Το 3D-HD στην Ελληνική τηλεόραση

Είδα τα δοκιμαστικά ένα βράδυ...θα πάθεις πλάκα Άλκη! :)
 
Δεν ξέρεις πόσο ανυπομονώ φίλε.
 
Δηλαδη το μονο που μενει ειναι να αποκτησει η ΕΤ και αξιολογο τηλεοπτικο προγραμμα!

Not bad :)
 
Καποτε ελεγα και αυτο αλλα στην παρουσα κατασταση και κοιταζοντας το προγραμμα των ιδιωτικων σταθμων εξαιρουντος του ΣΚΑΙ η ψαλιδα κλεινει προς την ΕΡΤ.

Θετικο το HD αλλα καθυστερημενα οσο δεν παιρνει,μια εξαετια τουλαχιστον απο την υπολοιπη ευρωπη.

Το ΒluRay να ειναι καλα.
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν πιανόμαστε από πουθενά πάντως.

Χρόνια κλαιγόμασταν για το ότι είχαμε μόνο δυο κανάλια.

Ήρθαν τα ιδιωτικά, νοσταλγούμε την ΥΕΝΕΔ.

Γκρινιάζουμε για το αναλογικό σήμα.

Έρχεται το ψηφιακό, γκρινιάζουμε για το 4:3.

Έρχεται το 16:9, γκρινιάζουμε για το HD.

Έρχεται το HD, γκρινιάζουμε για την ποιότητα του προγράμματος.

Αν δεν μας άρεσε το πρόγραμμα εξ' αρχής, γιατί το θέλαμε σε καλύτερο σήμα; :animlaugh:

Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, απλά αυτή τη φορά λέω να μην γκρινιάξω και να το απολαύσω!
 
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
 
Η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΙ είναι τα μόνα κανάλια που έχουν αξιόλογο πρόγραμμα.. σε ποιο άλλο θα δεις κανένα ντοκιμαντέρ; Θα ήθελα πολύ να δω κάτι σε Universe ή Bad Universe σε HD.
 
Χωρις να θελω να αλλαξω το ρου της κουβεντας....

Με τον προυπολογισμο της ΕΡΤ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ απειρως ποιοτικοτερο προγραμμα και εσωτερικες παραγωγες. Αν σου δωσω 150 χιλιαρικα να μου παρεις αυτοκινητο και επιστρεψεις με ενα αξιοπιστο Golf (και χωρις ρεστα) δεν θα με κανεις χαρουμενο... :)

Σαββατο πρωι (ωρες που παρακολουθουν παιδια) το Σινε+ ειχε μια Αραβικη ταινια που επι δεκαλεπτο εβλεπα εναν με τουρμπανι να κανει βασανιστηρια ασφυξιας/πνιγμου σε ενα ανηλικο αγορακι!! Τα τηλεφωνα παραπονων της Κρατικης λειτουργουν Δευτερα-Παρασκευη ωρες γραφειου οπως ανακαλυψα (the hard way)!!

O ΣΚΑΙ οντως εχει "τιμιο" προγραμμα σε σχεση με τα μηδενικα χρηματα που μου ζηταει καθε διμηνο...
 
Το να αφορίζουμε είναι το μόνο εύκολο. Η δωρεάν τηλεόραση είναι πολύ χαμηλού αν όχι επιπέδου, τουλάχιστον ενδιαφέροντος σε όλες τις χώρες. Όπως συμβαίνει παντού αν πληρώσεις θα δεις, γι' αυτό έχω συνδρομητική εδώ και 16 χρόνια, που μια και μιλάμε για ντοκιμαντέρ έχει History Channel, Discovery Channel, National Geographic. Με ποια λογική θα συγκρίνουμε το STAR και το ALTER που είναι ελεύθερα με το Αγγλικό Sky και το Αμερικάνικο Fox που τα σκας για να τα παρακολουθήσεις; Να συγκρίνουμε BBC και ΕΡΤ, μάλιστα.

Επίσης όσον αφορά την ποιότητα σήματος μια μεγάλη κουβέντα είναι αν ο Έλληνας αξίζει, ή αν αυτό ακούγεται βαρύ, αν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ την διαφορά ποιότητας. Εδώ δεκάδες χιλιάδες κόσμου βλέπουν εκπομπές 4:3 στρετσαρισμένες στα 16:9 και δεν το καταλαβαίνουν καν:

46322833.jpg


Το HD τους μάρανε. Εδώ αγόρασαν εν μέσω οικονομικής κρίσης χιλιάδες των χιλιάδων wide screen τηλεοράσεις για να δουν το μουντιάλ και τελικά αυτό που παρακολούθησαν ήταν μια εικόνα που μεταδιδόταν σε 16:9, κοβόταν οι άκρες για να χωρέσουν σε 4:3 και ξαναστρετσαριζόταν στα 16:9:

70453173.jpg


Και το χειρότερο ήταν ότι δεν το καταλάβαιναν καν!

Αν ο καταναλωτής δεν μπορεί να καταλάβει τι βλέπει, δεν διεκδικεί και κατά συνέπεια δεν δημιουργείται στον φορέα η πίεση για αναβάθμιση.

Για να μην πιάσουμε την συζήτηση του τι θα γινόταν αν ξαφνικά με ένα μαγικό ραβδί η Ελληνική τηλεόραση αποκτούσε ποιοτικό πρόγραμμα... Το λιγότερο επανάσταση για να επανέλθουν άμεσα τα reality μαγειρικής και οι κουτσομπολίστικες εκπομπές.

