε παρει τα αυτιά κάτι φίλοι μου που συζήταγαν μεταξύ τους για το πώς θα λύσεις τον τάδε γρίφο με τον καθρέφτη κλπ..

Βέβαια δικό μου προβλημα αυτό..και γενικά θεωρώ οτι αποκόμισα άσχημη εικόνα απο τη πρώτη στιγμη γι αυτό μου έχει μείνει..

Σα παιδικό τραύμα ένα πράγμα... :p :p

phil vr είχα παίξει ένα demo και μου φάνηκαν πολύ action κάποιοι γριφοι (π.χ. που έσπρωχνες) ,άσε που ξενέρωσα κάπως με το 3D,αλλα θα το βρω και θα του δώσω μία δεύτερη ευκαιρία..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sahasrahla είπε:
Ήταν δύσκολο σε επίπεδο αηδίας και αυτό με το ακριβές πάτημα του κουμπιού για να γίνει καλό το άλμα και δώστου πεσίματα στα καρφιά..σκέτο άγχος!!
Εντάξει,εδώ δε θα διαφωνήσω,δεν έχεις άδικο..

sahasrahla είπε:
Δεύτερον όταν έχεις παίξει Sonic τι να σου κάνει ο πρίγκηπας σαν ήρωας..(αν και άλλο είδος platform)
Εδώ όμως θα διαφωνήσω,αν και μόνος σου είπες ότι πρόκειται για άλλου είδους platform...

(το...έσωσες δηλαδή ! :p )
 
phil_vr είπε:
Sahasrahla, αφου ανεφερες την σειρα Broken Sword, αξιζει να αποκτησεις το Broken Sword - The Sleeping Dragon που ειναι απλα καταπληκτικο.
Θα διαφωνήσω. Mάλλον μέτριο θα έλεγα.

Για να απαντήσω στο thread:Τα πρώτα παιχνίδια που είχα παίξει σε PC ήταν το Digger (κάτι σαν Dig Dug) πoυ είχε πολύ ωραία μουσική (για τα δεδομένα του PC Speaker) και το Paratrooper (κάτι σαν Missile Command).
 
Γεια σας και από μένα! Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ποτέ ήταν ένα κυνήγι πάπιας/χήνας (θα σας γελάσω) σε έναν spetrum-2 του ξαδέλφου μου, όπου κυνηγούσες με τόξο και βέλος αν θυμάμαι καλά. Ο δικός μου πρώτος Η/Υ ήταν ένας amstrad 1640 (1987) όπου έκεί το πρώτο μου παιχνίδι ήταν το karateka. Αργότερα έπαιζα πολύ το panzer general II και από ένα σημείο και μετά μου άρεσε η ατμόσφαιρα των adventures, το Indiana Jones and the Fate of Atlantis και αυτή την περίοδο ξεκίνησα το star-trek, 25th anniversary, ας είναι καλά το dosbox!
 
Είμαι ο Στέλιος...κ θεωρητικά είμαι καλά.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στα games με coin-ops κατά κύριο λόγο γιατί το μαγαζί του πατέρα μου ήταν κοντά σε πλατεία κ όπου πλατεία = ηλεκτρονικά.

Από υπολογιστές, υπήρχαν αλλά εε δε καιγόμουν (είχα αμίγκα αλλά δε καθόμουν κ τόσο συχνά για παιχνίδια), ίσως η παρέα κ η κοινωνική συνανταστροφή στο σφαιριστήριο (χα) μου άρεσε καλύτερα.

Ιντέλ/Σάϊριξ δεν απέκτησα ποτέ από την αμίγκα στον πέντιουμ πήγα εγώ χεεχ :)

Τόσα χρόνια c&c κ red alert στρατηγός θα ήμουν.

Καθαρόαιμος adventure-ας κ λάτρης των παιχνιδιών στρατηγικής.!
 
Πρώτα από όλα Στέλιο και Σέλευκε καλώς ήρθατε.

Άντε να πω κι εγώ την ιστορία μου.

Ξεκίνησα στις 14 Ιουνίου 1984 και το πρώτο παιχνίδι που φόρτωσα στον ZX-Spectrum ήταν το Space Raiders της Psion. Την ίδια μέρα έλιωσα στο Chuckie Egg και Jetpac. Τα παιχνίδια αυτά τα τιμώ ακόμα και σήμερα.

Μετέβηκα έπειτα σε Amiga όπου και φόρτωσα πρώτο το Shadow of the Beast II. Έπειτα μετάβαση σε pc και έλιωσα με rpgs και adventures.

