Το μεγάλο πρόβλημα του να χρησιμοποιείς Windows....

Ό,τι έκδοση θέλεις μέχρι και 2003. Δεν υπάρχει ακόμα επιλογή για 2007, είναι βέβαιο όμως ότι θα ενσωματωθεί στο προσεχές μέλλον. Μικρό το κακό, πάντως. Τα office 2003 αρχεία λειτουργούν θαυμάσια και στο office 2007.
 
Ναι μια χαρά είναι. 2007 ούτε καν που έχω δει ακόμα. 2003 έχω στο γραφείο.
 
το blender το εχω κατεβασει και εγω,αλλα να το μαθεις μονος σου και με ελλειψη χρονου ειναι λιγο δυσκολο,οπως καθε 3d βεβαια,τωρα ψαχνω πιο πολυ το daz3d και το bryce,free και αυτα και αρκετα καλα,που το πρωτο μπορει να αντικαταστησει το poser.οσον αφορα το Gimp δεν ειναι σταθερο οσο το photoshop(τωρα τελευταια με κρεμασε για τα καλα) και το Menu δε βολευει οσο του photoshop,θελει περαιτερω αναπτυξη,θα το ψαξω βεβαια περισσοτερο μεσω tutorial και devianart,παντως στην επεξεργασια εικονας απεχει πολυ ακομη απο το Photoshop αν και για το μεσο χρηστη υπεραρκετο ειναι αν και πιο δυσχρηστο απο οτι εχω δει προσωπικα ασχετα κατα ποσο καλα το ξερεις,τωρα για εικονογραφιση ας πουμε δεν νομιζω να εχει τρελλες διαφορες ,εξαρταται τι κανει και ο καθενας και το artrage η Free εκδοση βοηθαει πολυ σε αυτη τη κατευθυνση και αλλα free προγραμματα βεβαια.πολυ ενδιαφεροντα τα links που δινει ο telamonas.stokos!
 
Πολλοί χρησιμοποιήτε GPL software χωρίς να το γνωρίζετε. Ας πούμε το matroska που πάει να γίνει standard.

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν encode τα CD τους σε ogg vorbis και flac (Hifidelαδες κυρίως).

O Firefox που χρησιμοποιεί ελπίζω η πλοιοψηφία εδώ μέσα μπορεί να μην είναι GPL άλλα η άδεια του είναι σχετικά κοντά σε φιλοσοφία.

Μερικά άλλα παραδείγματα είναι το 7-zip, η MySQL, WinUAE, DosBox, Azureus, DC++, LimeWire, Shareaza, Filezilla, ffdshow, XVID, Avisynth, Gordian Knot, JAVA
 
Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν encode τα CD τους σε ogg vorbis και flac (Hifidelαδες κυρίως).
Και απλοι Linuxοαρρωστοι :biglaugh:

O Firefox που χρησιμοποιεί ελπίζω η πλοιοψηφία εδώ μέσα μπορεί να μην είναι GPL άλλα η άδεια του είναι σχετικά κοντά σε φιλοσοφία.
Και καποιες διανομες τον φερνουν ακομα κοντυτερα (Debian=Iceweazel, Gnewsense=BurningDog, ArchLinux=Bon echo) :thumbup:
 
bluenatic είπε:
Θα σε καλύψει απόλυτα, καλή σταδιοδρομία :D Μια συμβουλή: αν θέλεις τα αρχεία σου να είναι αναγνώσιμα και σε υπολογιστές χωρίς openoffice, ψάξε στα options και επίλεξε να αποθηκεύει ό,τι κάνεις σε .doc, .xls κλπ
Σωστος! Γιατι μας ειχαν στειλει στη δουλεια ενα doc που μονο με το OpenOffice διαβαζοταν. Και αντε να μας το ξαναστελνουν, κτλ. θα το κατεβασω παντως να δω τι ειναι.

θα δοκιμασω και το Gimp. Χρησιμοποιω το PaintShop για επεξεργασια εικονων και μου φαινεται απλο.
 
