Το πρώτο τσιγάρο ...

Στην Γ Γυμνασίου έκανα κάτι πιο προχωρημένο: αντί να καπνίσω (θα το καταλάβαιναν εξάλλου μετά), άνοιξα ένα τσιγάρο και δοκίμασα τον καπνό (???)! Η γεύση ήταν απαίσια, ένιωσα ένα κάψιμο στο λαιμό και δεν κάπνισα ποτέ. Είχα στην τσάντα μου ένα πακέτο τσιγάρα για μαγκιά καθώς και στο συρτάρι του γραφείου μου για κάποια άλλη στιγμή ίσως αλλά δεν...! Το τσιγάρο σίγουρα είναι μια βλαβερή συνήθεια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καπνίζουν κάποιοι άνθρωποι. Mε ενοχλεί ιδιάιτερα να βλέπω μεγάλες γυναίκες να καπνίζουν. Για να μην αναφέρω και τα έξοδα για την αγορά των πακέτων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρώτο τσιγάρο στα τέλη των 14 - αρχές 15. Έμελλε να είναι η σχέση που θ' άλλαζε τη ζωή μου.

Μιλάμε για τα περιβόητα Άσσος Φίλτρο Κασετίνα (άραγε να κυκλοφορούν ακόμα?...) που κάπνιζε τότε η μητέρα μου. Κλασσικά, περίμενα να φύγει από το σπίτι, για να κλέψω ένα τσιγάρο και να το δοκιμάσω! Είχα έτοιμη και τη δικαιολογία, γιατί τα μετρούσε! Μου έπεσε το πακέτο και προσπαθώντας να τα μαζέψω από κάτω, πάτησα ένα τσιγάρο και το έσπασα! :D

Ε, δοκίμασα, πνίγηκα, ΔΕΝ έβηξα (το γινάτι μου, δε λέγεται!) και όταν τελείωσα με γδαρμένο λαιμό, πονεμένα πνευμόνια και βουρκωμένα μάτια, άρχισα να πλένω δόντια με φρενήρεις ρυθμούς!

Όχι, δε μου άρεσε, αλλά λόγω βλακείας (όχι μαγκιάς), το συνέχισα.

Το έκοψα 2 φορές στη ζωή μου. Η πρώτη ήταν το 2006 και για 1,5 χρόνο. Δεν θα το ξανάρχιζα, αν δεν είχα προβλήματα στη δουλειά, τα οποία ηλιθιωδώς νόμιζα ότι θα λύνονταν ως δια μαγείας με το τσιγάρο. Μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου του 2011, κάπνιζα κοντά στο 1,5 πακέτο τη μέρα, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι ήμουν όλο το καλοκαίρ άρρωστη και γλύτωσα την πνευμονία καλοκαιριάτικα στο τσαφ. Αποκορύφωμα η καλοκαιρινή άδεια, που κάπνιζα για 2 βδομάδες 3 πακέτα τη μέρα.

Τόσο αγανάκτησα με τον εαυτό μου που μπορεί κι ελέγχει τα πάντα (ακόμα και το αν και πότε θα φάω ή τον πόνο), αλλά αδυνατούσε να ελέγξει το τσιγάρο, που αποφάσισα να ελαττώσω το κάπνισμα στα 5 τσιγάρα τη μέρα. Ε, μετά κατά λάθος το έκοψα! :D

Και λέω κατά λάθος, γιατί δεν το επεδίωξα ούτε το 2006, ούτε τώρα... Απλά, έγινε.

Κι επειδή όλα είναι στο μυαλό μας, αλήθεια σας λέω, δε μου έλειψε στιγμή & δεν βασανίστηκα λεπτό. Απλά ξέρω ότι δε μπορώ να κάνω ένα τσιγάρο στις τόσες - μου αρέσει και θα ξαναρχίσω.

Ξέρω ότι θα ακουστώ σαν προπαγάνδα, αλλά είμαι μια χαρά. Σταμάτησα να πετάω τα λεφτά μου, η μυρωδιά μου δεν είναι τσιγαρίλα, αναπνέω ξεκάθαρα, δεν λαχανιάζω, πηγαίνω για τρέξιμο χωρίς να νιώθω σφίξιμο στην καρδιά μου, επανέκτησα την όσφρησή μου, υποχώρησε η ιγμορίτιδά μου & το κυριότερο, είχα μόνο μια ημικρανία στους τόσους μήνες (και αυτή ήταν στο τρένο, όταν ερχόμασταν στην Αθήνα), που υποχώρησε σε λιγότερο από 5 ώρες! Σε κάθε άλλη περίπτωση, με πήγαινε έτσι τουλάχιστον 1,5 μέρα. Να σας ενημερώσω ότι όταν κάπνιζα είχα τουλάχιστον μια ημικρανία στις 2 εβδομάδες. Μιλάμε για ανυπόφορο πράγμα - η Kambia με θυμάται...