Αγαπημένα η σειρά Eye of the beholder, το Lands Lore και όλα τα Sierroπαίχνιδα εκτός από τα police quest. Larry και So you want to be a hero τα απολύτως καμένα για μένα. Είχα λιώσει. Μέχρι που ήρθε το Doom και άλλαξαν όλα στο gaming, μέχρι και σήμερα. Παραμένω φανατικός καμμένος prgάκιας, FPS maniac και λιώνω στα driving games, αλλά τα adventures τα έχω εγκαταλείψει, δεν αντέχω με τίποτε να κάθομαι με τις ώρες να λύνω γρίφους.

25 χρόνια μετά παραμένω gamer σε βαθμό παθολογικό, θεωρώ ευτύχημα ότι η γυναίκα μου δεν με ενοχλεί καθόλου στην τρέλα μου αυτή (διαφορετικά δεν θα ήταν μαζί μου) και θα παραμείνω στις επάλξεις μέχρι τελευταίας ανάσας.
 
Τίποτα φίλε!!!!!!!!

[offtopic]

Ήθελα νάξερα πόσοι ξέρουν τι αντιπροσωπεύει το nick σου.......... Τό΄χεις γερά!!!!!!!!

[/offtopic]
 
Και εγώ ξεκίνησα με ηλεκτρονικά γύρω στα τέλη '80,3η δημοτικού πήγαινα τότε αλλά γούσταρα τρελά την ατμόσφαιρα κυριώς τα βράδια με το ντουμάνι κτλ και άραζα μέχρι αργά(αργά=11-12).Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάμαι ήταν το Outrun,το After Burner στον θάλαμα που παιζόταν τότε και μου είχα τρελαθεί που έπαιζες με ένα 20άρικο όπως τα "κοινά" παιχνίδια,τα Golden Axe,Pacland,Shinobi,Double Dragon και φυσικά το αγαπημένο μου και πολύ "παλούκι" Rastan Saga!Υπήρχε και το Street Fighter 2 τότε αλλά για μένα ήταν πυρινική φυσική...Αλλά το παιχνίδι που με σημάδεψε πιο πολύ από ότιδήποτε άλλο ήταν το Quest for the Glory 3 της αγαπημένης μου σειράς της αγαπημένης μου εταιρίας.Γενικά όλα τα παιχνίδια της σειράς ήταν απίστευτα και θυμάμαι ακόμα τις πολύ όμορφες στιγμές που έζησα τότε και που δεν επαναλαμβάνονται,τότε που πραγματικά ζούσες τα παιχνίδια με όλες σου τις αισθήσεις...Αλήθεια γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο άλλο fanmade Quest for the Glory εκτός από την επανέκδοση του 2 σε VGA και μια άλλη παρωδία του 1 που είχε βγει το 2001;;;
 
Θυμάμαι εν έτει 1985 τον πατέρα μου να μου φέρνει από ταξίδι στο εξωτερικό ένα Atari 2600 (με το Vanguard και ένα ακόμα παιχνίδι με κάτι ψαράδες (ούτε που θυμάμαι τίτλο)) τα επόμενα χρόνια προστέθηκαν και άλλα καλούδια στη συλλογή αλλά ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει.

Το 1989 μετά από έντονες διπλωματικές διαβουλέυσεις και πιέσεις (αφού είχα λιώσει στον αμστραδ 6128 ενός φίλου) μπόρεσα να πείσω τον father να αγοράσουμε υπολογιστή (βέβαια έγινε συμβιβασμός , εγώ ήθελα Amiga αλλά ο έχων το πορτοφόλι αποφάσισε PC ;) ) . Έτσι αποκτησαμε ένα ωραιότατο ΙΒΜ ΧΤ συμβατό (8088, 640 ΚΒ μνήμη, χωρίς σκληρό CGA). Πρώτα παιχνίδια στο PC ήταν το Saboteur 2, Defender of the Crown και το Pirates. Μετά ήρθαν και κάτι adventures της Sierra και της Lucasarts.

Κάπου στο ενδιάμεσο το PC άλλαξε (έγινε ένας ωραιότατος 386SX). Σε αυτον έλιωσα μεν και τα παλιά παιχνίδια αλλά το παιχνίδι στο οποίο έλιωσα ήταν το championship manager 93/94.

Μετά με το που μήκα στο πανεπιστήμιο άρχισα να έχω πιο σημαντικο λόγο στις αγορές υπολογιστών του σπιτιου οπότε μπόρασε να ασχοληθώ πιο πολύ με το gaming.

Παιχνίδια που θεωρώ τα καλύτερα της τελευταιας 15ετίας: Baldurs gate 2, Diablo, Heroes of Might and Magic 3, Panzer General, Europa Universalis 2, Hearts of Iron 2.
 