θα δοκιμασω και το Gimp. Χρησιμοποιω το PaintShop για επεξεργασια εικονων και μου φαινεται απλο.
Δές και το Paint.net . Αρκετά απλό στη χρήση και με advanced λειτουργίες αν θές το κάτι παραπάνω :thumbup:
( ... είναι και free of charge όπως τα παραπάνω )
 
Να ενημερώσω όμως για κάτι το οποίο μπερδεύει πολύ κόσμο. Η άδεια χρήσης ενός λογισμικού υπάρχει για να μειώνει την ελευθερία αυτών που το χρησιμοποιούν, αυτών που κάνουν ανάπτυξη (το γράφουν δηλαδή) και αυτών που το εμπορεύονται.

Π.χ η GPL που θεωρείται η πιο ελεύθερη άδεια χρήσης λογισμικού υπάρχει εκεί για να αναγκάζει τον καθένα που κατεβάζει και χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα όπως το gimp να ακολουθήσει τους κανόνες αυτών που το σχεδίασαν. Αν δεν υπήρχε η GPL να λέει ότι η άδεια χρήσης ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει και ότι ο source code θα πρέπει να είναι ελεύθερος ο καθένας θα το κατέβαζε, θα έβαζε μια EULA και θα τελείωνε εκεί η εξέλιξη του προγράμματος.

Το ελεύθερο λογισμικό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και τσάμπα.

Δηλαδή αν ο Τάκης κατεβάσει το Gimp από το internet, μπορεί να το πουλήσει σε όποιον θέλει. Ο καθένας σας μπορεί να κάνει το ίδιο. Αν βρει κάποιον ο οποίος διατείθεται να δώσει χρήματα για κάτι που μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα από το Internet μπορεί να το κάνει. Άρα δεν ισχύει το free of charge. Κάλιστα τα προγράμματα που είπαμε παραπάνω θα μπορούσε να ήταν επί πληρωμή.

Για του λόγου το αληθες, στο Paint.net που ανέφερε παραπάνω ο Keeper η άδεια χρήσης είναι η MIT του OSI.

Αν τη διαβάσουμε θα παρατηρήσουμε το εξής:

Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the "Software"), to deal in the Software without restriction, including without limitation the rights to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software , and to permit persons to whom the Software is furnished to do so, subject to the following conditions:
Πρακτικά προς τα εκεί πάει το πράγμα σε όλες σχεδόν τις εταιρείες πλήν....
Το μοντέλο που πάει να περάσει λέγεται "Παροχή υπηρεσιών". Πάρε το OpenOffice ή το Eclipse "τσάμπα", κάντο ότι θέλεις αλλά αν είσαι εταιρεία και θες υποστήριξη θα πληρώσεις.

Είμαι η Redhat, πάρε το fedora "τσάμπα" άλλα αν θες call center support ή να τρέξει ο μηχανικός μου να δει το πρόβλημα σου θα σου δώσω το RHAS με support.

Είμαι η IBM. Αν θες πάρε το Eclipse κάνε ότι κάνεις άλλα αν θες support πάρε την ολοκληρωμένη σουίτα Websphere

H Sun έκανε την Java GPL, δίνει τα Netbeans άλλα πουλάει το support της.

Η Novell το ίδιο.

Η λογική είναι απλή. Ανοίγουμε τα πάντα, δίνουμε σε όλους το δικαίωμα στην πληροφορία, αυτό που επιστρέφεται είναι δικό μας πλεονέκτημα γιατί μειώνεται το development/QA cost και εμείς πουλάμε το support στις εταιρείες οι οποίες το χρειάζονται.

Τρανό παράδειγμα τα JBoss, Hibernate, Apache, Tomcat, MySQL να μην πω για Linux.
 
Για τον Server του Compuwise επέλεξα Windows 2003 Server αντί Linux καί λόγω της τιμής τους (εκτός του ότι προτιμούσα Windows λόγω εμπειρίας και ευκολίας). Αν έβαζα Linux θα μου κόστιζε πιο ακριβά!
 
