Να βάλω κι εγώ το πετραδάκι μου λοιπόν σαν φανατικός του Νιλς!!!
Εν έτει 1994 είχα επικοινωνήσει με την ΕΡΤ (τους είχα σπάσει τα....για να είμαι ειλικρινής) μαζί με κάτι φίλους, ζητώντας να ξαναπροβληθεί η σειρά εκείνη την περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν περίμενα να μας απαντήσουν...αλλά...μας έστειλαν επιστολή που απλά ανέφερε ότι υπήρχε τεχνικό θέμα γι αυτό και δεν ήταν δυνατόν να ξαναπροβληθεί το συγκεκριμένο (τουλάχιστο αυτό δήλωναν και επίσημα μέχρι τότε).
Αντ' αυτού όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, μας έστειλαν ένα πάκο χαρτιά με εκτυπωμένους ΟΛΟΥΣ τους διαλόγους της παλιάς (1ης) μεταγλώτισης. Αργότερα όταν ο αδελφός μου έκανε πρακτική το 2001-2002 στην ΕΡΤ έμαθα εκ των έσω ότι η σειρά απλά δεν υπήρχε πια στο αρχείο της ΕΡΤ (όπως και άπειρο άλλο υλικό) διότι τα master tapes είχαν χρησιμοποιηθεί για τη εγγραφή άλλου υλικού (ποδοσφαιρικών αγώνων). Αυτό που έκαναν εκεί στην ΕΡΤ είναι "έγκλημα" και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Για λόγους "οικονομίας" λοιπόν κάποιοι εκεί στην ΕΡΤ αποφάσισαν να σβήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Σίγουρα κάπου έχω σε κάτι παλιές βιντεοκασέτες betamax αρκετά επεισόδια από το original, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι το υλικό καθώς πάνε τουλάχιστο 25 χρόνια που δεν έχω μηχάνημα (video player) για να έχω και πρόσβαση....