Στα γρήγορα αν θυμάμαι καλά... Σε PC το πρώτο παιχνίδι ήταν ένα που λεγόταν JEU

είχε μέσα 5 games και το ένα ήταν Master Mind και το αγαπημένο μου ένα βελάκι που το χειρίζεσαι με τα πλήκτρα και πρεπει να χτυπήσεις 1-3 στόχους. ΣΕ ΧΤ αν θυμάμαι καλά.

Αλήθεια το έχει παίξει κανείς ? Γαλλικης προέλευσης...

Επίσης το Spacewar... που παιζόταν και διπλό! Χαμός.. ειδικά στην πίστα με τον πλανήτη και τη βαρύτητα!

Λίγο αργοτερα ηρθε το Chessmaster 1000 και 2000 ...
 
Κανενα απο τα παρακατω δεν ηταν το πρωτο μου, αλλα με αυτα κολλησα για καιρο.

Manic Miner, Jet Set Willy μονιμα κολληματα στο σπιτι.

Το "φοινικακι" των coin up (δεν ξερω πως το λεγανε, αλλα ηταν αυτο που σου επιτιθονταν κονδωρες//ορνεα (φανταζομαι αυτα θα ηταν οι φοινικες) που αρχικα ηταν αβγα και εκολλαπτονταν στη διαρκεια. Αν τους χτυπαγες τα φτερα κοβονταν αλλα το βρωμοπουλι αναγενιοταν -φοινικας γαρ- και συνεχιζε. Στο τελος της πιστας επαιζες εναντιον διαστημοπλοιου βασιλισσας που το ανατιναζεις μονο αν σιγα σιγα ετρωγες την προστατευτικη του κορδελα ωστε να μπορεσεις να χτυπησεις το κεντρο του). Ειχες δικαιωμα να χρησιμοποιησεις και ασπιδα νομιζω 2 φορες. Μονιμο κολλημα στις διακοπες μου ως πιτσιρικι.

Ολα τα αλλα ηταν απλα οδοντοπαστες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μια και ανεφερες το Phoenix, να πω οτι προτιμουσα 1000 φορες το Pheenix της Megadodo (unofficial conversion) στο Spectrum
 
Wally είπε:
Και μια και ανεφερες το Phoenix, να πω οτι προτιμουσα 1000 φορες το Pheenix της Megadodo (unofficial conversion) στο Spectrum
Υπέρσωστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:) :)
 
Dragon Lair, first trauma!

Eγώ είχα πρωτοπαίξει το Dragon's Lair II σε Αmiga 500 ! Ήταν μια "ψυχαναγκαστική" για τον χρήστη περιπέτεια με καταπληκτικά γραφικά για την εποχή στην οποία έπρεπε να δοκιμάζεις ατελείωτους συνδυασμούς με τα βελάκια απλά και μόνο για δράσει ο ήρωας λίγα καρέ περισσότερο (απίστευτα δύσχρηστο) .Πάλι καλά που είχα βρει ένα cheat σε ένα Pixel και το έβλεπες όλο σαν ταινία animation ( που έτσι θα έπρεπε να κυκλοφορήσει, τελικά)




pic21.jpg


Είμαι φανατικός με τα adventures και τα ακολουθώ πιστά , επίσης αναπολώ τα platforms της Amiga...την έχω κάνει λαχείο βέβαια και με καινούριους τίτλους που είναι κάτι σαν strategy platform τύπου lemmings ...το αγαπημένο μου αυτή την περίοδο είναι το World of Goo ,έχει και φανταστικό soundtrack.

WorldOfGooSountrack.jpg
 
Η πρωτη μου επαφη ηταν με ενα COLECOVISION που εφερε ο πατερας μου απο Αμερικη (ναυτικος γαρ) το οποιο ακομη εχω (εχω χασει ομως το 1 χειριστηριο) μαζι με 7-8 cartridges.

Στην συνεχεια (1988) απεκτησα εναν AMSTRAD PC 1640 DD HERCULES (ακομη μετανιωνω που τον πουλησα για 25000 δρχ) στο οποιο αργοτερα μπηκε 3,5αρι floppy και οθονη EGA.

Ακολουθησε ενας 386sx-25 ο οποιος αναβαθμιστηκε σε 386dx-40 και σε 486-100. Τελος ενας p1-200mmx και στην συνεχεια τα μοντερνα pc (p3,athlon,core2duo και διαφορα laptops)
 
Καλημέρα σας!

Ξεθάβω το thread αυτό για να γράψω και το δικό μου βιογραφικό.

Η πρώτη μου επαφή με παιχνίδια ήταν στο μαγαζί του πατέρα μου στους Αγίους Αποστόλους (1982) το οποίο σέρβιρε λουκουμάδες και είχε δίπλα μια αίθουσα με ηλεκτρονικά...

