Το βιογραφικο σας [ως Pc Gamer]

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
αυτη τη συζητηση θα ηθελα να την κανουμε για ολα τα παιχνιδια γενικα, ολων των πλατφορμων.. ελλειψη δυνατοτητας ομως το γραφω στο φορουμ των IBM... Δυστυχως δεν μπορουσα να κανω αλλιως...

Θελω να σας ρωτησω αν θυμαστε ποιο ηταν το πρωτο παιχνιδι που παιξατε ποτε, ποιο σας εντυπωσιασε πιο πολυ απο ολα...

Ειχατε κολησει με καποιο συγκεκριμενο ειδος, η ησασταν φαν καποιας συγκεκριμενης εταιρειας; Ποιο παιχνιδι ηταν αυτο που σαν εσπρωξε σε αυτο;

Υπηρχαν καποια παιχνιδια η εταιρεια που 'χρωματισαν' μια εποχη της ζωης σας; ενα καλοκαιρι η μια ολοκληρη περιοδο;

Ηταν καποια παιχνιδια η κατηγοριες παιχνιδιων που μισουσατε; ο λογος;

Φυσικα τα παραπανω καλο θα ηταν να τα πουμε οσο πιο επιγραμματικα γινεται. Δεν ειπαμε να γραψουμε λογοτεχνημα, οκ; :)

Επειδη ξερω ποσο ενοχλητικο ειναι να ρωτας κατι και να μη απαντας ο ιδιος, υποσχομαι να γραψω το δικο μου 'βιογραφικο' οταν εχω πιο πολυ χρονο.. ως τοτε ομως feel free να μοιραστειτε :)
 
Ωραίο threadάκι Rakeesh,μου αρέσει πάρα πολύ ως ιδέα,μπράβο...!!

Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα σε PC λοιπόν ήταν το παλιό Teenage Mutant Ninja Turtles σε CGA κάρτα και μονόχρωμη πορτοκαλί οθόνη..!!!Πω πω τι μου θύμισες τώρα...!!!!Μου άρεσε πολύ και ως παιχνίδι αλλά και ως είδος.....

...πράγμα που οδήγησε στην επαφή μου αργότερα με το πρώτο παιχνίδι που κόλλησα,το Prince of Persia...!Παιχνίδι μύθος,ασύλληπτο για τότε,ειδικά η κίνηση του sprite.Όμως η κατηγορία των action/platform δε με κράτησε πολύ,ώσπου ανακάλυψα την κατηγορία εκείνη με την οποία θα κολλούσα για πολλά χρόνια,τα adventures,αρχής γενομένης με το Secret of Monkey Island....

Περιττό να πω ποια εταιρεία έγινε βέβαια η αγαπημένη μου στα χρόνια που ακολούθησαν και που εξακολουθεί έως σήμερα να είναι,παρά την τρομερή παρακμή της (ναι,για την Lucas μιλάω ντε..! :D ),ενώ η κατηγορία των adventure games μπήκε για πάντα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μου στα PC games,με παιχνίδια θρύλους,πολλά απο τα οποία έχω τιμήσει με κάποιο review μου πιο πάνω...

Δυο παιχνίδια που "χρωμάτισαν" την gaming ζωή μου ήταν το NBA Live '95 και το Phantasmagoria.....

Το πρώτο διότι όταν βγήκε,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μετά το σχολείο γίνονταν ομηρικές μάχες Utah Jazz-Chicago Bulls σπίτι μου με τον κολλητό και διπλανό στο θρανίο,φίλο μου...

Το δεύτερο διότι θυμάμαι να το παίζω βραδιάτικα με την αδερφή μου μαζί,σχεδόν κρυφά απο γονείς,η οποία αδερφή μου πραγματικά είχε αγριευτεί με το παιχνίδι και αυτό μου είχε κάνει εμένα τόσο εντύπωση,χώρια που μου έδωσε πάτημα να την τρομάζω για καιρό...!! :diablotin:

Τι μισούσα και μισώ...;Εύκολη απάντηση!ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ακούει στο όνομα strategy,RPG και εσχάτως MMORG game...!!