Δεν μ' ενοχλεί να καπνίζουν οι άλλοι γύρω μου & δε μου αρέσει η ρατσιστική συμπεριφορά που υιοθετούν οι αντικαπνιστές προς τους μη καπνιστές. Το να βλέπω ανθρώπους έξω στο κρύο να προσπαθούν να καπνίσουν, μου φαίνεται απάνθρωπο. Όπως ο κάθε μη καπνιστής έχει επιλέξει κι έχει το δικαίωμα να μην καπνίσει, θεωρώ ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους καπνιστές. Δεν θα συνεχίσω, γιατί θα βγω εκτός θέματος (ήδη είμαι ελαφρώς! #) ), αλλά νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω!

Υ.Γ. Μια εβδομάδα πριν, έκλεισα 5 μήνες άκαπνη! Δεν είναι δύσκολο - όλα είναι στο μυαλό μας!

Α, και ο μύθος ότι βάζεις κιλά, να σας πω ότι πριν το κόψω ήμουν 56,5 κιλά. Σήμερα που γράφω, είμαι 54,5! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μανιάνα!!!! Ρε θηρίο δε μου το είπες ποτέ! Μην το κσαναρχίσεις το ρημάδι!!! Προτιμώ να πίνεις 7 γκαιφέδες τη μερα αφου εχεις φαει κατι, παρα να κανεις τσιγάρο.

Αυτό με τα κιλά όντως δεν ισχύει. Ειναι όλα στο μυαλό. Αν κοψεις τσιγάρα, πρέπει να συνεχίσεις να τρώς όπως έτρωγες και να βαλεις και λίγο τρέξιμο στο πρόγραμμα.

Ορίστε, κανω και το διαιτολόγο εδώ μεσα!!!

D@redevil είπε:
Όχι, δε μου άρεσε, αλλά λόγω βλακείας (όχι μαγκιάς), το συνέχισα.
Ο μέγας πανσοφος φιλόσοφος Ρυγάριος είχε πει καποτε ότι η μαγκιά και η βλακεία βρίσκονται στο ίδιο νόμιζμα, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ!!!
 
Περίμενα να έρθεις να σε κάνω έκπληξη Ρηγανάκο μου! :)

Ε, δεν πειράζει - τώρα θα πίνουμε καφέ πιο άνετα! ;)
 
αυτολογοκρινομαι :thumbup: rygar για να μην λοξοδρομησει το thread
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι ευκολο, απαιτεί πολύ καλή ψυχολογία και μεγαλη θεληση. Ομως να αναφερω ενα παραδειγμα. Το παληκάρι με το οποίο δουλεύουμε μαζί εδώ και 18 χρόνια, καπνιζε σα φουγάρο. Πηγε μια μερα στο γιατρό και του είπε να το κόψει. Μια μερα ηρθε στη δουλειά και από τότε δεν τον ξανάδα να καπνίζει. Οταν τον ρώτησα μετά από πολύ καιρό πώς το κατάφερε, μου είπε ότι σηκώθηκε ενα πρωί, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και είπε "Το κόβω τωρα". Ειναι θεμα αρχικά επιλογής και μετά θέλησης. Επιλέγεις να δοκιμάσεις, ΘΕΣ να καπνίζεις, ΘΕΣ να το κόψεις.

Μπράβο σε όλους που το κόπσατε, αλλα είναι μια μεγαλη κουβεντα που θα μας χαλάσει και το θρεντ, οπότε ας συνεχίσουμε επί του θεματος αυτου, ναι;
 
Μετά από τόσες ιστορίες που διάβασα μου ήρθε ξανά η απαίσια γεύση του τσιγάρου στο στόμα.

Παθητικός καπνιστής είμαι δυστυχώς από πολύ μικρή ηλικία (δεν είναι τυχαία η σπαστική βρογχίτιδα που είχα περάσει μικρός...).

Από μικρός δε μου άρεσε καθόλου η μυρωδιά του καπνού, οπότε φώναζα στους γονείς μου που κάπνιζαν.

