Το παλιό όνομα της ALGIDA

ναι το γνωριζω αυτο!ομως θυμαμαι χαρακτηριστικα το σημα που ελεγε magnum,ρωτησα και αλλους φιλουσ μαλιστα τωρα και συνφωνουν
 
Yπαρχει μια πιθανοτητα ,δεν το αποκλειω τελειως.

Θυμαται κανεις αλλος ψυγεια με την ονομασια Magnum;

Αν οντως ηταν αυτο τοτε ενα μεγα μυστηριο ελαβε τελος με την βοηθεια σου. :)
 
Παντως, για οποιον ξερει ιταλικα, στη σελιδα

http://relaxdesign.wordpress.com/2008/05/29/il-caso-algida/

γραφει οτι το ονομα Algida χρησιμοποιηθηκε εξαρχης σε ολες τις βαλκανικες χωρες (Ελλαδος συμπεριλαμβανομενης), και παρεμεινε ετσι ακομα και μετα την εξαγορα της απο τη διεθνη Unilever.

P.S. Mηπως το ονομα Εldorado σας λεει κατι;

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1492/4/n92951688987_8787.jpg
 
Aardvark είπε:
Yπαρχει μια πιθανοτητα ,δεν το αποκλειω τελειως.Θυμαται κανεις αλλος ψυγεια με την ονομασια Magnum;

Αν οντως ηταν αυτο τοτε ενα μεγα μυστηριο ελαβε τελος με την βοηθεια σου. :)

το θυμαμαι σαν να το βλεπω τωρα μπροστα μου,μαλιστα θυμαμαι πως οταν ηθελα να παρω παγωτο εψαχνα παντα εβγα η magnum ψυγεια!και ακομα και οταν αρχισε να λεγεται algida εμεις στην γειτονια την λεγαμε magnum
 
Για να διασταυρωσουμε 100% το μυστηριο, θα προτεινα αν ποτε σε βγαλει ο δρομος να πας σε καποιο μαγαζι που αγοραζες παγωτα και να ρωτησεις τον καταστηματαρχη μηπως θυμαται την φιρμα
 
Wally είπε:
Για να διασταυρωσουμε 100% το μυστηριο, θα προτεινα αν ποτε σε βγαλει ο δρομος να πας σε καποιο μαγαζι που αγοραζες παγωτα και να ρωτησεις τον καταστηματαρχη μηπως θυμαται την φιρμα

το να βρω απο την δεκαετια του 80 καταστηματαρχη που να εχει ακομα το μαγαζι στα κατω πατησια καπως δυσκολο...ολα τα μαγαζια στην παλια μου γειτονια εχουν κλεισει η τα εχουν παρει μεταναστες κ πιθανον να γνωριζουν οποτε δυσκολο να βρεις καποιον απο τοτε να γνωριζει...
 
Καμια σχεση παιδια - μιλαμε για το 1981/82 τωρα - ψυγεια magnum δεν υπηρξαν. Το πρωτο παγωτο της Algida που ηρθε εδω ηταν ο πυραυλος Corneto.
 
Δε φανταζομαι να τα μπερδευει κανεις με τα λιγοτερο γνωστα ΑΣΤΥ και ΑΓΝΟ, και ψαχνομαστε αδικα τοσο καιρο;
 
Eγω πιστευω οτι ειμαστε σε καλο δρομο με το "Magnum" ,μαλλον μιλαμε για εποχη 84 και πανω και ολοι θυμομαστε το "κατι πριν" απο την Αlgida.

Το '84 το αναφερω γιατι απο οτι ειχα διαβασει καπου τοτε πρεπει να ηρθε επισημα η Algida .

Αnyway δεν το ξαναψαχνω παλι enough ,lol,αν επρεπε να βαλω στοιχημα θα ελεγα Magnum!!
 
και εμενα παντως κατι μου λεει το μαγκνουμ :)

οσο για το τι γραφουν τα επισημα σαϊτ, σορρυ αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι υπηρχε αλλο ονομα πριν το αλτζιντα! 1000%
 
Το '84 το αναφερω γιατι απο οτι ειχα διαβασει καπου τοτε πρεπει να ηρθε επισημα η Algida .
Η Algida ηρθε στην Ελλαδα επισημα το 1982 ως Algida - οτιδηποτε ψαχνουμε (αν οντως υπαρχει κατι) ειναι πριν απο τη χρονια αυτη.
 
Eιπα να μην το ξαναψαξω εκτος αν με πριζωσετε.

Το site της Unilever.gr οντως γραφει το 1982 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι απο το '82 υπηρχαν παγωτα με την μαρκα Αlgida.

Πιθανον το '82 εφτασε και βρηκε μια ετοιμη ηδη στον χωρο εταιρια με μεριδιο αγορας και σιγα σιγα εφτασε το ΄'87 (αυτο ηθελα να γραψω οχι '84) και εγινε η μετανομασια.

Ο “μαγικός” κόσμος του παγωτού, διάσπαρτος από γλυκές απολαύσεις και καλοδεχούμενες εκπλήξεις, έχει την τιμητική του αυτή την εποχή και μαζί του κάθε εμπλεκόμενος στην αγορά του. Ένας εξ αυτών, η UNILEVER HELLAS, η οποία δραστηριοποιείται από το 1987 στην εμπορία και διάθεση των παγωτών ALGIDA.
Απο αλλο site το παραπανω.

Τωρα για να το θυμαμαι τοσο εντονα (και συναμα αμυδρα lol) παει να πει οτι μαλλον απο την παραπανω χρονολογια εγινε η αλλαγη.