Τα δυο πρώτα διότι τα βαριόμουν αφόρητα,το τρίτο διότι το θεωρώ σχεδόν αρρώστια κι όχι gaming....

Τέλος δε ξεχνάω ΠΟΤΕ το κόλλημα που έφαγα με το Doom ΙΙ,το οποίο θεωρώ ακόμη και σήμερα το πιο εθιστικό FPS μακράν,ενώ το μόνο παιχνίδι που με πόρωσε αρκετά μετά από αυτό ήταν το πρώτο Painkiller,που σήμανε την επιστροφή του είδους στο απλό,"ανεγκέφαλο" run-and-kill-everybody στυλ που τόσο είχαν αφήσει πίσω τα παιχνίδια της κατηγορίας,όντας όλο και πιο πολύπλοκα....

Πω,πω τι έγραψα πάλι...!!!!

Μάλλον δεν ήμουν και πολύ επιγραμματικός φίλε Rakeesh...!:biglaugh: :biglaugh:
 
Χμμμ...εγω μαλλον θα ελεγα τα αντιθετα απτον mano ! Χοντρο κολλημα με οτιδηποτε platform (sonic all,gex αγαπημενα) αλλα και rpgs (baldurs gate, ultima αγαπημενα).

Αγαπημενη εταιρια θα ελεγα η sierra για τους κορυφαιους τιτλους της.

Το πρωτο μου pc game που κολλησα χοντρα ηταν το half-life και ultima 9, μεχρι τοτε χαζοεπαιζα διαφορα αλλα οχι πολυ (με ειχαν φαει οι κονσολες! :) )
 
Αρχισα με αυτο

gamewatchparachutedr5.jpg


και αυτο

keystone_kapers.png


Οπαδος της Ultimate,Activision,παλιας Psygnosis,Sega,From,Bungie
 
20071nd5.png


Εγώ πάντως το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ήταν αυτό το τα Χριστούγεννα του 1979
 
συγγνώμη για pc παιχνίδια δεν μιλάμε; αν είναι έτσι και μένα το πρώτο παιχνίδι ήταν το pong...
 
space invaders-chuckie egg και κατι τετοια απλα

πιο πολυ μου αρεσε ισως το commando και αυτο απο τα πρωτα
 
Λόγω του γεγονότος οτι ο Commodore 128 βρισκόταν στο σπίτι από τη στιγμή που γεννήθηκα, λογικό είναι να μεγαλώσω και με τα παιχνίδια του. Έτσι από μικρός επαιζα το Impossible Mission, το Boulderdash, το Super Pipeline, το Choplifter και άλλα (χωρίς βέβαια να γνωρίζω και πολλά πχ. πώς να συναρομογήσω το πάζλ στο Impossible Mission κτλ). Ωστόσο το παιχνίδι που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν το Katakis (εξάλλου είναι και το αγαπημένο μου).

Μετά τον Commodore, ακολούθησε το PC, όπου γύρω στο 94 πρωτοέπαιξα παιχνίδια όπως το Prince of Persia. Αργότερα από περιοδικά και απο γνωστούς πέσανε στα χέρια μου παιχνίδια όπως Commander Keen 1 και 4 , Dark Ages , Bio Menace 1 και JetPack.

Την πρωτοχρονία του 1997, ο Αη Βασίλης άφησε κάτω από το δέντρο ένα GameBoy ,δώρο για τον αδερφό μου. Μετά που έπαιζα με το Game Boy, ένιωθα το κλασσικό πιάσιμο στο σβέρκο και άκουγα την κλασσική κατσάδα ότι θα πάθω τίποτα κτλ. Μια και μαζί με τον αδερφό μου ,άγορασαν (ή ξεσκόνισαν) κάποιοι τα Game Boy τους, μοπυ έδωσε την ευκαιρία να παίξω δίαφορα παιχνίδια. Λιώσιμο είχα φάει εκείνο το καλοκαίρι του 97 με το Wario Land 1 ,καθώς και τους κωδικούς του (ποιός δεν θυμάται το 16 φορές το start;) αλλά και την κρυφή πίστα στο Mr. Teapot.

