Το μεγάλο πρόβλημα του να χρησιμοποιείς Windows....

Δε νομίζω να λύνω όλα τα προβλήμαα μόνος μου...

Πάντως προσφέρθηκε ο theoritikos να με βοηθήσει με το δίκτυο, τουλάχιστον τώρα στην αρχή. Έχω τρεις IP κάμερες οι οποίες θα καταγράφουν το μάθημα και θα το κάνουν και streaming, αλλά θα λειτουργούν και ως κάμερες ασφαλείας. Ο Server θα κάνει κυρίως αυτή τη δουλειά (καταγραφή και σtreaming, όχι ψηφιοποίηση). Αλλά χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου.
 
off topic

Οι κάμερες να έχουν και αισθητήρα κίνησης γιατί αλλιώς θα γράφουν όλη την ώρα. Λογικά όμως θα τις έχεις αγοράσει τώρα. Νομίζω ότι υπάρχει λογισμικό που ελέγχει εάν άλλαξε κάτι στο καρέ, οπότε και ξεκινάει να καταγράφει, εάν δηλαδή δεν έχεις τέτοιες κάμερες. Πολλά υπάρχουν που μπορείς να κάνεις.

/off topic
 
Έχουν - είναι αρκετά καλές και ακριβές.

Γι αυτό και έβαλα Windows άλλωστε, έχω ακριβά γούστα.
 
Τελικα (για να ερθουμε και λιγο οntopic) το μεγαλο προβλημα του να χρησιμοποιεις windows ειναι οτι πρεπει να εχει κανεις ακριβα γουστα. (και αχρωματοψια για να μην τον επηρεαζουν αρνητικα οι μπλες οθονες..)
 
Ρε Ηρακλή όλα καλά αλλά αυτό με τις μπλε οθόνες έχει γίνει καραμελίτσα που όλοι όσοι ασχολούνται με Linux την αναφέρουν πολύ συχνά.

Φυσικά στα 98άρια οι BSODs ήταν κάτι κοινότυπο και πολύ συχνό. Αλλά στα XP προσωπικά δεν τις έχω συναντήσει ποτέ στα όσα χρόνια ασχολούμαι μαζί τους σε κανένα από τα 4 μηχανήματα που έχω αυτή τη στιγμή. Μιλάμε όμως για μηχανήματα που αφενός δεν βάζω χέρι (τα 2 φορητάμου) και αφετέρου ξέρω πως έχουν στηθεί γιατί τα έχω συναρμολογήσει εγώ με σωστό σύστημα ψήξης , έως υπερβολικό θα έλεγα (server - Uncle machine και gaming rig).

Οι BSODs είναι τύπισσες που πήρα διαζύγιο μαζί τους από την εποχή των Windows 2000. Φυσικά σε ένα μηχάνημα που έχει φτάσει στα όριά του (σκόνη και φραγμένοι ανεμιστήρες και τα λοιπά) μπορεί όλα να συμβούν, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό.
 
Εχεις δικιο pooky, πλεον δεν crashαρει ο kernel των win για να δειξουν BSOD, αρκει να crashαρει ενα πρόγραμμα η μια υπορουτίνα για να μπλοκάρουν τα win και να θέλουν reboot, 9/10 το πρόβλημα ειναι η χειρήστη διαχείρηση μνήμης που έχουν τα win.

Τωρα αν έχεις ενα συστημα και το μόνο που δουλευεις είναι μια office suite η ενα telnet πρόγραμμα (μην γελατε, τετοιο εχουμε στην δουλεια :-( ) τοτε πρεπει πραγματικά να προσπαθήσεις για να crashaρει, αν ομως, θελεις να κυμαίνεσαι στο 90 -100% των δυνατοτήτων του υπολογιστή σου (ακόμα και στο 50%...) τοτε εχεις πρόβλημα.

Παραδειγμα, στησε ενα μηχανημα με 1GB μνήμης με XP, παιξε λιγο μαζι του και μετα βγάλτου τα 512.

Θα διαπιστώσεις οτι το μηχάνημα δεν θα αποδίδει απλα 50% κατω, αλλα θα σέρνεται. Αυτο λοιπον, δεν ειναι συμπεριφορα υγιούς λειτουργικού.