Με τον αδερφό μου κρύβαμε τα πακέτα των γονιών μας για να σταματήσουν να καπνίζουν, αλλά εκείνοι απλά μας φώναζαν να τους τα φέρουμε πίσω.

Μια μέρα πήραμε μαζί με τον αδερφό μου ένα τσιγάρο απ'το πακέτο της μητέρας μου, Καρέλια Lights έκανε από τότε, και βγήκαμε στο μπαλκόνι, απόγευμα ήταν.

Ήμουν περίπου 7-8 χρονών, αν θυμάμαι καλά.

Το άναψε ο αδερφός μου και έκανε μια τζούρα.

Μετά το έδωσε σε μένα.

Τράβηξα μια τζούρα.

Δε θα ξεχάσω αυτή την απαίσια γεύση που κατάκλυσε το στόμα μου.

Αισθάνθηκα σα να είχα εισπνεύσει ένα δυνατό δηλητήριο (μα τι βάζω το "σαν"...)

Πνίγηκα και άρχισα το βήχα.

Δεύτερη τζούρα δεν είχε.

Ο αδερφός μου ξεκίνησε το κάπνισμα στην εφηβεία του και το συνέχισε μετά μανίας στο στρατό.

Όταν απολύθηκε από φαντάρος το έκοψε μαχαίρι.

Εγώ ποτέ μου δεν το ξανάβαλα στο στόμα μου και το θεωρώ τελείως ηλίθιο να το ξεκινά κανείς.

Στην τελική, αν κάποιος θέλει να εθιστεί σε κάτι υπάρχουν τόσα καλύτερα πράγματα για να εθιστεί, όπως οι καραμέλες, οι σοκολάτες, τα γλυκά.

Πιστεύω πως δε θα το ξεκινήσω και για κανένα λόγο.

Δεν είμαι απόλυτος, βέβαια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Ως παθητικός καπνιστής ενοχλούμαι όταν μου έρχεται ο καπνός, αλλά δε μπορώ να κάνω παράπονα όλη την ώρα.

Συνήθως δεν κάνω καθόλου παρατήρηση.

Αλλά αν είναι φίλος ή φίλη που καπνίζει έχω την οικειότητα να του πω να αλλάξουμε θέση ή να προσπαθήσει να μη μου έρχεται ο καπνός.

Στους γονείς μου ακόμα και σήμερα δε δείχνω έλεος.

Ακόμα τους φωνάζω ότι κάνουν το σπίτι τεκέ και ανοίγω διάπλατα ακόμα κι αν κάνει ψοφόκρυο.

Δεν τους το συγχωρώ που εξαιτίας τους είμαι παθητικός καπνιστής...
 
Όντως στάζει πολύ νικοτίνη αυτο το θρεντ :D

Το σκεφτόμουν και εγώ πριν σχετικά με αυτό το Θρεντ!

Φαίνεται οτι μας κυνηγάει όλους όσους το κόψαμε το φάντασμα του καπνίσματος.....

για πολλά χρονιά και με το παραμικρό ειναι εκεί και παραμονεύει για να κάνουμε την λάθος κίνηση που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε ΠΟΤΕ ΠΙΑ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρωτη φορα στα 16 εκλεψα ενα τσιγαρο (Αντινικοτ 22, καπως ετσι-η επιτομη του ρετρο) και το καπνισα στην τουαλετα. Μετα αεριζα το σπιτι για ωρες και ετρεμα μην το καταλαβουν. Καπνιζα περιστασιακα στην σχολη αλλα κανονικα αρχισα και εγω με τον αντρα μου στα 22 (αν και ειχα χιλιαδες αναπνευστικα) οπως το αρχισε η bambinella δηλαδη! Και εγω πιστευα πως ταιριαζε ωραια με τα κοκκινα νυχια αν και τα δικα μου χερια λογω δουλειας ηταν παντα ᾽᾽καπως᾽᾽. Μονο που εμεις βλεπαμε πολυ Τρυφω και γαλλικες ταινιες και καπνιζαμε Gauloises αφιλτρα και φοραγαμε μαυρα ρουχα και ρετρο καπαρντινες και πηγαιναμε στο παλιο Ζωναρς και καναμε πως ειμαστε στο Παρισι. Στο σπιτι καπνιζα σπανια διοτι θεωρουσα πως ειναι αξεσουαρ μοδας.