Πριν το '82 δεν θυμαμαι πολλα ,μονο G-Force. :p

.

.

 


Eντωμεταξυ εχω γνωστο σε διευθυντικη θεση που δουλευει στην Lever,το πασχα θα τον δω,ελπιζω να θυμαται.

 
 
Ένας εξ αυτών, η UNILEVER HELLAS, η οποία δραστηριοποιείται από το 1987 στην εμπορία και διάθεση των παγωτών ALGIDA.
Αυτο λεει οτι η Unilever αγορασε την Algida το 87 - ειχαμε ηδη χρονια που τρωγαμε παγωτα Algida (ως Algida)
 
Καλησπέρα σε όλους.. Λοιπόν, επειδή το θέμα με έχει απασχολήσει πάρα πολύ εδώ και πάρα πολύ καιρό άρχισα να ψάχνω παντού για μία απάντηση!Έβαζα στοίχημα πως η algida είχε άλλη ονομασία. Όσους και να ρώτησα κάνεις δεν μπορούσε να δώσει μια σίγουρη απάντηση.. Στο θέμα μας τώρα.. Μήπως λεγόταν "MAGIC";;;;; :xm:
 
Αμυδρα θυμαμαι το εξης: Να εχω αποφασισει οτι αγαπημενο μου (πχ για ενα καλοκαιρι) ειναι ενα παγωτο και απο την επομενη σεζον να κυκλοφορει (με αλλο ονομα η με το ιδιο ) αλλα απο την ALGIDA πια. Εγω να παρακολουθω ανυσηχος την διαφημιση (που ειναι πια ALGIDA) για το αν θα ειναι το παγωτο μου το ιδιο ... Οποτε μεσα στη θολουρα μου, κατι σα να μου λεει και εμενα αυτο το story της algida/unilever/whatever/αλλαγης.

Επίσης θυμάμαι την διαφήμιση με το μονότονο απλοϊκό ρεφρέν:

Ταρτούφο, ταρτούφο

τζελάτο ιταλιάνο

Ταρτούφο, ταρτούφο

τζελάτο ιταλιάνο

που θεωρω οτι εξαφανιστηκε οταν ηρθε η algida.

Λίγο Googling:

Η Unilever δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού με διαφορετικές επωνυμίες ανά χώρα αλλά διατηρεί ως ενοποιητικό στοιχείο στο λογότυπο της το σύμβολο της καρδιάς. Στην Αγγλία και στην Κίνα ονομάζονται Walls, στην Ιταλία, την Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη Algida, στην Γερμανία Langnesse και στην Ολλανδία και την Πορτογαλία είναι γνωστή με το όνομα Ola.

Ισως μαλιστα και να θυμαμαι κατι σαν ενημερωτικο που εξηγουσε οτι το ονομα αλλαξε κλπ κιολας...

Αρα μηπως η Unilever ειχε ερθει με καποιο αλλο αρχικο ονομα (μηπως τα παγωτα Algida τα λεγαμε παγωτα Ταρτουφο ? ) και μετα απο κανα δυο χρονια το γυρισε ? Η ηταν δυο διαφορετικες εταιρειες? Μηπως η Algida αγορασε την εκπροσωπηση της Ταρτουφο στην Ελλαδα και την εβγαλε απο την κυκλοφορια? Αβυσσος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θεμα δικαιωματικα μπαινει στο hall of fame των urban legends μαζι με τα περιεργα καπακια υπονομων, τα ψεκασματα, τις στοες κατω απο την Αθηνα και τις μασωνικες συνομωσιες χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
 
Να πω κι εγώ το δικό μου;

Ο πατέρας μου δούλευε στην διαφημιστική εταιρία που χειριζόταν τους λογαριασμούς της Lever, και η ίδια εταιρία, η Lintas, ανέλαβε και το λανσάρισμα της Algida.

Και θυμάμαι που μας έλεγε ο μπαμπάς μου "θα βγουν κάτι καινούργια παγωτά, ιταλικά, τα Algida!". Και μετά θυμάμαι μια τρέλα με το κύπελο "Sultana", σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτα!

Δεν θυμάμαι καθόλου κάτι για άλλο όνομα, να ρωτήσω και τον πατέρα μου μήπως θυμάται κάτι σχετικό...
 
Επειδη διαβασα ολο το thread και ομολογω δημιουργηθηκε και σε μενα ενα μπερδεμα στο μυαλο μου, εχω καταληξει οτι μπερδευομαστε με την διαφημιση για το gelato italiano, η οποια ειναι σιγουρα πριν την algida. H algida δεν νομιζω να αλλαξε ποτε ονομα και δεν ειχε σχεση με το gelato italiano. Tωρα αν το gelato ηταν παγωτο ή η εταιρεια θα σας γελασω!
 
τη μουσική του tartufo gelato italiano πάντως τη θυμάμαι ακόμα :)

επίσης παίρνω όρκο ότι δεν υπήρχε algida στην ελλάδα το '82 (θυμάμαι πολύ καλά το 1ο μου μουντιάλ espana '82)

το magnum σε χωνάκι με ολόκληρο σοκολατάκι δεν το θυμάται κανείς άλλος?
 
Καλοκαιρακι ερχεται,δυο χρονια μετα νεα μελη εχουμε aπο τοτε αρκετα ας ξανανοιξουμε τον φακελο "Algida" και το μυστηριο που ταλανιζει εδω και χρονια το retromaniax!
 
Πίσω
Μπλουζα