Να πώ κι εγώ την αμαρτία μου, το είχα αγοράσει όταν βγήκε, και δέν το έβγαλα απο τη ζελατίνα μέχρι πρίν λίγες μέρες. ΔΕΝ είχα διαβάσει όλα αυτά τα posts...
Το βρήκα όπως το περίμενα. Αρπαχτή, πρόχειρο κλπ. Το μόνο που βρήκα έξυπνο, ήταν το χαρτάκι του cd με το σχήμα της αιώνιας floppy...(και το logo του pixel φυσικά). Το γεγονός του ότι (ex) άτομα του USER γράψανε σε αυτό, ίσως να είχε επισύρει κάποτε πολεμικά αντίποινα !!! Αλλά εγώ έπαιρνα και το USER ούτως η άλλως, και δέν με νοιάζει. (ίσα ίσα, που σε πολλά τεύχη το έβρισκα καλύτερο) Πώς τα φέρνουν οι καιροί όμως ε ?
Η γενικότερη "παρακμή" της εταιρείας (βλ. PC master), ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα είχε τέτοια "τερτίπια". Στο φόρουμ του Μάστερ, και στην αλληλογραφία, είχε αναφερθεί πολλές φορές το όνομα του PIXEL, άλλες φορές έτσι απλά, και άλλες φορές ώς πρόταση για κάποιο PDF collection ώς ένθετο στο συνοδευτικό DVD. Πάντα η στάση του περιοδικού ήταν σε στύλ "είναι δύσκολο εγχείρημα" κλπ. Και, όπως κάθε επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του, (κατέχων copyrights), μυρίστηκε ψωμί με τυράκι και όρμηξε. Το "όρμηξε" είναι εμφανές και απο τα λεγόμενα του Olorin, καθώς ούτε ο ίδιος είχε ιδέα για την κατάληξη των άρθρων του. Και εδώ, μιά παρένθεση, ώς εργαζόμενος κι εγώ σε "μεγάλη εταιρεία MME", σε τελείως άλλο πόστο και μέσο βέβαια, κατανοώ απολύτως τους εργαζόμενους, και το γεγονός του ότι ο "καρχαρίας" με το πρόσταγμα δέν έχει μεράκι, αλλά άμεσους στόχους (χρήματα δηλαδή). Ως εκ τούτου, δέν κατηγορώ κανέναν συντάκτη γι'αυτόν τον "έντυπο frankenstein", ούτε τους παλιούς, ούτε και τους νέους.
Απλά στεναχωρέθηκα με λίγα λόγια. Δέν τα βάφω και μαύρα, αλλα αισθάνθηκα ότι κρατούσα στα χέρια μου θύμα βιασμού. Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό το "πράμα", ας φροντίσουν να το εκδώσουν στα πρότυπα του EDGE, με όλους τους παλιούς συντάκτες, με το παλιό layout, και με συναυλία του Κηλαηδόνη, για να ρεφάρουν !!! By the way, και τελείως (?) άσχετο, ο Κροντηράς (sonic) του USER, τί απέγινε ? Τον είχα πετύχει σε κάτι "ξέμπαρκες" εκδόσεις....(4CD gamer ή κάτι τέτοιο)