Το πιο εθιστικό παιχνίδι που έχετε παίξει, παίζετε και θα το παίζετε μια ζωή;

Mιας και σχεδον ολοι ειπαν παραπανω απο δυο-τρια παιχνιδια ας πω και εγω καποια οπου εκαψα τα εγκεφαλικα μου κυτταρα μαζι τους...

Double Dragon σε Arcade, Raiden σε arcade, Alien 3 σε mega drive και Thunder Force ιν σε mega drive.
 
Θα πω δύο τρία που τα έχω παίξει πολύ και έχουν addiction factor.

Πρώτα από όλα Doom. Με όλα τα WADs που βγάζει η community παρακολουθώ συχνά και δεν βαριέμαι ποτέ. Έχω καιρό να παίξω τις παλιές πίστες αν και τις έπαιξα με το Brutal Doom modification. Το BD αναβίωσε το Doom για μένα (παρόλο που λένε πως του αλλάζει χαρακτήρα) και είχα εθιστεί τρελά έναν καιρό, συμπληρώνοντας πάνω από 100 ώρες σε 2-3 βδομαδούλες. Σε αυτό το laptop που έπαιζα παραδοσιακό doom (αλλά με την Zdoom engine) έχω 97 ώρες στη δεύτερη θέση (με πρόγραμμα που κάνει tracking. Π.χ. πρώτη θέση είναι το google chrome με 324 ώρες. Μετά το internet έπαιζα doom). Το Brutal σπιτι μου πρέπει να είναι 170 ώρες αν θυμάμαι. Το Doom είναι παραπάνω από παιχνίδι για μένα, είναι ζωή, φτιάχνεις και πίστες, συμμετέχεις στην community, τότε οι ώρες είναι ατέλιωτες.

Και βλέπω τώρα το Borderlands 2 να έχω συμπληρώσει 120 ώρες! Τα Borderlands γενικότερα. Μια φορά έπαιζα Borderlands την ημέρα και έβλεπα 24 τη νύχτα για τρεις μέρες και με πέρνανε τηλέφωνο και στέλνανε και email και δεν το είχα πάρει χαμπάρι και με ψάχναν μπας και έχω πάθει κάτι. Αυτό στη φοιτιτική μου φάση στην Αγγλία, αμέσως μετά από 2 κουραστικές εργασίες.

Έπειτα Civilization το 1 (τα υπόλοιπα απλά δεν τα έχω δει και δεν θέλω τώρα γιατί θα κάψω). Έπαιζα μια φορά και ξημέρωσε. Μετά από χρόνια το βάζω σε dosbox emulator να τρέχει στο Caanoo με ειδικό configuration και λιώνω. Είχα χρόνια να παίξω αυτό το αρχαίο παιχνίδι και όμως ξανακόλησα. Μετά το άφησα γιατί δεν λέει. Ο αδερφός μου έχει παίξει τα υπόλοιπα 2,3,4,5 και άμα απαντούσε σε αυτό το forum θα έλεγε σίγουρα αυτά και μόνο.

Αυτή είναι η τριάδα μου. Σαν πρώτο μάλλον θα έβαζα το Doom.

Όσο για εφφέ hallucinations κάποτε έπαιζα 6-8 ώρες την ημέρα Grimrock ξανά και ξανά με άλλους χαρακτήρες και μια μέρα το άφησα και βγήκα έξω και όπως κάνουν rotate και shifting η κίνηση αυστηρά στις 90 μοίρες, περπατούσα στο δρόμο και ένοιωθα πως έπρεπε να μείνω και εγώ στους 90 ή κάτι τέτοιο. Έιχα ζαλιστεί τρελά. Καιρό έχω να νοιώσω τέτοια παρενέργια.

Και φυσικά το tetris-effect είναι classic! Δεν είδα πολλά Oblivion/Skyrim btw. Είχαμε κάψει και με αυτά αν και τα άφησα.
 
Σκάκι.

Το λένε fritz? To λένε chessmaster? Tο λένε extreme chess? Το λένε... όπως και να το λένε.

Σε pc? σε κονσόλα? σε κινητό? σε σκακιέρα? σε χαρτί? μνημονικά? οπουδήποτε.

(αν και έχω μία προτίμηση στο fritz)
 
crazy kong. ms pacman, bomb jack άν καί είναι αμέτρητα τά παιχνίδια πού μ αρέσουνε, αυτά τά 3 είναι στήν κορυφή.. δέν ξέρω ποιό νά διαλέξω.. Τό κλασσικό pacman παρότι τό γνώρισα πρίν απ τά ανωτέρω πού είπα, δέν μέ τράβηξε ποτέ φανατικά τό έπαιζα κάπου κάπου, αλλά ή συνεχή μονοτονία τής ίδιας πίστας, με κούραζε(τό ξέρω πώς ανεβαίνει τό επίπεδο δυσκολίας συνεχώς), απλώς δέ μού αρέσει νά βλέπω τό ίδιο σκηνικό ασταμάτητα, αλλά τό σέβομαι σάν τό βασιλιά καί τών αγαπημένων μου αλλά καί όλων τών υπολοίπων.. :)
 
Shonobi,Cabal απλα τα πραγματα..
 
bubble bobble

rastan

double dragon

1943

cannon fodder

Sensible Soccer

golden eye N64

βασικα ειναι δεκαδες :p
 
Πολύ δύσκολη ερώτηση, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια σε αυτή τη κατηγορία. Πάντως μόνο ένα παιχνίδι μπορώ να παίξω οποιαδήποτε στιγμή και με οποιαδήποτε διάθεση:

[video=youtube_share;9v3B1hzMwnQ]

 
"Myst-Riven..."

Απλά εθιστικό...!!!
 
Θα επιλέξω ένα από κάθε περίοδο της gaming εμπειρίας μου…

super ferrari – Atari 2600

golden axe- coin-ops

operation wolf – Amstrad 6128

lotus turbo challenge – Amiga 500

κενό ʼ93 – ʼ97 είχα αγοράσει RGV

unreal – τενεκές

ninja gaiden - xbox
 
grinder είπε:
κενό ʼ93 – ʼ97 είχα αγοράσει RGV
Τι είναι το RGV; Τότε ήταν τα χρυσά μου χρόνια ως gamer! :baby2: πριν πολύ μικρός για να παίξω σοβαρά, μετά έφηβος με άλλες ασχολίες :wub:
 
Πολλά παιχνίδια έπαιξα στο παρελθόν που μου άρεσαν και μου αρέσουν. Indiana Jones and the fate of Atlantis, karateka (το πρώτο μου), prince of persia, star-trek 25th anniversary κ.α. Αλλά αυτό που έχω κρατήσει και παίζω ακόμα μερικές φορές σε έναν παλαιότερο Η/Υ, είναι το Panzer General II (1997).
 
Με βλέπω και στα 80 μου, εφόσον δεν θα έχω πάρκινσον και τα χέρια μου να μπορούν να κρατάνε το τούβλο που λέγεται Game Gear να παίζω NBA JAM T.E. Τόσες ώρες που έχω παίξει με αυτό...Έχουμε μέλλον.
 
Wonder Boy . . . Νομίζω ότι παίζω αυτό το παιχνιδί γύρω στα 25 χρόωια !!! (Πρέπει να ήταν '87 όταν χάρη στα conne του θείου έμπαινα σαν Κύριος σε κάποιο UFAδικο.

Blood Money . . . Από το 1991 εως σήμερα

Captain Blood . . .
 
olga_tz είπε:
Καλησπερα,1)tetris

2)bubble bobble

3)puzzle bobble

4)snow bros
Τα πλέον αγαπημένα γυναικεία παιχνίδια, όλα μαζί ! Πέρα απο την πλάκα, είναι και δικά μου αγαπημένα, ενώ μόλις πήρα καμπίνα και Neo Geo, η γυναίκα μου σχεδόν απαίτησε το Puzzle Bobble !!! Είναι και το μόνο παιχνίδι που με κερδίζει μερικές φορές, ενώ στο Tetris συνήθως τα καταφέρνω καλύτερα (με την δική μου γυναίκα αντίπαλο, γιατι έχει τύχει να κάτσω με μια πιο έμπειρη και έψαχνα που να κρυφτώ ! )
 
The Newzealand Story.....................................................................................
 
Πίσω
Μπλουζα