Το πρώτο μου PC - Μέρος Β'

Yπάρχει ίδιο thread μ' αυτό από πολύ παλιά παιδιά.

Καλύτερα να γίνει συγχώνευση... ;)
 
Εγιναν οι απαραιτητες μεταφορες/μετονομασιες.

Καλυτερα οχι συγχωνευση μιας και το πρωτο ταν ηδη μεγαλο.

thanx
 
Ό,τι νομίζετε καλύτερο εσείς,εγώ απλά την επισήμανση έκανα... :)
 
Το πρώτο δικό μου pc, μου το πήραν οι δικοί μου τα χριστούγεννα του 1991. Ήταν αγορασμένο από ένα μαγαζί στην Αθήνα με το όνομα computer market, και ο υπολογιστής είχε τη στάμπα mg-manager. 286 στα 16ΜΗz, με 1ΜΒ Ram, VGA κάρτα με 256kb μνήμη, 1 Floppy 5.25" 1.2MB, και μονόχρωμο monitor. Θυμάμαι η τιμή του ήταν 100.000δρχ. η κεντρική μονάδα, και 27.000δρχ το Monitor. Οι δικοί μου προτίμησαν το μονόχρωμο γιατί λέγανε πως χαλάει λιγότερο τα μάτια από το έγχρωμο... Μαζί είχανε πάρει και μια συλλογή με 4 παινίδια της TITUS (Wild Streets, Off Shore Warrior, Fire and Forget II, και Galactic Conqueror). Είχε μαζί το MS-DOS 4, και είχανε δώσει και ένα ελληνικό βιβλίο για αυτό. Όταν το συνδέσαμε δεν έπαιζε, και για λίγες μέρες απλά ήταν άχρηστος. Μέχρι που ήρθε ένας γνωστός που ήξερε και τον έφτιαξε. Το πρόβλημα; Απλά κάποιος είχε δηλώσει ότι είχε σκληρό στο BIOS και δεν είχε και κόλλαγε στην εκκίνηση... Μετά από 1 χρόνο έκανα τη μεγάλη για τότε προσθήκη ενός 3,5" floppy και μπορούσα πλέον να ανταλλάξω προγράμματα και παιχνίδια με τους φίλους μου, και μετά από άλλο 1 χρόνο το πήγα σε ένα μαγαζί και το αναβάθμισα σε 386DX/40 με 4MB RAM( 2 του είχα πει, αλλά δεν αναγνώριζε 2 σκέτα λέει μετά - προφανώς δεν είχε 8 simms των 256kb που ήθελε για να έχει 2 - καλύτερα αν και δώσαμε κάτι παραπάνω...)Στην ουσία βέβαια μόνο το κουτί, το τροφοδοτικό και τα floppy μείνανε ίδια, και βλακεία μου που δε ζήτησα τότε τα παλιά.... Το κουτί ήταν ένα ειδικό desktop, χωρίς βίδες που πίεζες 2 κουμπιά στα πλαϊνά και μπορούσες να ανοίξεις το πάνω μέρος σαν καπώ αυτοκινήτου. Αυτό ήταν καλό γιατί από πολύ νωρίς ξεκίνησα να το ανοίγω και να βλέπω και σιγά σιγά αργότερα να πειράζω πράγματα. Επίσης, η μεγαλύτερη επιτυχία μου με τον 386, ήταν που είχα καταφέρει να τρέξω windows 3.1 χωρίς σκληρώ δίσκο. Αφιέρωσα ένα σαββατόβραδο για να βρω όλα τα απαραίτητα αρχεία, ξεκινόντας από το win.com, από backup των windows που μου έγραψε ένας φίλος σε 10 δισκέτες. Έβλεπα τι μου ζητούσε και το αντέγραφα, και στο τέλος χωρέσανε όλα μαζί σε μια δισκέτα 1.44 ΜΒ. Όμως έκανε μια ώρα να ξεκινήσει. Και σκέφτηκα άλλη πατέντα τότε. Είχα 4ΜΒ RAM. Δίσκος RAMDRIVE 1,5MB και μένανε άλλα 2,5 για RAM. Αντέγραφα όλα τα αρχεία της δισκέτας των windows στον εικονικό δίσκο, οποίος ήταν πολύ πιο γρήγορος από έναν συμβατικό. Το αποτέλεσμα ήταν να γράφω win, και μόλις πατάω το enter μετά από 1" να έχουν φορτώσει. Φώναξα το φίλο που μου έδωσε τα windows, και τά'χασε όταν το είδε ... :)
 