Καλά πόσα σου ζήτησε ο Ηρακλής? :biglaugh:

Πάντως συμφωνώ και εγώ μαζί σου Βαγγέλη. Πήγε να μου κάτσει η κυρά Μπελούτσι άλλα εγώ αρνήθηκα γιατί ήξερα καλύτερα την κυράShockενα. Τόσα χρόνια μαζί της ξέρω τα πάντα για αυτή και έχω μια οικιοτητα. :)
 
Rygar είπε:
Γιατί; Δεν είστε φίλοι με τον Ηρακλή πλέον; :biglaugh:
:biglaugh:

Το είχα συζητήσει μάλιστα με τον υπεύθυνο της Dell για τους Servers (όταν δεν ξέραμε ότι δικαιούμασταν την φτηνή άδεια χρήσης academic, δώρο της αγαπημένης μας Microsoft - 9 ευρώ/άδεια χρήσης CAL). Αν πάρουμε την κανονική άδεια για τα Windows και τη συγκρίνουμε με το Linux (Redhat έδινε η Dell), θα ήταν η μία η άλλη. Απλώς τα λεφτά δεν αγοράζουν άδειες χρήσεις αλλά υποστήριξη. Ξέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να βάλει το Linux μόνος του, αλλά στην πράξη είναι λίγο δύσκολο και κάποια στιγμή - στα δύσκολα - θα χρειαστεί η υποστήριξη...
 
Κάτσε γιατί θα τρελαθώ. Επειδή έβαλα πέρσι RedHat Advance Server και δε νομίζω το κόστος να έχει αλλάξει και τόσο, αν δεν κάνω λάθος ήταν 500$ (ακα 340?) για ulimited μηχανήματα. Η EL έκδοση ήταν αρκετά πιο φθηνή. Δηλαδή πόσο πήγε ο 2003 σου δώσανε και χρήματα μήπως; :)

Αν επειτρέπεται ο Server εκτός φαντάζομαι από file/print/proxy τι άλλα καθήκοντα έχει? Γιατί αν ήταν μόνο αυτά δεν έπρεπε να δώσεις μια. Το στήσιμο είναι αστείο και η συντήρηση μηδενική. Ο Ηρακλής το κάνει με το ένα χέρι ενώ με το άλλο τερματίζει ikaruga :) (Βασικά ένα enter παράει συνέχεια..)

Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσα Linuxόκουτα δουλεύουν χρόνια χωρίς να υπάρχει root password είτε γιατί έφυγε ο admin και δεν το άφησε, είτε γιατί έχει ξεχαστεί.

Ηρακλή νομίζω εκείνη η παρουσίαση που λέγαμε έγινε πλέον επιτακτική ανάγκη.
 
Σημερα βγήκε το Linux Format, εχει ενα γραμμα αναγνωστη και οδηγιες σχετικα με το πώς να τρέξεις photoshop μεσα απο virtual machine και virtual box γιατι η wine δεν παιζει καινουριες εκδώσεις.

Γενικά πλέον ειμαι καθαρά linux user, παιχνιδάκια παίζω στις κονσολες μου και σε linux και το K9 ειναι πολυ καλό σε θέματα DVD authoring (ετσι το λεμε τωρα) και σκευτομαι να τσιμπίσω ενα EeePC της ASUS με Xandros για το δρόμο. Ασε που παίζει να του βάλω και ενα εξωτερικο Lacie 500GB και να τον κάνω και κατεβαστήρι.
 