Γι' αυτό σας λέω, το HD μας μάρανε. Το μεταξωτό σήμα χρειάζεται και επιδέξιο δέκτη.
 
Wally είπε:
Χωρις να θελω να αλλαξω το ρου της κουβεντας....
Με τον προυπολογισμο της ΕΡΤ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ απειρως ποιοτικοτερο προγραμμα και εσωτερικες παραγωγες. Αν σου δωσω 150 χιλιαρικα να μου παρεις αυτοκινητο και επιστρεψεις με ενα αξιοπιστο Golf (και χωρις ρεστα) δεν θα με κανεις χαρουμενο... :)
golf και αξιόπιστο δεν υφίσταται... :p
 
Υπαρχουν ομως σημεια που οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες και δικαιολογημενες.

Η Εκπαιδευτικη τηλεοραση της ΕΡΤ των αρχων της δεκαετιας του 80 - οσο και η ιδια η παιδικη ζωνη - στη σημερινη ΕΤ απλα ΔΕΝ υπαρχουν. Επισης δεν ξερω ποσο οψιμη ειναι η συγκριση BBC και ΕΡΤ, εκτος αν ξεχναμε ποσες ΕΡΤ πληρωνουμε καθε μηνα. Αν αυτα τα λεφτα, ειχαμε την επιλογη να τα ριξουμε σε πιατα και μπουκετα τοτε θα επρεπε να ειμασταν πολυ αυστηροι κριτες των τηλεοπτικων μας απολαυσεων - Τωρα γιατι δεν εχουμε το δικαιωμα να το κανουμε ?
 
Ηρακλή, δικαίωμα σαφώς και έχουμε. Ειδικά όταν φτάνουν στα αυτιά μας ειδήσεις για απίστευτες σπατάλες στην ΕΡΤ, αστεία υπεράριθμο προσωπικό και βεβαίως βεβαίως ετήσιο... μπαξίς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα γνωστής και μη εξαιρετέας ομάδας με αντίτιμο όσο δεν αξίζει όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα. Απλώς αυτό που λέω είναι να επικροτούμε και το καλό όταν το βλέπουμε και η ταχύτητα με την οποία φαίνεται να περνάει η ΕΡΤ από το αναλογικό σήμα στην υψηλή ευκρίνεια είναι αξιοθαύμαστη. Πριν καν το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια, ποιος το περίμενε;
 
Απλώς αυτό που λέω είναι να επικροτούμε και το καλό όταν το βλέπουμε και η ταχύτητα με την οποία φαίνεται να περνάει η ΕΡΤ από το αναλογικό σήμα στην υψηλή ευκρίνεια είναι αξιοθαύμαστη. Πριν καν το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια, ποιος το περίμενε;
Ειλικρινα κανεις. Επεσα απο τα συννεφα οταν διαβαζα πριν 2-3 μερες για την αμεση εναρξη HD εκπομπων. Απλα και εγω λεω με τη σειρα μου οτι η γκρινια (Εθνικο μας σπορ τελικα) χρειαζεται, για να μην "καθονται" οι διοικησεις και το μονο που κανουν ειναι να συντηρουν τα λαθη.
 
To γεγονός είναι ένα. Η ΕΡΤ HD ξεκινά στις 27 Απριλίου.
 
Πριν καν το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια, ποιος το περίμενε;
Ο ΣΚΑΙ ειδικα ηταν ετοιμος για HD με τον καταλληλο εξοπλισμο απο την εναρξη του.

Για περισσοτερα google ΣΚΑΙ-ΕΡΤ HD

http://www.skai.gr/news/greece/article/167456/ert-epiheirei-paranomos-na-eisagei-stin-hd-tileoptika-tis-programmata/

Οσο για την παιδικη και οχι μονο ζωνη της ΕΡΤ ,19.500.000 ευρώ πηγαν το '08 εδω για να βλεπετε Lost και Μικυ Μαου.

http://www.makthes.gr/news/media/21455/
 
tsalk είπε:
To γεγονός είναι ένα. Η ΕΡΤ HD ξεκινά στις 27 Απριλίου.
Όπως έχω ήδη πει από αύριο ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του καναλιού. Ήδη σήμερα το καναλί EΡΤ-HD εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Πλέον η κωδικοποίηση είναι σε Mpeg4 όπως και των υπολοίπων 3 καναλιών ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3.

Η δε ανάλυση του καναλιού είναι 1080i.
 
Εγώ απλά να προσθέσω πως η συχνότητα στην Αθήνα είναι η ίδια στην οποία πιάνουμε και την ΝΕΤ. Δηλαδή για να συντονίσουμε την ΕΡΤ-HD απλά πηγαίνουμε στην ίδια συχνότητα που πιάνουμε τα κρατικά κανάλια (52 για Υμηττό) και κάνουμε ενημέρωση.
 
Ξερει κανεις ποτε θα δειξει καποια εκπομπη να δουμε τι ψαρια πιανει?

Μονιμως το λογοτυπο βλεπω.
 
Απόψε στις 21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα!
 
Στη Θεσσαλονίκη επίσης εκπέμπει κανάλι HD από το ΤΕΙ και το τμήμα ηλεκτρονικής. Οι "εκπομπές" που δείχνει είναι promo video από διάφορες εταιρίες (Panasonic, Philips κλπ) για τις τηλεοράσεις τους. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας φαίνονται ξεκάθαρα. Πολύ καλή προσπάθεια από ένα ΤΕΙ που πάει για κλείσιμο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
 
Πίσω
Μπλουζα