Έχω ξαναγράψει για αυτό αλλά λέω να ξαναποστάρω βάζοντας περισσότερη σάλτσα γιατί ποτέ δεν παύεις να αναπολείς ευχάριστες αναμνήσεις :D

Το πρώτο μου PC λοιπόν ήταν ένας Pentium 133 Mhz με 16MB μνήμη,μία S3 Virge με 2MB μνήμη,μία Sound Blaster 16,ένα CD-ROM 4x μπορεί και να ήταν 8x και ένας θρυλικός σκλήρος Western Digital στα 2GB!!!

Εν έτει 1996 ετούτο το μηχάνημα τα έσπαγε!Μέχρι τότε η οικογένεια μου είχε έναν 286 όπου και έπαιζε ο αδερφός μου παιχνιδάκια σε DOS και ο πατέρας μου έκανε τις δουλείες του.Εν έτει 1996 λοιπόν εγώ ήμουν δεν ήμουν 2 χρονών οπότε δεν μπορώ να θυμάμαι λεπτομέρειες και τα περισσότερα γεγονότα βγαίνουν από τις αναμνήσεις των υπολοίπων!

Επειδή ο 286 ήταν πραγματικά λίγος εκείνη την εποχή και επειδή ο αδερφός μου είχε πρίξει τον πατέρα μου :p ,τελικά αποφασίστηκε να πάρουμε καινούργιο υπολογιστή!Του βάλαμε και τα καινούργια τότε Windows 95 και το μηχάνημα σε συνδυασμό με τον Pentium πέταγε!Εννοείται πως ο αδερφός μου δανείστηκε από φίλους όποιο παιχνίδι βρήκε.Μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να αγοράσει το Worms.

Και κάπου έκει μπήκα και γω στο παιχνίδι αφού άρχισα να μαθαίνω πως να κουνάω το ποντίκι και πως να παίζω παιχνίδια.Από τα πρώτα που έπαιξα ,εαν όχι το πρώτο, ήταν το Worms!

Επίσης ένα από τα πρώτα μαθήματα που μου έγιναν ήταν πως να σβήνω αρχεία.Όμως δεν τους βγήκε σε καλό!Πήγαινα και έσβηνα αρχεία από τον φάκελο των Windows 95 και δεν bootάρε το PC!Κάναμε συνεχώς format και το πρόβλημα συνέχιζε.Είμασταν έτοιμοι να πάμε το PC εκεί που τον είχαμε αγοράσει να δούμε τι συμβαίνει μέχρι που με πιάσανε να σβήνω αρχεία :D :D!

Ωραίες αναμνήσεις!

Κάποια στιγμή το 1998 ο πατέρας μου πήρε έναν δεύτερο υπολογιστή αποκλειστικά για τις δουλειές του,έναν απίστευτα γρήγορο Pentium II στα 233 Mhz και 64MB RAM μαζί με 4GB σκληρό και την απίστευτη Matrox Millennium 2 με 4MB μνήμη!

Τότε ήταν που ο "ταπεινός" πλέον Pentium 133 έγινε όλος δικός μας!Τον είχαμε fullάρει με παιχνίδια και τίποτα άλλο!Παίζαμε,παίζαμε,παίζαμε...

Μέχρι που κάποια στιγμή το 2000 και αφού πλέον ο Pentium είχε γίνει πάναργος και δεν σήκωνε τίποτα,ο αδερφός μου αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή για νέο PC!

Με την αγορά του νέου υπολογιστή,ο Pentium 133 ή θα δωρίζονταν ή θα τον έπαιρνα εγώ.

