Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον - Nils Holgersson (1980)

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Dominion υποκλίνομαι στη μνήμη σου. Δε θα μπορούσα να τα είχα γράψει καλύτερα! Υπέροχη ιστορία...δύσκολα να δημιουργηθούν πια παρόμοιες σήμερα.

03.0.jpg


Προβολή συνημμένου 76500
 
Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον - Nils Holgersson (1980)

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (Nils Holgersson, 1980, Ιαπωνικής παραγωγής, 52 επεισόδια), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Πέμπτη 20/10/1983



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Το_θαυμαστό_ταξίδι_του_Νιλς_Χόλγκερσον

Το θαυμαστό ταξίδι του νιλς χολγκερσον (ο νιλς, ο λευκός χήνος μάρτιν, οι αγριοχηνες με την άκα που είχε τα φρύδια του καραμανλη-οχι του χοντρου του γερου εε-, το σκιουρακι γκρουμελ με την φωνη του ΘΕΟΥ τασου κωστή ο οποιος παρεπιπτοντος βασίστηκε στον χαρακτήρα του παλιού ηθοποιου χρήστου ευθυμιου απο την ελληνικη ταινία ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ για την φωνη, και την Αλεπού Σμίρε. Ιαπωνική παραγωγή του Studio Pierrot παραγωγής 1980. Στην ΕΡΤ παίχτηκε ή το 1981 ή το 1982 ή το 1983.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστώ ξανά φίλτατε ΑΕΟΝ!!!

ΟΧΙ δυστυχώς δεν γυρίζουνε πια τέτοιες σειρές!!!

Όταν ανακάλυψα το forum σας (εντελώς τυχαία) και άρχισα να γράφω..ένα δάκρυ κύλισε..δεν κάνω πλάκα!!! Μαζί με αυτά θυμάμαι και την παιδική μου ηλικία και πόσο διαφορετικά είναι τα πράματα σήμερα!!! Αλλα Τεσπα ;)
 
Οντως!!!!Η σειρα ηταν κορυφαια και εκπαιδευτικη για τα παιδια!!!

Εγω ενα παραπονο ειχα!!Με ειχε σκασει η χηνα που δεν μπορουσε να πεταξει!!Αυτη η χηνα τελικα δεν θυμαμαι πεταξε η οχι!!!
 
exo ena dvd sta germanika gia opoion thelei
 
Exei kaneis epeisodio sta ellinika?
 
paides sto idio site to YOUTUBE exei kai nils holgerson an pliktrologisete sto search
 
Εντυπωση -και συγκινηση- μου ειχε κανει το τελευταιο επεισοδιο της σειρας...

Ο Νιλς εχοντας πια γινει κανονικος, δεν μπορουσε πια να συννενοηθει με τα ζωακια. Ουτε καν με τη χηνα, με την οποια ειχαν περασει τοσα μαζι. Λιγα δευτερολεπτα περισσοτερο εκανε...αλλα τελικα απομακρυνθηκε κι αυτη με τα αλλα καθως ο Νιλς πηγε να την πλησιασει...
 
Ναι ναι κατι θυμαμαι......πρεπει να το ειχα δει το επειδοδιο πανε τοσα χρονια!
 
Είχε βγει όλο σε 1 dvd μεταγλωττισμένο στα ελληνικά κατά τον προηγούμενο Οκτώβρη (η κλασική μεταγλώττιση της ΕΡΤ) ..... μαζί με αυτό είχε βγει και το άλλο έργο... οι περιπέτειες του Siba (ert 1983-4)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το είδα το dvd του Nils που βγήκε στα videoclubs (εγω το βρήκα στα seven video net Πάτρα). Πέρα από τις αναμνήσεις που μου ήρθανε στο νου (δάκρυα LOL) η μεταγλώτιση δεν είναι η ίδια είναι εκ νέου (και πιο χάλια). Αυτό το κατάλαβα γιατι α) η φωνή του Μάρτιν του λευκού χήνου δεν είναι του Ηλία Πλακίδη αλλά ενος άλλου ηθοποιού β) η φωνή του Νιλς είναι του Σπύρου Μπιμπίλα στη νέα έκδοση ενώ στην έκδοση της ερτ τον έκανε γυναικα (κλασσικό φαινόμενο στην ελλάδα τα παιδιά να τα κάνουνε γυναίκες και όχι άντρες), γ) Ο γκρούμελ το σκιουράκι του Νιλς λέγετε αλλιώς και έχει μια άσχετη ψιλή γυναικία φωνή (νομίζω είναι η ίδια γυναικα που έκανε τη Μιλάγκρος) και όχι ο Τάσος Κωστής. Τέλος το dvd περιέχει επισόδια σε συμπύκνωση ωστε να κάνει μια ταινία με αρχή μέση και τέλος τα επεισόδια της σειράς είναι 52 στο σύνολο στην αρχική εκδοχή. Να πω όμως ότι η ποιότητα του κινουμένου σχεδίου (τα χρώματα και όλα) είναι τέλεια για προιον της χρονολογίας 1980.
 
εκανα τα 60 επεισοδια 1 dvd?

Θα προσπαθήσω να το εντοπίσω
 
Πραγματικά πολύ καλή περίπτωση. Wally αν βρείς τίποτα σφύρα :p
 
Που τα χωρεσαν μωρε 60 επεισοδια σε 1 DVD!!!!!!!!
 
Τα μονταραν και τα εκαναν ταινια

Θα επεσε πολυ κοψιμο
 
Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ απο τον Νίλς, είναι η αρχήγος απο της αγριόπαπιες που την έλεγαν ΑΚΑ. Προς τιμήν της τότε, είχα βγάλει ΑΚΑ τον αγαπημένο μου σκύλο!!!
 
Το DVD παιδια με περηφανια το εχω ηδη στα χερια μου,αλλα δεν το εχω δει ακομη,πλην λιγο της αρχης του....

(ναι,ναι εγκλημα,το ξερω.....)

Παντως προκειται για συρραφη επεισοδιων με καποιες αλλαγες,οπως ακριβως τις περιγραφει ο Dominion,αλλα εμενα ουδολως με ενοχλησε αυτο,η συγκινηση που προσφερει ειναι ανεπαναληπτη....!!!
 
περσυ τον οκτωβριο ειχε βγει, μαζι και με το αλλο παιδικο....ο αλη μπαμπα και οι 40 κλεφτες(το ειχε βαλει η υενεδ το 1983-84
 
Δεν ξέρω πόσοι ενδιαφέρονται, όμως το "παιδικό περιοδικό - εφημερίδα" δεν ξέρω τί είναι τελικά, ΑΚΑΤΑ ΜΑΚΑΤΑ που κυκλοφορεί έχει και ένα DVD με τις περιπέτειες του Νιλς Χόγκελσον (και ένα με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Αστυνόμου Σαΐνη). Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω γιατί δεν το έχω πάρει ακόμη. Το τίμημα για αυτά: 3,90 ευρώ.
 
Πίσω
Μπλουζα