Το εκοψα στα 30 επειδη τα αναπνευστικα κοντεψαν να με στειλουν. Δεν εχω θεμα με τους καπνιστες αλλα οταν ειμαι αρρωστη με την χρονια βροχιτιδα δεν αντεχω καποιος να καπνιζει διπλα μου. Μετανιωνω παντως που το αρχισα διοτι ηταν τελειως παραλογο με τοσα προβληματα υγειας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
Πρωτη φορα στα 16 εκλεψα ενα τσιγαρο απο τον πατριο μου (Αντινικοτ 22, καπως ετσι-η επιτομη του ρετρο) και το καπνισα στην τουαλετα. Μετα αεριζα το σπιτι για ωρες και ετρεμα μην το καταλαβουν. Καπνιζα περιστασιακα στην σχολη αλλα κανονικα αρχισα και εγω με τον αντρα μου στα 22 (αν και ειχα χιλιαδες αναπνευστικα) οπως το αρχισε η bambinella δηλαδη!
Βεβαια εγω στην ουσια δεν το αρχισα ποτε, αφου δεν εχω τραβηξει ουτε μια ρουφηξια μεχρι κατω. Δεν εχω ιδεα πως ειναι και δεν εχω καμια διαθεση να μαθω!
 
Α μιας και ειπατε οτι κλεβατε, θυμηθηκα το αγχος του να καβατζωσω ενα τσιγαρο χωρις να βρεθει κανα πακετο στην κατοχη μου. Εκεινη την εποχη ενιωθα πιο ανετα με 1-2 θειους μου να τους κανω τρακα. Μια αλλη φορα που ειχα παει επισκεψη σε ενα θειο, ειδα ενα ξυλινο κουτακι με cigarillos και του εκλεψα ενα :( αλλα μετα οι τυψεις μου εφυγαν οταν αργοτερα ο ιδιος μου προσεφερε και εγω αρνηθηκα :D

Επειδη συνηθως καπνιζα εξω οταν πηγαινα βολτα, στο γυρισμο ετρωγα πιτα με τζατζικι για να καλυφθει η μυρωδια
 
Και εγω για χρονια δεν κατεβαζα τον καπνο αλλα θεωρητικα βλάπτει επισης. Απλα επιβαρυνει την στοματικη κοιλοτητα κυριως αντι για τα πνευμονια! Παντως bambinella μπραβο δεν εχασες τιποτα. Πολυ αστειο αυτο με το τζατζικι Rakeesh!

Οσον αφορα το παθητικο καπνισμα θυμαμαι πως επειδη το τσιγαρο επιτρεποταν παντου και ο εξαερισμος ηταν συνηθως κακος οταν εβγαινα για βραδυ μπορει να ειχα καπνισει μονο 2-3 τσιγαρα αλλα μυριζα μετα ολοκληρη - τα μαλλια, τα ρουχα ακομα και οι γοβες! Εκτος και αν ημουν σε ημιθανη κατασταση εμπαινα παντα για μπανιο μετα απο εξοδο γιατι μετα μυριζαν και τα σεντονια.

Ακομα και οταν ετρεχα με τα αναπνευστικα καπνιζαν απαντες στα νοσοκομεια ακομα και ασθενεις αμεσως μετα το οξυγονο λεγοντας ατακες οπως ᾽Ἀς παω ευχαριστημενος!᾽᾽. Μιλαμε για μεγαλη τρελλα, ο καθε πνευμονολογος δε που γνωρισα ηταν φανατικος καπνιστης. Παντως αν και αναγκαστηκα λογω υγειας δεν δυσκολευτηκα να το κοψω.

Στο σχολειο δεν καπνιζα ποτε γιατι οπως προανεφερα ειχα συνδεσει το τσιγαρο με ντυσιμο, εξοδους και φιγουρα. Το καπνισμα στις βρωμερες τουαλετες του σχολειου μου φαινοταν πολυ παρακμιακο.
 
Domenica είπε:
Οσον αφορα το παθητικο καπνισμα θυμαμαι πως επειδη το τσιγαρο επιτρεποταν παντου και ο εξαερισμος ηταν συνηθως κακος οταν εβγαινα για βραδυ
Ενώ τώρα απαγορεύεται παντού :D .