Αντιθετα σε ενα gnu/linux θα παρατηρήσεις μειωση μικρότερη του 50% για τον απλουστατο λογο οτι την διαχειρίζεται καλλιτερα.

(μιλάμε πάντα για καθαρό λειτουργικό αν και αυτό μάλλον ρίχνει τα linux γιατι εγκαθιστουνται με πληθώρα προγραμμάτων αντίθετα με τα win)
 
Οσες φορές εχω δει BSOD στα XP, έφταιγε η προβληματική μνήμη, οπότε εάν έτρεχε Linux αυτό θα μεταφραζόταν σε ένα ωραίο kernel panic.

pooky είπε:
Μιλάμε όμως για μηχανήματα που αφενός δεν βάζω χέρι (τα 2 φορητάμου)
Ρε Φαινόμενο!!! Με τη σκέψη τα δουλεύεις;
 
Oλα κρασαρουν.

Απλα στο Linux βλεπεις περισοτερη μνημη(αν θυμαμαι καλα) και οταν σκαει το Χ δεν πεφτει ολο το συστημα αλλα χανεις οτι ειχε συνδεθει πανω του (η δουλεια που εκανες δηλαδη)

Και απο αυτα που εχω δει,με την ιδια μνημη τα XP ηταν πολυ πιο γρηγορα απο το Mandrake10.

Βρηκα και ενα ενδιαφερον paper που συγκρινει το memory managment Win-BSD-Linux
 
Saulot είπε:
στησε ενα μηχανημα με 1GB μνήμης με XP, παιξε λιγο μαζι του και μετα βγάλτου τα 512.Θα διαπιστώσεις οτι το μηχάνημα δεν θα αποδίδει απλα 50% κατω, αλλα θα σέρνεται. Αυτο λοιπον, δεν ειναι συμπεριφορα υγιούς λειτουργικού.
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί η απόδοση δεν είναι ανάλογη της μνήμης. Στην πράξη υπάρχει στο περίπου ένα "όριο" ώστε το μηχάνημα να μη σέρνεται, καθώς το ίδιο το λειτουργικό χρειάζεται μνήμη. Αυτό εξαρτάται από το λειτουργικό, από το υπόλοιπο hardware και από τα προγράμματα που θες να τρέχεις. Αν έχεις 256 KB και τα διπλασιάσεις, η απόδοση δε θα διπλασιαστεί, αλλά θα υπερδιπλασιαστεί. Αυτό δεν οφείλεται στην καλή διαχείριση της μνήμης. Τώρα, η αύξηση στη μνήμη πάνω από το "όριο" ομαλής λειτουργίας του λειτουργικού παίζει ρόλο ανάλογα με το πρόγραμμα. Στο Ναρκαλιευτή π.χ. είτε έχεις 2 GB είτε 4 GB, δε θα δεις καμμία διαφορά επειδή το πρόγραμμα δεν έχει απαιτήσεις. Σε ένα βαρύ πρόγραμμα που όμως επεξεργάζεται εκατοντάδες μικρά αρχεία, η μνήμη ίσως να σου είναι άχρηστη, επειδή η ταχύτητα θα περιορίζεται από τον σκληρό δίσκο. Σε κάποια άλλα προγράμματα μπορεί να βοηθάει πολύ. Θεωρητικά μάλιστα είναι δυνατόν η αύξηση της μνήμης να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση της απόδοσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Saulot είπε:
Αντιθετα σε ενα gnu/linux θα παρατηρήσεις μειωση μικρότερη του 50% για τον απλουστατο λογο οτι την διαχειρίζεται καλλιτερα.
Ίσως όμως το "όριο" ομαλής λειτουργίας του λειτουργικού να είναι άλλο.

Πολλές φορές παίζει ρόλο και η αρχιτεκτονική του μηχανήματος ή του λειτουργικού. Π.χ. το IBM mainframe που έχουμε στη δουλειά (ουσιαστικά είναι obsolete πια), μπορεί να συγκριθεί με έναν 286 με 256 KB μνήμης. Όμως είναι ικανό να κάνει δουλειές που κάνει ένας Pentium, λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής και λειτουργικού. Ίσως υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ένας αντίστοιχος 286 που δε μπορεί να κάνει το mainframe...