Μαντέψτε τι έγινε!Ο Pentium όχι μόνο έγινε δικός μου αλλά υπέστη και αναβάθμιση από 16MB μνήμη πήγε στα 64!Έτσι,στην ηλικία των 6 χρόνων,είχα ολοδικό μου PC! :)

Επειδή το να διαχειρίζεσαι PC ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να παίζεις παιχνίδια απλώς,έμαθα πως να κάνω format χρησιμοποιώντας bootdisk,βασικές εντολές του DOS όπως το DIR,CD κ.α. καθώς και πως να βάζω Drivers!

Το PC αυτό παρέμεινε στα χέρια μου για μια διετία ακόμα μέχρι που πήρα έναν Celeron 900άρι άλλα αυτό είναι μία άλλη ιστορία για την οποία ίσως σας μιλήσω κάποια άλλη φορά. :)
 
1990-91 , IBM PS1/pro , 386sx/20 , 2MB RAM, vga, 80MB HDD + color monitor... 1.100.000 δρχ κόστιζε... κόλλημααααααα
 
Λοιπόν, το 1ο μου PC αγοράστηκε το Νοέμβριο του 1995. Ηταν ένας 486 τελευταίας γενίας, με ότι αλλαγές είχε φέρει σε αυτούς η έλευση της γενίας των πρώτων pentium ( η motherboard του μάλιστα είχε και 2 PCI θύρες ).

Ποίο αναλυτικά... ήταν ένας 486DX/4-120, με 2MB μνήμης, κάρτα γραφικών μια cirrus logic 3484 με 1MB μνήμη, soundblaster pro combatible κάρτα ήχου ( δε θυμάμαι μάρκα... ), 880ΜΒ σκληρό δίσκο, 2χ CD-rom της Sony, και οθόνη μια Daewoo 14''.
 
Άνοιξη του 1990:





Great Wall:


Είδος


PC/AT

 


Model


GW-286B

 


Έτος


1989

 


Προέλευση


Κίνα

 


CPU


AMD 286


12Mhz 16Bit

 


Ram


1024Kb

 


Motherboard


Chips

 


Monitor


Casper
Monochrome

Fujitchu Monochrome SVGA

 


Μέσα Αποθήκευσης


Mitsubishi 5.25'' 1.22Mb


Nec 3.5'' 1.44Mb


HDD Seagate St-251 40Mb


 


Κάρτα Γραφικών


Hercules



Trident VGA 256Kb

 


Controler HDD/FDD


Goldstar

 


http://www.gwoversea.com/


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρώτο μου pc ήταν 286 (16ΜΗz) με 1ΜΒ Ram, κάρτα γραφικών Hercules B/W και δισκέτα 5.25" 1.2MB και ο super σκληρός 40ΜΒ (θυμάμαι οι φίλοι με ρώταγαν τι θα τον κάνω τόσο μεγάλο :p )
 
Το πρώτο μου pc ήταν ενας pentium στα 166mhz, 16mb ram (αργότερα έγινε αναβάθμιση στα 32), κάρτα ήχου soundblaster (δε θυμάμαι μοντέλο), 2gb hdd και 15' μονιτορ της Philips. Ήθελα και μια κάρτα γραφικών σαν τρελός αλλά ποτέ δε μάζεψα αρκετά λεφτά..
 
Ευτυχώς το πρώτο μου κομπιούτερ δεν ήταν PC, ήταν Amiga 500.

Δυστυχώς το πρώτο μου PC το πήρα το '93 και ήταν ένα Quest 386DX με 120ΜΒ σκληρό, SVGA, soundblaster και DRDOS 6 (όχι MS).Με συνεπείραν τα γραφικά της VGA και αλλαξοπίστησα.Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το Indiana Jones and the fate of Atlantis.

Έπρεπε να πάρω Amiga 1200 ή 4000 πρώτα και μετά να αλλαξοπιστήσω (μετά τον θάνατο της Commodore).Τελοσπάντων.
 
Το πρωτο μου PC ηταν το Schneider Euro PC.Το πηρα το 1992.Ειχε 8088 επεξεργαστη στα 9.54 MHz με μνημη 512Κb ενα drive 3.5'' και φυσικα δεν ειχε σκληρο δισκο.Οθονη κιτρινη και καρτα γραφικων (ο θεος να την κανει) CGA Hercules!!!