Παιδιά, το ειπα και πιο πανω. ΘΕΣ να καπνίσεις, δε σε σπρώχνει κανείς, ούτε η κοινωνία ούτε η ανεργία ούτε κανείς. Είναι μια συνειδητή επιλογή. Δεν είναι δυνατόν να κανεις πρώτο τσιγάρο, 2-3 τζούρες, να βήχεις και μετά να το ξεκινήσεις κανονικά! Ειναι σα να προσπαθείς να περάσεις ενα μονοπάτι γεμάτο αγκάθια, να ματώνεις, αλλα εσύ εκεί επιμένεις, ενώ παράλληλα γνωρίζεις ότι το μονοπάτι αυτό δε θα έχει τελειωμό.

Τεσπα, αφτα.... Καπνίστε όσο θελετε, αρκεί να με ρωτάτε αν με ενοχλεί. :D
 
Domenica, μιας και ανέφερες τη μανία των Ελλήνων για το τσιγάρο αξίζει να παραθέσω το εξής.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες του 2009, με βάση τα στοιχεία μιας έρευνας του περιοδικού The Economist, οι Έλληνες κατέχουν το ρεκόρ κατανάλωσης τσιγάρων κατά κεφαλήν. Κατά μέσο όρο οι Έλληνες καταναλώνουν 8,5 τσιγάρα ανά άτομο ανά μέρα. Σε αντίστοιχη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι Έλληνες καταναλώνουν σε ετήσια βάση 3.230 τσιγάρα ανά άτομο!!!
 
Rygar είπε:
Ενώ τώρα απαγορεύεται παντού :D .
Παιδιά, το ειπα και πιο πανω. ΘΕΣ να καπνίσεις, δε σε σπρώχνει κανείς, ούτε η κοινωνία ούτε η ανεργία ούτε κανείς. Είναι μια συνειδητή επιλογή. Δεν είναι δυνατόν να κανεις πρώτο τσιγάρο, 2-3 τζούρες, να βήχεις και μετά να το ξεκινήσεις κανονικά! Ειναι σα να προσπαθείς να περάσεις ενα μονοπάτι γεμάτο αγκάθια, να ματώνεις, αλλα εσύ εκεί επιμένεις, ενώ παράλληλα γνωρίζεις ότι το μονοπάτι αυτό δε θα έχει τελειωμό.

Τεσπα, αφτα.... Καπνίστε όσο θελετε, αρκεί να με ρωτάτε αν με ενοχλεί. :D
Δεν νομιζω οτι μπορουσε να περιγραφει καλυτερα!
 
D@redevil είπε:
Α, και ο μύθος ότι βάζεις κιλά, να σας πω ότι πριν το κόψω ήμουν 56,5 κιλά. Σήμερα που γράφω, είμαι 54,5! ;)
Προφανως πολλοι απο νευρικοτητα το ριχνουν στη μασα οταν κοβουν το καπνισμα. Η συσχετιση υπαρχει αλλα οχι η αιτιοτητα. Εσυ προφανως δεν το εκανες αυτο, και εξαλλου γυμναζεσαι οποτε δεν θα ειχες προβλημα.

Συγχαρητηρια btw ;)
 
D@redevil είπε:
Α, και ο μύθος ότι βάζεις κιλά, να σας πω ότι πριν το κόψω ήμουν 56,5 κιλά. Σήμερα που γράφω, είμαι 54,5! ;)
εγώ πάντως Μαριάννα τα 8 κιλάκια τα τσίμπησα... και δεν έτρωγα. :xm:

τα κιλά που παίρνεις πάντως είναι το λιγότερο μπροστά σε αυτά που κερδίζεις! Από την επόμενη κιόλας μέρα είχα καλύτερη γεύση και όσφρηση. Στην βδομάδα είχα δει μεγάλη διαφορά στο αναπνευστικό και για ένα μήνα ανέβαινα από τις σκάλες στον 3ο που είναι το διαμέρισμά μου μόνο και μόνο για να κρατήσω την χαρά του να μην λαχανιάζω! Θυμάμαι ότι όπου είχα να διαλέξω μεταξύ κλιμακοστασίου ή ανελκυστήρα έτρεχα δίχως σκέψη προς τις σκάλες! (όπου μετά από κανά μήνα επανεμφανίστηκε εκείνη η κύστη baker πίσω από το γόνατο που είχα αποκτήσει πριν καμιά 10ετία :( )

Για 8 μήνες είχα αφήσει το πακέτο πάνω στο ψυγείο έτσι ακριβώς όπως ήταν την στιγμή που αποφάσισα να το κόψω. Οσο περνούσαν οι μέρες και το έβλεπα ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξανακαπνίσω. Και δεν ξανακάπνισα.