Αυτα που είχα λιώσει θυμάμαι ήταν το Galaga , το Moon Cresta το Scramble και το Phoenix (το οποίο μέχρι πρότινος δε θυμόμουν και κάποιος συνφορουμίτης το περιέγραψε και ένιωσα ένα ρίγος να μου διαπερνάει το κορμί (γιατί με το που πάω σπίτι θα το λιώσω μετά από πόσα χρόνια στο Mame) ) με το αντίτιμο ενός τάληρου!!!!!

Επόμενος σταθμός ήταν ο Amstrad 6128 μεταχειρισμένος με πράσινη οθόνη! Εκεί πολλά και διάφορα παιχνίδια παρέλασαν αλλά αυτά που με τρέλαιναν πιο πολύ ήταν (χωρις σειρά) : Sly Spy, Rainbow Islands, Double Dragon, Rick Dangerous, Solomon's Key, Chase Hq, Altered Beast κ.α.

Παράλληλα ο κολλητός μου τότε είχε έναν Commodore 64 και αυτό που θυμάμαι οτι παίζαμε πάρα πολυ ήταν το Turrican μεταξύ άλλων....

Τα καλοκαίρια πήγαινα στα Στύρα στην Εύβοια. Εκεί άρχισαν οι coin-op εξορμήσεις με ιδιαίτερη προτίμηση στο Shinobi. Δεν μπορώ να περιγράψω τη συγκίνηση μου όταν το τελείωσα για πρώτη φορά με ένα εικοσάρικο. Σηκώθηκα απ το πλαστικό σκαμπώ το οποίο είχε ιδρώσει κι αυτό εκτός από μένα και αντικρύζω καμιά 30 άτομα από πάνω μου να κοιτάνε... Εντάξει μεγάλη συγκίνηση!!!

Ενω εγώ πάλευα με τον Amstrad , μια μέρα ένας φίλος γείτονας μου ανακοινώνει ότι πήρε Pc. Δε θυμάμαι τι ήταν πραγματικά μάλλον 8086 με μια δισκέτα 5,25.

Αυτό που θυμάμαι είναι οτι είχαμε λιώσει στο Larry , King's Quest και Heroes Quest

Στη συνέχεια ο πατέρας μου είδε αυτή την κλίση στουσ υπολογιστές και με ρώτησε αν θέλω να κάνω κάποια μαθήματα οπότε αποφάσισε να μου πάρει PC

Η μόνη σειρά παιχνιδιών που έπαιξα τότε και είναι ακόμη μες την καρδία μου είναι τα Mortal Kombat. Διπλά ώρες ατελείωτες κυρίως απ το 2 και μετά.

Θυμάμαι οτι είχαμε φτιάξει και ολόκληρο βιβλιαράκι για με τις κινήσεις του κάθε παίχτη.

Εκείνες οι ωραίες εποχές τελείωσαν με την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 1996. Τα παιχνίδια πήραν τέλος και άρχισαν άλλου είδους κομπιουτερικά ενδιαφέροντα (Ο θαυμαστός κόσμος του Linux) , προγραμματισμός, διάβασμα, έξοδοι , γκόμενες κτλ κτλ μέχρι το 1999 και τη δημιουργία της ταινίας "The Matrix"

Είχα τρελαθεί τόσο με την ταινία που έλεγα μακάρι να βγει και παιχνίδι , αυτό το Bullet Time με είχε αρρωστήσει (είμαι και μέγα φαν των παλιών ταινιών του John Woo (Βλέπε Killer και Hard Boiled) Μέχρι που ανακάλυψα το Max Payne. Εντάξει αυτό ήταν , το τελείωσα εν ριπή οφθαλμού και σειρά πήρε το Max Payne 2 , Matrix που βγήκε παιχνίδι, μετά το Matrix: Path Of Neo. Ύστερα ο John Woo αποφάσισε να βγάλει το Hard Boiled το έργο σε παιχνίδι (αυτό με αποτελείωσε) ονομάζοντας το John Woo Presents Stranglehold (το οποίο μπορώ να πω οτι παίζω ακόμη και τώρα όταν θέλω να ξεδώσω λίγο στο Pc)

Φτάνοντας περίπου στο σήμερα τα παιχνίδια που μου έκλεψαν την καρδιά ήταν τα Grand Theft Auto 4 και η σειρά Assassin's Creed , αυτή την περίοδο παίζω το Brotherhood. (το φιγουρίνι του Ezio από το ΙΙ φαντάζει ωραία πάνω στο μονιτορ ηχείο μου :D :D :D )

Ελπίζω να μη ξέχασα τίποτα... :)
 
Πίσω
Μπλουζα