Την επόμενη πρωτοχρονία, ο Άη Βασίλης άφησε ένα Playstation κάτω από το δέντρο. Τότε άριχσα να ασχολούμαι κάπως περισσότερο με τις κονσόλες. Πέρασαν πολλά παιχνίδια και από εκεί (Crash Bandicoot, Ridge Racer Revolution) αλλά είχα πορωθεί με ένα παιχνίδι που ήταν στο Demo1 , ονόματι Gran Turismo! Μετά απο κάμοσο καιρό πήγαμε στο Gallery Games στο Ηράκλειο και το αγοράσαμε (το 1999 έκανε 19.900 δρχ!). Το παιχνίδι αυτό με έβαλε μέσα στο χώρο της αυτοκίνησης!! Μόλις είδα το

, πορώθηκα με τη μία! Πρόσπάθησα να το τερματίσω (είδα και το outro, αλλά χωρίς να έχω κάνει τα Endurance Races). Όπως ήταν αναμενόμενο, κόλλησα με τα racing simulations μεχρι και σήμερα. Ακολούθησε το Gran Turismo 2 το 2001 ,(εκεί έκανα και 2 endurance races), αλλά και άλλα ραλοειδή όπως Colin McRae 2, Need for Speed κτλ.
Δυστυχώς ,όμως ένα πρόβλημα στην κεφαλή κατέστησε άχρηστο το Playstation (είχε σπάει η υποδοχή που μπαίνανε τα CD, με τις μπίλιες) και τότε, εγώ και ο αδερφός μου κάναμε τη μεγαλύτερη βλακεία. Δανείσαμε κάποια πράγματα όπως παιχνίδια, μοχλούς, το Action Replay σε γνωστούς, χωρίς δυσυτχώς να θυμόμαστε σε ποιόν έχουμε δώσει τι. Το "άχρηστο" Playstation δεν διορθώθηκε ποτέ (η κεφαλή τότε έκανε 25.000 δρχ τέλη 2001, και το Playstation θα έπρεπε να το στείλω Αθήνα με δικά μου έξοδα! (τώρα κάνει 25 ευρώ:mad:) Έτσι το έδωσα σε ένα γνωστό για να το επισκευάσει (άν μπορούσε). Τελικά η τύχη του αγνοείται μέχρι και σήμερα ,όπου ακόμα το ψάχνω ματαία (το πιθανότερο είναι οτί κατέληξε στα σκουπίδια).

Έμεινα "α-κόνσολος" για ένα περίπου χρόνο ,μέχρι το χειμώνα του 2002 όπου ο αδερφός μου πήρε το νέο (τότε) ΧΒΟΧ έναντι 350 ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Το κόλλημα μου με τα rally συνεχίστηκε και στην κονσόλα της Microsoft (είχε τότε το Sega GT 2002 , το οποίο όπως καταλαβαίνετε τερματίστικε!). Συνήθως νοικιάζαμε παιχνίδια 2-3 και περισσότερες φορές για να τα τερματίσουμε. Πρίν 1-1,5 χρόνο "ετσιπακώθη" και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι και σήμερα. Ωστόσο απώλεια ήταν ο μοχλός του(ο μεγάλος) ,ο οποίος έπεσε κάτω κάποια στιγμή (αν και είχε φάει απεριόριστα χτυπήματα) και το joystick του παρέδωσε πνέυμα. Αλλάχθηκε με ένα Controller S (έναντι 42 ευρώ το 2003) σε πράσινο διαφανο ,ο οποίός ευτυχώς ζεί!:biglaugh:

Τελικά δεν μπορείς να μην πλατιάσεις σε αυτό το θέμα. Είναι τόσα που σου έρχονται στο μυαλό!
 