Το τσιγάρο είναι μία άσχημη και επιβλαβής ρετρό (& διαχρονική) συνήθεια.
 
Νομίζω ότι, μη ούσα καπνίστρια, αντιμετώπιζα πάντοτε το τσιγάρο λίγο "ελαφρά". Γι' αυτό και άνοιξα το θεματάκι, χωρίς να σκεφτώ ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ μ' αυτή τη συνήθεια #)

Να πω πάντως κάτι που μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση; Λέτε ότι στην Ελλάδα καπνίζουμε πολύ; Όντως. Όταν, 4 χρόνια πριν, είχα περάσει τρεις βδομάδες στην Αίγυπτο, έπαθα την πλάκα μου. Καπνίζανε κυριολεκτικώς οι πάντες. Άντρες, γυναίκες, παιδιά. Παιδιά, ναι! Τα πιτσιρίκια που έβλεπα με το τσιγάρο στο χέρι έξω από τα σχολεία δεν έπρεπε να είναι πάνω από 14.

Εκεί που αισθάνθηκα πάντως εντελώς ηλίθια ήταν σε μια εκδρομή που είχαμε κάνει στο Σινά. Θέλαμε να πάμε να δούμε την κορυφή του βουνού όπου ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 12 εντολές. Έλα όμως που οι συμπαθέστατες καμήλες πηγαίνανε μόνο μέχρι ένα σημείο ... Από κει και πέρα, σκαρφάλωμα :cool:

Είχαμε για οδηγό έναν Βεδουίνο απροσδιόριστης ηλικίας. Που κάπνιζε σαν φουγάρο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Το ένα έσβηνε και με την καύτρα του άναβε το άλλο. Εννοείται ότι από την αρχή είχε κάνει τράκα τα πακέτα όλης της ομάδας. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς αυτός ο άνθρωπος μας έβγαλε όλους, τον έναν μετά τον άλλον, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, μέχρι κι έναν Κινέζο που είχαμε μαζί :D , νοκ άουτ; Εμείς να έχουμε κρεμάσει μια γλώσσα δυο πιθαμές κι αυτός να συνεχίζει, να καπνίζει και να σκαρφαλώνει :eek:

Μέχρι σήμερα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ν' αντέχει ανθρώπινος οργανισμός συνεχές κάπνισμα σε συνδυασμό με έντονη σωματική άσκηση επί 4 ώρες ...
 
Και μενα με εχουν βαλει κατω καπνιστες σε περπατημα και τρεξιμο :)
 
Ηταν θυμαμαι μεσα Ιουνιου του 1996 γεματος αγχος,νευρα και πιεση περιμενα πως και πως να τελειωσει η επιθεωρηση εξοδουχων (νεοσυλλεκτος βλεπετε) και να μας επιτρεψουν επιτελους για πρωτη φορα να βγουμε εξοδουχοι στην πολη της Λαμιας.Μετα απο μια ομολογουμενως αγχωτικη,σπαστικη και ψαρωτικη επιθεωρηση μας αφησαν να βγουμε και να νοιωσουμε εστω και για λιγο "πολιτες".Ακολουθωντας το υπολοιπο μπουλουκι βρεθηκα στην κεντικη πλατεια (Ελευθεριας) της πολης.Καθομαστε στην μια απο τις δυο καφετεριες που υπηρχαν τοτε στην περιοχη και παραγγελνουμε...εκει και για πρωτη φορα ξεκινησα το καπνισμα.Μεχρι να ερθει η παραγγελια με τους καφεδες,ειχα βρεθει στο περιπτερο να ζηταω αναπτηρα και ενα πακετο τσιγαρα απο την μονη μαρκα που ηξερα (του πατερα μου δηλαδη) ΑSSOS EXPORT! Στην αρχη με τις πρωτες ρουφηξιες πνιγομουν και εβηχα σαν το γατι...στην πορεια και σιγα σιγα το συνηθισα και το συνεχισα.Απο εκεινο το απογευμα του Ιουνιου και επειτα κυλησε πολυ νερο στο αυλακι,περασε ο καιρος καθως επισης και πολλες μαρκες τσιγαρων και φτασαμε στο σημερα οπου με βρισκει (σε λιγοτερο βαθμο βεβαια) ακομα να καπνιζω.Και μαλιστα να εχω κανει και μια μικρη συλλογη -τοσο απο τη μαρκα μου,οσο και απο αλλες-απο διαφορα που εχουν σχεση με το τσιγαρο.Μπορειτε να την δειτε εδω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα