Omenforever
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 1.573
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Ότι είχα καταλάβει,μόνο εκείνα τα παιχνίδια μου άρεσαν σε pc.Pontium,θα έλεγα ότι εσύ ηλικιακά "έπεσες" ακριβώς πάνω στη μεγάλη μετάβαση του pc gaming...Θυμάσαι αλήθεια φίλε πώς νιώσαμε όλοι μας (διότι τα συναισθήματα θα ήταν παρόμοια φαντάζομαι..),όταν είδαμε το Doom στην οθόνη του PC μας...;;
(Κοίτα να δεις,φιρί φιρί το πάμε με την κουβέντα αυτή να φορτώσω την Doomsday engine και να τερματίσω το Doom II για μια ακόμη φορά..!!)
vault_dweller είπε:Καλημέρα στο forum. Είμαι newbie στην κοινότητα αλλά παλιός στο χώρο των PC μια και η ενασχόλησή μου με αυτά κρατάει από το σωτήριο έτος 1992. Τότε, και ενώ η πρώιμη επαφή μου με τα PCιά ήταν κάτι "θεριά" 8088 ΧΤ που είχαμε στο πανεπιστήμιο για τα εργαστήρια των Η/Υ, πήρα και εγώ τον πρώτο μου "συμβατό", έναν 80286 ο οποίος είχε έγχρωμη SVGA οθόνη 14" (περιττό να πω ότι η τιμή της οθόνης ήταν παραπλήσια του όλου συστήματος).
Το πρώτο παιχνίδι που έπιξα στο θρυλικό εκείνο μηχάνημα ήταν το GOLDEN AXE το οποίο έιχε VGA γραφικά στα 256 χρώματα και με έκανε να μείνω με το στόμα ανοικτό παρόλα τα μπλιπ μπλιπ από το speaker. Κάποια μέρα πέρασα από τη Στουρνάρη με ένα φίλο που ήθελε να αγοράσει μηχάνημα και είδα σε ένα κατάστημα να τρέχει το Prince of Persia. Αυτό ήταν... Με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο επόμενο δίμηνο ο υπολογιστής εκείνος αναβαθμίστηκε σε 80386 DX και απέκτησε και καρτούλα ήχου. Περιττό να πω ότι το ΡΟΡ έλιωσε στο μηχάνημά μου αφού τότε συναγωνιζόμασταν με την παρέα για τον καλύτερο χρόνο. Και μετά ήρθε το..... Sensible Soccer, το πιο εθιστικό ποδοσφαιράκι όλων των εποχών με τα ατελείωτα matches.
Ώσπου μία μέρα κάποιος μου έδωσε το Conquests of Camelot της Sierra. Το παιχνίδι είχε EGA γραφικά αλλά ήταν τόσο πωρωτικό. Θυμάμαι έπεφτα για ύπνο, έχοντας κολλήσει κάπου, το επεξεργαζόμουν και ξύπναγα μέσα στη νύχτα για να δοκιμάσω αυτό που σκέφτηκα. Τα adventures της Sierra συνέχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μου: Conquests of Camelot, King's Quest και βέβαια τα υπέρτατα Quest for Glory, αλλά και τα Loom, Monkey Island της Lucas Games (τώρα Lucas Arts).
Mια καλοκαιρινή ημέρα άκουσα ένα φίλο και δοκίμασα το Lands of Lore, έτσι ήρθε και η μύηση στα CRPGs. Φεύγοντας για μεταπτυχιακά στην Αγγλία, μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω πολλά παιχνίδια σε πολύ καλές τιμές και η συλλογή μου διευρύνθηκε. Περίοπτη θέση κατέχουν τα Crusader: No Remorse και No Regret της Origin Systems.
Και μετά (όπως φαίνεται από το user name μου) ήρθαν τα FALLOUT με τον μοναδικό μεταπυρηνικό τους κόσμο τα οποία είναι τα δύο πιό αγαπημένα μου παιχνίδια μέχρι σήμερα.
Αυτά για αρχή και συγγνώμη αν σας κούρασα.
manos426f είπε:Review φίλε,review από τα χεράκια σου για ένα PC (ελπίζω) game και σύντομα αν μπορείς...!!!!
Το....."γράφειν" το κατέχεις Α-Ν-Ε-Τ-Α !!!
ΥΠΕΡΟΧΟ post πραγματικά !!
DeadOrganPlayer είπε:Δε νομίζω ότι κάνω για review φίλε Μάνο... εκεί πρέπει να είσαι σοβαρός και αντικειμενικός, κι εγώ δύσκολα θα κρατήσω εκεί το επίπεδο
Rakeesh είπε:αυτη τη συζητηση θα ηθελα να την κανουμε για ολα τα παιχνιδια γενικα, ολων των πλατφορμων.. ελλειψη δυνατοτητας ομως το γραφω στο φορουμ των IBM... Δυστυχως δεν μπορουσα να κανω αλλιως...
Θελω να σας ρωτησω αν θυμαστε ποιο ηταν το πρωτο παιχνιδι που παιξατε ποτε, ποιο σας εντυπωσιασε πιο πολυ απο ολα...
Ειχατε κολησει με καποιο συγκεκριμενο ειδος, η ησασταν φαν καποιας συγκεκριμενης εταιρειας; Ποιο παιχνιδι ηταν αυτο που σαν εσπρωξε σε αυτο;
Υπηρχαν καποια παιχνιδια η εταιρεια που 'χρωματισαν' μια εποχη της ζωης σας; ενα καλοκαιρι η μια ολοκληρη περιοδο;
Ηταν καποια παιχνιδια η κατηγοριες παιχνιδιων που μισουσατε; ο λογος;
Φυσικα τα παραπανω καλο θα ηταν να τα πουμε οσο πιο επιγραμματικα γινεται. Δεν ειπαμε να γραψουμε λογοτεχνημα, οκ;
Επειδη ξερω ποσο ενοχλητικο ειναι να ρωτας κατι και να μη απαντας ο ιδιος, υποσχομαι να γραψω το δικο μου 'βιογραφικο' οταν εχω πιο πολυ χρονο.. ως τοτε ομως feel free να μοιραστειτε![]()
sahasrahla είπε:Prince of Persia(το σιχάθηκα)..
sahasrahla είπε:Έκτοτε ακολούθησαν 2 βασικά κολήματα... ...και τα adventures αρχίζοντας από το Longest Journey και ακολούθησαν Gabriel Knight 3,Broken Sword 1&2,Monkey Island 1&3,Dracula,Syberia,μέχρι και ερασιτεχνικά text adventures έψαχνα!
sahasrahla είπε:Παιχνίδι επίσης που απεχθάνομαι είναι το Civilization σε βαθμό που να μη θέλω καν να ασχοληθώ με turn-based strategies...
sahasrahla είπε:(...αλλά τρελαίνομαι που δεν έχω παίξει το Grim Fandango !)