Πρωτος υπολογιστης μου ο CPC 464. To πρωτο ισως παιχνιδι που επαιξα σε υπολογιστη ηταν το Konami soccer σε MSX οπως και το Terramex παλι σε MSX και μαλιστα το τελευταιο με ειχε εντυπωσιασει πολυ τοτε με τα υπεροχα γραφικα και τους γριφους του. Κολλημα μετα με Mata Hari, Matchday 2, Football Manager 2, Saboteur, Rick Dangerous σε CPC 6128, Απιστευτες εποχες ή ετσι μου φαινονται λογω χρονικης αποστασης. 1ο παιχνιδι σε αrcade to Κung Fu.
 
Rakeesh είπε:
αυτη τη συζητηση θα ηθελα να την κανουμε για ολα τα παιχνιδια γενικα, ολων των πλατφορμων.. ... ...

Θελω να σας ρωτησω αν θυμαστε ποιο ηταν το πρωτο παιχνιδι που παιξατε ποτε, ποιο σας εντυπωσιασε πιο πολυ απο ολα...



Για μένα, το πρώτο μου παιχνίδι ήταν η κουδουνίστρα. .........:animrolleyes: :tease:

.....Το τερμάτισα σε 1-2 ώρες, νομίζω :animrolleyes:.......:biglaugh::biglaugh:
 
Λοιπόν έχετε ΟΛΟΙ μια μανία να γράφετε τις κοτηγορίες των Θρεντς στα...παλιά σας τα παπούτςια. Ο άθρωπος ποστάρησε στην ΙΒΜ κατηγορία, άρα πρέπει να αναφερθείτε στο παιχνίδι που πρωτοπαίξατε στο PC σωστά; Ε; Το φελέκι μου μέσα; :mad:

Πρώτο παιχνίδι ήταν το Wolfenstein 3D το Νοέμβριο του 1993, μόλις είχα πρωτοπάρει PC.
 
Sonic the Hedgehog για Megadrive LOL :D
 
αυτη τη συζητηση θα ηθελα να την κανουμε για ολα τα παιχνιδια γενικα, ολων των πλατφορμων.. ελλειψη δυνατοτητας ομως το γραφω στο φορουμ των IBM...
:p
 
Rygar είπε:
Λοιπόν έχετε ΟΛΟΙ μια μανία να γράφετε τις κοτηγορίες των Θρεντς στα...παλιά σας τα παπούτςια. Ο άθρωπος ποστάρησε στην ΙΒΜ κατηγορία, άρα πρέπει να αναφερθείτε στο παιχνίδι που πρωτοπαίξατε στο PC σωστά; Ε; Το φελέκι μου μέσα; :mad:
Πρώτο παιχνίδι ήταν το Wolfenstein 3D το Νοέμβριο του 1993, μόλις είχα πρωτοπάρει PC.
:tease: :tease: :tease: :tease:
 
Rygar είπε:
Λοιπόν έχετε ΟΛΟΙ μια μανία να γράφετε τις κοτηγορίες των Θρεντς στα...παλιά σας τα παπούτςια. Ο άθρωπος ποστάρησε στην ΙΒΜ κατηγορία, άρα πρέπει να αναφερθείτε στο παιχνίδι που πρωτοπαίξατε στο PC σωστά; Ε; Το φελέκι μου μέσα; :mad:
Πρώτο παιχνίδι ήταν το Wolfenstein 3D το Νοέμβριο του 1993, μόλις είχα πρωτοπάρει PC.
:moutza::moutza::moutza::moutza:

:D
 
Εντάξει ρε αυτό δεν το είδα. :fafoutis:
 
Πίσω
Μπλουζα