Από την άλλη, όταν είδα το Amiga OS4 πρόσφατα στη DTE και στο Amigathering, είδα στην πράξη τις φοβερές του δυνατότητες, έτρεχε δεκάδες προγράμματα που θα κολλούσαν ταυτόχρονα στα Windows, όταν ήδη στα μισά ο επεξεργαστής είχε φτάσει στο 100%, κι όμως δεν κολλούσαν. Πραγματικά εντυπωσιακό, όμως η γενική εικόνα είναι αυτή που σε κάνει να διαλέξεις το λειτουργικό (π.χ. εσύ διάλεξες Linux έναντι του Amiga OS4, παρόλο που το Amiga OS4 διαχειρίζεται καλύτερα τη μνήμη).

Και φυσικά υπάρχει και το άλλο: Βάζεις 4GB και οι σκοτούρες για τυχόν κακή διαχείριση της μνήμης πάνε περίπατο.
 
Και απο αυτα που εχω δει,με την ιδια μνημη τα XP ηταν πολυ πιο γρηγορα απο το Mandrake10.
Θα με κανετε θρησκο ....Ελεοος...

Οσο για το ...paper ... που εγραψε graduate student (???) απο την 3η ηδη σελιδα ειναι πηχτρα στα λαθη...δεν βρισκεις κατι αλλο να διαβασεις βρε Πανο ?
 
Πάντως, όσα συστήματα έχουμε στο εργοστάσιο που κάνουν fast data acquisition, τρέχουν ολα Unix. Καλώς μεν, γιατί δεν έχουν σκάσει ποτέ, κακώς δε γιατί άντε να τα ξαναστήσεις μετά. Ευτυχώς έχουμε μα συσκευή που κλωνοποιεί δίσκους SCSI, οπότε κάνουμε έτσι τη δουλειά, ειδάλλως.....
 
Δε μου λες ρε Μάνο, αυτό το αβαταρ το έφτιαξες από τα εφε που περίσσεψαν από του SAW 4; :D
 
Βαγγέλη, μιλαώ για win και linux στο ίδιο μηχάνημα.

Το θέματης επιλογής είναι λιγο πιό βαθυ.

Η πρώτη μου φορα με linux ...πόνεσε, αλλαγιατι δέν ημουν εγώ ευγενικός μαζί του.

Είπα να δοκιμάσω τα SusE 7.2 στον ελευθερο μου χρόνο.

Εκεί έγιναν 2 λάθη το ένα ειναι λογικό,ξεκινησα να συγκρίνω τα win που τα ξέρω απο τα 3.1 με κατι που δεν είχα ξαναγγίξει. Και το 2ο αλλα πιό μεγαλο λαθος ήταν οτι το έκανα με βαρεμάρα, στον ελευθερο μου χρόνο.

Τα 7.2 δεν έμειναν 48 ωρες στο pc...

Οταν βγήκε το suse 9.0 αποφάσισα να δουλέψω με linux.

Και απο τότε δέν σταμάτησα καθόλου (απλά πήγα σε ubuntu).
 
Arielis είπε:
HEL.L.UG=Hellenic Linux Usergroup (ή ελληνιστί Ένωση Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος).Ιδρύθηκε γύρω στο 1996 (απ' οτι είχα διαβάσει σε μια συνέντευξη στο Linux Format).

Περισσότερα εδώ
ευχαριστω ,εχει και ενδιαφερον Forum
 
Ε για να περνατε και απο κει - ειναι και χωρος ιερος !! δεν μπορει να κανει εγγραφη ο Wally ( :devil: ) και ποσταρουμε ησυχα :)
 
Nemo είπε:
Για οσους δεν το γνωριζουν ηδη ....
πολυ ενδιαφερον ,αμα τα ειχα θα τα δοκιμαζα

ενδιαφερον ειναι ομως και τα αλλα που λεει και που εχουν να κανουν με τη διαδοση του Linux γενικοτερα

και μια συγκριση gimp vs photoshop

http://grimthing.com/archives/2007/01/11/Gimp_vs_Photoshop/

να και τι λενε οι επαγγελματιες......

http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?t=10039
 
Πίσω
Μπλουζα