Saulot είπε:
Ασε που παίζει να του βάλω και ενα εξωτερικο Lacie 500GB
Να του κάνεις εμβόλια πρώτα, του Λάσυ. Μη δαγκώσει κανέναν :biglaugh:
 
shock είπε:
...Πήγε να μου κάτσει η κυρά Μπελούτσι άλλα εγώ αρνήθηκα γιατί ήξερα καλύτερα την κυράShockενα
Προς στιγμην μπερδευτηκα και νομιζα οτι εγραφες κυραShockeva,και λεω: "Ωραιος ο Αντωνης,με Ρωσιδα παντρευτηκε ο μπαγασας...!!" :biglaugh: :biglaugh:
 
telamonas.stokos είπε:
Και μιας και μιλαμε για (ανοικτου κωδικα, ελευθερα και δωρεαν) Επαγγελματικα προγραμματα - εχετε το νου σας για το Blender - ασχοληθηκα καμποσο τελευταια, μεχρι και σεμιναρια στο Hellug παρακολουθησα (απο τον Χρηστο Σμαιλη που γραφει στο Linux Format) και μπορω να πω (και οχι μονο εγω - Ελληνικο Linux Format ΙΑΝ-ΦΕΒ σελ 20) οτι στεκεται ανετα διπλα σε κολοσσους (φημης και κοστους) οπως το 3D Studio MAX και εν μερει το Maya. Χρησιμοποιειται ολο και περισσοτερο σε Αρχιτεκτονικα γραφεια και σιγα σιγα μπαινει και στα studios.

θα μπορουσες μηπως να μας δωσεις λιγες περισσοτερς πληροφοριες γιαυτο το σεμιναριο telamonas.stokos και το hellug,περι τινος προκειται?
 
HEL.L.UG=Hellenic Linux Usergroup (ή ελληνιστί Ένωση Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος).

Ιδρύθηκε γύρω στο 1996 (απ' οτι είχα διαβάσει σε μια συνέντευξη στο Linux Format).

Περισσότερα εδώ
 
shock είπε:
έβαλα πέρσι RedHat Advance Server και δε νομίζω το κόστος να έχει αλλάξει και τόσο, αν δεν κάνω λάθος ήταν 500$ (ακα 340?) για ulimited μηχανήματα. Η EL έκδοση ήταν αρκετά πιο φθηνή. Δηλαδή πόσο πήγε ο 2003 σου δώσανε και χρήματα μήπως; :)
Πήγε 180 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Η κανονική τιμή είναι μεν μεγαλύτερη από του Linux, αλλά η διαφορά δεν αξίζει τον κόπο, αυτό εννοούσα η μία η άλλη.
 
Vagelis είπε:
:biglaugh:
Το είχα συζητήσει μάλιστα με τον υπεύθυνο της Dell για τους Servers (όταν δεν ξέραμε ότι δικαιούμασταν την φτηνή άδεια χρήσης academic, δώρο της αγαπημένης μας Microsoft - 9 ευρώ/άδεια χρήσης CAL). Αν πάρουμε την κανονική άδεια για τα Windows και τη συγκρίνουμε με το Linux (Redhat έδινε η Dell), θα ήταν η μία η άλλη. Απλώς τα λεφτά δεν αγοράζουν άδειες χρήσεις αλλά υποστήριξη. Ξέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να βάλει το Linux μόνος του, αλλά στην πράξη είναι λίγο δύσκολο και κάποια στιγμή - στα δύσκολα - θα χρειαστεί η υποστήριξη...
Ετσι εξηγούνται τα 180 ευρώ. Γιατί εγώ ξέρω ότι η Standard που φαντάζομαι αγόρασες εσύ, κοστίζει κοντά στα 350 εάν θυμάμαι για μια εγκατάσταση. Οι άδειες δεν ξέρω πόσο πάνε. Πάντως εάν σκεφτείς ότι θα λύνεις όλα τα προβλήματα μόνος σου, αξίζει να το κάνεις. Ηδη θα έχεις πολλές σκοτούρες, δε χρειάζεσαι και μια επιπλέον, και δεν το λέω γιατί απορρίπτω το Linux. Ειμαι σίγουρος ότι εάν ήσουν γερός χρήστης τους σε επίπεδο admin και όχι απλού χρήστη, πιθανότατα να τα προτιμούσες.
 
Πίσω
Μπλουζα