Τελικά, πολύ πιό γρήγορα απ'όσο πίστευα, θα πρέπει να δημοσιεύσω εδώ, ή σε καινούριο θέμα, τα λογότυπα της Ελληνικής Τηλεόρασης από την αρχή έως σχεδόν τις μέρες μας, τόσο σε πρωτότυπο υλικό, όσο και κάπως επεξεργασμένο, από εμένα, συν καναδύο που έφτιαξα εγώ, όπως για παράδειγμα το ΠΡΩΤΟ λογότυπο της ΥΕΝΕΔ, επί χούντας, το οποίο εμφανίζεται σε μιά γωνιά, σε φωτό από στούντιο, στο http://www.ert.gr, και επίσης, αν κάνετε αναζήτηση, σε ντοκιμαντέρ για το "γουέμπλει", εκείνης της εποχής, το οποίο υπάρχει στο ψηφιακό οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ.
Η συλλογή των λογοτύπων είναι για μένα μιά παιδική τρέλα, που εξελίχθηκε σε εφηβική έρευνα και που τώρα αναζωπυρώθηκε και εξελίσσεται, καθώς συναντώ εδώ άτομα με την ίδια τρέλα.
Για μένα, το νέο πεδίο αναζήτησης, είναι τα βίντεο -ή στοπκαρέ, στην ανάγκη- των σημάτων ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης από την αρχή μέχρι όπου φτάσει, και δυστυχώς δεν έχω τίποτα, εκτός ίσως από ένα του MEGA του '90, την εποχή που πρωτοπήρα βίντεο...
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ
ΦΙΛΟ BERNARD.C ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ! ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ! Επίσης, "κερδίζεις" και το "κουίζ", αφού απάντησες πρώτος και σωστά για την κολώνα και την υδρόγειο. Μόνο που ήταν το τελευταίο σαν ΕΡΤ-2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ, και όχι ΕΤ-2. Και, για μένα, μακράν το πιό "διαφορετικό-εναλλακτικό" και πιό όμορφο απ' όσα ξέρω ή θυμάμαι... Υστερόγραφο: Το σήμα των ειδήσεων του '77 το δανείστηκες από δικό μου θέμα...
Επίσης ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μπήκανε μαζί μου σε αυτό το "τριπάκι", δίνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, και τώρα ψαχνόμαστε όλοι μαζί...!!!
Τέλος,
για το φίλο sq350nike: Η αναπαράσταση που έκανες για την κολώνα και την υδρόγειο είναι σωστή, θυμάσαι και πολύ καλά το σήμα. ΟΜΩΣ, στο σήμα των ειδήσεων του "κόκκινου 2", το λογότυπο εμφανιζόταν στο τέλος, και το 2 το σχημάτιζε η κόκκινη μπίλια που τρυπούσε και το "τείχος", από το οποίο περνούσε η εκάστοτε ώρα...
Θελει κανείς να θυμήσω ακριβώς και το σήμα με την κολώνα, ή κάποιο άλλο;;;;;
Αυτά τα ολίγα! Ήδη δύο φορές έχω συμπληρώσει αυτό το ποστ. Αν ακόμα ξεχνάω κάτι, σόρρυ...
Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να ανεβάσω τις εικόνες!