Μαζι του περασα αρκετες ωρες λιωσιματος στο πρωτο παιχνιδι που επαιξα ποτε σε pc...Ποιο αλλο απο το prince of persia!!! Το αποχωρηστικα οταν πηρα ενα 386 sx 40MHz απο το microchip στην ιερα οδο στο αιγαλεω!!!

Αρε εποχες!!!!






 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Euro PC II. Αγοράστηκε απο τους γονείς μου το 1990.

9.54 ταχύτητα,8088,768Κ μνήμης.

Εαν το βρω θα το ξαναγοράσω σίγουρα.

Οποιος θέλει μπορεί να το δεί εσωτερικά εδώ.

Τα SPECS του εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
TO πρώτο pc ένας 8086 huindai το 85 που αναβαθμίστηκε σε 286 Quest με το ωραίο slim desktop κουτάκι αρχές 1990 ή τέλη 89 δεν θυμάμαι καλά....

Όλοι μιλούσαν για τους ΑΤ και πόσο δυνατοι ήταν...... Τρομάρα τους.
 
amigabill είπε:
Ευτυχώς το πρώτο μου κομπιούτερ δεν ήταν PC, ήταν Amiga 500.Δυστυχώς το πρώτο μου PC το πήρα το '93 και ήταν ένα Quest 386DX με 120ΜΒ σκληρό, SVGA, soundblaster και DRDOS 6 (όχι MS).Με συνεπείραν τα γραφικά της VGA και αλλαξοπίστησα.Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το Indiana Jones and the fate of Atlantis.

Έπρεπε να πάρω Amiga 1200 ή 4000 πρώτα και μετά να αλλαξοπιστήσω (μετά τον θάνατο της Commodore).Τελοσπάντων.
μήπως έχεις καμιά φωτογραφία από τον Quest σου ή κάποιο εγχειρίδιο?

Αν υπάρχει τον θέλω! :flower: :flower:
 
Ένα cpc464 όταν ήμουν 5-6 χρονών κάπου στο '84.
 
Altec 8088,2 drives 5,25,πράσινη οθόνη με Hercules κάρτα.Τραυματική εμπειρία που δεν ξεπέρασα ποτέ(αν και ήρθαν γρήγορα ο STE,η 1200 και μια 500 να με θεραπεύσουν).
 
@nikdev

Sorry, ο Quest είναι μια ανάμνηση μόνο πλέον.Δεν έχω κρατήσει τίποτε από κανένα PC γιατί δεν τα θεώρησα ποτέ σημαντικά, μόνο αναλώσιμα.Τις αμίγκες όμως... ::)
 
@amigabill

ήταν με το λεπτό desktop κουτάκι ? Πάντως μου έκανε εντύπωση η ποιότητα. Γαλβανισμένο γυαλιστερό αλουμίνιο. Και όχι secc όπως σήμερα (ακόμη και στο HAF που έχω)

ΥΓ. Προτιμήσεις είναι αυτές.... Αν και είχα ATARI πριν το πρώτο PC ποτέ δεν με τράβηξε.
 
bsiap είπε:
Το πρωτο μου PC ηταν το Schneider Euro PC.Το πηρα το 1992.Ειχε 8088 επεξεργαστη στα 9.54 MHz με μνημη 512Κb ενα drive 3.5'' και φυσικα δεν ειχε σκληρο δισκο.Οθονη κιτρινη και καρτα γραφικων (ο θεος να την κανει) CGA Hercules!!! Μαζι του περασα αρκετες ωρες λιωσιματος στο πρωτο παιχνιδι που επαιξα ποτε σε pc...Ποιο αλλο απο το prince of persia!!! Το αποχωρηστικα οταν πηρα ενα 386 sx 40MHz απο το microchip στην ιερα οδο στο αιγαλεω!!!

Αρε εποχες!!!!

 

 


Ρε θηρίο νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που ο πρώτος του υπολογιστής είχε κιτρινη οθόνη!!!

Έπαιζα dark castle, και thegames στο ΧΤ μου!!! Φυσικά χωρίς σκληρό και να αλλάζω τις δισκέτες, αλλά οι δικές μου ήταν 5,2!
 
Πίσω
Μπλουζα